Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οι βιοακουστικοι σταθμοί σε Κεντρική Ευρώπη και Βόρεια Γαλλία άρχισαν να καταγράφουν την νύχτα καλέσματα τσιχλων και κοκκινολαιμηδων.

https://www.trektellen.nl/count/view/2704/20210918
Ισχύει .
Όλοι συμφωνούν (Γάλλοι -Ιταλοι) φετος ότι η αποδημία θα ξεκινήσει κανονικά.
Ιδικά οι Ιταλοί είναι πολύ αισιόδοξοι για φέτος ,λόγο ότι έχουν αρκετές βροχές ήδη.
Για εμάς δεν το συζητώ.
Κεντρονοτια Ελλάδα δεν ξέρω πως μπορεί να μαζευτεί αυτό με την ξηρασία ...

Ισχύει .
Όλοι συμφωνούν (Γάλλοι -Ιταλοι) φετος ότι η αποδημία θα ξεκινήσει κανονικά.
Ιδικά οι Ιταλοί είναι πολύ αισιόδοξοι για φέτος ,λόγο ότι έχουν αρκετές βροχές ήδη.
Για εμάς δεν το συζητώ.
Κεντρονοτια Ελλάδα δεν ξέρω πως μπορεί να μαζευτεί αυτό με την ξηρασία ...
Τουλάχιστον να δούμε μπασιματα φετος αδερφε! Το περσινό δεν θέλω ούτε να το σκεφτομαι. 26/10 και να μην περνάνε ούτε τσονια???? Απιστευτο! Αν κάνει μπασιματα κάποια στιγμή λόγω καιρού θα εμφανιστούν τα πουλια. Εδώ εμφανίστηκαν πέρσι που δεν μπήκε τίποτα και εμφανίστηκαν σε πάρα πολύ καλούς αριθμους. Όσο για τις βροχές και την ζεστη, τι να πω? Και μη χειροτερα. Σήμερα 6 το πρωι στα 600 μετρα ανετα καθόσουν με το σώβρακο! Την βροχή που εκανε πριν λίγες μερες την σήκωσε και έγινε μπαρούτι παλι ο τοπος.

Τουλάχιστον να δούμε μπασιματα φετος αδερφε! Το περσινό δεν θέλω ούτε να το σκεφτομαι. 26/10 και να μην περνάνε ούτε τσονια???? Απιστευτο! Αν κάνει μπασιματα κάποια στιγμή λόγω καιρού θα εμφανιστούν τα πουλια. Εδώ εμφανίστηκαν πέρσι που δεν μπήκε τίποτα και εμφανίστηκαν σε πάρα πολύ καλούς αριθμους. Όσο για τις βροχές και την ζεστη, τι να πω? Και μη χειροτερα. Σήμερα 6 το πρωι στα 600 μετρα ανετα καθόσουν με το σώβρακο! Την βροχή που εκανε πριν λίγες μερες την σήκωσε και έγινε μπαρούτι παλι ο τοπος.
Κοίτα .
Το τι θα κάνει τον Γενάρη και μετά είναι αλλο πράγμα τελείως .
Το θέμα είναι τα πουλιά να μείνουν σε χαμηλά υψόμετρα..Στους καμπους.Μιλαω για τα πρώτα που θα μπουν .
Δεν υπάρχει αρθρο που να αφορά την τσίχλα είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά που να μην μιλαει για την ξηρασία ,και το ποσό κακος σύμμαχος είναι ...

28η Οκτωβριου....πριν την παρελαση, πριβε καρτερι, κοκερ, καφε, καρεκλακι και φυσιγγακια ιδιωγομωση 28 χ 8.....
Ονειρο!!!
Πέρυσι 28η Οκτωβρίου με το σκύλο πήγα για ορτύκια...δροσούλα,ψιχάλα κ 2 στα 2 τα ορτυκάκια που σηκώσαμε κ extra δώρο ένα κιρκίρι από κανάλι με ιδιογόμωση GP x 30 No8.5 όλα... :p

Βρε κ στην Αμαλιάδα την τετάρτη που πέρασε, ΣΑΝ να άκουσαν,αλλά δν είναι κ σίγουροι αυτοί που την άκουσαν... :rolleyes:
Πριν μερικές μέρες γνωστός σε λαγκαδια άκουσε το "τσιπ "..... Την Τετάρτη όπως λέει και ο Κωστής στο λαγοκυνηγι, περι ώρα 8 και κάτι, σηκώνω το κεφάλι και βλέπω τσίχλα (δεν τις άκουω) καμαρωτη περασε σε απόσταση καμια 40αρια μέτρα από ΒΔ.... Ωστόσο μετά με προβληματισε ότι ήταν αρκετά νωρίς γιά εμφάνιση, αλλά σκεφτόμουν και αυτό που μου είχε πει ο γνωστός μου!!!

Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο. Μόλις περάσει του σταυρού αρχίζουμε να ψαχνομαστε για στίγμα τσίχλας παντού. Περιμένουμε σαν τα σκυλιά έξω από κρεοπωλείο κανένα κόκκαλο.
Αν και νομίζω ότι σε δέκα μέρες το πολύ θα κατηφορισουν.
Μου έχει τύχει 27/9 να μπαίνουν μερικές τσίχλες στο μοδι.
Όχι πολλές αλλά ότι πρέπει να αγαλιάσουν,καρδιά και μάτι!!

Καλησπέρα σύντροφοι!

Από πληροφορίες εμφανίστηκαν οι πρώτες στην Ήπειρο. Μην βάλετε με το μυαλό σας...ότι μάυρισε ο ουρανός ούτε ότι έγινε κανένα μπάσιμο! Απλά υπήρχουν θεάσεις και ακούσματα στα πυκνά και στα ντυμένα!

Οι πληροφορίες είναι από φίλους γουρουνάδες!

Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο. Μόλις περάσει του σταυρού αρχίζουμε να ψαχνομαστε για στίγμα τσίχλας παντού. Περιμένουμε σαν τα σκυλιά έξω από κρεοπωλείο κανένα κόκκαλο.
Ακριβώς!!! "Ο πεινασμένος... καρβέλια ονειρεύεται...!!!"

Και.......θα την πόναγε;;; :p
Εγώ έριχνα 6άρια στα μπεκατσίνια κάποτε,γιατί μια μέρα δν είχα καθόλου ψιλά κοντά μου...
Και 'γω πέρυσι πήρα μερικές τσιχλίτσες και κοτσυφούς με ακριβά 4άρια, 3άρια, 5άρια και 6άρια(!!!), ενόσω καθόμουνα περιμένοντας τις φάσσες τα πρωινά και τα απογεύματα...
Ε, οι φάσσες δεν ήρθανε σχεδόν ποτέ επέρυσι... κι έτσι λοιπόν, έριχνα από καμιά ντουφεκιά σε κάτι τσιχλοκότσυφα που με "σταύρωναν" ανέμελα σαν "ξερολούκουμα"...!!! Δεν άντεχα άλλο, με "έτρωγε το χέρι" μου και έπρεπε να ντουφεκίσω πάραυτα...!!! .hunter.

Last edited:
Την βροχή που εκανε πριν λίγες μερες την σήκωσε και έγινε μπαρούτι παλι ο τοπος.
Έτσι ακριβώς, ωσάν να μην την έριξε ποτές...!!!
Άιντε να ειδούμε κι εφέτος τι σόι καιρό θα κάμει στα μπασίματα... 'Ντάξει, δεν λέω να μας "παπαριάσει" στα νερά, διότι έτσι δεν θα μας αφήνει να κάνουμε τα κυνήγια μας, αλλά τουλάχιστο να είναι ένα φθινόπωρο όπως πρέπει να είναι...!

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back