Καλημερα λεβεντες
Βιαζεσαι Κωστη μου!!!! Στις 6 Δεκεμβρη γιορταζουμε φιλε....![]()
Τα ημερολόγια άλλα γράφουν εδώ κ χρόνια...Κωστή τράβα βελόνα,άμα δεις σαπουναδες, παρήγγειλε μια μπρούτζινη να σωθείς.
Αυτές τις παγίδες τις χρησιμοποιούσαν παλιά εδώ για τους αρκάλους (ασβούς) που μπαίνανε στους κήπους, και τα κάνανε ...πουτ@να όλα !!!Οπως ξερετε εχω λατρεια με την παραδοση και οτι περικλυει
Απο μουσικη ηθη εθιμα μεχρι εργαλεια και γνωμικα
Σημερα μου εκαναν ενα τεραστιο για εμενα δωρο
Ειναι μια παγιδα λαγου που χρονιλογειτε πανω απο 80 χρονων
Δεν ειναι λειτουργική φυσικα αλλα το προτιμω
Οποιος ξερει πως δουλευαν αυτα τα εργαλεια -τοτε που το κυνηγι ηταν για να μπει φαι στο τραπεζι - μπορει να δει οτι το ενα λαμακι ειναι κομμενο και δεν λειτουργει το συστημα κλεισιματος
Θα τριφτει ελαφρια γιατι δεν θελω να καινουργιοσει και μετα να περαστει βερνικι
Και καποια μερα θα κοσμησει το κυνηγετικο δωματιο που ονειρευομαι να φτιαξω μαζι με αλλα αντικειμενα οπως παραδοσιακους αυλους με κυνηγετικες παραστασεις, ξερα κολοκυθια επεισης με ζωγραφισμενα ατο χερι με κυνηγετικες παραστασεις και κυνηγετικες φωτο
Και εδώ στην Κυνουρία γιορτάζει ο Άγιος Νικόλας σήμερα και χθες είχε πανηγυρική λειτουργία σε ένα εξωκλήσσι μέσα στον Πάρνωνα. Λένε πως είναι σήμερα του Αϊ Βλαχονικόλα εδώ για να τον ξεχωρίζουν από αυτόν τον Δεκέμβρη.Τα ημερολόγια άλλα γράφουν εδώ κ χρόνια...
Η γιορτή του ΑΓ. Νικολάου γιορτάζεται εις διπλούν....ΝΑΙ η κύρια γιορτή είναι στις 6 Δεκέμβρη...
Πάρτε τότε τν Μητροπολίτη τηλ. κ πείτε του να ακυρώσει τη γιορτή του Αγ.Νικολάου στα Σπάτα Αχαΐας που τόσα χρόνια γιορτάζεται....
Εγώ το γλυκό θα το φάω σήμερα,σε κοντινό φασσοκάρτερο...εσείς θα περιμένετε την 6η Δεκεμβρίου....![]()
...υπομονή!!
![]()