Ωραίο ψάρι,μπράβο σου....Αποψινό ... μετά από μεγάλη μάχη και με αρκετή τύχη ευτυχώς το κατάφερα ...
Το βάρος του??
Ωραίο ψάρι,μπράβο σου....Αποψινό ... μετά από μεγάλη μάχη και με αρκετή τύχη ευτυχώς το κατάφερα ...
Ευχαριστώ,Ωραίο ψάρι,μπράβο σου....
Το βάρος του??
Εγώ τα "καλα" συνήθως τα ζυγίζω, οχι τίποτα άλλο από περιεργεια....Όσο φαίνεται!!!... δεν το ζύγισα !
Προκειμένου να το βολέψω στο ψυγείο, το καθάρισα αμέσως και έκοψα κεφάλι με λίγο από κοιλιά εκεί που είναι τα πλαινά φτερά (για σούπα) και τα δυο φιλέτα (για ψητούρα) που ήδη τα φάγαμε!!! ... και δεν το ζύγισα.Εγώ τα "καλα" συνήθως τα ζυγίζω, οχι τίποτα άλλο από περιεργεια....
Αν κ έχει συνηθίσει το μάτι κ το χέρι κ δεν έχω μεγάλες αποκλίσεις...
Πριν μερικά χρόνια (15-25 ) κάθε φορά που πήγαινα για ψαροντούφεκο, μάζευα την παρέα συν γυναιξί και τέκνοις και πηγαίναμε σε φίλο με ταβέρνα, πολύ δυνατό ψήστη στα ψάρια. Εκεί λοιπόν κάποιες φορές τα ζυγίζαμε ... ειδικά τα μεγαλύτερα έτσι μου υπολόγιζε και τα ψηστικά!!!Προκειμένου να το βολέψω στο ψυγείο, το καθάρισα αμέσως και έκοψα κεφάλι με λίγο από κοιλιά εκεί που είναι τα πλαινά φτερά (για σούπα) και τα δυο φιλέτα (για ψητούρα) που ήδη τα φάγαμε!!! ... και δεν το ζύγισα.
Σπάνια ζύγιζω ψάρια ... έτσι μένω με την απορία και εγώ ...
Ωραία φωτογραφία, με πήγε πίσω στα παιδικά μου χρόνια. Να είσαι καλά Τάσο!Μια φωτο απο διάφορες προτεινονενες αρματωσιες...
Απο αρθρο του περιοδικου "ψάρεμα" πριν 18 χρόνια που αφορούσε το ψάρεμα του λαβρακιου με σιλικονουχα χελακια raglou η civelix.....
View attachment 28439
Ασχετο βίντεο με το θέμα μας...Οι ψαράδες που τα ψαρευουν συστηματικα λένε ότι το γοφαρι επιτείθεται με μεγάλη ταχυτητα που πολλες φορες αστοχεί κ αρπαζετε ξωφαλτσα, το ίδιο ισχυει κ στα νωπά δολώματα....
Ωμό δεν έχω φάει γοφάρι ποτέ. Να είναι νόστιμο άραγε;Ασχετο βίντεο με το θέμα μας...
Αλλά που δείχνει την μανία του γοφαριου όταν κυνηγάει.. Αρχίζει κ πολυ ωραια......
Ουτε ξέρω..Δεν έχω ιδέα....Ωμό δεν έχω φάει γοφάρι ποτέ. Να είναι νόστιμο άραγε;
Ντάσκα που έχω φάει είναι πολύ νόστιμη. Ειδικά με μπόλικο λεμονάκι ή λάιμ τα σπάει!Ουτε ξέρω..Δεν έχω ιδέα....
Αλλά νομίζω πως σε λίγα άτομα θα αρέσει..
Δεν έχουμε κ συνηθίσει σαν λαός να τρώμε τα ψάρια έτσι όπως οι Ιάπωνες,Κινέζοι..
Την καλυτερη μου ψαριά σε λαβράκια την είχα κάνει Δευτερα του Πάσχα 6/5/2013..Πολες κριφες γατες εισαστε
Πω ρε φίλε μου θύμισες τον πατέρα και τον θείο μου που όταν ήμασταν μικροί και πηγαίναμε για απίκο έτρωγαν την ζύμη για να την δοκιμάσουν και εμείς θέλαμε να κάνουμε εμετόΤην καλυτερη μου ψαριά σε λαβράκια την είχα κάνει Δευτερα του Πάσχα 6/5/2013..
Βασικά είχα σκοπό να ρίξω πετονιες κ να σηκώσω το πρωι αλλά πετυχα τα ψάρια εκείνη την ώρα...κ επειδή έτρωγαν σαν τρελα δεν δολωνα ολόκληρες γόπες σε μοναγκιστρο αλλά τις έκοβα τάκο, κ μην έχοντας μαζί μου μαχαιρι, ανέλαβαν δουλειά τα δόντια μου χαχαχα...
Εξαρτάται από το τι είχε μέσα η ζυμη χαχαχαΠω ρε φίλε μου θύμισες τον πατέρα και τον θείο μου που όταν ήμασταν μικροί και πηγαίναμε για απίκο έτρωγαν την ζύμη για να την δοκιμάσουν και εμείς θέλαμε να κάνουμε εμετό
Xιλιες φορές ώμο κρέας παρα αυτή την αηδία......θα βγάλω τα άντερα μου πρωι πρωι....ομως δεν θα ετρωγα ωμο κρεας!!!
Τα παράσιτα τους και το τι μπορούν να κάνουν στο σώμα μας είναι εφιαλτικό. Δείτε τη σειρά στο YouTube Monsters Inside me Που μιλά για πολλες τέτοιες περιπτώσειςΚαβούρια και γαρίδες που έχω πιάσει με τα χέρια ή απόχη έχω φάει πάμπολλα ζωντανά από μικρός.
Το κακό στην κατανάλωση ωμής τροφής δεν είναι ότι το κρέας είναι αψητο. Οι πρωτεΐνες μπορούν να μετουσιωθούν (αυτό σημαίνει στη χημεία ψήσιμο) και με τεχνικές όπως το σεβίτσε πχ με χρήση όξινου χυμού. Το πρόβλημα σε όλους αυτούς τους τρόπους κατανάλωσης είναι ότι δεν σκοτώνονται μικρόβια επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό που μπορούν να μας προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.
Γι αυτό να προτιμάτε να τα τρώτε καλομαγειρεμενα, ανάψτε τα μαγκάλια, τις κατσαρόλες και μην ξεχάσετε να μας βάλετε και μια φωτό στο ανάλογο θέμα