Απολογισμός Κυνηγετικής Περιόδου

Χρονο με το χρονο οι εξορμήσεις μου γινονται πιο ενδιαφερουσες και πιο απολαυστικες...
Λιγο το παθος, λιγο οι φιλοι, λιγο οι αποφασιστικοτητα συνδραμουν στο να να αγαπω το κυνηγι τοσο πολυ...
Δεν μπαινω στη διαδικασια να περιγραψω ποσο ομορφα περασα σε διαφορα κυνηγια που εκανα με αγαπημενους φιλους..
Μακαρι να εχω την υγεια μου να τα επαναλαβω. Απο τωρα νοσταλγω τις ημερες που εφυγαν και περιμενω την εναρξη στο τρυγονι...
Ευχαριστω ολους τους φιλους στο κυνηγι και στη ζωη για τις χαρες που μου εδωσαν φετος...
Εκτιμω την εμπιστοσυνη τους και ευχομαι να βρεθουμε ξανα σε μερη που αλλοι δεν προκειται να εκτιμησουν ποτε τους
Να ειστε ολοι καλα...:)

Αλλη μια κυνηγητική χρονιά τέλείωσε και τα συνεσθήματα ανάμικτα όπως πάντα.
Χρονο με το χρονο οι εξορμήσεις μου γινονται πιο ενδιαφερουσες και πιο απολαυστικες...
Λιγο το παθος, λιγο οι φιλοι, λιγο οι αποφασιστικοτητα συνδραμουν στο να να αγαπω το κυνηγι τοσο πολυ...
Δεν μπαινω στη διαδικασια να περιγραψω ποσο ομορφα περασα σε διαφορα κυνηγια που εκανα με αγαπημενους φιλους..
Μακαρι να εχω την υγεια μου να τα επαναλαβω. Απο τωρα νοσταλγω τις ημερες που εφυγαν και περιμενω την εναρξη στο τρυγονι...
Ευχαριστω ολους τους φιλους στο κυνηγι και στη ζωη για τις χαρες που μου εδωσαν φετος...
Εκτιμω την εμπιστοσυνη τους και ευχομαι να βρεθουμε ξανα σε μερη που αλλοι δεν προκειται να εκτιμησουν ποτε τους

Το δυσάρεστο είναι ότι αυτοί είναι πάρα πολλοί Αντώνη.Και λεω δυσάρεστο όχι γιατί κόπτομαι για αυτά που χάνουν αλλά γιατί γίνονται εριστικοί και αντιδραστικοί μερικές φορές σε όλους εμάς.

Περιγραφικοτατος εισαι φιλαρακι... .xm. Τοσο εντονες στιγμες εζησες λοιπον ε???? .buy..buy..buy..buy. Γραψε ρε τριχα τι σου αρεσε κ τι οχι κ ασε τις γενικες ιδεες για τις εκθεσεις στο σχολειο... .buy buy..love. Κ μην μου πεις οτι σου εμεινε το ντουμπλεδακι στα πρασινα γιατι θα σε τουφεκισω... Ξερεις εσυ... .yel..yel..yel..yel..yel..eat..eat..buy..buy..buy..buy.

Οένας είναι λίγο σφιχτός , ο άλλος τρίχας και που είσαι ακόμη .....xm. κάτι πρέπει να συμβαίνει εδώ....

Ενα μεγαλο συγνωμη που δεν διαβασα τα κειμενα των παραπανω παιδιων τα ειπαν ολα και με καλυψαν απολυτα και παλι συγνωμη.

Περιγραφικοτατος εισαι φιλαρακι... .xm. Τοσο εντονες στιγμες εζησες λοιπον ε???? .buy..buy..buy..buy. Γραψε ρε τριχα τι σου αρεσε κ τι οχι κ ασε τις γενικες ιδεες για τις εκθεσεις στο σχολειο... .buy buy..love. Κ μην μου πεις οτι σου εμεινε το ντουμπλεδακι στα πρασινα γιατι θα σε τουφεκισω... Ξερεις εσυ... .yel..yel..yel..yel..yel..eat..eat..buy..buy..buy..buy.

Aλλη μια κυνηγετικη σεζον τελειωσε
Για εμενα δεν μπορω να πω ότι ηταν η καλυτερη χρονια από πλευρας εξορμήσεων λογω ότι μεσολαβησαν πολλοι αρνητικοι παραγοντες αλλα το παλεψα οσο μπορουσα

images.jpg
Ένα τρυγονι με ακολουθησε σε 3 εξορμήσεις που εκανα
Δεν ειχα την τυχη φετος να ανεβω στον Εβρο να το ευχαριστηθώ αλλα δεν πειραζει του χρονου να ειμαστε καλα
untitled.png
Από τις χειρότερες χρονιες που εχω ζησει εδώ και 25 χρονια που ασχολουμαι με το συγκεκριμενο θήραμα
Μετα την αδικη απωλεια των σκυλιων μου από φολα τον Ιουνιου σε εκπαιδευτικο δεν μπορεσα να βρω την δυναμη ουτε το κουραγιο να ξανα ασχοληθώ με το λαγοκυνηγι
Θελει χρονο να ξεχασεις και να πεις παμε παρακατω
imagesURV6FYAG.jpg
Φετος μετα από πολλα χρονια απολαυσα το κυνηγι της
Αν και η εξορμήσεις μου ηταν κατά βαση κοντινες μπορω να πω ότι το ευχαριστηθηκα όχι τοσο για τον αριθμο καρπωσεων πανω κατω βαραγα απο 7-15 τσίχλες κάθε φορα αλλα ειδα πολλα πουλια πραγμα που με χαροποιησε
images4R711KWZ.jpg
Eξι αλεπες καταφερα φετος περισσοτερες απο άλλες χρονιες πραγμα που δειχνει ότι ο αριθμος τους μεγαλωνει αρα χρειαζεται απο την πολιτεια να παρθουν μετρα για την μειωση της
untitled.png
Αν δεν κανω λαθος στο μετρημα γυρω στις 17 καρακάξες καρπωθηκα
Γενικα ειχε πολύ καρακαξα στο μερος που κυνηγουσα

Ευχομαι από καρδιας να εχουμε προπαντων υγεια και χαρες και του χρονου να ξανα βγουμε στην υπαιθρο για να απολαυσουμε τις ομορφιες και τις χαρες που μας δινει

Η χρονιά που μας πέρασε ήταν η πρώτη που δεν μπόρεσα να κυνηγήσω αρκετά λόγω έλλειψης χρόνου και μόνιμης εγκατάστασης στην Αθήνα(δυστυχώς).

Τα περάσματα του τρυγονιού στον νομό Ηλείας δεν ήταν τα αναμενόμενα. Τα πουλιά ελάχιστα, με κόπο κατάφερα 11 πουλιά τον Σεπτέμβρη και 12 στα μέσα Οκτώβρη που είχαν μείνει στον κάμπο μαζί με τις δεκαοχτούρες.

Τα μπασίματα τις τσίχλας, τουλάχιστον για τον ΝΔ παραθαλάσσιο άξονα, ήταν απογοητευτικά φέτος. Όσα πουλιά πήρα πέρυσι σε 4 μέρες, πήρα φέτος σε 15.
Ευτυχώς στο τέλος της περιόδου κάτι έγινε όσον αφορά τα τσιχλοκότσυφα και στο περπατητό και στα απογευματινά καρτέρα στα σύνορα Ηλείας-Αρκαδίας.
Να είμαστε καλά για να μπορέσουμε και του χρόνου να βγούμε για κυνήγι όσο πιο πολλές φορές είναι εφικτό

Last edited:
K επειδη το ξερετε, οι φωτογραφιες ειναι η αδυναμια μου, ελαχιστες φωτοστιγμες της φετεινης κυνηγετικης περιοδου που οπως ειπα παραπανω μου αφησαν γλυκια γευση...

Ρε σεις τωρα το ειδα αυτο το θεμα.
Αρη αν υπηρχε τροπος να πατησω το λαικ επι 1000 φορες θα σου λεγα ειναι και λιγες ρε φιλε.
Πραγματικα με ταξιδεψες με αυτες τις φωτο, μιλανε ρε φιλε μιλανε.
Βλεματα σκυλων και ανθρωπων που λενε τα παντα.........
Σε ευχαριστω φιλε..well done..congrats.
Τις φωτο που δεν βγαζεις εσυ, στηνεις τριποδι για να τις βγαλεις?
Εγω εχω το παραπονο οτι οταν δωσω να μας βγαλουν για να με και γω μεσα.........καποτε μπορει και να μην με βαλουν καν στο πλανο :)

Σε ευχαριστω πολυ Χρυσανθε, το εχουμε ξαναπει οι κυνηγετικες φωτογραφιες ειναι η αδυναμια μου... Εχοντας στο μυαλο μου παντα την δικη μου οπτικη γωνια απεναντι στο κυνηγι, το ιδιο προσπαθω να ειναι κ οι φωτογραφιες που τραβαω, κ χρονο με το χρονο προσπαθω να πλησιαζω οσο μπορω αυτο που εχω στο μυαλο μου...
Τωρα οσων αφορα καποιες φωτογραφιες που εχουν εμενα μεσα, τις εχουν βγαλει διαφοροι φιλοι η η κοπελια μου... Το να ρυθμισεις τη μηχανη κ να βαλεις καποιον να πατησει μερικες φορες το κουμπι ειναι το πιο ευκολο πραγμα, αρκει να εχεις σκεφτει την ιδεα της φωτογραφιας... Συνηθως πρωτα σκεφτομαι τις εικονες που θελω κ μετα τις κανω φωτογραφια... ;)

Ελα τωρα να πω στον κουμπαρο μου η στον μπαρμπα τον πεθερο του να κρατανε οπψς θελω την φωτογραφικη αφου εχω τις ρυθμίσεις η να πιασουν απο την ταδε γωνια το πλανο.
περσυ τον ρωτουσα.....ειμαστε μεσα ολοι?
-ναι ναι.....
αποτέλεσμα κομμενη φωτο κ χαλια .sarcastic.

για φετος το τεφτερι εχει γραψει 123 μικρα και 85 μεγαλα !!! ο κυνηγοτοπος ειναι ενα τσιγαρο δρομος με σχεδον καθημερινες συμετοχες πολλα χαμενα πουλια αλλα ολα καλα ,,, δεν υπαρχει χρονια που δεν εχει παπια υπαρχει χρονια που δεν μπορεις να πας ,, οσο πας σε δινει ,, τα βρισκεις κ.λ.π !! υγεια να εχουμε πανω απο ολα !!! κατι που μου εμεινε για φετος μεχρι στιγμης γιατι ακομα εχουμε ειμαι σε ενα ρυζι μερα καρτερι στα ορια με το απαγορευμενο εχει ενα κοπαδι απο 30-40 μεγαλα ολο παιζουν με της αποστασεις εχουν βαλει ματι κατι γκιολες που ειναι στο απαγορευμενο στην γυρα που κανουν ολο τα αφηνα μηπως με ερθουν πιο βολικα τελικα κανουν ενα λαθος και αυτα και εγω αυτα που ηρθαν λιγο πιο κοντα και εγω που τα βαρεσα πιστευοντας οτι τα πουλια θα αλαζαν πορεια και οτι μεν την οριακη βολη κατι θα επερνα τελικα ριχνω μια τριπλετα με 6αρια 35 γραμαρια και ξεκολαν απο το κοπαδι 4 πουλια τα 3 πατσαβουρια και το ενα μου φανηκε λιγο πιο ζοντανο αλλα κατω και αυτο,,, αμεσως παω βαζω οπλο στην θηκη και κανω την γυρα να παω να τα παρω γιατι ειναι ριγμενα στο απαγορευμενο απο λαθος δικιας μου εκτιμησης ,, κατεβενω απο το αμαξι φυσικα χωρις οπλο και οταν φτανω στο σημειο βλεπω τα 2 μεσα στα αλμιρικια μολις φτανω στα 2 μετρα και τα 2 σηκωνονται και δρομο στραβα κουτσα στην θαλασσα ,, ελα χριστε και αποστολε λεω τι γινετε,, αντε λεω να δω τα αλλα βλεπω το αλο πιο κατω παω να το παρω και αυτο τα ιδια με χιλια ζορια αλλα και αυτο φευγει δρομο για θαλασσα το τεταρτο ουτε το βρηκα και ουτε ασχοληθηκα μετα απο αυτο ετσι μια κλεφτει ματια εριξα !! γελουσα λεω δεν γινονται αυτα 2 πρασινα κια μια θηλυκια ζωντανεσαν το τεταρτο αν θυμαμαι καλα οταν επεφτε πρασινο ηταν και εκεινο εχω χασει και εχω χασει πουλια αλλα 4 στα 4 πρωτη φορα και να ζωντανευουν ετσι σχεδιο τα 3 μπροστα στα ματια μου χαχαχαχ να λες απο μεσα σου πηρα 4 μεγαλα να εχουν ανεβει ηθικα και ψυχολογιες και σε λιγα λεπτα τι παθαινεις !!!

Last edited:
ο κυνηγοτοπος ειναι ενα τσιγαρο δρομος με σχεδον καθημερινες συμετοχες πολλα χαμενα πουλια αλλα ολα καλα ,,,
Αφού κάνεις μόνο αυτό το κυνήγι, πως και δεν έχεις φτιάξει ένα σκυλάκι για την δουλειά αυτή;

Αφού κάνεις μόνο αυτό το κυνήγι, πως και δεν έχεις φτιάξει ένα σκυλάκι για την δουλειά αυτή;

ποτε δεν ειχα σκυλο λογο χωρου λογο δεν ςχω μαθει κ.λ.π ειναι τραβηγμα πιστευω το σκυλι !! παντως οντως τα χαμενα καθε χρονο ειναι πολλα μην πω παρα πολλα για να σε δωσω να καταλαβεις παραδειγμα αν παρω σε μι βδομαδα 30 πουλια σιγουρα θα εχω χασει τα 10 λογο δεν τα βρισκω οταν νυχτωνει αλλα τραυματισμενα κ.λπ τα μεροι δυσκολα με καλαμια και καναλια και μερα να κυνηγας παλι αν το πουλι δεν πεσει νεκρο δυσολα το βρισκεις και ειδικα τα μεγαλα ειναι επταψυχα !!!

Τον αντιλαμβάνομαι τον καημό σου. Κυνηγάω και γω κάπου κάπου στον βάλτο και το κρίμα για τα χαμένα είναι μεγάλο. Εγώ όμως κάνω άπειρα χιλιόμετρα για να βρεθώ λίγες μέρες τον χρόνο στον βάλτο και πραγματικά ένας σκύλος για την δουλειά αυτή θα ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση. Βλέπω ότι στα μηνύματα σου αναφέρεις συχνά ότι λειτουργείς με το πως έχεις μάθεις, όλοι έτσι λειτουργούμε αλλά αξίζει κάποιες φορές να κάνουμε την υπέρβαση για κάποια πράγματα και ας μην έχουμε μάθει έτσι. Ο σκύλος στον βάλτο σε κάνει μάγκα, τις ελάχιστες φορές που έτυχε να κυνηγήσω με σκύλο, είδα ότι βαράς π.χ. 5 παπιά και σου φέρνει ... 7. :)
Έχω ένα θείο που κάποτε κυνήγαγε πολύ παπί, μου έλεγε ότι την πρώτη μέρα στο άνοιγμα ποτέ δεν έπαιρνε τουφέκι μαζί του λόγο πολυκοσμίας, έπαιρνε το μεσημεράκι τον σκύλο και πήγαινε βόλτα στον βάλτο. Έφευγε με μια πουλιάστρα από 5 μέχρι 10 πουλιά :cool:

Τον αντιλαμβάνομαι τον καημό σου. Κυνηγάω και γω κάπου κάπου στον βάλτο και το κρίμα για τα χαμένα είναι μεγάλο. Εγώ όμως κάνω άπειρα χιλιόμετρα για να βρεθώ λίγες μέρες τον χρόνο στον βάλτο και πραγματικά ένας σκύλος για την δουλειά αυτή θα ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση. Βλέπω ότι στα μηνύματα σου αναφέρεις συχνά ότι λειτουργείς με το πως έχεις μάθεις, όλοι έτσι λειτουργούμε αλλά αξίζει κάποιες φορές να κάνουμε την υπέρβαση για κάποια πράγματα και ας μην έχουμε μάθει έτσι. Ο σκύλος στον βάλτο σε κάνει μάγκα, τις ελάχιστες φορές που έτυχε να κυνηγήσω με σκύλο, είδα ότι βαράς π.χ. 5 παπιά και σου φέρνει ... 7. :)
Έχω ένα θείο που κάποτε κυνήγαγε πολύ παπί, μου έλεγε ότι την πρώτη μέρα στο άνοιγμα ποτέ δεν έπαιρνε τουφέκι μαζί του λόγο πολυκοσμίας, έπαιρνε το μεσημεράκι τον σκύλο και πήγαινε βόλτα στον βάλτο. Έφευγε με μια πουλιάστρα από 5 μέχρι 10 πουλιά :cool:

ναι ναι και εδω το κανουν πολοι αυτο εχει μεροι οπως οι κεραια στο κλειδη που γινετε χαμος απο κυνηγους και εχει ανθρωπους που βαζουν τα σκυλια την αλη μερα το πρωι και βρισκουν αρκετα πουλια !!! τι να κανουμε ταιζουμε αλεπουδες αετους ποντικια κ.λ.π !!!

'Αλλη μια χρονιά τελείωσε . Ρυθμιστής για μια φόρα ακόμα ο καιρός, όλη η χρονιά καλοκαιρία με 15 μέρες κρύο και φαινόμενα και όσοι ήταν έξω αυτές τις μέρες το ευχαριστήθηκαν αλλά σε καμιά περίπτωση όπως τα παλαιότερα χρόνια. Θα ξεκινήσω με τα τρυγόνια τραγικά τα περάσματα δεν αξίζει πλέον να τα κυνηγάς, στο ανάλογο θέμα τρυγόνια ( έχω απαντήσει ) . Στα ορτύκια τα κυνήγησα αρκετά και με έμπειρα σκυλιά στο είδος , απελπισία με εξαίρεση την περσινή χρονιά ( και εκεί έχω απαντήσει με θέμα ορτύκια ) βάση του Άρτεμις που συμπληρώνω και στέλνω στην επιστημονική ομάδα , δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς , είναι η απάντηση σε αυτούς που μας πολεμούν και στους καναπεδάκηδες. Την μπεκάτσα την κυνήγησα ελάχιστα όμως ο αδερφός μου που είναι λάτρεις του είδους και από άλλους καθαρόαιμους είναι ευχαριστημένοι μόνο σε συγκεκριμένους νομούς ( όπως Θεσσαλονίκη εως Έβρο σε μεγάλους πληθυσμούς φέτος ) η Αρκαδία και η Φθιώτιδα και λιγότερο η Εύβοια . Για τα υδρόβια και φάσες δεν ξέρω θα μας απαντήσουν. Οι ειδικοί του forum εγώ τον Οκτώβριο τις φάσες που είδα να πετάνε ψηλά στην Φθιώτιδα είχα χρόνια να τις δω. Για τις τσίχλες τώρα! Τα μπασίματα ήταν μέτρια εως καθόλου τον Οκτώβριο με δυνατές μέρες 21-10 και με αποκορύφωμα 25--10 που είχε η μισή Ελλάδα και βόρεια και 26-10 η Νότια Ελλάδα σε μεγάλους αριθμούς πουλιών και με όλα τα είδη να μπαίνουν , έπαιρνες μέχρι 20 πουλιά το πρωί και λίγα το απόγευμα απομεινάρια. Τις επόμενες μέρες λιγόστευαν δραμματικά ως που χάθηκαν κι ο Νοέμβριος πέρασε και ο μισός Δεκέμβρης δραμματικός με εξαίρεση την 6-11-15 με πολλές πολλές τσαρτσάρες στον Παρανασό. Από 24-12-15 και μέχρι τις 10--2--16 άρχισαν να εμφανίζονται τα πουλιά είτε καρτεράτα ή περπατητά όμως ο μέσος όρος πρωινού δεν ξεπέρναγε τα 15-18 πουλιά με πολλή προσπάθεια. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο νομός Ιωαννίνων είχε την τιμητική του και η πλευρά προς Κακαβιά (Παρακάλαμος, Ραβενί , Κοχλιούς κλπ ) που για 20 μέρες είχε πολλά πολλά πολλά κοτσύφια και το διάστημα 10-1-16 μέχρι τέλος του Γενάρη. Το υπόλοιπο διάστημα που έμεινε πάλι χάλια κι έτσι θα τελειώσει.( Με μοναδική εξαίρεση η Εύβοια για τρεις μέρες ) Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που για μια ακόμα χρονιά μας βρήκε στα βουνά και αφιερώσαμε τον χρόνο μας στην αγαπημένη μας δραστηριότητα με τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν κι οι υποχρεώσεις να μεγαλώνουν χρόνο με τον χρόνο και να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που κυνήγησα μαζί τους. Και του χρόνου με υγεία ραντεβού στην γιορτή της τσίχλας!

Τέλειωσε και η φετινή κυνηγετική περίοδος.:(
Από τρυγόνια αν εξαιρέσω την έναρξη που πήρα 8 πουλιά,όλες οι άλλες μέρες μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη έπαιρνα από ένα μέχρι τρία σε κάθε έξοδο.
Στα παπιά ήταν η χειρότερη χρονιά που θυμάμαι.Ενώ είχε πουλιά εγώ δεν πήγα στα μέρη που έπρεπε και επέμενα σε κάποια άλλα μόνο και μόνο επειδή μου έδωσαν παπιά τα προηγούμενα χρόνια.
Τώρα όσον αφορά τις τσίχλες,το νόμισμα έχει δύο όψεις.Οι τσαρτσάρες ενώ ξεκίνησαν δυναμικά,μετά λόγο καιρού χάθηκαν.Οι κοινές τσίχλες αντίθετα υπήρχαν σταθερά τον χειμώνα σε ικανοποιητικά επίπεδα στα μέρη που τις κυνήγησα σε νομό Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.Εδώ να σημειώσω ότι κεδρότσιχλες όχι μόνο δεν πήρα,αλλά ούτε είδα πολλές παρά μόνο κάποιες σκόρπιες.Δεν θυμάμαι άλλη χρονιά να συνέβη αυτό με το συγκεκριμένο είδος τσίχλας.
Σε 220 μέρες τώρα πάλι υγεία να έχουμε ...:D .buy buy.

Back