Αποστασεις και μετρα λειοκανου οπλου

Αν δεν χαλάω το θέμα θα ήθελα και εγώ να κάνω μια ερώτηση.
Πάρτε ένα μέσο σύγχρονο λειόκανο.
Πάρτε και το όπλο με την κάνη που βγάζει την πυκνότερη κατανομή που έχετε δει στην ζωή σας με τις παναγιάς τα μάτια από μετατροπές.
Ρίξτε με το δεύτερο στα 50μ.
Στα πόσα μέτρα το πρώτο με το ίδιο φυσίγγι 36γρ και με το ιδιο τσόκ θα βγάλει την ίδια περίπου κατανομή ;
Εδώ σας θέλω.
Αυτο φιλε ειναι πολυ υποκειμενικο και εχει πολλες παραμετρους δεν γνωριζουμε οτι το ιδιο φυσιγγι ταιριάζει και στις δυο κανες και η μετρηση του ιδιου τσοκ ειναιι ενα θεμα εξηγω ο συγκεντρωτηρας δεν ξερουμε σε ποιο αυλο θα μας δωσει τη απολυτα σωστη εμφραξη και το 3αρι του 18.6 ειναι 18.1ενω του 18.3 ειναι 17.8 τρεχουμε τη γομωση σε αλλον αυλο και την βγαζουμε απο διαφορετικο χωρια που και τα τσοκ δεν ειναι ιδιας γεωμετριας μεταξυ τους γι'αυτό όλα ειναι σχετικά και πρεπει να στανταρεις πολλα δεδομενα για να πεις αυτο ειναι καλυτερο απο το αλλο αυτο που μπορεις να πεις ειναι οτι αποδιδει καλυτερα γενικα σε μεγαλυτερη γκαμα φυσιγγιων γενικα ομως οταν αρχιζεις τις την εξειδικευση αρχιζει το μπερδεμα πχ ο νικος μας εχει δειξει ντουφεκιες τρομερες με την 390 που με τα ιδια φυσιγγια ο θεος ρεμινγτον εκλασε τι να πουμε

Το μεγάλο λάθος που κάνουν συνέχεια οι πιο πολλοι στα θέματα απόστασης είναι η τσίχλα,
Στην φάσσα να δεις τι γίνεται ... :)
Στα παπιά επίσης.

Προς όλους...
Το θέμα απόσταση είναι μεγάλος καημός.

Δεν φταίνε τα θηράματα ούτε η απόσταση ... ο άνθρωπος που κάνει την εκτίμηση φταίει.

Και φυσικά όλοι έχουν δίκιο αφού κανένας δεν μπορεί να την μετρήσει ή να την επαληθεύσει.

Όλοι πετάνε μια κοτσάνα και όποιον πάρει ο χάρος.
Και λέω κοτσάνα, γιατί αν κάτι δεν έχει μετρηθεί και ούτε πρόκειται να μετρηθεί ποτέ, όλοι δίκιο έχουν.

Η χαρά των οπλουργών, των κατασκευαστών φυσιγγίων και των οπλοκατασκευαστών.

Με λίγα λόγια η απόσταση κινεί την αγορά.
Κοινώς οι κοτσάνες κινούν την αγορά. :) :) :)

Last edited:
Αυτο φιλε ειναι πολυ υποκειμενικο και εχει πολλες παραμετρους δεν γνωριζουμε οτι το ιδιο φυσιγγι ταιριάζει και στις δυο κανες και η μετρηση του ιδιου τσοκ ειναιι ενα θεμα εξηγω ο συγκεντρωτηρας δεν ξερουμε σε ποιο αυλο θα μας δωσει τη απολυτα σωστη εμφραξη και το 3αρι του 18.6 ειναι 18.1ενω του 18.3 ειναι 17.8 τρεχουμε τη γομωση σε αλλον αυλο και την βγαζουμε απο διαφορετικο χωρια που και τα τσοκ δεν ειναι ιδιας γεωμετριας μεταξυ τους γι'αυτό όλα ειναι σχετικά και πρεπει να στανταρεις πολλα δεδομενα για να πεις αυτο ειναι καλυτερο απο το αλλο αυτο που μπορεις να πεις ειναι οτι αποδιδει καλυτερα γενικα σε μεγαλυτερη γκαμα φυσιγγιων γενικα ομως οταν αρχιζεις τις την εξειδικευση αρχιζει το μπερδεμα πχ ο νικος μας εχει δειξει ντουφεκιες τρομερες με την 390 που με τα ιδια φυσιγγια ο θεος ρεμινγτον εκλασε τι να πουμε
Ωραία Γιάννη, ... μέσο όπλο και όπλο θρύλος τίγκα στις μετατροπές, ίδια σύσφιξη, το καλύτερο τσοκ με την καλύτερη γεωμετρία για το κάθε όπλο, το καλύτερο φυσίγγι για το κάθε όπλο σε 36γρ #4 εμπορικό μολυβένιο.

Τουφεκιά στα 50 μέτρα με τον θρύλο, στα πόσα μέτρα το μέσο όπλο θα δώσει περίπου την ίδια κατανομή;

Last edited:
Καλημερα
Εχουμε κανει τα διαφορα θεματα τις αποστασης της ντουφεκιας φραπε
Το θεμα ειναι αν μια ντουφεκια παει στα 50 μετρα;
Παει!!!
Και στα 50 και στα 60 και στα 70και παραπανω!
Αναλογα στημενη φυσικα δεν θα κανουμε αναπτυξη του φυσιγγιου της καννης και του τσοκ!
Ομως παει
Υπαρχουν οι αποδειξεις

το θεμα ειναι ποσο μακρια πεφτει ενα θηραμα;
Πεφτει και στα 50 και στα 60 και στα 70 και.....
Και παλι εξαρταται αν ενα τυχερο σκαγι το πετυχε καιρια η αν και οχι γιατι υπερχουν κατανομες που βγαινουν με το σωστο αποτελεσμα

η μηπως το θεμα ειναι εαν μπορουμε να στηριξουμε σκοπευτικα τα 50-60-70 μετρα;

και αυτο γινεται αλλα απο λιγους
Και εδω πολλα παραδεγματα υπαρχουν!!!

επομενως το θεμα κατ εμενα ειναι αλλο

Το θεμα ειναι να σεβομαστε το θηραμα μας και αυτο σημαινει αναλογα του ειδος κυνηγιου και του θηραματος μας να μπορουμε να υποστηριζουμε τις ντουφεκιες μας τοσο σε δικη μας σκοπευτικη αποδοση οσο και αποδοση με την χρηση σωστου ενοπλισμου και ντουφεκιας οσο και δικης μας φυσικης καταστασης

οσο ασεβια προς το θηραμα ειναι να το ριχνω μακρια χωρις να μπορω να το υποστηριζω σαν κυνηγος σε ικανοτητα και σε εξοπλισμο αλλο τοσο ειναι να του ριχνω κοντα και να το χαλαω για τον ιδιο λογο

και στα δυο πανε χαμενα θηραματα

ποτε δεν πρεπει να λεμε ποτε γιατι υπαρχουν πραματα που εμεις μπορει να μην κατανοουμε η να μοορουμε να υποστηριζουμε αλλα υπαρχουν αλλοι που μπορει να εχουν εμβαθυνει και να τα υλοποιουν

Το οτι δεν μπορουμε ολοι να κανουμε κατι δεν το κανει αδυνατο
Το οτι υπαρχει η υπερβολη (στα παντα στην ζωη μας) δεν αναιρει την αντικειμενικοτητα.

Γιαυτο παντα εχουμε ως ανταγωνιστή τον εαυτο μας και την βελτιωση του σε οποιοδηποτε τομεα μας απασχολει κυνηγετικα

Να σας βαλω ορισμενες παραμετρους για να δειτε οτι ισχυει σε ολους τους τομεις της κυνηγετικης δραστηριοτητας

μπορει ενας σκυλος να κυνηγαει ολη μερα;
Απαντησεις;

μπορει καποιος κυνηγος περδικας να κυνηγαει ολη μερα;
Σε εδαφη με κλισεις πετρα και υψομετρο;
Απαντησεις;

Μπορει ενας σκυλος να κυμηγαει ολα τα θηραματα;
Απαντησεις;

Προσωπικα δεν βλεπω τι μπορουν να κανουν οι αλλοι κυνηγοι η τα σκυλια τους
Βαζω στοχους στον δικο μου εαυτο και ανταγωνιζομαι εμενα
Και αυτο μας δινει την βελτιωση αλλα και την ικανοτητα να κανουμε πραγματα που πριν ισως δεν μπορουσαμε, να τα κατανοησουμε και να τα ευχαριστηθουμε καλυτερα

καλα να περνατε ολοι

Τα 50 πραγματικα μετρα....εχουν πολλα ''ζορια''.....οτι οπλο και να εχεις...αυλους -καννες χρωμιου -
αχρωμιωτες- παπαδες και λιβανιστηρια.....αυτο που παιζει ρολο ειναι πρωτα η σκοπευση....και μετα
το ΚΑΛΟ φυσιγγιο. Καλα τουφεκια εχω δει....ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.....ολα ομως μεχρι τα 40 πραγματικα μετρα...
Για να ''εχεις'' στα 50 μετρα με επαναλαμβομενες επιτυχιες......μονο με προπονηση σε σκοπευτηριο
μπορεις να το πιασεις αυτο.....και μετα στον κυνηγοτοπο... ολα τα αλλα ( για μενα ) ειναι ''φουσκες''...
για μην το πω αλλιως. Αλλα τα 40 μετρα και αλλα τα 50.!!!! Καμια σχεση μεταξυ τους με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ
διαφορές. Ενας γνησιος παπιοκυνηγος ριχνοντας 200- 300 -500 φυσεκια την σεζον θελει πολλα
χρονια για να εξοικειωθει με τα 50 μετρα. Μην ξεχναμε οτι θηραμα ΠΟΤΕ δεν εχει σταθερη ταχυτητα!!!
Μονο δασκαλος σκοποβολης μπορει να σε βοηθησει ωστε να αποκτισεις τα 50 μετρα...αλλιως ....απο
μονος σου.....χεσε ψηλα και αγναντευε.....ασπρα μαλλια θα βγαλεις....και τα 50 μετρα δεν θα τα ''εχεις''!!!
Αυτη ειναι η γνωμη μου. Βλεπουμε βολες σε βιντεο με παπια και κυνηγια στο εξωτερικο....με 100
ομοιωματα και αλλες τοσες καραμουζες... και ολες οι βολες τους ειναι κατω απο τα 40 μετρα.
Παρτους ολους αυτους τους μαγκες και φερτους να κυνηγησουν εδω χωρις ομοιωματα και καραμουζες
και θα κλασουν πατατες....νυχτα θα σηκωθουν και φυγουν.
Ολα αυτα τα λεω...χωρις να θελω να προσβαλω ΚΑΝΕΝΑΝ συναδελφο....απλα αυτη ειναι η γνωμη μου.
Μακαρι να κανω λαθος!!!!
Και παμε τωρα στο θεμα των φυσιγγιων....ΜΕΓΑΛΟΣ καημος....Εαν μου βρειτε εμπορικο φυσιγγιο που να
μπορεις να το αγορασεις χωρις να παρεις δανειο απο την τραπεζα.....και να εχει πανω απο 50% συγκεντρωση
στα 50 μετρα με τσοκ μαμα....να μου πειτε ποιο ειναι να το αγορασω και εγω...
Σαφως και υπαρχουν ΚΑΛΑ φυσιγγια.....αλλα πρεπει να βαλεις βαθια το χερι στην τσεπη....αυτο εχω
διαπιστωσει.
Για να ''βγαλουμε'' τα 50 μετρα βολης με ''απλα'' φυσιγγια... και να εχει αξιοπρεπεια η συγκεντρωση του
στα 50 μετρα....θελεις ''εξτρα'' τσοκ....αλλιως εινα ονειρο θερινης νυχτος....
Απο την αλλη.....τι να την κανεις την συγκεντρωση....οταν οι 8 στις 10 βολες σου ειναι στον γαμο του καραγκιοζη!!!
Και το λεω κρινοντας παντα τις δικες σκοπευτικες ικανοτητες...και ΟΧΙ των συναδελφων μου!!!!
Δεν σηκωνω οπλο στα 50 μετρα...1ον γιατι οι 8/10 βολες μου ειναι αστοχες...η καποιες θα τραυματισουν
το θηραμα....και ουτε ο σκυλος θα βρει...2ον. Οταν ξερεις οτι η επιτυχια που εχεις σε βολες ειναι 2/10...
καλυτερα να μην σηκωνεις οπλο...και να εχεις την αξιοπρεπεια σου. Ετσι το βλεπω εγω.

Κάποιοι μπερδεύτηκαν...Και νομίζουν ότι λέμε ότι δεν φτάνουν τα σκάγια στα 50 μέτρα.

Ενώ αυτό που εθιξα στο αρχικό μου σχόλιο είναι το πόσο μικρό φαίνεται ένα θήραμα αφού ο χαρταετός φαίνεται τόσο μικρός.

Και ξαναλέω δε ρίχνεις σε φασσα 50 μέτρα.

Είναι τόσο μικρή που δεν τη βλέπεις που λέει ο λόγος.
Πόσο μάλλον τσίχλα.

Ένας φίλος είπε αν μέτρησα το σχοινακι.
Ναι φίλε το μέτρησα και είναι 50 μέτρα.

Α....σκέφτηκε ότι κρατάτε ένα χαρταετό με το ένα χέρι και μια πέρδικα με το άλλο και υπολογίστε τη διαφορά τον δύο σε μέγεθος.

Βέβαια το έχω δει και με ντροουν που ήταν πιο μεγάλο από μια φασα.

Στα 50 ύψος πάνω από το κεφάλι μου ίσα που φαινόταν.
Screenshot_20210316-094331_Gallery.jpg

Φυσικά και τουφεκιές σε μπουλούκια δεν μετράνε για εμένα.
Όλα τα θηράματα πεθαίνουν ακαριαία με 1 τυχερό σκάγι κατάλληλου μεγέθους και ταχύτητας στο κατάλληλο σημείο, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται πάντα. Είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
Βεβαίως και μετράνε σε τέτοιες αποστάσεις μεγάλες .
Εκεί εκμηδενίζεται σχεδόν η όποια πιθανότητα σκοπευτικού λάθους παρά να χαρακτηριστεί ως τυχερό ανκαι στην ουσία είναι .
Πόσες φορές έχουμε ακούσει ''σημάδευα το πρώτο κι'έπεσε κάποιο απ'την μέση ''' ;
Αυτό μεταφράζεται σε πολύ λίγη προσκόπευση για το πουλί που σημάδευε .
Όταν έχουμε περάσματα (φάσσες -τρυγόνια) όταν το πρώτο μπουλούκι μπεί ψηλά στα 50++ μ τότε συνήθως και τα υπόλοιπα
κάπου εκεί πάνω θα κινηθούν .
Εκεί λοιπόν σ'αυτές τις περιπτώσεις πόσοι κυνηγοί δεν θάθελαν νάχαν ένα φυσίγγι που να τους κατεβάσει μέσα απ'το μπουλούκι
1-2 ή και 3 πουλιά (έτυχε ) με μια ντουφεκιά ;

Κάποιοι μπερδεύτηκαν...Και νομίζουν ότι λέμε ότι δεν φτάνουν τα σκάγια στα 50 μέτρα.

Ενώ αυτό που εθιξα στο αρχικό μου σχόλιο είναι το πόσο μικρό φαίνεται ένα θήραμα αφού ο χαρταετός φαίνεται τόσο μικρός.

Και ξαναλέω δε ρίχνεις σε φασσα 50 μέτρα.

Είναι τόσο μικρή που δεν τη βλέπεις που λέει ο λόγος.
Πόσο μάλλον τσίχλα.

Ένας φίλος είπε αν μέτρησα το σχοινακι.
Ναι φίλε το μέτρησα και είναι 50 μέτρα.

Α....σκέφτηκε ότι κρατάτε ένα χαρταετό με το ένα χέρι και μια πέρδικα με το άλλο και υπολογίστε τη διαφορά τον δύο σε μέγεθος.

Βέβαια το έχω δει και με ντροουν που ήταν πιο μεγάλο από μια φασα.

Στα 50 ύψος πάνω από το κεφάλι μου ίσα που φαινόταν.
View attachment 24463
Yπάρχει -ουν φυσίγγια που κάνουν τα καλάμια του χαρταετού εκεί πάνω κομμάτια ....

Yπάρχει -ουν φυσίγγια που κάνουν τα καλάμια του χαρταετού εκεί πάνω κομμάτια ....
Άμα είναι σταματημένος

Και σκέψου πόσο μέγεθος έχει ο αετός...Αλλά επίσης σκέψου μια φασα ότι πιο πιθανόν να μην είναι σταματημενη αλλά να πετάει με 100 χιλιόμετρα.

Επίσης ξεκαθάρισα ότι δεν έκανα το σχόλιο ως αναφορα τη βλητικη ή την ανεπάρκεια τον φυσιγγιων διότι ξέρουμε ότι υπάρχουν και χοντρά σκάγια που όπως λες πάνε εκεί.

Αυτό που δεν υπάρχει είναι κυνηγός να κάνει τέτοιες βολές.

Κι αν γίνει μάλλον είναι τύχη.

Πάρτε και το όπλο με την κάνη που βγάζει την πυκνότερη κατανομή που έχετε δει στην ζωή σας με τις παναγιάς τα μάτια από μετατροπές.
Στα πόσα μέτρα το πρώτο με το ίδιο φυσίγγι 36γρ και με την ίδια σύσφιξη θα βγάλει την ίδια περίπου κατανομή ;
Εδώ σας θέλω.
Με 39 γρ ν1 που ειναι το σημειο αναφορας μου για τα 60 μετρα με ενα οπλο παιρνω τον ιδιο αριθμο σκαγιων στα 60 μετρα στο 1χ1 συνολικα και με δυο αλλα οπλα μαμα με την ιδια η σφιχτοτερη συσφιξη στα 45 με 50...

Πάντως στις φωτογραφίες φαίνεται η απόσταση πιο μακρινή απ ότι live. Είναι όπως κοιτάζουμε τον καθρέφτη του αυτοκινήτου και νομίζουμε ότι ο διπλανός μας είναι μακριά αλλά δεν είναι και τόσο αν γυρίσουμε το κεφάλι μας.
Καλά για κάποια βιντεάκια από κυνηγια με ομοιώματα στο εξωτερικό τα τουφεκανε πριν κάτσουν στο κεφάλι τους. Βέβαια εδώ απαγορεύονται λόγω ανοησίας.

Πάντως στις φωτογραφίες φαίνεται η απόσταση πιο μακρινή απ ότι live. Είναι όπως κοιτάζουμε τον καθρέφτη του αυτοκινήτου και νομίζουμε ότι ο διπλανός μας είναι μακριά αλλά δεν είναι και τόσο αν γυρίσουμε το κεφάλι μας.
Καλά για κάποια βιντεάκια από κυνηγια με ομοιώματα στο εξωτερικό τα τουφεκανε πριν κάτσουν στο κεφάλι τους. Βέβαια εδώ απαγορεύονται λόγω ανοησίας.
Συνάδελφε και στην πραγματικότητα λαιβ που το είδα εγώ θα σε σοκάρει το πόσο μακρυά είναι.

Εγώ που το είδα το κοιτούσα και το ξανακοιταζα...διότι σαν κυνηγός κατευθείαν πήγε στο μυαλό μου το πόσο λάθος έκανα όταν νόμιζα ότι χτύπησα κάτι στα 50 μετρα.

Διότι πρόκειται περί λάθος εκτίμησης.

Κατάλαβα ότι ναι έχω κάνει μακρινές τουφεκιές ωραιες και αξέχαστες αλλά 50 μέτρα δεν ήταν καμία.

Βρε παιδες.....τα πραγματα ειναι απλα....Και σε αυτο που λεει ο Στελιος εχει δικιο. Ιδου η Ροδος ιδου
και το πηδημα!!! Παρτε ενα μπαλονι και αφηστε το να παει 50 μετρα ψηλα....και θα εχετε αποψη...
Το ξανα λεω.....τα 50 πραγματικα μετρα....ειναι πολλα....λιγοι μπορουν να εκτιμησουν ΣΩΣΤΑ αυτην
την αποσταση....ειδικοτερα στον κυνηγοτοπο....και ας εχουν και σημειο αναφορας....Στον καθαρο
ουρανο κανεις δεν μπορει!!!!!

Άμα είναι σταματημένος

Και σκέψου πόσο μέγεθος έχει ο αετός...Αλλά επίσης σκέψου μια φασα ότι πιο πιθανόν να μην είναι σταματημενη αλλά να πετάει με 100 χιλιόμετρα.

Επίσης ξεκαθάρισα ότι δεν έκανα το σχόλιο ως αναφορα τη βλητικη ή την ανεπάρκεια τον φυσιγγιων διότι ξέρουμε ότι υπάρχουν και χοντρά σκάγια που όπως λες πάνε εκεί.

Αυτό που δεν υπάρχει είναι κυνηγός να κάνει τέτοιες βολές.

Κι αν γίνει μάλλον είναι τύχη.
Kάτι που επαναλαμβάνεται παύει νάναι τυχαίο .
Πρόχειρα δές αυτό το video και να σου πώ ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν
αρκετοί που κτυπούν όπως τον Άγγλο .Δεν αποτελεί δλδ μοναδικότητα

Η σκοευτικη ικανοτητα ειναι το παν οταν αρχιζεις να περνας τα 40 μετρα και δυστυχως ουτε δασκαλος μπορει να βοηθησει γιατι τα πουλια δεν ειναι πιατα μονο προσωπικη προπονηση και εξεικοοιωση σε αυτα τα μετρα σε συνθηκες κυνηγιου πραγμα σχεδον αδυνατο υπαρχουν ομως και ατομα που τα υποστηριζουν και τα 40 και τα 50 ισως να ειναι και ταλεντα εκ φυσεως η εχουν καλυτερη αντιληψη αποστασης προσκοπευσης οπως καποιοι που ντουφεκανε 2/3/4 πουλια καθως περνάει το μπουλουκι τρυγονες η φασες πουλι και ντουφεκια οχι στο σωρο το χω δει με τα ματια μου και οχι μια φορα αλλα απο τον ιδιο κυνηγο

´´Αυτό που δεν υπάρχει είναι κυνηγός να κάνει τέτοιες βολές´´

Στελιο σε αυτο ειναι που διαφωνω μαζι σου κυριως

Υπαρχουν τετοιοι κυνηγιοι και τετοια κυνηγια

ψαξε το και θα δεις

σου αναφερω μονο καποιες λεξεις κλειδια

φασιανος-Αγγλια-driven
Λευκαδια- Ελλαδα-φασσες
Υδροβια ελλαδα passing

Στα πόσα μέτρα το πρώτο με το ίδιο φυσίγγι 36γρ και με την ίδια σύσφιξη θα βγάλει την ίδια περίπου κατανομή ;
Εδώ σας θέλω.
Στα 40 περιπου, αλλά όταν βελτιώνουμε μια κανη δεν το κάνουμε μόνο για την συγκέντρωση, το κάνουμε για την μείωση της αναπηδησης του στομιου, για μείωση ανακρουσης, αυξηση διατρησης κ μείωση ατράκτου όσο μπορουμε κ αυξηση συγκέντρωσης κ ομοιομορφία κατανομής, επίσης αυξησης του βάθους πεδιου , ξέρεις τι είναι αυτό φίλε ;;

Βρε παιδες.....τα πραγματα ειναι απλα....Και σε αυτο που λεει ο Στελιος εχει δικιο. Ιδου η Ροδος ιδου
και το πηδημα!!! Παρτε ενα μπαλονι και αφηστε το να παει 50 μετρα ψηλα....και θα εχετε αποψη...
Το ξανα λεω.....τα 50 πραγματικα μετρα....ειναι πολλα....λιγοι μπορουν να εκτιμησουν ΣΩΣΤΑ αυτην
την αποσταση....ειδικοτερα στον κυνηγοτοπο....και ας εχουν και σημειο αναφορας....Στον καθαρο
ουρανο κανεις δεν μπορει!!!!!
Όταν το μπαλόνι ίσα που φαίνεται δεν ξέρω πώς θα χτυπηθεί με 80 ή 100 χιλιόμετρα ταχύτητα.

Μου στέλνουν και κάτι παγκόσμιους πρωταθλητές χωρίς να μπορώ να διαπιστώσω τις αποστάσεις από την κάμερα κτλ.

Κάντε το και αλλιώς....βάλτε ένα μπουκάλι νερό 1.5 λίτρο που είναι πιο μεγάλο από μια περδικα στα 50 μέτρα στην γη σταθερό και πήγαινε να το ρίξεις.

Μπερδεύουμε την απόσταση.
Αυτό θέλω να πω και τίποτα άλλο.

Και όταν λέω μπερδεύουμε τις αποστάσεις βάζω πρώτο τον εαυτό μου μέσα.
Δεν το λέω σαν κατηγορώ για τους άλλους.

Έχω κάνει τουφέκια που έχω πάει και εχω πάρει τη φασα πολύ πολύ...μακρυά.

Όμως δεν την χτύπησα εκεί που έπεσε.
Ήταν και πολύ κατηφορικα και είχε το πουλί μεγάλη ταχύτητα και ύψος.

Όταν την βρήκα διότι με ταλαιπωρησε λίγο να τη βρω και Κοίταξα προς τα πάνω το μέρος όπου είχα ρίξει στο πουλί ήταν αδιανόητα μακρυά.

Τόσο που το θυμάμαι ακόμη.

Κι όμως κάπου στα 40 μέτρα θα τη χτύπησα ας έπεσε πολύ μακρύτερα.

Και δεν είχε περπατήσει το πουλί διότι βρηκα στο πέσιμο του τα φτερά.

Θέλω να πω υπάρχουν πράγματα που μας μπερδεύουν.

Back