Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όλα τα πελεκανε, μουρα,συκα, σταφυλια κλπ...
Παλαιότερα στην Πελοπόννησο κ σε κάποια νησιά ηταν θηρευσιμο ειδος κ στην υπόλοιπη Ελλάδα οχι....
Αργότερα την απαγόρευσαν τελείως αλλά αυτό κατά την γνώμη μου δεν στέκει κ κάλλιστα θα μπορουσαν να την είχαν βάλει στα επιβλαβή....
Αλλά λέγεται πως με την συνήθεια που έχει να κρυβει βελανίδια κλπ προκαλει αναδάσωση....

Η μια κ μοναδική φωτο που έχω πετυχει με θηρευμενες κισσες σε παλιο περιοδικό (ΤΟΤΕ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ το κυνήγι της) είναι η παρακατω...
Και σίγουρα αυτές θα προοριζονταν προς κατανάλωση.....

IMG_20211220_220927.jpg

Και ποιος ο λογο; Να κυνηγας με 12αρι παρε ενα 20σαρι με 24/28 γρ. Κανης θαυματα

Ηλία να σου πω τον λόγο: διότι πάντοτε μα πάντοτε το 12άρι βγάζει καλύτερα βλητικά αποτελέσματα από τα μικρότερα διαμετρήματα στις προαναφερθείσες (υπερ)ελαφρές γομώσεις των 24 και 28 γραμμαρίων...!!!
Γι' αυτό άλλωστε το 12άρι έχει επικρατήσει κατά κράτος και σε όλα τα σκοπευτικά αθλήματα με λειόκαννο, έναντι όλων των άλλων μικρότερων διαμετρημάτων...!!!
Επίσης, τα φυσίγγια για το 12άρι είναι κατά πολύ φθηνότερα απ΄ ό,τι όλων των άλλων μικρότερων διαμετρημάτων...!

Last edited:
Η μια κ μοναδική φωτο που έχω πετυχει με θηρευμενες κισσες σε παλιο περιοδικό (ΤΟΤΕ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ το κυνήγι της) είναι η παρακατω...

View attachment 38109
Παντού υπάρχει ένα ... Baikal !!! .sarcastic. .my man.

Όλα τα πελεκανε, μουρα,συκα, σταφυλια κλπ...
Παλαιότερα στην Πελοπόννησο κ σε κάποια νησιά ηταν θηρευσιμο ειδος κ στην υπόλοιπη Ελλάδα οχι....
Αργότερα την απαγόρευσαν τελείως αλλά αυτό κατά την γνώμη μου δεν στέκει κ κάλλιστα θα μπορουσαν να την είχαν βάλει στα επιβλαβή....
Αλλά λέγεται πως με την συνήθεια που έχει να κρυβει βελανίδια κλπ προκαλει αναδάσωση....

View attachment 38109
Το αγαπημενο φαγητο του παππου μου Κισσες με κρεμμυδακια Νοστιμες ειναι εχουν λιγο σκληρο κρεας

Τρώγονται οι κίσσες; γνωρίζει κάποιος;
Σύμφωνα με αυτα που γράφουν παραπάνω, λογικα γινονται και λουκουμι με τοσο συκο και αχλαδι που κατεβαζουν!
Ξαναλεω παιδια, ολα "τρωγονται"..απλα καποια εχουμε "μαθει" να τα αποστρεφόμαστε μεσα απο τις συνηθειες του λαου μας....
Αλλου τρωνε καμπιες, εμεις εδω πλένουμε τα χερια μας 10 φορες αν πιασουμε τα πρασινα ζουμια τουςbbq2

Μετά από αποχή από το κυνήγι κατά το περασμένο Σ/Κ εξαιτίας μη ενδεδειγμένου καιρού (χιόνια με πολλά μποφόρια), είπα σήμερα τ' απόγιομα (κι αφού ο καιρός καλυτέρευσε/γλύκανε αισθητά) να πάω στο γνώριμό μου πόστο...
Μια από τα ίδια, σε σύγκριση με ό,τι έβλεπα και πριν τον μίνι χιονιά... Αρκετές (όχι ιδιαίτερα πολλές) τσιχλίτσες (και μόνο τσιχλίτσες) ανεβαίνουν κατά τα τελευταία 30 περίπου λεπτά...
Εν τέλει, σκότωσα 12 από δαύτες, εκ των οποίων οι 9 βρίσκονται τώρα στην κατάψυξη της οικίας μου...
Αρκετά καλά κι απόψε, το κέφι μου το έκανα, τον μεζέ μου τον έβγαλα...
Αύριο πάλι...

Last edited:
Είχα φάει κίσσα παλιότερα για να δώ πως είναι, έιναι πιο άνοστη μακράν απο τσίχλα κι απο κότσυφα επίσης πιο άνοστη.
Φίλε μου να με συγχωρείς αλλά αυτός που τις μαγείρεψε δεν ήξερε πώς να τις φτιάξει!. Εάν ξέρεις να τις φτιάξεις θα παρακαλάς να τις βρείς!

Παντού υπάρχει ένα ... Baikal !!! .sarcastic. .my man.
Και σκέφτηκα να μην το πω αυτό..... :rolleyes:
Λίγες φάγανε στην κατοχή? Χαχαχα!.sarcastic.

Αυτό δεν είναι τίποτα.....και συγνώμη αλλά δεν βλέπω κ κανένα αστείο......
Μόνο όσοι εζησαν στην κατοχή κ κατάφεραν να επιβιωσουν ξέρουν................

Επειδή βλέπω ότι έχετε απορίες με τις Κίσσες (εάν τρώγονται, εάν είναι νόστιμες κλπ), θα σας πώ εγώ που έχω εμπειρία από έναν ξάδελφό μου στο χωριό (92 χρονών σήμερα το θηρίο) που πρέπει να έχει φάει τσουβάλια από δαύτες. Λοιπόν 1. Γίνονται κοκκινιστές και στιφάδο. 2. Παρόλο που τρώει τα πάντα (φρούτα και ασπόνδυλα), είναι αδύνατη σαν κάρμα και με πολύ σκληρό κρέας γιατί διαρκώς κινείται. Το μεγάλο ΜΥΣΤΙΚΟ της στο μαγείρεμα είναι να την γδάρεις!, ΝΑΙ, σωστά διαβάζετε!. Μου το μαρτύρησε γιατί του έλεγα πώς είναι σκληρές και δεν βράζουν ούτε στην χύτρα, και από τότε όσοι τρώγανε μου λέγαν πώς νοστιμότερο κυνήγι δεν έχουν ξανά φάει. Και για εσάς που σας κλέβουν, γιατί μεγαλύτερος κλέφτης πουλί μαζί με την Καρακάξα δεν θα υπάρχει. είναι να σκοτώσετε μια και να την βάλετε για σκιάχτρο!, μόλις την δούν οι άλλες γίνονται καπνός!.

Επειδή βλέπω ότι έχετε απορίες με τις Κίσσες (εάν τρώγονται, εάν είναι νόστιμες κλπ), θα σας πώ εγώ που έχω εμπειρία από έναν ξάδελφό μου στο χωριό (92 χρονών σήμερα το θηρίο) που πρέπει να έχει φάει τσουβάλια από δαύτες. Λοιπόν 1. Γίνονται κοκκινιστές και στιφάδο. 2. Παρόλο που τρώει τα πάντα (φρούτα και ασπόνδυλα), είναι αδύνατη σαν κάρμα και με πολύ σκληρό κρέας γιατί διαρκώς κινείται. Το μεγάλο ΜΥΣΤΙΚΟ της στο μαγείρεμα είναι να την γδάρεις!, ΝΑΙ, σωστά διαβάζετε!. Μου το μαρτύρησε γιατί του έλεγα πώς είναι σκληρές και δεν βράζουν ούτε στην χύτρα, και από τότε όσοι τρώγανε μου λέγαν πώς νοστιμότερο κυνήγι δεν έχουν ξανά φάει. Και για εσάς που σας κλέβουν, γιατί μεγαλύτερος κλέφτης πουλί μαζί με την Καρακάξα δεν θα υπάρχει. είναι να σκοτώσετε μια και να την βάλετε για σκιάχτρο!, μόλις την δούν οι άλλες γίνονται καπνός!.
Μπράβο ρε Μανώλη μου το επιβεβαιώνεις. Λέγανε και για καμιά γυναίκα ότι είναι αδύνατη σαν κίσσα, τότε που οι άνθρωποι ήταν κοντά στη φύση και δανειζόντουσαν παραδείγματα απ αυτήν!

Status
Not open for further replies.
Back