Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όριο πάλι σήμερα! Όριο!
Όλες πιασμένες, παίξανε καλά το πρώτο 2ωρο (μετά κόψανε, δω-κει από καμία, αραιά και πού... Και έβγαλε και μποφόρια...).
Πολύ λίγες μπασιματιάρικες κυργιάρες φανήκανε και μερικά, επίσης μπασιματιάρικα, κοτσύφια... Και μερικές σταρηθρούλες...
Φχαριστήθηκα ντουφεκιές και καθαρά σκοτώματα μετά του "Καίσαρος" (Tσέζαρ Γκουερίνι Έσεξ)...
Έχει κάτι ξύλα και κάτι σκαλίσματα στο χέρι το άτιμο...!!! Ααααααχχχχχχχ...!!! o_Oo_Oo_O

Υ.Γ.: Ξαναεμφανίστηκαν μερικά φασσοσμήνη, αλλά μόνο διά τους οφθαλμούς...

Υ.Γ. 2: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!!

Last edited:
Άχτι τα έχω τα ελατα και εγω. Δεν έχω ανέβει καθόλου φετος. Αν φυσάει έτσι εδώ κατω εκεί όχι να κυνηγήσεις αλλά ούτε να σταθείς δεν θα μπορείς καλά καλα. Λογικά θα έχουν πιάσει κυργιαρες εκεί πανω.
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο Μήτσο! .shake hands.

Παρα πολλά κοτσύφια ειδα σημερα.
Ακόμη και εδώ στο σπίτι τριγύρω γίνεται χαμός.
Μου θυμισε εποχες τουλαχιστον προ 15ετιας!
ενας κοτσυφας μας εκανε μλκς σημερα, μας πηγαινε απο δέντρο σε δέντρο. τελικα την γλυτωσε ατουφεκιστος.

Με τοσο καλο καιρο επρεπε η ελλαδα να πνηγει στην κυχλα ..δεν ξερο τον λογο που εκοψαν αποτομα να μπενουν προι ...απο φιλους που εχουν παει για απογευματινα τα πουλια ειναι πολυ λιγα μεχρει 0 και μηλαμε για ποστα πολυ δηνατα

Μητσο απο δευτερα ισως ειναι καλα γιατι δεν θα εχει ανεμους και μαλλον θα ανεβω,εκτος και αν γινετε χαμος απο το βραδυ,και επιλεξω γιδες,απο τριτη και μετα που ο καιροσ νοτιαζει και δεν θα εχει μπασιμο,θα ανεβω ελατα να κοψω κινηση!
Συμφωνώ κι επαυξάνω!
Μόλις πέσουν οι βοριάδες και μαλακώσει ο καιρός θα έχει βολτούλα στους λατρευτούς μου ελατιάδες για τις χονδρές, πιτσιλωτές κυρίες, τις "φασολάτες" (ας τις αποκαλούμε και με κάνα καινούργιο όνομα ντε!)...

4χαμενες που ανοιξε η γη και τις καταπιε...πατσαβουρια και οι 4 αλλα δεν εβγαλα ακρη...
Στέφανε μην το ψάχνεις: 100% λαβωμένες και ποδαράτες τάχιστα στα κοντινά πυκνούρια... Κι ας φαίνονταν σαν ξερές στο πέσιμό τους...

Last edited:
Στέφανε μην το ψάχνεις: 100% λαβωμένες και ποδαράτες τάχιστα στα κοντινά πυκνούρια... Κι ας φαίνονταν σαν ξερές στο πέσιμό τους...
Η γνωστη και ως νεκρανάσταση! Μιλαμε για τρελα τωρα να την βλεπεις πατσαβουρι, και να γίνεται μπουχος με το που πιασει εδαφος!

Η γνωστη και ως νεκρανάσταση! Μιλαμε για τρελα τωρα να την βλεπεις πατσαβουρι, και να γίνεται μπουχος με το που πιασει εδαφος!
Μου έτυχε με 2 πουλιά σήμερα αυτό, το ένα μάλιστα είχε τρυπωξει σε μια τρύπα στον κορμό μιας ελιάς ενώ ήμουν σίγουρος πως έπεσε ταυλα. Είδα τη σκύλα που έπιασε την μυρωδιά κ το κατάλαβα κ έβαλα το χέρι μου κ την βρήκα.

Σε όλους έχει τυχει..
Να νομίζουμε ότι η τσίχλα πεφτει θεοξερη κ μόλις παμε κοντά να είναι ζωντανή..
Η να συμβεί το ακριβώς αντίθετο......
Για αυτό κ το σωστό είναι αμέσως να κινηθούμε προς το μέρος της ακόμα κ αν την βλέπουμε τεζα κάτω...

Σήμερα το πρωι με τον αέρα που άκουσα έξω γυρισα πλευρο.... Δυστυχώς αυτές τις μέρες δεν τον έχω συμμαχο....
Πάντως εξακολουθω να πιστευω.......

Απογευματινό με πολύ αέρα αλλοπροσαλλες τροχιές και πάλι πολλές πολλές αστοχίες.... Σε σημείο που αναρωτιόμουν τι στα κομμάτια κάνω σήμερα στο κυνήγι...
received_467089521409314.jpeg

Παρόλα αυτά έστω και έτσι το κέφι μας έγινε με 5 στο χερι...
received_419863906386267.jpegreceived_429915678549805.jpegIMG_20211028_192921.jpg

Επειδή βαρέθηκα 2 μέρες με τον αέρα
Πήγα ένα απογευματινό ,πιο πολύ για την παρέα και τον καφέ .
Επειδή εδώ οι φυλαχτρες που βγάζουν πουλιά με τον βοριά ,κάηκαν ,πήγαμε σε άλλο μέρος ,που δεν το ξέραμε καλά ...Να το δούμε κιόλας ..
Μείναμε από φυσίγγια και φύγαμε ..:eek:..

Με τοσο καλο καιρο επρεπε η ελλαδα να πνηγει στην κυχλα ..δεν ξερο τον λογο που εκοψαν αποτομα να μπενουν προι ...απο φιλους που εχουν παει για απογευματινα τα πουλια ειναι πολυ λιγα μεχρει 0 και μηλαμε για ποστα πολυ δηνατα
Καλέ μου φίλε ,ο καιρός είναι ιδανικός εκτός από τον αέρα..
Δεν ταξιδεύει η τσίχλα με 6/7 μποφόρ και πάνω ..

Εχτες με 27-10 με βρηκε το ξημερωμα στη δυτικη φτιωτιδα και μεχρι τα μισα τις ημερας που δεν ειχε μπασιμο ,ομως ειχε αρκετα πουλια πιασμενα ,το υπολοιπο μισο με βρηκε στο παρνασσο για ελατοτσιχλες και για καμια φασσα ελατοτσιχλες ειχε ομως ειχε πολλη αερα ,ηταν για 10 πουλια και για περρισοτερες αν δεν φυσαγε τοσο πολλυ .Σημερα μεσογεια ειδα 25 πουλια μαζι με λιγο περπατητο με 6 να ερχονται μαζι και παλι εκνευριστικος ο αερας ,ολα θετικα απο ποσοτητες πουλιων μεχρι τωρα και συνεχιζουμε.

Σήμερα πήγα την πρώτη φετινή βόλτα για τσίχλες,μιας και μέχρι τώρα αναλωνόμουν στα ορτύκια.Ένα γρήγορο περπατητό λοιπόν, 2 ώρες περίπου και είδα σύνολο σε όλες τις αποστάσεις καμιά 30-40 πουλάκια. Καιρός κλειστός με άπνοια και ψιλόβροχο στο τέλος. Ό,τι φυσίγγια έβαλα, μια χαρά πήγαν. Σε ένα μήνα πιστεύω θα γίνεται καλό παιχνίδι. Αυτά στο χέρι και άλλες δυο τσίχλες δυστυχώς πάνω στα κατσοπρίνια. View attachment 34872
Φίλε μου σε ποιο μέρος πηγες;

Πρωτη εξοδος για τσιχλα για μενα και περιμενα κατι καλο.
Διαψευστηκα ομως...
Καφε, και μολις εγκατασταθηκα στο καρτερι ηρθαν δυο ευγενεστατοι ηλικιωμενοι να μαζεψουν ελιες.
Παροτι μου ειπαν να καθισω, αποφασισα να παω 100 μ πιο κατω, να μην εχουν και αυτοι και εγω εννοια.
Αποτελεσμα να βλεπω τα πουλια να περνουν απο το παρατημενο μου καρτερι....big smile.
Λιγο πριν φυγω την παρτιδα εσωσε μια ψηλωμενη που ξεκρεμασα και η κοκεριτσα που την βρηκε γιατι επεσε αρκετα μακρυα.
Es 100, Τσοκ kicks 4*, φυσιγγι ιδιογoμωση csb5, 28 gr νο 9.
Ωραιος ο καφες!

Last edited:
Απογευματινό με πολύ αέρα αλλοπροσαλλες τροχιές και πάλι πολλές πολλές αστοχίες.... Σε σημείο που αναρωτιόμουν τι στα κομμάτια κάνω σήμερα στο κυνήγι...
View attachment 34922

Παρόλα αυτά έστω και έτσι το κέφι μας έγινε με 5 στο χερι...
View attachment 34921View attachment 34920View attachment 34919
Τα λαμπραντορ είναι όλα τα λεφτά!!!

Status
Not open for further replies.
Back