Ξεκινάνε οι χειρότερες 30 μέρες του χρόνου για εμενα! Λες και διπλασιάζονται σε διάρκεια και δεν περνάνε με τιποτα!!!!!Με το που άλλαξε ο καιρός σήμερα, κάτι μέσα μου... αχ![]()
Ειναι απο αυτές που κανουν μπασιμο και τις βλέπουν ΜΟΝΟ αυτοί που γράφουν στο ihunt.... τσιχλα ειναι και αυτή αλλά μπορεί να είναι από την Νέα Ζηλανδία η το Νεπαλ.... Όπως η σταριθρα του Ναυπλιωτη ένα πραγμα....www.ihunt.gr/τσιχλα/
Τι τσίχλα είν' τούτη ωρέ λεβεντόπαιδα...;;;Έχουμε πολλές από δαύτες στην Ελλάδα...;;; Χάθηκε μια φωτό μιας κελαηδότσιχλας που είναι και η πιο κοινή στη πατρίδα μας...;;; Και σε επίσημο κυνηγετικό site μάλιστα...!!! Θα μουρλαθούμε τελείως...!!! Έλεος με τις "άστοχες" φωτό...!!!
Μοιάζει πολυ. Είναι εκπληκτικό , αν ψάξει κανείς , το πόσα είδη τσιχλας υπάρχουν στον πλανήτη!https://en.m.wikipedia.org/wiki/Brown_thrasher
Αυτό το είδος πρέπει να είναι.
Πες μας τι σκέφτηκες ... που τα είδες ;Μοιάζει πολυ. Είναι εκπληκτικό , αν ψάξει κανείς , το πόσα είδη τσιχλας υπάρχουν στον πλανήτη!
Γιατί να μην υπήρχαν όλες εδώ φυσικα! Μερικές είναι μπαμπατσικες......Πες μας τι σκέφτηκες ... που τα είδες ;
Νικόλα ο ήχος του βίντεο θυμίζει πατέντα με Καζαντζίδη που λαλαει από τα υψώματα της Αταλάντηςwww.ihunt.gr/τσιχλα/
Τι τσίχλα είν' τούτη ωρέ λεβεντόπαιδα...;;;Έχουμε πολλές από δαύτες στην Ελλάδα...;;; Χάθηκε μια φωτό μιας κελαηδότσιχλας που είναι και η πιο κοινή στη πατρίδα μας...;;; Και σε επίσημο κυνηγετικό site μάλιστα...!!! Θα μουρλαθούμε τελείως...!!! Έλεος με τις "άστοχες" φωτό...!!!
φαίνεται ψεύτικη γιατί είναι ψεύτικη!www.ihunt.gr/τσιχλα/
Γινόμαστε πολλοί βλέπω
Βεβαίως. Όλοι ξέρουν ότι τα πουλιά είναι στην πραγματικότητα ντροουν που μας παρακολουθούν και κάθονται στα σύρματα για να φορτιζουν. Ένα τρυγόνι που πήρα στην Πύλο 20 Αυγούστου, όταν το ξεπουπουλιασα βρήκα τις μπαταρίες.Γινόμαστε πολλοί βλέπω![]()
![]()
![]()
Kαι στην Αρκαδία σήμερα σε λαγοκυνήγι εμφανίστηκαν κάποιες κελαϊδότσιχλες και κοκκινολαίμιδες που παράβγαιναν σε πέταγμα και κελάιδισμα τους κότσυφες. Νομίζω όμως πως είναι ντοπιάρικα πουλιά όλα τους.Είδα την πρώτη τσίχλα σήμερα Φωκίδα ... καλή αρχή
Νικολα χθες είδα και κυργιαρα και πολλά κοτσυφια σε αναμεικτο πεύκο και ελατο. Αλλά έχει ποταμάκι που κρατάει νερό όλο το καλοκαίρι εκει. Δοκίμασε σε ανάλογο σημείο, μπορεί να κρατάει πουλια!Προχθές την Παρασκευή το απογεματάκι, ανέβηκα στα έλατα (1.200-1.300μ.) παρεούλα με το δικαννάκι μου, τον "Καίσαρα" (πρώτη μου βολά για εφέτο με όπλο στον ελατιά), μπας και από κωλοφαρδία μού κάτσει καμιά κυριαρινούλα και, δευτερευόντως, κάνας κοτσυφάκος...
Ε, λοιπόν, η απόλυτη "νέκρα" από κυριαρίνες και ίσα που άκουσα, δίχως να αντικρύσω καν, 2 - 3 κοτσυφάδες τρυπωμένους...!
Τουλάχιστο περπάτησα, έκαψα θερμίδες, απόλαυσα το "μαγευτικό" τοπίο από ένα ύψωμα που ανέβηκα (έβλεπα και τη θάλασσα απ' εκεί!) και επέστρεψα "γεμάτος" προσδοκίες για καρποφόρα καρτέρια στον συγκεκριμένο τόπο από τον επόμενο μήνα κι ύστερα...!
Αμήν...
Μη μου το γρουσουζευεις ρε Ηλια!!! Παντως απο το πληκτρολόγιο σου και στων τσιχλων το αφτί!!!!Σε ενα μηνα απο τωρα θα καιγομαστε στο ντουφεκιδη...![]()
Οι βιοακουστικοι σταθμοί σε Κεντρική Ευρώπη και Βόρεια Γαλλία άρχισαν να καταγράφουν την νύχτα καλέσματα τσιχλων και κοκκινολαιμηδων.https://kynigesia.gr/index.php/kynigi/fterota/5244-tsixles-fthinoporo
Άντε ν' αρχίζουμε τις επαναλήψεις σιγά-σιγά