Ακριβως φίλε ειναι θεμα σκοπευτικης τεχνικηςΑυτό είναι καθαρά θέμα τεχνικής φίλε
Ακριβως φίλε ειναι θεμα σκοπευτικης τεχνικηςΑυτό είναι καθαρά θέμα τεχνικής φίλε
Αυτο φιλε ειναι πολυ υποκειμενικο και εχει πολλες παραμετρους δεν γνωριζουμε οτι το ιδιο φυσιγγι ταιριάζει και στις δυο κανες και η μετρηση του ιδιου τσοκ ειναιι ενα θεμα εξηγω ο συγκεντρωτηρας δεν ξερουμε σε ποιο αυλο θα μας δωσει τη απολυτα σωστη εμφραξη και το 3αρι του 18.6 ειναι 18.1ενω του 18.3 ειναι 17.8 τρεχουμε τη γομωση σε αλλον αυλο και την βγαζουμε απο διαφορετικο χωρια που και τα τσοκ δεν ειναι ιδιας γεωμετριας μεταξυ τους γι'αυτό όλα ειναι σχετικά και πρεπει να στανταρεις πολλα δεδομενα για να πεις αυτο ειναι καλυτερο απο το αλλο αυτο που μπορεις να πεις ειναι οτι αποδιδει καλυτερα γενικα σε μεγαλυτερη γκαμα φυσιγγιων γενικα ομως οταν αρχιζεις τις την εξειδικευση αρχιζει το μπερδεμα πχ ο νικος μας εχει δειξει ντουφεκιες τρομερες με την 390 που με τα ιδια φυσιγγια ο θεος ρεμινγτον εκλασε τι να πουμεΑν δεν χαλάω το θέμα θα ήθελα και εγώ να κάνω μια ερώτηση.
Πάρτε ένα μέσο σύγχρονο λειόκανο.
Πάρτε και το όπλο με την κάνη που βγάζει την πυκνότερη κατανομή που έχετε δει στην ζωή σας με τις παναγιάς τα μάτια από μετατροπές.
Ρίξτε με το δεύτερο στα 50μ.
Στα πόσα μέτρα το πρώτο με το ίδιο φυσίγγι 36γρ και με το ιδιο τσόκ θα βγάλει την ίδια περίπου κατανομή ;
Εδώ σας θέλω.
Στην φάσσα να δεις τι γίνεται ...Το μεγάλο λάθος που κάνουν συνέχεια οι πιο πολλοι στα θέματα απόστασης είναι η τσίχλα,
Ωραία Γιάννη, ... μέσο όπλο και όπλο θρύλος τίγκα στις μετατροπές, ίδια σύσφιξη, το καλύτερο τσοκ με την καλύτερη γεωμετρία για το κάθε όπλο, το καλύτερο φυσίγγι για το κάθε όπλο σε 36γρ #4 εμπορικό μολυβένιο.Αυτο φιλε ειναι πολυ υποκειμενικο και εχει πολλες παραμετρους δεν γνωριζουμε οτι το ιδιο φυσιγγι ταιριάζει και στις δυο κανες και η μετρηση του ιδιου τσοκ ειναιι ενα θεμα εξηγω ο συγκεντρωτηρας δεν ξερουμε σε ποιο αυλο θα μας δωσει τη απολυτα σωστη εμφραξη και το 3αρι του 18.6 ειναι 18.1ενω του 18.3 ειναι 17.8 τρεχουμε τη γομωση σε αλλον αυλο και την βγαζουμε απο διαφορετικο χωρια που και τα τσοκ δεν ειναι ιδιας γεωμετριας μεταξυ τους γι'αυτό όλα ειναι σχετικά και πρεπει να στανταρεις πολλα δεδομενα για να πεις αυτο ειναι καλυτερο απο το αλλο αυτο που μπορεις να πεις ειναι οτι αποδιδει καλυτερα γενικα σε μεγαλυτερη γκαμα φυσιγγιων γενικα ομως οταν αρχιζεις τις την εξειδικευση αρχιζει το μπερδεμα πχ ο νικος μας εχει δειξει ντουφεκιες τρομερες με την 390 που με τα ιδια φυσιγγια ο θεος ρεμινγτον εκλασε τι να πουμε
Βεβαίως και μετράνε σε τέτοιες αποστάσεις μεγάλες .Φυσικά και τουφεκιές σε μπουλούκια δεν μετράνε για εμένα.
Όλα τα θηράματα πεθαίνουν ακαριαία με 1 τυχερό σκάγι κατάλληλου μεγέθους και ταχύτητας στο κατάλληλο σημείο, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται πάντα. Είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
Yπάρχει -ουν φυσίγγια που κάνουν τα καλάμια του χαρταετού εκεί πάνω κομμάτια ....Κάποιοι μπερδεύτηκαν...Και νομίζουν ότι λέμε ότι δεν φτάνουν τα σκάγια στα 50 μέτρα.
Ενώ αυτό που εθιξα στο αρχικό μου σχόλιο είναι το πόσο μικρό φαίνεται ένα θήραμα αφού ο χαρταετός φαίνεται τόσο μικρός.
Και ξαναλέω δε ρίχνεις σε φασσα 50 μέτρα.
Είναι τόσο μικρή που δεν τη βλέπεις που λέει ο λόγος.
Πόσο μάλλον τσίχλα.
Ένας φίλος είπε αν μέτρησα το σχοινακι.
Ναι φίλε το μέτρησα και είναι 50 μέτρα.
Α....σκέφτηκε ότι κρατάτε ένα χαρταετό με το ένα χέρι και μια πέρδικα με το άλλο και υπολογίστε τη διαφορά τον δύο σε μέγεθος.
Βέβαια το έχω δει και με ντροουν που ήταν πιο μεγάλο από μια φασα.
Στα 50 ύψος πάνω από το κεφάλι μου ίσα που φαινόταν.
View attachment 24463
Άμα είναι σταματημένοςYπάρχει -ουν φυσίγγια που κάνουν τα καλάμια του χαρταετού εκεί πάνω κομμάτια ....
Με 39 γρ ν1 που ειναι το σημειο αναφορας μου για τα 60 μετρα με ενα οπλο παιρνω τον ιδιο αριθμο σκαγιων στα 60 μετρα στο 1χ1 συνολικα και με δυο αλλα οπλα μαμα με την ιδια η σφιχτοτερη συσφιξη στα 45 με 50...Αν δεν χαλάω το θέμα θα ήθελα και εγώ να κάνω μια ερώτηση.
Πάρτε και το όπλο με την κάνη που βγάζει την πυκνότερη κατανομή που έχετε δει στην ζωή σας με τις παναγιάς τα μάτια από μετατροπές.
Στα πόσα μέτρα το πρώτο με το ίδιο φυσίγγι 36γρ και με την ίδια σύσφιξη θα βγάλει την ίδια περίπου κατανομή ;
Εδώ σας θέλω.
Συνάδελφε και στην πραγματικότητα λαιβ που το είδα εγώ θα σε σοκάρει το πόσο μακρυά είναι.Πάντως στις φωτογραφίες φαίνεται η απόσταση πιο μακρινή απ ότι live. Είναι όπως κοιτάζουμε τον καθρέφτη του αυτοκινήτου και νομίζουμε ότι ο διπλανός μας είναι μακριά αλλά δεν είναι και τόσο αν γυρίσουμε το κεφάλι μας.
Καλά για κάποια βιντεάκια από κυνηγια με ομοιώματα στο εξωτερικό τα τουφεκανε πριν κάτσουν στο κεφάλι τους. Βέβαια εδώ απαγορεύονται λόγω ανοησίας.
Kάτι που επαναλαμβάνεται παύει νάναι τυχαίο .Άμα είναι σταματημένος
Και σκέψου πόσο μέγεθος έχει ο αετός...Αλλά επίσης σκέψου μια φασα ότι πιο πιθανόν να μην είναι σταματημενη αλλά να πετάει με 100 χιλιόμετρα.
Επίσης ξεκαθάρισα ότι δεν έκανα το σχόλιο ως αναφορα τη βλητικη ή την ανεπάρκεια τον φυσιγγιων διότι ξέρουμε ότι υπάρχουν και χοντρά σκάγια που όπως λες πάνε εκεί.
Αυτό που δεν υπάρχει είναι κυνηγός να κάνει τέτοιες βολές.
Κι αν γίνει μάλλον είναι τύχη.
Στα 40 περιπου, αλλά όταν βελτιώνουμε μια κανη δεν το κάνουμε μόνο για την συγκέντρωση, το κάνουμε για την μείωση της αναπηδησης του στομιου, για μείωση ανακρουσης, αυξηση διατρησης κ μείωση ατράκτου όσο μπορουμε κ αυξηση συγκέντρωσης κ ομοιομορφία κατανομής, επίσης αυξησης του βάθους πεδιου , ξέρεις τι είναι αυτό φίλε ;;Αν δεν χαλάω το θέμα θα ήθελα και εγώ να κάνω μια ερώτηση.
Στα πόσα μέτρα το πρώτο με το ίδιο φυσίγγι 36γρ και με την ίδια σύσφιξη θα βγάλει την ίδια περίπου κατανομή ;
Εδώ σας θέλω.
Όταν το μπαλόνι ίσα που φαίνεται δεν ξέρω πώς θα χτυπηθεί με 80 ή 100 χιλιόμετρα ταχύτητα.Βρε παιδες.....τα πραγματα ειναι απλα....Και σε αυτο που λεει ο Στελιος εχει δικιο. Ιδου η Ροδος ιδου
και το πηδημα!!! Παρτε ενα μπαλονι και αφηστε το να παει 50 μετρα ψηλα....και θα εχετε αποψη...
Το ξανα λεω.....τα 50 πραγματικα μετρα....ειναι πολλα....λιγοι μπορουν να εκτιμησουν ΣΩΣΤΑ αυτην
την αποσταση....ειδικοτερα στον κυνηγοτοπο....και ας εχουν και σημειο αναφορας....Στον καθαρο
ουρανο κανεις δεν μπορει!!!!!