Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νομιζω ο αερας εχει κανει ζημια γενικως παιδια,και τα πουλια που θα εχουν μεινει απο βδομαδα πιστευω δεν θα ειναι πολλα,τωρα μεχρι την κυριακη θα μπουν καπια πουλια αλλα δεν ξερω αν θα κανει καλο περασμα,σημερα παλι 7 μποφορ δινει,αρα ουτε αυριο θα εχει,εγω δεν πηγα σημερα γιατι οταν σηκωθηκα στις 6 φυσουσε μανιωδως!

Τίποτα πάλι σήμερα.....μονο πιασμένες οι οποίες για την εποχή ειναι αρκετές.
Είδα και 3 κεδρότσιχλες και 6 φασσες, 1 μονή, 3 μαζι και 1 ζευγαρι στο τέλος που πέρασε σχετικά κοντά μου και τις κοίταγα σαν την αλεπού που κοιτάει τα σταφύλια και δεν μπορεί να τα φτάσει:confused:.
Απολογισμός 5 σφίνες και 9 στο περπατητό.
20211027_105422.jpg

ΒΔ Αττική σήμερα, άπειρος κόσμος που είχε φωταγωγήσει όλο το βουνό με λαμπάκια, φακούς και κάθε λογής φωτεινή πηγή...
Η κατάσταση ήταν ασφυκτική έως και επικίνδυνη και αποφασίσαμε με το φίλο,1.jpg να πάμε απευθείας για περπατητό προς τα όρια Βοιωτίας-Αττικής...
Μια χαρά μας βγήκε...

ΒΔ Αττική σήμερα, άπειρος κόσμος που είχε φωταγωγήσει όλο το βουνό με λαμπάκια, φακούς και κάθε λογής φωτεινή πηγή...
Η κατάσταση ήταν ασφυκτική έως και επικίνδυνη και αποφασίσαμε με το φίλο,View attachment 34839 να πάμε απευθείας για περπατητό προς τα όρια Βοιωτίας-Αττικής...
Μια χαρά μας βγήκε...
Τη καλύτερη επιλογή κάνατε,δεν μπήκαν πουλιά και σήμερα :) .
Πιασμένες έχει αρκετές για Οκτώβρη μήνα.

ΒΔ Αττική σήμερα. Είδα ελάχιστες τσίχλες, κάποιες δενδρότσιχλες (όχι μονές), δυο φάσες και ένα ... παπάκι. Κανένα κοτσύφι. Όχι πολύ αέρας και συννεφιά. 400 μέτρα υψόμετρο. Πιο ψηλά ακούστηκαν τουφεκιές. Δεν τέλειωσε τίποτα ακόμα.

Συναδελφοι Μεγαρα εχει περπατήσει κανεις τελευταία?
Γειά σου Στέφανε! Είχα πάει το περασμένο Σάββατο με τον πατέρα μου για περπατητο και κάναμε 11 τσίχλες με 5 χαμένες. Για την εποχή είναι καλά θεωρώ. Πευκενεα πάω εγώ στα Μέγαρα. Εσύ?

Ξανά στο πρωινό καρτέρι σήμερα (αφού έκοψε κι ο δυνατός αέρας από τις πρώτες πρωινές ώρες), κατόπιν διήμερης απουσίας μου εξαιτίας λυσσαλέου ανέμου...

Τα πουλιά αρκετά έως πολλά (συντριπτικά κελαηδότσιχλες και πολύ λιγοστά κοτσύφια), όλα πιασμένα θαρρώ από προηγούμενες ημέρες κι όχι μπασιματιάρικα. Μόνο μερικά κοπαδάκια κυργιάρες φανήκανε μπασιματιάρες.

Τελικώς, 21 κάτω μέχρι τις 10 παρά που ξανασήκωσε αυτόν τον διαολεμένο άνεμο και έκοψαν: όλα κελαηδό- εκτός από μία κυργιάρα κι έναν κότσυφα!!! Φχαριστήθηκα ψηλωμένες ρουαγιάλ εισερχόμενες βολές...!!! Με την αμέριστη βοήθεια του εφετινού μου, πιστού συντρόφου, "Καίσαρος" (Caesar Guerini Essex)... Φυσίγγια J&B 28g No10.

Last edited:
Ξανά στο πρωινό καρτέρι σήμερα αφού έκοψε ο αέρας από τις πρώτες πρωινές ώρες, κατόπιν διήμερης απουσίας εξαιτίας λυσσαλέου ανέμου...

Τα πουλιά αρκετά έως πολλά (συντριπτικά κελαηδότσιχλες και πολύ λιγοστά κοτσύφια), όλα πιασμένα θαρρώ από προηγούμενες ημέρες κι όχι μπασιματιάρικα. Μόνο μερικά κοπαδάκια κυργιάρες φανήκανε μπασιματιάρες.

Τελικώς, 21 κάτω: όλα κελαηδό- εκτός από μία κυργιάρα κι έναν κότσυφα!!! Φχαριστήθηκα ψηλωμένες ρουαγιάλ εισερχόμενες βολές...!!! Με την αμέριστη βοήθεια του εφετινού μου, πιστού συντρόφου, του "Καίσαρος" (Caesar Guerini Essex)... Φυσίγγια J&B 28g No10.
Νικόλα και γω με τις ρουαγιάλ εισερχόμενες τα παω καλά, αυτές που με πλαγιοκοπουν με ταλαιπωρούν λίγο.... .big smile.

Σήμερα κεντρική Εύβοια λίγα πιασμένα πουλιά και μερικές σκόρπιες γερακοτσιχλες.
Αέρας βοριάς 4+, ο μεζές όμως για το ουζερί βγήκε....
εις αύριο τα σπουδαία, θα κάνουν παρέλαση η όχι η αυτοψία θα τι δείξει.

Attachments

• IMG_20211027_102137.jpg
    IMG_20211027_102137.jpg
    735,2 KB · Προβολές: 56
Σήμερα κεντρική Εύβοια λίγα πιασμένα πουλιά και μερικές σκόρπιες γερακοτσιχλες.
Αέρας βοριάς 4+, ο μεζές όμως για το ουζερί βγήκε....
εις αύριο τα σπουδαία, θα κάνουν παρέλαση η όχι η αυτοψία θα τι δείξει.
Ωραίος..

η βολτα ήταν συντομη μετα τις 11 και τα πουλιά που ειδα πολλα. καλη χρονια ειναι για τις τσιχλες τουλάχιστον απο οτι μου λενε οι φιλοι που πανε συχνότερα απο μενα

Attachments

• 20211027_111642.jpg
    20211027_111642.jpg
    231,7 KB · Προβολές: 57
Status
Not open for further replies.
Back