Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυριο λεω να πάω προς Θήβα μια βόλτα , ελπίζοντας ότι όσο απομακρύνομαι από το Αιγαίο , τόσο θα πέφτουν οι άνεμοι και θα μπει κανενα πουλάκι ... αυριο εχει 3-4 bf για Θήβα ... Βεβαια και σημερα ΒΑ Αττική το πρωί είχε άπνοια, αλλά ελάχιστα πουλιά κινήθηκαν ....

Σήμερα δεν είχε πολλές τσίχλες και οι περισσότερες περνούσαν ψηλά. Κατάφερα 10 και άλλη μια που έφαγα τον κόσμο αλλά δεν την βρήκα μέχρι τις 8.15 . Αύριο έχει την τιμητική της η τσίχλα οπότε θα κάτσω παραπάνω και ότι βρέξει ας κατεβάσει .

Γειά σου Στέφανε! Είχα πάει το περασμένο Σάββατο με τον πατέρα μου για περπατητο και κάναμε 11 τσίχλες με 5 χαμένες. Για την εποχή είναι καλά θεωρώ. Πευκενεα πάω εγώ στα Μέγαρα. Εσύ?
Ανω - κατω Πευκενα αλλα και Βενιζα εχω παει...11 καλα ειναι για την εποχη...Εγω πιστευω εκει δουλευει και το απογευματινο αλλα δεν εχω ακουσει κατι..

Αυριο λεω να πάω προς Θήβα μια βόλτα , ελπίζοντας ότι όσο απομακρύνομαι από το Αιγαίο , τόσο θα πέφτουν οι άνεμοι και θα μπει κανενα πουλάκι ... αυριο εχει 3-4 bf για Θήβα ... Βεβαια και σημερα ΒΑ Αττική το πρωί είχε άπνοια, αλλά ελάχιστα πουλιά κινήθηκαν ....
Περπατημα θελει η δουλεια...

Καλησπέρα. Αδειούχος όλη αυτή την εβδομάδα, και μόνο απόψε βρήκα λίγο χρόνο για την πρώτη φετινή έξοδο. Απογευματινό για μιάμιση ώρα περίπου, είδα καμιά 15αριά τσίχλες κοντά μακριά, αστόχησα σε δύο που μπόρεσα να ρίξω και όταν αποφάσισα να φύγω απογοητευμένος, πέρασε αυτή και κάπως έσωσε την παρτίδα ...
Είδα και 4-5 φάσσες νωρίτερα, αλλά όχι σε απόσταση βολής αν και ήμουν προετοιμασμένος, με 7άρια ...
IMG_20211027_183718.jpg
Νεώτερα όταν θα έχω καλύτερο ίντερνετ, δηλ. από βδομάδα.
Υ.Γ. Χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες για χθες, που δεν κατάφερα να μπω.

Attachments

• IMG_20211027_183730.jpg
    IMG_20211027_183730.jpg
    331,6 KB · Προβολές: 10
Στη Θηβα όταν περπατάνε πολλοί το ΣΚ όλο και κάτι σηκώνεται ... λίγο οι μαύρες, λίγο τα πιασμένα, λίγο τα μπασιματιάρικα, λίγο οι περπατητάδες ... θα τη γεμίσουμε τη πουλιάστρα ;)

https://en.sat24.com/en/eu/infraPolair

Έχουμε την καλύτερη δορυφορική αυτής της εβδομάδας ..

Καθαρή κίνηση πάνω μας ..
2 μποφόρ κάτω να ήμασταν θα χτύπαγα καμπάνες για αύριο ...
Περικλή, άσε τις καμπάνες ήσυχες αυριο .... θα τις βαρέσουμε την Παρασκευή που θα είμαι κάτω χαχα ... ;) Καμιά γαλάζια φάνηκε στα καρτέρια σου ή μόνο τσιχλίτσες μετράς ??

΄Παρότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που είναι πιστοί του περπατητού με άριστα αποτελέσματα (κάρπωση κ γυμναστική )
εντούτοις αρνούμαι να κάνω αυτό το κυνήγι επιμένοντας στο κλασσικό καρτερίσιο κυνήγι όπως τόχα μάθει απο μικρός .
Δέν λέω ότι αυτό είναι καλύτερο απλά λέω ότι αρνούμαι ν'αλλάξω κάποιες παλιές καλές συνήθειες-άγραφους κανόνες .

Στη Θηβα όταν περπατάνε πολλοί το ΣΚ όλο και κάτι σηκώνεται ... λίγο οι μαύρες, λίγο τα πιασμένα, λίγο τα μπασιματιάρικα, λίγο οι περπατητάδες ... θα τη γεμίσουμε τη πουλιάστρα ;)
Ενα μπουκετακι το μαζευεις ανετα...

΄Παρότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που είναι πιστοί του περπατητού με άριστα αποτελέσματα (κάρπωση κ γυμναστική )
εντούτοις αρνούμαι να κάνω αυτό το κυνήγι επιμένοντας στο κλασσικό καρτερίσιο κυνήγι όπως τόχα μάθει απο μικρός .
Δέν λέω ότι αυτό είναι καλύτερο απλά λέω ότι αρνούμαι ν'αλλάξω κάποιες παλιές καλές συνήθειες-άγραφους κανόνες .
Λαμπη μια χαρα σε βρισκω! Οπως την βρίσκει ο καθενας! Το θεμα ειναι η προσωπική ευχαρίστηση...ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε...

Δεν έχω δει ακόμη τσίχλα.

Που θα πάει.....ελπίζω να έρθει η ώρα.

Δεν μας άφησαν πέρισυ να χαρούμε.

Ελπίζω να μην κάνουν πάλι τα ίδια.

Είχα πάρει 500 τσιχλοσυσιγγα για δαυτες και δεν έριξα τίποτα.

Με αποτέλεσμα να τα ριχνω φέτος ακόμη και σε άλλα θηράματα.

Η πρωινή καρπωση με καρτερι αποκλειστικα. Δέκα τσιχλες μια κυργιαρα και μια τσιχλα χαμένη ο απολογισμός και ήταν καλά με τις τρέχουσες συνθηκες. Αν δεν είχα και την φαεινή ιδέα να δοκιμασω τα super tordo ( μάπα ) θα είχα περισσοτερα. Πέρασμα δεν είχε ούτε αύριο θα εχει...20211027_104449.jpg

Στο Ηράκλειο έχει τσίχλες ή ακόμα νωρίς είναι;
Σήμερα πήγα την πρώτη φετινή βόλτα για τσίχλες,μιας και μέχρι τώρα αναλωνόμουν στα ορτύκια.Ένα γρήγορο περπατητό λοιπόν, 2 ώρες περίπου και είδα σύνολο σε όλες τις αποστάσεις καμιά 30-40 πουλάκια. Καιρός κλειστός με άπνοια και ψιλόβροχο στο τέλος. Ό,τι φυσίγγια έβαλα, μια χαρά πήγαν. Σε ένα μήνα πιστεύω θα γίνεται καλό παιχνίδι. Αυτά στο χέρι και άλλες δυο τσίχλες δυστυχώς πάνω στα κατσοπρίνια. IMG_20211027_093354.jpg

Έχει απόψε ένα special A.BA.....πιστεύω αύριο κάτι θα φανεί το πρωί...αν δν πάμε,δν θα δούμε....
Εμ δεν θα παμε???? Πάνω απο όλα η εξοδος και η απόδραση από την καθημερινότητά. Έστω και για 2-3 ωρες!!!! Παρ'όλο τον αέρα παλι ακούω τσιν αποψε. Νύχτα περνάνε οι καλές μου...

Δεν υπαρχει πιο απολαυστικό πράγμα από το καρτερι! Αλλά άμα δεν περνάει τίποτα το να κάθεσαι να πίνεις καφέ και να κανείς τσιγάρο και να τρως κρουασάν στο καρεκλι είναι κάπως άσχημο και βαρετο! Εγώ δηλώνω θιασώτης και των δύο πάντως αν και τα ζόρικα περπατητα τα βάζω πάνω απ'όλα!!!

Status
Not open for further replies.
Back