Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το πρωινό ξεκίνησε με μια μπεκατσα στην μέση της ασφάλτου να περπατάει πέρα δώθε!!! Την χάζευα 5 λεπτα.Άφιξη στο σημείο που ήθελα και ως να ετοιμαστώ πέρασαν άλλες 2. Κάθομαι στο καρτερι και περιμενω. Τα πουλιά αντι να κατεβαίνουν όπως κάνουν συνήθως , ανεβαιναν!!! Με τα πολλά έριξα σε 5 και πηρα 2. 10-12 πουλια φάνηκαν. Την κοπαναω απο εκεί και πάω αλλού για περπατητο. Ξεκίνησα με δύο ντουμπλεδες επιτυχημένους και πηρα κουράγιο. Μετά δύο πανευκολες μου πήραν το όπλο και μέχρι να κάνω την διαδρομή είχε 50% ευστοχία κρατώντας τις 4 απο τις 8 που τουφεκισα. 10 τσιχλες σύνολο και το 21 άρχισε σχετικά καλα. Έριξα 28άρια κυνηγετικα νο8 του Ρουμελιώτη και όλα τα πουλιά ξεραθηκαν παρόλη την τρομερή υγρασία.

Και εγώ τις έχω πετύχει τις μπεκατσες
πριν κάνα δυο χρόνια νομίζω να κάθονται στον δρόμο αφωταγα ενω πηγαιναμε για τσιχλες μετά τα Μανιτάρια στους Καθενους.Τις χαζεύουν τα φώτα νομίζω του αυτοκινήτου.Τις πιο πολλές τις έχω δει
πριν πολλά χρόνια στα Διρρευματα

Οταν πηγαιναμε Κονιστρες η Κηπους οι πιο πολλοι μπεκατσοκυνηγοι παλιά πηγαινανε με τα σκυλια τους στον Οξυλιθο.Στα ρεμματα μέσα σφυραγαν ένα σωρο τσιχλες αλλά δεν κυκλοφορούσαν εύκολα.Είχε και πολλά βάτα.Πιστεύω να αντέξει ακόμα η Κύμη
Γιατί είναι τσιχλομανα με πολλά δύσβατα μερη

Η ζημιά ξεκίνησε από τις αρχές του 2000 με τα έργα για την Ολυμπιάδα στην ανατολική Αττική το καινούργιο αεροδρόμιο και την Αττική οδό. Περιοχές που καθρεφτίζουν Ερέτρια Διρφυ στην ΒΑ Αττική έπαψαν να βάζουν σταδιακά πουλιά στα περάσματα και επιπλέον η οικιστική ανάπτυξη κατέστρεψε και παρά πολλά απογευματινά, τέλος πάντων χρονιαρα μέρα..... Καλή χρονιά για όλους.
Αν και δεν τα έχω κυνηγήσει τα μέρη που περιγράφεις θυμάμαι μικρός κάτι καταπληκτικά απογευτινα που έκανε ο πατέρας μου κ κουραζομουν να μαζεύω τσίχλες! Είχαμε κ σκύλο να φανταστείς! Πραγματικά κρίμα!

Καλή χρονιά! Πρώτο κυνήγι στο 2021, καλά πήγε με τα φετινά δεδομένα. Αν δεν έχανα και μια, θα ήταν τέλεια! 5-4 το σκορ απόψε, αλλά 3 στο χέρι. Την τελευταία δεν κατάφερα να τη βρω όσο κι αν έψαξα κανένα τέταρτο, και με φακό ...
IMG_20210101_175624.jpg
Και πάλι όλα 24γρ. Νο.10 ... με την κάτω κάννη και τσοκ BL.

Ρε τι ήταν αυτό αποψε???? Όλες πάνω μου βγήκαν και μόνο 5 έφυγαν αλωβητες20210101_185255.jpg!!! Πλάκα πλακα πρωί - απόγευμα το ζυγωσαμε το πρώτο όριο της χρονιάς. 10 το πρωί και 11 αποψε χωρίς να χάσω καμια απο αυτές που επεσαν.

Πρώτο απογευματινό για το 2021. Τα χιόνια που φάνηκαν απέναντι στον Ταΰγετο έφεραν κρύο. Επιτέλους το χέρι έπρεπε να μπει στην τσέπη γιατί ξυλιαζε στο καρτερι...

Καρτερι στον πάτο ρεματος με τις τσίχλες να περνούν ψηλά μεταξύ των πλευρών. Ήταν αποστολή για το ελάφι (Browning B725 sporter II, 76 cm, Carlson's M & IM) πια...

Ντουφεκισα μόνο τις ψηλές και τις πήρα όλες με ντουφεκιες καρμπον, δεν ασχολήθηκα με τις μαύρες από τις 5:30 και μετά γιατί μου φαινεται αδύνατον να ρίξω μπηχτες με αυτό το όπλο... Ο σκυλακος τις έφερε όλες και κλείσαμε χαρούμενοι.

Τα πουλιά πάντως ήταν πάρα πολλά, αν είχα πάρει τη Winchester θα είχα ντουφεκισει τουλάχιστον αλλά 20 με πολύ καλές προϋποθέσεις.
IMG_20210101_183241.jpg

Καλή χρονιά! Πρώτο κυνήγι στο 2021, καλά πήγε με τα φετινά δεδομένα. Αν δεν έχανα και μια, θα ήταν τέλεια! 5-4 το σκορ απόψε, αλλά 3 στο χέρι. Την τελευταία δεν κατάφερα να τη βρω όσο κι αν έψαξα κανένα τέταρτο, και με φακό ...
View attachment 20990
Και πάλι όλα 24γρ. Νο.10 ... με την κάτω κάννη και τσοκ BL.
Βάλε super magnum και χοντρά σκάγια δεν κάνουν τα 24γρ

Επιτρέψατέ μου παίδες ένα αστειάκι (κάπως "μαύρο"), έτσι, για το καλό και για να "ξορκίσουμε" το κακό για το νέο έτος...

Ο Κούλης μας ο Γουρλομάτης (κατά κόσμον Κυριάκος Μητσοτάκης) μερικές ώρες μετά το εμβόλιο που του μπήξανε για τον Covid 19... Για την ακρίβεια, τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, μόλις οι δείκτες δείξανε 12 ακριβώς...:

www.youtube.com/watch?v=GHyvfOUEK4o

Όχι - όχι, ουδεμία απολύτως παρενέργεια εκ του εμβολίου τούτου! Απολύτως ασφαλές! Όλα καλά! Μην ανησυχείτε διόλου!

Last edited:
Στο αποψινό απογιοματινό πάλι τα ίδια: όλες (όχι πολλές) ωσάν "βλήματα" κατά το τελευταίο τέταρτο - 20λεπτο, ίσα με τη νύχτα...!!!
Κατάφερα 5. Καλά πήγε θαρρώ...
Άντε να ειδούμε κι αύριγιο (τοπικό μας γλωσσικό ιδίωμα)...

Το πρώτο κυνήγι του 21 μπορώ να πω ότι δεν πήγε όπως έπρεπε . Περπατητο σήμερα το μεσημέρι σε ένα μέρος που είχα χρόνια να πάω και η βλάστηση έχει αποκτήσει τέτοιο ύψος ώστε να σκέφτεσαι που να ρίξεις για να μην χαθεί το πουλί .Με 8 βολές κράτησα 2 τσίχλες οι οποίες παρότι έπεσαν ξερές δεν βρέθηκαν ποτέ ... εννοείτε ότι δεν θα δοκιμάσω ξανά στο συγκεκριμένο μέρος γιατί στενοχωριέμαι να χάνω πουλιά. Καλή χρονιά να έχουμε και πάνω από όλα καλά και ασφαλή κυνηγια!!

Καλησπέρα σας Χρόνια πολλά καλή χρονιά με υγεία πρώτο απογευματινό για την νέα χρονιά στα ημιορεινά της Θεσσαλίας .Από της 16:00 που έφτασα στο καρτέρι έως και της 1735 που έφυγα είδα καμμία 30 πουλιά από τα οποία λίγα μου δώσανε την ευκαιρία να τουφεκισω για ακρίβεια 5.Τελικα χτύπησα 4 πουλάκια δυστυχώς όμως δεν βρήκα μια τσίχλα που έπεσε μέσα σε περιφραγμένο περιβόλι.Τσοκ skeet και 3* seminole και φυσίγγια Ρουμελιώτη compak sporting ν.8,5.

Απογευματινο καρτερι,προχθες, στο Χιλιομοδι σε κλασικο,δυνατο καρτερι τπτ,3τσιχλες περασαν,απογοητευση.Εχθες πρωινο μια απο τα ιδια χαλια6-7 πουλια ειδα ολα κι ολα εριξα σε δυο.Για να καψουμε και καμια θερμιδα,αν και μονος,αποφασισα να κανω περπατητο.Πολυ καλυτερη εικονα,οχι οπωσ θα επρεπε να ειναι αλλα καμια σχεση με το καρτερι.Τελικα με πολυ παρπατημα καταφερα και πηρα 16 πουλια(ολα τσιχλες)και μια τσαντα χορτα!

Πρωινό 1 τουφεκια περπατητο 8. Το εκνευριστικό είναι ότι είχε πουλια!!!! Μέσα στα ζαβα έβραζε ο τοπος. Ρε τι πέτρες , τι τουφεκιές ρίχναμε αυτά χωνονταν ακόμη πιο μέσα στα πυκνα. Με ένα φίλο μπεκατσοκυνηγο που μιλησα χθες το βραδυ από Βόρεια Εύβοια μου είπε το ιδιο. Πολλες τσιχλες αλλά στα ζαβα. Τα μοντέλα δείχνουν χειμώνα από τις 12/1 και μετα. Να μας πει και ο Περικλής, μήπως και γίνει τιποτα!

Status
Not open for further replies.
Back