Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα νικο το οπλο είναι beretta uricka 18.40 αβλο τωρα γεια μεσοταππα πια λες diamante

Για μισοταπα θα προτιμουσα την biorientabile 18 - 21 αλλα παντα παιζει ρολο το τσοκ που θα δουλεψεις.
Καπου εχω βαλει αποτυπωσεις δοκιμων με μισοταπες μαλλον στις βλητικες δοκιμες...δεν θυμαμαι ομως
την σελιδα... Με 5 αστρα η diamante σε 2η τουφεκια δεν πιστευω να σε καλυψει.....σιγουρα θα χρειαστεις να κανεις δοκιμες Γιαννη.

κ.Νίκο καλημέρα .
Diana κατευθείαν πάνω στο μπαρούτι έχει σίγουρα διαφυγή αερίων .
Δοκιμασμένο με κάλυκες μάλιστα κυπριακούς που είναι πολύ χοντροί και σκληροί .

Καλημερα Λαμπη μου!!!! Ναι εχει καποια διαφυγη.....παραλληλα ομως η ς4 και sipe ειναι τοσο
''εκρηκτικες'' που οι απωλειες ειναι αμελητεες στα διασπορας...
'' Τρωνε'' τετοια κλωτσια τα σκαγια....που τους ''φευγει η ψυχη'' φιλε!!!

Καλησπέρα σας ειδικοί στην ιδιογόμωση.
Από τον γιο ενός συναδέλφου που δεν κυνηγά πια μαζί μας, ήλθαν στα χέρια μου στις αρχές της σαιζόν, μαζί με άλλα εργοστασιακά και 12 κουτάκια φυσίγγια γεμισμένα από τον εκλιπόντα με την παράκληση - προτροπή και ευχή "σε παρακαλώ να τα κάψεις όλα- κάθε τουφεκιά και πουλί"
Ο συνάδελφος ήταν συνειδητοποιημένος έμπειρος τυπικός και ιδιαίτερα προσεκτικός στα κυνηγετικά θέματα, ο γιος του πολύ καλός φίλος και ένοιωσα την υποχρέωση να το κάνω.
Μιας λοιπόν και δεν εχω ιδέα από ιδιογομωση, χρειάζομαι την βοήθεια σας και την συμβουλή σας σε ποιες συνθήκες να ρίξω τα φυσίγγια που φαίνονται στις φωτογραφίες. Κυνηγώ με Fabarm L4S και L.Franchi Prestige.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων κάθε συνάδελφο που θα μπει στην διαδικασία και τον κόπο βοηθήσει.

Attachments

• ABCD.jpg
    ABCD.jpg
    276,5 KB · Προβολές: 65
  • EFG.jpg
    EFG.jpg
    64,2 KB · Προβολές: 65
  • HIG.jpg
    HIG.jpg
    136,4 KB · Προβολές: 59
  • KL.jpg
    KL.jpg
    85,1 KB · Προβολές: 63
Από τον γιο ενός συναδέλφου που δεν κυνηγά πια μαζί μας, ήλθαν στα χέρια μου στις αρχές της σαιζόν, μαζί με άλλα εργοστασιακά και 12 κουτάκια φυσίγγια γεμισμένα από τον εκλιπόντα με την παράκληση - προτροπή και ευχή "σε παρακαλώ να τα κάψεις όλα- κάθε τουφεκιά και πουλί"
Ο συνάδελφος ήταν συνειδητοποιημένος έμπειρος τυπικός και ιδιαίτερα προσεκτικός στα κυνηγετικά θέματα, ο γιος του πολύ καλός φίλος και ένοιωσα την υποχρέωση να το κάνω.
Μιας λοιπόν και δεν εχω ιδέα από ιδιογομωση, χρειάζομαι την βοήθεια σας και την συμβουλή σας σε ποιες συνθήκες να ρίξω τα φυσίγγια που φαίνονται στις φωτογραφίες. Κυνηγώ με Fabarm L4S και L.Franchi Prestige.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων κάθε συνάδελφο που θα μπει στην διαδικασία και τον κόπο βοηθήσει.

Κατ'αρχην....καλο παραδεισο να εχει .....Και μπραβο του που στα εδωσε !!!

Πως να σε βοηθησουμε ομως Νικολα ?? Πρεπει να δωσεις καποια στοιχεια των φυσιγγιων....ΠΧ με τι
πυριτιδα ειναι γεμισμενα....το νουμερο σκαγιων δεν λεει τιποτα φιλε μου...

Το καλυτερο απ'ολα θα ηταν να σφαξεις ενα και να δουμε τι ''εντοσθια'' εχει....ετσι ισως θα βρουμε καποια
ακρη. Μετρησε και το υψος των φυσιγγιων να δουμε που ειναι ρελιασμενα.....δλδ σε τι υψος.

ΥΓ. Ειδικος δεν ειμαι....απλος ιδιογομωτης ειμαι.

Νικολα εκανα μεγενθυση στις φωτο...ειδα καποια σεταπ....δεν τα ειδα ολα....αλλα αυτα που ειδα καλα τα βλεπω...
Βεβαια οπως ειπα και πριν...μετρα ολικο υψος φυσιγγιων φιλε.

Κατ'αρχην....καλο παραδεισο να εχει .....Και μπραβο του που στα εδωσε !!!

Πως να σε βοηθησουμε ομως Νικολα ?? Πρεπει να δωσεις καποια στοιχεια των φυσιγγιων....ΠΧ με τι
πυριτιδα ειναι γεμισμενα....το νουμερο σκαγιων δεν λεει τιποτα φιλε μου...

Το καλυτερο απ'ολα θα ηταν να σφαξεις ενα και να δουμε τι ''εντοσθια'' εχει....ετσι ισως θα βρουμε καποια
ακρη. Μετρησε και το υψος των φυσιγγιων να δουμε που ειναι ρελιασμενα.....δλδ σε τι υψος.

ΥΓ. Ειδικος δεν ειμαι....απλος ιδιογομωτης ειμαι.

Νικολα εκανα μεγενθυση στις φωτο...ειδα καποια σεταπ....δεν τα ειδα ολα....αλλα αυτα που ειδα καλα τα βλεπω...
Βεβαια οπως ειπα και πριν...μετρα ολικο υψος φυσιγγιων φιλε.
ΝικοΠ σε ευχαριστω πολυ που μπαινεις στην διαδικασια νσ βοηθησεις. Θα πρεπει φανταζομαι,
να μετρησω με παχυμετρο το συνολικο μηκος του φυσιγγιου.

ΝικοΠ σε ευχαριστω πολυ που μπαινεις στην διαδικασια νσ βοηθησεις. Θα πρεπει φανταζομαι,
να μετρησω με παχυμετρο το συνολικο μηκος του φυσιγγιου.
Ναι Νικολα....ο συγχωρεμενος .....μαλλον ηξερε τι γεμιζε...Τα GR και Α1 ειναι ΟΚ...στα αλλα δεν λεει
δοσολογιες...και εκτος απο ΜΒ και jk6 το ΑΝΑ δεν καταλαβαινω τι ειναι..και τι εννοει.

Α,B,C,D,E,F,H,I 57.7 - 58.2mm
G 56 mm
J 57 mm

Νικολα οπως προειπα.....καλο παραδεισο να εχει.....κατα 90% ηξερε τι γεμιζε....εισαι πιστευω μεσα
ορια ασφαλειας .....δεν λεω 100%....παντα υπαρχει η περιπτωση του λαθους....απο ολους μας.
Απο το υψος ρελιασματος καταλαβαινω οτι κλεισμενα σε δυο σταδια...
Το G 56 ειναι σε καλυκα 67ρη....και το j 57 σωστο πρεπει να ειναι!!!
Απο μενα καλοριχτα Νικολα!!!! :)

Νικολα οπως προειπα.....καλο παραδεισο να εχει.....κατα 90% ηξερε τι γεμιζε....εισαι πιστευω μεσα
ορια ασφαλειας .....δεν λεω 100%....παντα υπαρχει η περιπτωση του λαθους....απο ολους μας.
Απο το υψος ρελιασματος καταλαβαινω οτι κλεισμενα σε δυο σταδια...
Το G 56 ειναι σε καλυκα 67ρη....και το j 57 σωστο πρεπει να ειναι!!!
Απο μενα καλοριχτα Νικολα!!!! :)
Σε ευχαριστω πολυ Νικολα για την βοηθεια. Να εισαι παντα καλα.:-)

Όπως πρωείπε ο Νίκος, καλό είναι να σφάξεις 1 από το κάθε ένα διαφορετικό φυσίγγιο, να μετρήσεις τα βάρυ και τα ύψη για να έχουμε καθαρή οικόνα. Αλλά αν δεν έχεις τα εργαλεία άστο.
Τουλάχιστον βγάλε μας 1 φωτογραφία από το κάθε 1 να δούμε την ποιότητα του κλεισίματος ρελιάσματος. Αυτό θα μας πει πολλά. Και αν μπορείς βγάλε τα όλα από κάθε κουτί και βάλε τα να κάθονται πάνω σε τζάμι και κοίταξέ τα από το πλάι να βλέπεις αν είναι όλα ισουψή καο ευθεία.
Να είναι καλά εκεί που είναι ο φίλος!

Σε αστερι 1.70χ33 νικο ποια λες θα ανοίγει Καλετερα σε ρελι

Γιαννη νομιζω εαν θυμαμαι καλα ....τα εχουμε ξανα πει φιλε. 1ον η ΜΒ32 δεν κανει για διασπορας....
Πολυ καλυτερη η SIPE και η s4.
Τωρα εσυ θελεις να την δοκιμασεις......οκ....κανενα προβλημα....με ρελι ειναι καλυτερο....Εαν την δοκιμαζα
θα της εβαζα εκτος απο το CX2000 και ενα 688 καψουλι....μηπως και εβγαζε ''δοντια''..... ;)

Γιαννη νομιζω εαν θυμαμαι καλα ....τα εχουμε ξανα πει φιλε. 1ον η ΜΒ32 δεν κανει για διασπορας....
Πολυ καλυτερη η SIPE και η s4.
Τωρα εσυ θελεις να την δοκιμασεις......οκ....κανενα προβλημα....με ρελι ειναι καλυτερο....Εαν την δοκιμαζα
θα της εβαζα εκτος απο το CX2000 και ενα 688 καψουλι....μηπως και εβγαζε ''δοντια''..... ;)
Νίκο βγάζει δόντια με δυνατό καψούλι....φαντάσου την έριξα στα 34gr με 616 silver και δουλεύει σαν αλυσοπρίονο...
(κόβει κλάρες) και δν ανοίγει, παρόλο το πάτημά που της είχα.....
Καλύτερη η διβασική στα διασποράς, διότι κάνει τν κόπο κ το έργο, ευκολότερο.

Status
Not open for further replies.
Back