Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Θυμαμαι μικροs κοντα στα Ιλισσια ειχε ενα pet shop και ο τυποs ειχε μια βαλσαμωμενη μπεκατσα ,μιλαμε για 10ετια του '70 , που ηταν τεραστια και δεν πιστευα οτι υπαρχουν τοσο μεγαλεs . Θυμαμαι που ελεγε οτι την ειχε κτυπησει θειοs του στα Μεσογεια. Πιο πολυ εμοιαζε
με αετοs παρα με μπεκατσα .Τερατογεννηση .

ρε παιδες, μια ερωτηση απορια για το κυνηγι της μπεκατσας. . ποιοι απο εσας κυνηγουν με κοντοκανα οπλα και ανοιχτα τσοκ, και ποιοι με 70ρες κανες? ποιες ειναι η αποψεις συμπερασματα σας στης δικες σας εμπειριες
Άμα κυνηγάς σε ζούγκλα ένα κοντοκανο είναι πιο βολικό για να μπεις μέσα να πάς στην Φέρμα.

ρε παιδες, μια ερωτηση απορια για το κυνηγι της μπεκατσας. . ποιοι απο εσας κυνηγουν με κοντοκανα οπλα και ανοιχτα τσοκ, και ποιοι με 70ρες κανες? ποιες ειναι η αποψεις συμπερασματα σας στης δικες σας εμπειριες
Γιάνναρε εγώ από πέρισυ έχω ένα φτωχό S/P Rizzini 66cm 3* & 5* (σταθερά τσοκ).
Ποτέ μου δν είχα "τόσο" κοντόκανο όπλο....το πήρα σε 2 περπατητά τσίχλας κ μερικά απογευματινά καρτέρια, ορτύκια, μπεκατσίνια κ μπεκάτσα να δω τη συμπεριφορά του.
Ως τώρα κατάλαβα πως η σκοπευτική γραμμή του ως προς τη σκόπευση, είναι ακαριαία....μπουκάρεις το θήραμα εύκολα κ γενικά είναι πιο καλοζυγισμένο το όπλο με 66άρες κάννες.....έριξα κ με 61cm Lanber 2082.....αυτό σουζάρει φίλε...έχει αναπήδηση αρκετή σε σχέση με άλλες κάννες των 66,71 κτλ....λογικό βέβαια....όλα τα παραπάνω είναι η δική μου εμπειρία...άλλοι θα έχουν άλλες απόψεις κ ίσως βοηθηθείς πιο πολύ στα συμπεράσματά σου...

Γιάννη εγώ κυνηγάω με πλαγιόκαννο με 71cm κάννες. Κύλινδρο η δεξιά και 3* η αριστερή όταν κυνηγάω μπεκάτσα (τσοκάκια). Σίγουρα έχει μικρότερο ολικό μήκος από καραμπίνα με 65cm κάννη. Όλα τα κυνήγια με αυτό το όπλο τα κάνω, με έχει βολέψει και στο κυνήγι της μπεκάτσας, ακόμα και σε πυκνά μέρη και μπηχτές τουφεκιές, γενικά νομίζω ότι είναι κυρίως θέμα συνήθειας.

για να είμαι και λίγο πιο σαφής, ο προβληματισμός μου είναι ο εξής. τον περισσότερο καιρό κυνηγάω σε μέρη αρκετά σφιχτά. η ντουφεκιές είναι από τα 7-8 μετρά και μάξιμουμ 20-25. με ενδιαφέρει η μεγαλύτερη διασπορά, παρα η καλή κατανομή σκαγιών. επίσης με ενδιαφέρει η μπεκάτσα να πέσει, ακόμη και τραυματισμένη. σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κοντύνω την κάνη μου από 70 πόντους. μέχρι σήμερα την κυνηγούσα με κύλινδρο και σαν πρώτο φυσίγγι ενα πρινς 12ρη, ενα ντιρεκτ, και ενα κίτρινο λαμπρο. όλος ο προβληματισμός μου είναι αν θα κάνω δουλειά κονταίνοντας την κάνη. Γιαυτο ρωτώ και της απόψεις σας.

Προσωπικά κυνηγάω και με 61 πόντους δίκανο και καραμπίνα αλλά και με 71ποντους δίκανο με τσοκακια. Το κομμένο Baikal μου που έχει πέντε και τεσσεραμιση άστρα τσοκ το κυνηγάω συνήθως σε πυκνά μέρη,αν και τα περισσότερα μέρη που μου αρέσει να κυνηγάω είναι πυκνά. Η καραμπίνα είναι 61 εκατοστά η κανη της και σε συνολικό μήκος είναι ίδια με το δίκανο με 71 εκατοστά κανη. Για μένα το κοντό είναι εύχρηστο στο πυκνό αλλά το κυριότερο είναι το ζύγισμα.Θεωρω το δίκανο ιδανικό όπλο για το πυκνό... ελέγχεις γρήγορα τις κανες για κλαδιά χώματα κτλ και ασφαλέστερο.Το σπας και είναι ασφαλές. Επίσης έχει δύο διαφορετικές τουφεκιές και μπορείς να επιλέξεις αν το συνηθίσεις ποια κανη θα ρίξεις. Αν και ότι έχει μάθει ο καθένας και τον βολεύει είναι καλό. Δεν υπάρχει κανόναςIMG_20191112_172518.jpgIMG_20200224_150030.jpg

Last edited:
Εγώ κυνηγάω με 60εκ. Και είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί είναι πολύ εύκολη στο πικνο.

για να είμαι και λίγο πιο σαφής, ο προβληματισμός μου είναι ο εξής. τον περισσότερο καιρό κυνηγάω σε μέρη αρκετά σφιχτά. η ντουφεκιές είναι από τα 7-8 μετρά και μάξιμουμ 20-25. με ενδιαφέρει η μεγαλύτερη διασπορά, παρα η καλή κατανομή σκαγιών. επίσης με ενδιαφέρει η μπεκάτσα να πέσει, ακόμη και τραυματισμένη. σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κοντύνω την κάνη μου από 70 πόντους. μέχρι σήμερα την κυνηγούσα με κύλινδρο και σαν πρώτο φυσίγγι ενα πρινς 12ρη, ενα ντιρεκτ, και ενα κίτρινο λαμπρο. όλος ο προβληματισμός μου είναι αν θα κάνω δουλειά κονταίνοντας την κάνη. Γιαυτο ρωτώ και της απόψεις σας.

Εγω αυτα τα προβλήματα τα έλυσα με την ιδιογομωση.....φτιάχνω για τις τουφεκιες των 10μετρων ενα αποκεντρωτικό 32 γρμ με ν10 σε τσοκ 3αρι και σκουπιζει

Beretta es-100 deluxe 60 πόντους με κύλινδρο. Δε θα έλεγα όχι σε ένα ποζέ 66 πόντους κύλινδρο και 4 άστρα, περισσότερο για θέματα ασφάλειας (έλεγχος κλαδιών μέσα στις κάνες) και καθαρισμού (όποτε ανοίγω την βάση της καραμπίνας μόνο εγώ λείπω).
Φυσίγγια σε πυκνό: ελικοειδή - ελικοειδή - διασπορέα gualandi, σε ποιο ανοιχτό: ελικοειδή - διασπορέα gualandi - συγκεντρωτηρα.

Status
Not open for further replies.
Back