Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Λίγο πολύ όλοι μας κυνηγάμε με τα ίδια όπλα τώρα όμως όπως τον βολεύει τον καθέναν μας θεωρητικά όμως ένα όπλο με 60 εκ είναι πιστεύω το όπλο της μπεκατσας. Εγώ την κυνηγάω με 60 εκ το πρώτο ντιρεκτ η γκοριλα ελιξκ μετά b&p mygra η Λαμπρό φελτρο και το 3ο ένα τοπικό 36γρ όλα σε νο 9. Το καλύτερο μου ήταν όταν κάποια στιγμή είχα μια κάννη 60εκ με το briley difusion σε μομπιλ που σε συνδυασμό με το b&p mygra πραγματικά γαζωνε αυτός ο συνδυασμός,όπως είπαν και πιο πάνω οι βολές μου είναι απο7,8 μέχρι τα 25.

για να είμαι και λίγο πιο σαφής, ο προβληματισμός μου είναι ο εξής. τον περισσότερο καιρό κυνηγάω σε μέρη αρκετά σφιχτά. η ντουφεκιές είναι από τα 7-8 μετρά και μάξιμουμ 20-25. με ενδιαφέρει η μεγαλύτερη διασπορά, παρα η καλή κατανομή σκαγιών. επίσης με ενδιαφέρει η μπεκάτσα να πέσει, ακόμη και τραυματισμένη. σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κοντύνω την κάνη μου από 70 πόντους. μέχρι σήμερα την κυνηγούσα με κύλινδρο και σαν πρώτο φυσίγγι ενα πρινς 12ρη, ενα ντιρεκτ, και ενα κίτρινο λαμπρο. όλος ο προβληματισμός μου είναι αν θα κάνω δουλειά κονταίνοντας την κάνη. Γιαυτο ρωτώ και της απόψεις σας.
Γιαννη το ιδανικό ειναι μεγαλη διασπορα με καλη κατανομή, πράγμα δύσκολο.
Ενα φυσηγγιο που ανοίγει πολλη και γρήγορα κοντά δεν θα είναι το ίδιο αποτελεσματικό λιγο μακρύτερα. Μην ζητάς μονο την τεράστια διασπορά, αυτξβτξ πέρνεις με τα αποκεντρωτικα, τη καλη κατανομή να θέλεις που μπορει να στη δωσει ενα φυσηγγιο με ελικοειδή στα 10 μέτρα.
Επίσης βλέποντας τα ομορφα βιντεάκια σου ειδα να ρίχνεις δυο απανωτές τουφεκιές εκει που σηκώθηκε η μπεκατσα, καλύτερα να ρίξεις μια τουφεκιά ζυηισμενη παρα δυο τρεις κατα ριπας. Δίχως να θέλω να το παίξω ειδήμονας και μην με παρεξηγήσεις, θέλει ψυχραιμία κατι ομολογουμένως δύσκολο αλλα οχι ακατόρθωτο γιατί η φέρμα μας ανεβάζει παλμούς. Προσωπικά μετα τοσα χρόνια ενασχόλησης με αυτο το υπέροχο θύραμα ακομα νιώθω αυτο το συναίσθημα πισω απο τη φέρμα και εύχομαι να μην το χάσω ποτέ.......

Γιαννη το ιδανικό ειναι μεγαλη διασπορα με καλη κατανομή, πράγμα δύσκολο.
Ενα φυσηγγιο που ανοίγει πολλη και γρήγορα κοντά δεν θα είναι το ίδιο αποτελεσματικό λιγο μακρύτερα. Μην ζητάς μονο την τεράστια διασπορά, αυτξβτξ πέρνεις με τα αποκεντρωτικα, τη καλη κατανομή να θέλεις που μπορει να στη δωσει ενα φυσηγγιο με ελικοειδή στα 10 μέτρα.
Επίσης βλέποντας τα ομορφα βιντεάκια σου ειδα να ρίχνεις δυο απανωτές τουφεκιές εκει που σηκώθηκε η μπεκατσα, καλύτερα να ρίξεις μια τουφεκιά ζυηισμενη παρα δυο τρεις κατα ριπας. Δίχως να θέλω να το παίξω ειδήμονας και μην με παρεξηγήσεις, θέλει ψυχραιμία κατι ομολογουμένως δύσκολο αλλα οχι ακατόρθωτο γιατί η φέρμα μας ανεβάζει παλμούς. Προσωπικά μετα τοσα χρόνια ενασχόλησης με αυτο το υπέροχο θύραμα ακομα νιώθω αυτο το συναίσθημα πισω απο τη φέρμα και εύχομαι να μην το χάσω ποτέ.......
Γιάννη όταν μάθεις έτσι, δύσκολα αλλάζεις. Μπορεί να το έχεις στον νου σου, εκείνη την ώρα όμως στο σήκωμα, τα ξεχνώ όλα. Δυστυχώς έτσι έμαθα. 90 /100 κυνηγώ μόνος.μεχρι αρχές Δεκεμβρίου πολύ σφιχτά. Γι'αυτό ψάχνομαι για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διασπορά. Λαμβάνω υπόψη όλες της τοποθετήσεις των παιδιών και ανάλογα θα πράξω.

Γιάννη όταν μάθεις έτσι, δύσκολα αλλάζεις. Μπορεί να το έχεις στον νου σου, εκείνη την ώρα όμως στο σήκωμα, τα ξεχνώ όλα. Δυστυχώς έτσι έμαθα. 90 /100 κυνηγώ μόνος.μεχρι αρχές Δεκεμβρίου πολύ σφιχτά. Γι'αυτό ψάχνομαι για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διασπορά. Λαμβάνω υπόψη όλες της τοποθετήσεις των παιδιών και ανάλογα θα πράξω.
Μην αγχώνεσαι Γιανναρε, με το καιρό θα αποκτήσεις σταθερότητα.......

Ενα βαρύ οπλο μετα κάποιες ώρες περπάτημα κουράζει τα χέρια και χάνεται η γρήγορη επωμιση.
Ενα μακρυκανο οπλο μας δυσκολεύει στα πυκνά περάσματα και δυσχεραίνει την επωμιση μεσα σε πυκνό.
Προσωπικά εχω κυνηγήσει μπεκατσα με όλους τους τύπους όπλων ( ακόμα και με επαναληπτική) τώρα πλέον το βασικό μου όπλο ειναι πλαγιοκανο 16αρι. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του δίκανου εχει να κάνει με την ασφάλεια, στρίβεις τη πεταλούδα και το οπλο ανοίγει πέρνοντας απο δύσκολα σημεία, άμεσα και με ασφάλεια. Ποτε δεν εμπιστεύομαι το κουμπί ασφάλειας των όπλων , εξάρτημα ειναι, μπορεί να εχει χαλάσει.

για να είμαι και λίγο πιο σαφής, ο προβληματισμός μου είναι ο εξής. τον περισσότερο καιρό κυνηγάω σε μέρη αρκετά σφιχτά. η ντουφεκιές είναι από τα 7-8 μετρά και μάξιμουμ 20-25. με ενδιαφέρει η μεγαλύτερη διασπορά, παρα η καλή κατανομή σκαγιών. επίσης με ενδιαφέρει η μπεκάτσα να πέσει, ακόμη και τραυματισμένη. σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κοντύνω την κάνη μου από 70 πόντους. μέχρι σήμερα την κυνηγούσα με κύλινδρο και σαν πρώτο φυσίγγι ενα πρινς 12ρη, ενα ντιρεκτ, και ενα κίτρινο λαμπρο. όλος ο προβληματισμός μου είναι αν θα κάνω δουλειά κονταίνοντας την κάνη. Γιαυτο ρωτώ και της απόψεις σας.
Αφού η κανη σου έχει τσοκακια μην την πειράξεις .Αν σε βολεύει το όπλο και έχεις σταθερή επωμιση μη το πειραξεις. Διάβαζα τον συνδυασμό φυσιγγίων που χρησιμοποιείς.... Ένα διασποράς 9 με ελικοειδή διασπορεα ή αποκεντρωτηρα για πρώτο , δεύτερο ένα 8 μαλλινοταπο ή μισοταπα και τρίτο ένα συγκεντρωτηρα σε 8 ή ανάλογα τον τόπο λίγο ποιο χοντρό είναι υπέρ αρκετά για την μπεκάτσα. Τα 10, 12 κτλ θεωρώ ότι είναι υπερβολή. Άσε που στα 8-10 μέτρα αν είσαι πάνω στο πουλί θα το κομματιασεις....

to 12rh που δουλευω, ειναι το μονο που δεν αλλαζω με τιποτα.ητε κοντο οπλο θα εχω η μακρη. ειμαι υπερ ευχαριστημενος μαυτο.
εχω εναν μαυροαετο, καιμια λανμπερ2αστρα. αυτην σκεφτομαινα κοντηνω.
Όπως βολεύεται ο καθένας....

Status
Not open for further replies.
Back