Κυνηγετική Γωνιά - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα σας,
Έχετε ξαναδεί τέτοια αράχνη;
Μάλλον πρόκειται για ταραντούλα και τη συνάντησα μέσα στο χωριό εδώ !
Μεγαλουτσικη φαίνεται! Να είναι άραγε ενδημικό είδος η να έχει αγοραστεί από τιποτα pet shop και να την αμολυσαν?

Μεγαλουτσικη φαίνεται! Να είναι άραγε ενδημικό είδος η να έχει αγοραστεί από τιποτα pet shop και να την αμολυσαν?
Σίγουρα ενδημικό! γιατί έχω ξανασυναντήσει εδώ και προηγούμενες χρονιές, έχω και τις παλιές φωτογραφίες...
Μία από το 2009 και μία από το 2014

Attachments

• DSC00072.JPG
    DSC00072.JPG
    348,3 KB · Προβολές: 14
  • DSC01062.JPG
    DSC01062.JPG
    249,4 KB · Προβολές: 14
Σίγουρα ενδημικό! γιατί έχω ξανασυναντήσει εδώ και προηγούμενες χρονιές, έχω και τις παλιές φωτογραφίες...
Μία από το 2009 και μία από το 2014
Και ο Σιφης ο κροκόδειλος στην Κρήτη ήταν ενδημικό.Οι γονείς του είναι στην Λάρισα, απλά αυτός πέρασε Κρήτη και κατέβηκε να σπουδασει και δεν τον άφηναν να αγιασει.

Και ο Σιφης ο κροκόδειλος στην Κρήτη ήταν ενδημικό.Οι γονείς του είναι στην Λάρισα, απλά αυτός πέρασε Κρήτη και κατέβηκε να σπουδασει και δεν τον άφηναν να αγιασει.
Γιατί ρε συ? Κάποτε πριν 5-6 χιλιάδες χρόνια μπορεί να είχε κροκοδειλους ενδημικους στην Ελλάδα. Ο Σηφης ομογενής που επέστρεψε στα πάτρια ύδατα ηταν!

Γιατί ρε συ? Κάποτε πριν 5-6 χιλιάδες χρόνια μπορεί να είχε κροκοδειλους ενδημικους στην Ελλάδα. Ο Σηφης ομογενής που επέστρεψε στα πάτρια ύδατα ηταν!
Αν θυμόσαστε ο σήφης ψόφησε μόλις χειμώνιασε...
Ένα είδος για να καταφέρει να επιβιώνει και να πολλαπλασιάζεται σε μια νέα περιοχή, πρέπει και το κλίμα να βοηθά στην επιβίωση και την αναπαραγωγή αλλά και να υπάρχει ικανός αρχικός αριθμός ατόμων. Αν είναι λίγα άτομα (π.χ. 4-5) δεν γίνεται να επιβιώσουν ... (υπάρχει ένας ελάχιστος αριθμός ατόμων για κάθε είδος, που λέγεται κρίσιμο μέγεθος πληθυσμού, κάτω από αυτό τον αριθμό το είδος δεν επιβιώνει)

Status
Not open for further replies.
Back