Την κερασες κάτι;
Φρέντο καπουτσίνο πάρα πολύ γλυκό με στέβια τριμμένη σοκολάτα και καραμέλα

Την κερασες κάτι;
Αυτό είναι τούρτα ρε Σταμάτη....Φρέντο καπουτσίνο πάρα πολύ γλυκό με στέβια τριμμένη σοκολάτα και καραμέλα![]()
Αυτό είναι τούρτα ρε Σταμάτη....![]()
δν είναι καφές.
Η καραμέλα ζάχαρη δεν είναι ? μαζί και στέβια ?!Κι όμως μου ζητάνε τέτοια φίλε μου. δεν υπάρχει ελπίδα σου λέω![]()
Η καραμέλα ζάχαρη δεν είναι ? μαζί και στέβια ?!![]()
Φρέντο καπουτσίνο πάρα πολύ γλυκό με στέβια τριμμένη σοκολάτα και καραμέλα![]()
Όποιος σου ζητάει αυτό Σταμάτη να του πηγαίνεις και ένα milko κερασμενοΚι όμως μου ζητάνε τέτοια φίλε μου. δεν υπάρχει ελπίδα σου λέω![]()
Συναδελφε προσφατα μου ζητησαν freddo capouccino μιση δοση κανονικη,μιση decaf γλυκο ζαχαρινη κανελα κ σοκολατα μαζι!Μιλαμε για τρελα χαχαχαΣιρόπι είναι. Όλα μαζί ούτε γαλακτομπούρεκο δεν βγαίνει τόσο γλυκό![]()
Καρτουλα διαβητολογου πρέπει να τους δίνει ,στο μέλλον θα εκτιμήσουν πολύ αυτή την κίνηση του Σταμάτη .Όποιος σου ζητάει αυτό Σταμάτη να του πηγαίνεις και ένα milko κερασμενο
Σίγουρα θα είναι δυσκοιλιος ο άνθρωπος και θέλει να πάει τουαλέτα δεν εξηγείται αλλιώς να πιείς κάτι τέτοιο
Οχι ρε Κώστα, ποιος να βγει, εμείς δεν ειμαστε μάγκες σαν κάτι προεδρους και υπακουμε στους νόμους!Βγηκε κανεις; εχει ωραιο καιρο!
μέχρι τώρα αυτό έκανα και εγώ, υπάκουα πάντα στους νόμους.Οχι ρε Κώστα, ποιος να βγει, εμείς δεν ειμαστε μάγκες σαν κάτι προεδρους και υπακουμε στους νόμους!
Είτε μας αρέσει είτε όχι, για να λειτουργήσει μια κοινωνία πρεπει να έχει νόμους που εφαρμόζονται καθολικά από όλους τους πολιτες.... Το μεγάλο ζήτημα για τους πολιτες ειναι να εκλεγεί αυτους που θα βγάλουν τους πιο δίκαιους νόμους με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον!μέχρι τώρα αυτό έκανα και εγώ, υπάκουα πάντα στους νόμους.
τώρα τελευταία αρχίζω να αμφιβάλλω αν έτσι πρέπει ..........................
επειδή.Είτε μας αρέσει είτε όχι, για να λειτουργήσει μια κοινωνία πρεπει να έχει νόμους που εφαρμόζονται καθολικά από όλους τους πολιτες.... Το μεγάλο ζήτημα για τους πολιτες ειναι να εκλεγεί αυτους που θα βγάλουν τους πιο δίκαιους νόμους με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον!
Συγχαρητήρια για την τεκμηριωμένη θέση σου για τα περάσματαΚαλησπέρα σας ..
Είχα σκοπό να γράψω αργότερα ...Αλλά το επερχόμενο lock down δεν μου δίνει καμία όρεξη για την συνέχεια..Όχι για το ότι δεν θα πάμε ένα μήνα για κυνήγι,κυρίως για τον κόσμο που θα χάσει τις δουλειές του και κανείς δεν νοιάζεται......
Τελος πάντων επειδή διαβάζω πολλά τις τελευταίες μέρες...θα πω κάποια πράγματα ....
Καταρχάς τέλος περασμάτων 4 Νοεμβρίου είναι αστείο,....
Κυνηγάω πολλά χρόνια ,είτε με όπλο είτε κάνοντας απορτ στον πατέρα μου από το 1990...Τα περάσματα τα κλείναμε πάντα μετά της 17 Νοεμβρίου....Πάντα........όταν σε κορυφαία καρτερία της Αττικής δεν πάταγε σχεδόν κανένας από 1-2
Νοεμβρίου και μετά....
Και όταν έκαναν οι πιο πολλοί περπατητο 15 Νοεμβρίου στην Θήβα και έβλεπαν τσίχλες και γερακοτσιχλες να ανεμίζουν έλεγαν ότι είχε ανεμιστο...Και ΟΧΙ ότι τα βλαμμένα τότε τα ζορισε να περάσουν σε πιο νότιες περιοχές....Άντε να του εξηγήσεις του ανθρώπου μετά ..ότι είχε δει πέρασμα και όχι ότι του έκατσε το τζόκερ και ανεμίζουν τα πουλιά,όπως πίστευε....
Επίσης το παραμύθι με τα κοτσύφια έχει καταρριφθεί πολλές φορές στα μάτια μου βλέποντας κοπάδια δεντροτσιχλες και κόκκινες να μας παίρνουν το καπέλο σε έρημα καρτερία από κόσμο 11/12/13/14 κτλ... Νοεμβρίου ...Έχοντας περάσει κοτσύφια 31 Οκτωβρίου...!!!
Τα αποδημητικά ξεκινούν το ταξίδι τους από ένστικτο ,από την μείωση της μέρας όσο χειμωνιαζει στην βόρεια Ευρώπη ,και στο τέλος από τον καιρό....Στο τέλος ..
Ο καιρός στην εκκίνηση έχει να κάνει με ευνοϊκούς ανέμους...μόνο..μόνο
(αντικυκλωνες και λοιπές μπουρδες που σας λέω κατά καιρούς)......ΟΧΙ με το κρύο ....
Το ποσο νοτιότερα θα κατέβουν έχει να κάνει μόνο με το κρύο και τον πάγο......Μόνο τότε...
Το εάν φτάσουν μέχρι τα Βαλκάνια ..και μείνουν εκεί μόνο ο καιρός πλέον θα τα μετακινήσει ...
Από τα βόρεια θα φύγουν και ας έχει 35 βαθμός στην Σκανδιναβία...Δεν θα κάτσουν εκεί με 2 μήνες νύχτα....επειδή θα έχει ζέστη..!!!
Αυτά επειδή είδα και διάβασα ότι με τέτοια ζέστη που να έρθουν τα πουλιά..
Τα πουλιά έχουν μετακινηθεί κανονικότητα για τους λόγους που έχω γράψει παραπάνω...
Που πήγαν?
Από αρχές του μήνα έχω ανεβάσει ποστ για συζήτηση με Γάλλους και Ιταλούς που έλεγαν ότι φέτος βλέπουν χρονια Αν.μεσγου ...Κυρίως λογο των κακων συνθηκών κεντρικά στην Ευρώπη με πολλές βροχές όλο το μήνα..
ΣΤο Βέλγιο φέτος ονόμασαν τον Οκτώβριο ""Μαύρο Οκτωβρη"" και αυτό γιατί ειχε 56 ώρες ηλιοφάνειας όλος ο μήνας..56 ώρες μόνο.!!!!!!!!το αναφέρω για να καταλάβουμε τι συνθήκες είχαν σε αυτό το κομμάτι της Ευρώπης όλο το μήνα...
Έπεσαν μέσα στην Αν.Μεσογειο μιας και η Τουρκία πήρε και το μεγαλύτερο κομμάτι έως τώρα..
Στην χώρα μας είχαμε 2 αφήξεις 9/10 του μήνα
Και 18/19/20
Την πρώτη με δύναμη στα δυτικά
Και την δεύτερη μειωμένα δυτικά καλύτερα ανατολικά .
Από εκεί και πέρα έβαλε μόνο το ανατολικό κομμάτι.Οταν βλέπεις Χίο Σάμο να καίγονται καταλαβαίνεις ότι η Τουρκία παίρνει μεγάλο κομμάτι φέτος.
Όμως επειδή είναι τέτοια η γεωγραφική θέση της Τουρκίας σε σχέση με εμάς.οι κακοκαιρίες της με χιονοπτώσεις βγαίνουν 90% με β.α στο Αιγαίο..
Γενικά τα χιόνια εκεί μας δίνουν μετακινήσεις...Δεν γράφω κάτι νέο είναι γνωστό νομίζω ...
Ένας γρίφος για πολλούς και για εμένα εννοείτε .... είναι τα πολλά Τσικ το βράδυ και νωρίς το πρωί ..Και μετά καμιά μετακίνηση ...Τέτοια βραδια είχαμε από 26 έως και σήμερα.!!!!..Σε πολλες περιοχές της χώρας ...
Και όσο νοτιότερα τόσο περισσότερο....είναι σημαντικό αυτό...
Πάλι την πιο λογική απάντηση την πήρα από τον Γάλλο..Οι άνθρωποι είναι 10000 χρόνια μπροστά από εμάς ,με αναλύσεις με.μελετες με πολλά στοιχεία από το παρελθόν,..Με απίστευτη μέθοδο γνώση και επαγγελματική νοοτροπία...και όχι με αναφορές στα λόγια ενός Τιμίου τσοπάνη από τα γκραβαρα ...
.Πραγματικα δεν είχα ιδέα γιατι..
..Η δεύτερη πανσέληνος του μήνα εφέτος έπεσε με κακές συνθήκες στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρώπης..Κυρίως από πλευράς νεφοκάλυψης... πάνω σε κορύφωση ημερομηνιών .
Με αποτέλεσμα μεγάλα ταξίδια όλο σχεδόν το βράδυ...και όχι όπως συνηθίζεται στα μέγεθοι αυτά ,ταξίδια 3-4 ωρων....
.Καμιά δύναμη για συνέχεια με το φως της μέρας εκτός από την ανεύρεση τροφής τοπικά ...Σας το μεταφέρω ακριβως όπως μου το είπε...
Από εδώ και πέρα..
Έως 15 του μηνα η καιρική κατάσταση παίρνει χειμερινή μορφή στην περιοχή μας στα Βαλκάνια .Αλλά και σε όλη την Β.Α Ευρώπη ..Έχει πουλιά η χώρα μας ήδη...Πολλά λίγα οι λογκοι ξέρουν προς το παρών
Έχει πουλιά ακόμα στα Βαλκάνια και στη β.τουρκια...Καρατσεκαρισμενο
Μια τελευταία παρένθεση είναι η αγάπη στο παρελθόν που έχουμε σαν είδος...
Χιλιάδες πουλιά είχαμε παλιότερα...Σκοτείνιασαν οι ουρανοί..και άλλα τέτοια..Εννοείτε ότι τα πουλιά ήταν περισσότερα δεν αντιλέγω...Αλλά και τότε υπήρχαν κούλες χρονιές ..Χρονιές που δεν πέταγε σπίνος .....Χρονιές που έβλεπαν τσίχλες τον Μάρτιο !!!!!!
Και τότε που η πληροφορία ήταν ανύπαρκτη και ο κόσμος του κυνηγού δεν ήταν το ίντερνετ αλλά το καφενειο.....άκουγες αναλύσεις του στυλ.......Τα σκότωσε το Τσερνομπίλ...Ο πόλεμος στης Γιουγκοσλαβία τα έδιωξε...και άλλα τέτοια...Ναι υπήρχαν πουλιά...αλλά και τότε είχαμε καλές και κακές χρονιές ..Και αρκετές κακές θα έλεγα...μαζεμενες κιολας......οπότε ας το ξορκίσουμε και αυτό ...λίγο...
Συγνώμη για το τεράστιο μήνυμα ..
Σε 2 εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να δούμε τι θα δώσει ακριβώς..
Στα καρτερια δεν θα είμαστε .................
Οι καθολικές απαγορεύσεις δεν μας αφορούν εμείς είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι.Είτε μας αρέσει είτε όχι, για να λειτουργήσει μια κοινωνία πρεπει να έχει νόμους που εφαρμόζονται καθολικά από όλους τους πολιτες.... Το μεγάλο ζήτημα για τους πολιτες ειναι να εκλεγεί αυτους που θα βγάλουν τους πιο δίκαιους νόμους με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον!
Υπάρχει ενα κατεβατό απο σοβαρά θέματα που παρανομούμε καθημερινώς αδιαφορώντας. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις θέτοντας και τη ζωη μας αλλά και των άλλων σε κίνδυνο.Είτε μας αρέσει είτε όχι, για να λειτουργήσει μια κοινωνία πρεπει να έχει νόμους που εφαρμόζονται καθολικά από όλους τους πολιτες.... Το μεγάλο ζήτημα για τους πολιτες ειναι να εκλεγεί αυτους που θα βγάλουν τους πιο δίκαιους νόμους με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον!