Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
κριμα μεγαλο
.παρα τη φοβερη ξηρασια εχει πουλια
εμεις που ξεκινα και σκυλι...τους πουστ.......
Άντε πες το αυτό στον κάθε τενεκέ που λέει δεν έγινε και τίποτα εάν δεν πάς για κυνήγι φέτος να δούμε αν θα σε καταλάβει

Γιάννη εγώ την κυνηγάω με ένα ποζε με 67εκ κανες. 1η τουφεκιά ρίχνω το direct 8/9 με 4 αστρα και για την 2η έχω ένα μαλλινοταπο συνήθως 8αρι με 5 αστρα. Από τα 7-8 μέχρι τα 25 μέτρα περίπου που είναι και η πλειοψηφία των βολών είμαι υπερκαλυμμενος. Το συνολικό μήκος του οπλου είναι σαν μια καραμπίνα με 61 εκ κάνη και με αυτό κάνω όλα τα κυνήγια φερμας. Για τα υπόλοιπα χρησιμοποιώ μια καραμπίνα με 71 πόντους

Καλημέρα σε όλους. Νωρίτερα είχα κλήση με φιλαράκι από Λιβαδειά. Πριν την καραντίνα σε δύο εξόδους που έκανε στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνειας είχε 2 συναντήσεις με λύκους. Στην πρώτη περίπτωση τον είδε την ώρα που έφτανε στο μέρος που κυνηγάει, ενώ στη δεύτερη περίπτωση τον είδε στον απέναντι λόφο σε απόσταση μικρότερη από 200 μέτρα. Μάζεψε τα σκυλιά και έφυγε φυσικά.
Πριν 2 χρόνια είχα συναντήσει και 'γω την ώρα που κυνηγούσαμε και δεν ξαναπάτησα στο μέρος.
Δε γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος από εδώ που έχει επίσης συνατήσει, αλλά μεγάλη προσοχή σε όποιον κυνηγάει σε αυτά τα μέρη.

View attachment 19090Σημερινή βόλτα για ξεμουδιασμα.... πολύ κοντά στο σπίτι.. δύο ή τρία διαφορετικά πουλιά σηκώσαμε. Το ένα τρεις φορές...
Αν και φανατικός Kurzhaar.... αράς, το setter μέσα στο γαυρο είναι ένα όνειρο.... Πανέμορφη εικόνα.....

Δεν έχει νερά... αυτό είναι το κακό....αν είχε και νερα θα είχε και περισσότερα πουλιά. Το λέω εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον....αν δεν βρέξει εδώ κεντρική Μακεδονία....τα πουλιά είτε θα μπαίνουν και θα φεύγουν είτε θα είναι μαζεμένα στα νερά..

Δεν έχει νερά... αυτό είναι το κακό....αν είχε και νερα θα είχε και περισσότερα πουλιά. Το λέω εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον....αν δεν βρέξει εδώ κεντρική Μακεδονία....τα πουλιά είτε θα μπαίνουν και θα φεύγουν είτε θα είναι μαζεμένα στα νερά..
Συμβαίνει το ίδιο και εδώ σχεδόν σε όλα τα θηράματα. Είμαι στην Αν. Πελοπόννησο και συμβαίνει το ίδιο περισσότερο από 20 ημέρες τώρα...

ρε παιδες, μια ερωτηση απορια για το κυνηγι της μπεκατσας. . ποιοι απο εσας κυνηγουν με κοντοκανα οπλα και ανοιχτα τσοκ, και ποιοι με 70ρες κανες? ποιες ειναι η αποψεις συμπερασματα σας στης δικες σας εμπειριες
Το πλαγιόκανο (baikal) είναι 67 εκ, 5*-3* σταθερά τσοκ, χρησιμοποιώ στην 3* direct 32gr/ no 9 & στην 5* μαλλινόταπο b&p feltro 33gr/no8,5.
Το s/p (skb) είναι 66 εκ με τσοκάκια, συνήθως δουλεύω τα 3*-5*( ανάλογα το μέρος) με το ίδιο setup φυσιγγίων.
Τα φυσίγγια μεταβάλλονται ανάλογα με το μέρος που κυνηγάω. (labro feltro 32 & 34,nsi διασποράς 32γρ, έχω προς δοκιμή και b&p f2 feltro, να δούμε πότε).

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back