Ρυθμιστική 2021 και το μέλλον του τρυγονιού

• Thread starter Thread starter free
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Είναι να απορεί κανείς πώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που υποστηρίζουν τον Καραούλη. Προσωπικά, ακόμα κι αν είχα κάποιο όφελος, θα ντρεπόμουν να βγω και να τον στηρίξω ανοιχτά!
Τί να πρωτοθυμηθείς. Το ότι όλη η Ευρώπη κυνηγούσε πέρσι κι εμείς κλεισμένοι μέσα χωρίς καν ενημέρωση;
Το ότι δεν εναντιώθηκε στο κράτος, αν υποθέσουμε ότι αυτό έφταιγε, δεν μας ξεσήκωσε και δεν απάντησε ποτέ σε ερωτήσεις;
Και το χειρότερο, στα όρια της απάτης και του οικονομικού εγκλήματος, έβγαλε σε αναστολή ανθρώπους και τους άφησε να ζουν με 530 ευρώ αφήνοντας ταυτόχρονα απροστάτευτη τη φύση έρμαιο σε κάθε λογής λαθροθήρα, τη στιγμή που αυτός έχει προεισπράξει από όλους εμάς τα χρήματα;
Αλητεία.-
ότι θέλανε σώνει και ντε όσοι κατέχουν λειόκαννο πυροβόλο όπλο να βγάζουν υποχρεωτικά άδεια στα υποκαταστήματά του, διαφορετικά να τους κατάσχονται;;;
για ανατρέξτε συνάδελφοι στο τόπικ Κυνηγετικές Ειδήσεις, από Νοέμβρη και εντεύθεν τι λέγαμε από τότε κάποιοι και τι φαιδρά μας απαντούσαν τα ίδια παπαγαλάκια.
δυστυχώς εμείς πέσαμε σε όλα μέσα.
και σκατά στο στόμα μου, το είχα γράψει τότε, ότι βλέπω για τη φετινή χρονιά το κόψιμο του τρυγονιού να μας το παρουσιάζουν σαν νίκη.
ps προς όλους
Η κσε απαντά σε κανένα email ή όχι ;
Ναι πως, με κοψόφτερο ταχυδρομικό περιστέρι απ' τη Μογγολία.
Εμένα τουλάχιστον δε μου απάντησαν. Μπορεί να έχουν και λίστα με τους personae non gratae. :rolleyes:
άλλο ο ανοιχτομάτης κι άλλο ο αυγουλομάτης...

Και τί προτείνεις εσύ Γιώργο ως τρόπο αντίδρασης; Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τα βροντηξω και να πάω αλλού. Όταν οι υπόλοιποι βρείτε τρόπο να τον ξεκουμπίσετε, τότε κι εγώ εννοείται ότι θα επιστρέψω, φυσικά και συμφωνώ με τον θεσμό.
Αν είσαι σύμφωνος με το θεσμό, κάθε αντίδραση μας δεν θα πρέπει να σαμποτάρει το θεσμό ...
Η κάθε αντίδραση θα πρέπει να καταγραφεί μαζικά σύμφωνα με τις υπάρχουσες διαδικασίες του θεσμού και όπως έγραψε ο Σπυρίδων (και εγώ παλαιότερα) να πλαισιώσετε τους συλλόγους σας ...
Αν τα περιμένουμε όλα έτοιμα από "κάποιους άλλους" η υποβάθμιση θα συνεχίζεται γιατί θα εισχωρούν στο χώρο του κυνηγίου όλο και περισσότεροι που έχουν κομματικά συμφέροντα ή το ψώνιο του παράγοντα ...

Σωστο φιλε.Στο καλαθι θα πανε αλλα αν λαβουν 145000 εγγραφες διαμαρτυριες ισως και να θορυωηθουν.Αυτο σκεφτομουν σημερα το πρωι.Να παω συλλογο, να τους κραξω, να τους επιστρεψω την αδεια στα μουτρα και να υποβαλλω την αναφορα μου εγγραφως .Προσοχη: οποιος το κανει να απαιτησει πρωτοκολληση απο την γραμματεια και να λαβει αντιγραφο.Θα χρειαστει στο μελλον.

Ο θεσμος σαπισε απο τα προσωπα.Απαιτειται ριζικη αλλαγη ΧΘΕΣ.
Έχεις να πρωτείνεις τι θα πρέπει να αλλάξει στο καταστατικό;

Αν είσαι σύμφωνος με το θεσμό, κάθε αντίδραση μας δεν θα πρέπει να σαμποτάρει το θεσμό ...
Η κάθε αντίδραση θα πρέπει να καταγραφεί μαζικά σύμφωνα με τις υπάρχουσες διαδικασίες του θεσμού και όπως έγραψε ο Σπυρίδων (και εγώ παλαιότερα) να πλαισιώσετε τους συλλόγους σας ...
Αν τα περιμένουμε όλα έτοιμα από "κάποιους άλλους" η υποβάθμιση θα συνεχίζεται γιατί θα εισχωρούν στο χώρο του κυνηγίου όλο και περισσότεροι που έχουν κομματικά συμφέροντα ή το ψώνιο του παράγοντα ...
Και ξαναρωτάω. Τί προτείνεις εσύ ως τρόπο αντίδρασης;

Βρε δεν γ@μιούνται οι θεσμοί και τα καταστατικά.
Δεν είναι αυτά το βασικό πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι η κλίκα των αποτυχημένων που δεν ξεκουνά από τις καρέκλες τους και μας έχουν φλομώσει στα ψέματα και τις μ@λακίες...

Και ξαναρωτάω. Τί προτείνεις εσύ ως τρόπο αντίδρασης;
Έγγραφες διαμαρτυρίες σύμφωνα με όλους τους τύπους, μόνο για να αποδεικνύεται ότι έγιναν και φυσικά δεν θα βγει αποτέλεσμα γιατί με τις διαμαρτυρίες δεν βγαίνει ποτέ αποτέλεσμα ...
Και το σημαντικότερο γνωρίστε τους κυνηγούς της περιοχής σας, κάνετε στέκι τους συλλόγους σας, μάθετε λεπτομερώς πως είναι τα καταστατικά, δείτε τους αξιόπιστους συμμετέχετε στις συνελεύσεις για να μάθετε από πρώτο χέρι τι παίζει στην κάθε περιοχή και στις επόμενες εκλογές του συλλόγου να είστε εκεί και ενεργοί ...

Βρε δεν γ@μιούνται οι θεσμοί και τα καταστατικά.
Δεν είναι αυτά το βασικό πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι η κλίκα των αποτυχημένων που δεν ξεκουνά από τις καρέκλες τους και μας έχουν φλομώσει στα ψέματα και τις μ@λακίες...
... κάνε πραξικόπημα! :D

ότι θέλανε σώνει και ντε όσοι κατέχουν λειόκαννο πυροβόλο όπλο να βγάζουν υποχρεωτικά άδεια στα υποκαταστήματά του, διαφορετικά να τους κατάσχονται;;;
για ανατρέξτε συνάδελφοι στο τόπικ Κυνηγετικές Ειδήσεις, από Νοέμβρη και εντεύθεν τι λέγαμε από τότε κάποιοι και τι φαιδρά μας απαντούσαν τα ίδια παπαγαλάκια.
δυστυχώς εμείς πέσαμε σε όλα μέσα.
και σκατά στο στόμα μου, το είχα γράψει τότε, ότι βλέπω για τη φετινή χρονιά το κόψιμο του τρυγονιού να μας το παρουσιάζουν σαν νίκη.

Ναι πως, με κοψόφτερο ταχυδρομικό περιστέρι απ' τη Μογγολία.
Εμένα τουλάχιστον δε μου απάντησαν. Μπορεί να έχουν και λίστα με τους personae non gratae. :rolleyes:

άλλο ο ανοιχτομάτης κι άλλο ο αυγουλομάτης...
Είχαν ξεσκίστει ειδικά οι δύο γνωστοί ο ένας που κούναγε το δάχτυλο ακόμα και προχθές και ο άλλος που τον ξεμπροστιασες και έχει εξαφανιστει. Και η ΞΕ τα κάνει όλα σωστα. Και η ΞΕ δίνει μεγάλο αγώνα και υπομονή , υπομονή , υπομονη. Ξέρεις Βασίλη τι καταλαβαίνω εγω? Οτι όλα ήταν κανονισμενα και μιλημενα. Τα ήξερε ο Καραουλης εξ αρχής αυτά που θα γίνονταν τον περσινό χειμώνα και το θέατρο της παραπλάνησης είχε ξεκινήσει από την επίσκεψη στον μπουμπουκο για να βγάλουμε άδειες και να πάρουν τα φραγκα. Γι'αυτό βγάλαν σε αναστολή εργασίας τους θηροφυλακες για να γλιτωσουν τους μισθούς τους , ενω οι άδειες είχαν ήδη βγει! Είχαν πάρει και την διαβεβαίωση για την αύξηση φετος , χρόνια προσπαθούσαν για αυτή άλλωστε, και έπαιζαν τον ρόλο τους όπως τους είχαν πει. Θεωρία συνομωσίας, σενάριο φαντασίας πες το όπως θέλεις αλλά εγώ το πιστεύω ακράδαντα ότι τα είχαν συμφωνήσει ΟΛΑ και μας δούλευαν ψιλο γαζι.

Διαμαρτυρία μια και έξω θα ήταν να μείνουν όλα τα όπλα στον οπλοβαστο για έναν χρόνο.
Να διαλυθούν όλα και να τα φτιάξουμε από την αρχή.
Άλεξ αν διαλυθούν θα ξαναδημιουργηθουν?Στην Ελλάδα ζούμε μην ξεχνάς τόσες εταιρείες έκλεισαν είδες καμία να ξανανοίξει και αν ναι να λειτουργήσει σωστά.

Θα ακολουθησει μακροσκελες μηνυμα αλλα χρειαζεται για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοι.Κυνηγαω με νομιμη αδεια σε επισημους ΚΣ αδιαλειπτα απο την περιοδο 1995-1996.Στο πλευρο του πατερα μου εκανα κυνηγετικες εξοδους (ως ξεπεταχτης και για απορτ) απο το 1983.Συμμετεχω δε στο "ΑΡΤΕΜΙΣ" τα τελευταια 14 χρονια.Οποτε θυμαμαι τις παρακατω "επιτυχιες" τις ΚΣΕ της ΠΕΒΕΚΕ του ΟΚΑΔΕ και της ΣΚΟΕ:
1.Καταργηση Απριλιατικου τρυγονιου.
2.Κοψιμο του Μαρτιου.
3.Αλαλουμ με τα υδροβια και αφαιρεση ειδων και διαρκειας κυνηγιου.
4.Απωλεια των περισσοτερων υδροβιοτοπων απο το κυνηγι
5.Παντα δευτεροι και καταιδρωμενοι πισω απο τον Αγγελετο και λοιπους οικολογους για σειρα ετων με αποτελεσμα ειδικα μια χρονια να βγουμε εναρξη παρανομα συσσωμοι ολοι οι κυνηγοι.(δεν θυμαμαι ακριβως τη χρονια)
6.Απαγορευση εισοδου κυνηγων στα σκοπευτηρια χωρις δελτιο σκοπευτη.
7.Αρτηριοσκληρωτικη νομοθεσια περι κατοχης κυνηγετικων οπλων οπλων η οποια εγινε προσφατα ακομα πιο κοστοβορα.
8.Ουσιαστικη καταργηση ερασιτεχνικης ιδιογομωσης και αναγομωσης φυσιγγιων.
9.Ωθηση των μικρων κυνηγομαγαζων (ανεπισημοι χωροι συγκεντρωσης και ζυμωσης των κυνηγων) σε λουκετο με τον προσφατο νομο για τα προβλεπομενα μετρα ασφαλειας
10.Απωλεια της ευκαιριας στη διαβουλευση της Ε.Ε για την διατηρηση ασκησης παραδοσιακων μορφωνκυνηγιου (ειδικα για το τρυγονι στην περιπτωση μας)
10.Μειωση του οριου καρπωσης των τρυγονιων διαδοχικα απο 12 ανα εξοδο και κυνηγο σε 1 ανα κυνηγο φετος.
11.Καταβαραθρωση των οικονομικων της ΚΣΕ λογω της επωμιση του κοστους δραστηριοτητων που ΟΦΕΙΛΕΙ να εξασφαλιζει το κρατος με τη φορολογια και τις εισφορες των αδειων μας.
12.Πιασιμο στον υπνο με την προταση νομου για τα ζωα συντροφιας (πιθανολογω οτι εγινε εσκεμμενα)
13.Αυξηση του κοστους των αδειων στην δεκαετια της κρισης, που ολοι δυσκολευονται οικονομικα,κατα 20 με 25%.
14.Αδυναμια δημιουργιας πλανου για την προσελκυση νεων κυνηγων.
15.Αδυναμια δημιουργιας πλανου για τον περιορισμο της φυγης των παλιων κυνηγων απο το κυνηγι.
16.Κοψιμο το τελευτιαο 10ημερο Φεβρουαριου για το κοτσυφι.
Αν ξεχναω τιποτα παρακαλω συμπληρωστε με.
Για ολα τα παραπανω αξιζουν σε ολους τους συγχαρητηρια.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ και μπραβο και σε εμενα που τους ανεχτηκα τοσα χρονια.
Ναι φταιω και εγω.Ισως μαλιστα πρωτα απο ολους εγω...

Άλεξ αν διαλυθούν θα ξαναδημιουργηθουν?Στην Ελλάδα ζούμε μην ξεχνάς τόσες εταιρείες έκλεισαν είδες καμία να ξανανοίξει και αν ναι να λειτουργήσει σωστά.
Αυτοί όλοι θα φύγουν όταν δεν θα έχουν φράγκα ούτε για καλαμάκια στην εταιρία τους.Αν περιμένετε να αλλάξει κάτι αλλάξτε πλευρό.Εχουν την αρρώστια του λυσσασμενου κομματοσκυλου.Κανονικα έπρεπε ο Χαρδαλιάς να χτυπά το κουδούνι της ΚΣΕ και να ζητά συνεργασία.Οχι να πηγαίνει ο Καράφλας με 5 γλυφοκωληδες στον Μπουμπουκο και να ζητά λεκτικές εγγυήσεις.

Είχαν ξεσκίστει ειδικά οι δύο γνωστοί ο ένας που κούναγε το δάχτυλο ακόμα και προχθές και ο άλλος που τον ξεμπροστιασες και έχει εξαφανιστει. Και η ΞΕ τα κάνει όλα σωστα. Και η ΞΕ δίνει μεγάλο αγώνα και υπομονή , υπομονή , υπομονη. Ξέρεις Βασίλη τι καταλαβαίνω εγω? Οτι όλα ήταν κανονισμενα και μιλημενα. Τα ήξερε ο Καραουλης εξ αρχής αυτά που θα γίνονταν τον περσινό χειμώνα και το θέατρο της παραπλάνησης είχε ξεκινήσει από την επίσκεψη στον μπουμπουκο για να βγάλουμε άδειες και να πάρουν τα φραγκα. Γι'αυτό βγάλαν σε αναστολή εργασίας τους θηροφυλακες για να γλιτωσουν τους μισθούς τους , ενω οι άδειες είχαν ήδη βγει! Είχαν πάρει και την διαβεβαίωση για την αύξηση φετος , χρόνια προσπαθούσαν για αυτή άλλωστε, και έπαιζαν τον ρόλο τους όπως τους είχαν πει. Θεωρία συνομωσίας, σενάριο φαντασίας πες το όπως θέλεις αλλά εγώ το πιστεύω ακράδαντα ότι τα είχαν συμφωνήσει ΟΛΑ και μας δούλευαν ψιλο γαζι.
IMG-66c6c788287bfe17dedb62b08800201c-V(2).jpg

Εγώ είμαι μπερδεμένος και δεν ξέρω τι να κάνω φετος με την άδεια. Από την μια είμαι της άποψης ότι ο θεσμός της ΚΣΕ ειναι σωστό να υπάρχει αλλά πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουν οι άνθρωποι. Όχι μόνο στην ΚΣΕ αλλά και στις ομοσπονδίες και τους συλλόγους. Οποτε σκέφτομαι να βγάλω άδεια σε συνεργαζόμενο σύλλογο όπως πάντα. Από την άλλη προσπαθω να βρω έναν τρόπο να ασκήσω πιέσω στους καρεκλοκένταυρους ώστε να παραιτηθούν και μια ιδέα ειναι να βγάλω την άδεια σε ανεξάρτητο σύλλογο. Σε αυτό το σενάριο αναρωτιέμαι όμως τι θα ακολουθήσει; Λεφτά στο ταμείο δεν θα υπάρχουν αρα θηροφύλακες θα απολυθούν ή δεν θα ανανεωσουν την σύμβαση τους. Η χαρά του λαθροθήρα δηλαδή. Μετά τι θα γίνει; Αν δεν παραιτούνται τωρα γτ να παραιτηθούν τότε; Απλά θα έχουμε λιγότερους θηροφύλακες και ανεξέλεγκτη λαθροθηρία. Βοηθήστε να παρω μια απόφαση ρε μάγκες. Σκορποχώρι γίναμε…

Last edited:

Εγώ είμαι μπερδεμένος και δεν ξέρω τι να κάνω δετός με την άδεια. Από την μια είμαι της άποψης ότι ο θεσμός της ΚΣΕ ειναι σωστό αν υπάρχει αλλά πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουν οι άνθρωποι. Όχι μόνο στην ΚΣΕ αλλά και στις ομοσπονδίες και τους συλλόγους. Οποτε σκέφτομαι να βγάλω άδεια σε συνεργαζόμενο σύλλογο όπως πάντα. Από την άλλη προσπαθω να βρω έναν τρόπο να ασκήσω πιέσω στους καρεκλοκένταυρους ώστε να παραιτηθούν και μια ιδέα ειναι να βγάλω την άδεια σε ανεξάρτητο σύλλογο. Σε αυτό το σενάριο αναρωτιέμαι όμως τι θα ακολουθήσει; Λεφτά στο ταμείο δεν θα υπάρχουν αρα θηροφύλακες θα απολυθούν ή δεν θα ανανεωσουν την σύμβαση τους. Η χαρά του λαθροθήρα δηλαδή. Μετά τι θα γίνει; Αν δεν παραιτούνται τωρα γτ να παραιτηθούν τότε; Απλά θα έχουμε λιγότερους θηροφύλακες και ανεξέλεγκτη λαθροθηρία. Βοηθήστε να βγάλω μια απόφαση ρε μάγκες. Σκορποχώρι γίναμε…
Βασιλη τα ιδια ειμαι και εγω.Τη μια ξυπναω και θελω να τα βροντηξω την αλλη ξυπναω και καταλαβαινω οτι η διαλυση των οργανωσεων θα ειναι οριστικο χτυπημα για το κυνηγι.Και εχεις τον καραφλα να βγαινει να κανει δηλωσεις βασιλικοτερος του βασιλεως.Ονειδος.Υβρις και πως θα φερουμε την Καθαρση;

Βασιλη τα ιδια ειμαι και εγω.Τη μια ξυπναω και θελω να τα βροντηξω την αλλη ξυπναω και καταλαβαινω οτι η διαλυση των οργανωσεων θα ειναι οριστικο χτυπημα για το κυνηγι.Και εχεις τον καραφλα να βγαινει να κανει δηλωσεις βασιλικοτερος του βασιλεως.Ονειδος.Υβρις και πως θα φερουμε την Καθαρση;
Έτσι όπως μπλέξαμε δεν υπάρχει γρήγορος τρόπος επιστροφής, ... με κόπο και βασανιστικά αργά αν δουλέψουμε όλοι σοβαρά να σταματήσουμε την κατηφόρα ! !

Έτσι όπως μπλέξαμε δεν υπάρχει γρήγορος τρόπος επιστροφής, ... με κόπο και βασανιστικά αργά αν δουλέψουμε όλοι σοβαρά να σταματήσουμε την κατηφόρα ! !
Ναι αλλά οι άδειες είναι τωρα τον Αύγουστο και το δίλημμα μεγάλο. Πιέζουμε την ΚΣΕ αν βγάλουμε σε ανεξάρτητο σύλλογο ή βάζουμε ένα λιθαράκι προς την πλήρη καταστροφή του κυνηγιού όπως το ξέρουμε;

Back