Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Λιγες τουφεκιες απο πρωινο ξεκουρνιασμα στη Μανη... Αυτο που κατεβαινουν τις πλαγιες με κλειστο φτερο με τρελαινει κ ας μην χαρηκαμε φετος ενα καλο ημερησιο περασμα κατω...

Δεν τα χορταίνω τα βίντεο σου κάθε φορά ρε μάγκα .congrats.

Λιγες τουφεκιες απο πρωινο ξεκουρνιασμα στη Μανη... Αυτο που κατεβαινουν τις πλαγιες με κλειστο φτερο με τρελαινει κ ας μην χαρηκαμε φετος ενα καλο ημερησιο περασμα κατω...

τα τρυγονια ΣΑΙΤΕΣΣΣΣ ρε αρη,,αλα και εση ΣΑΙΝΗΗΗΗ ΣΤΗς ΤΟΥΦΕΚΙΕςςςς.well done..RESPECT.

Τελικά, είτε στους ορεινους καμπους της Μακεδονίας, είτε στα κοφτα, εκεί στα ακρωτήρια, είναι ένα ξεχωριστό θηραμα και τρέμω στην ιδέα απαγόρευσης...

Τελικά, είτε στους ορεινους καμπους της Μακεδονίας, είτε στα κοφτα, εκεί στα ακρωτήρια, είναι ένα ξεχωριστό θηραμα και τρέμω στην ιδέα απαγόρευσης...
Δεν θέλω να φανταστώ Σεπτέμβρη χωρίς τρυγόνι φίλε, αρνούμαι πραγματικά.... Μεγάλος έρωτας δυστυχώς...

Για μια ακόμα φορά έδωσες ρεσιτάλ . Μπράβο Άρη πολύ ωραία πλάνα .

Δεν θέλω να φανταστώ Σεπτέμβρη χωρίς τρυγόνι φίλε, αρνούμαι πραγματικά.... Μεγάλος έρωτας δυστυχώς...
Παρόλο που η καρπωση είναι μηδαμινή σε σχέση με παλαιότερα νομίζω ότι αν απαγορευτεί το τρυγονι χάνεται η μισή μαγεία της κυνηγετικής περιόδου ειδικά στη Μάνη. Είμαι ευτυχής που πρόλαβα πιτσιρικάς το απριλιατικο στη Μάνη εικόνες χαραγμένες ανεξίτηλα στη μνήμη μου παρόλο που ήμουν μόνο συνοδός

Παρόλο που η καρπωση είναι μηδαμινή σε σχέση με παλαιότερα νομίζω ότι αν απαγορευτεί το τρυγονι χάνεται η μισή μαγεία της κυνηγετικής περιόδου ειδικά στη Μάνη. Είμαι ευτυχής που πρόλαβα πιτσιρικάς το απριλιατικο στη Μάνη εικόνες χαραγμένες ανεξίτηλα στη μνήμη μου παρόλο που ήμουν μόνο συνοδός
Όντως από τα καλύτερα κυνήγια η τουφεκιά του μαγευτική.

Μπράβο Αρη πολυ ομορφο !!!
Ακριβώς για αυτό το κυνηγι ελεγα που κλεινουν τα φτερα τους και βουτανε στα γκρεμνα

Καλημερα.Mια βολτα μεχρι τα Λεγρενα πηγα να δω μηπωs παλαβωσε κανενα τρυγονι και κατεβει αλλα τιποτα.Ενα ορτυκι σηκωθηκε μπροστα απο το αυτοκινητο μονο πηγαινονταs προs την δεξαμενη το πρωι. Μπολικοι μελισσουργοι ανεμιζαν που και που αλλα και αυτοι αχαιρευτοι εχουν καταντησει .Δεν κουβαλανε τιποτα προs τα νοτια .Κατι λιγεs τουφεκιεs προs τον Χαρακα ,χαμηλεs μου φανηκαν, μαλλον σε ορτυκια.
Bρηκαμε και κατι συναδελφουs που μαs ειπαν οτι εφετοs πρωτη φορα τουs εσπασε το φαναρι κουκουβαγια που επεσε βραδυ επανω σαν βομβα .Γρουσουζια ΑΑΑ βαθμου. Πουλια δεν εχει,πλημμυρεs , σεισμοι covid 19. Τι γρουσουζιεs ειναι αυτεs ? Kατι εχει αλλαξει στην Ελλαδα. Τι να ειναι?
Τελοs παντων σταματαω που ελεγε και ο Ζηκοs στην ταινια "ΤΗΣ KAKOMOΙΡΑΣ " γιατι δεν θελω να πολιτικολογω. Και τωρα επιστροφη στο γραφειο και αυπνοι . Δεν βαριεσαι . " Ποιοs τρελοs στον γκρεμο σταματαει ? "

Το πρωί ξεκινήσαμε με την κορακλα μου να πάμε σε μια καλαμποκια για τρυγόνια αλλά είχε μια ελαφριά βροχή και έτσι είπαμε να πάμε για παπιά και μόλις σταματήσει να πάμε μετά για τρυγόνια, αφού βάλαμε τα αδιάβροχα μας κάτσαμε καμια ώρα με αποτέλεσμα να μας περάσουνε δύο μικρά μακριά χωρίς να τα τουφεκισουμε.Η βροχή έκοψε και έτσι μπήκαμε στο αυτοκίνητο να πάμε στο σημείο πού είχα εντοπίσει κάποια τρυγονακια,εδώ φανηκαμε πιο τυχεροί είδαμε καμία 10 αρια πουλιά αλλά μόνο τα 3 εντός βολής τα οποία και πήραμε.
Περάσαμε υπέροχα και το καταευχαριστηθηκε...
.

Συγχαρητήρια για τα ωραία βίντεο! Και μια ιδέα για κοντινές λήψεις...IMG_20200926_150306.jpg

Με την παρέα που έχεις Χρήστο το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο που μετράει... Μπράβο που ακολουθεί...
Έτσι όπως τα λες είναι φίλε, φαντάσου όταν τελειώνει το κυνήγι και τα μαζεύουμε για να φύγουμε μου λέει"Μπαμπά πέρασα τέλεια πάλι σήμερα"εκεί γίνομαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο...

Μπράβο σου μάστορα μου να την χαίρεσαι να είναι γερή και να ακολουθεί πάντα και παντού!!!!
Να'σαι καλά ρε φιλαράκι μου,υποψην άμα σε πάρει ο δρόμος καμιά μέρα προς την Πρέβεζα, είσαι καλοδεχούμενος....

Προχτές με "ωραίο" καιρό λίγα τα πουλιά, που έκοψε η βροχή. Πήραμε κάποια πουλιά, όλη μέρα όμως. Εχθές τα πουλιά φύγανε, όμως κάναν την εμφάνιση τους άλλα, νεαρά πουλιά κ απονηρευτα... View attachment 16455
.congrats. .congrats..congrats..congrats..congrats.

Τα ρεκόρ λένε είναι για να σπάνε...
Τρεις σερί χρονιές επεκτείνεται η πιο αργή θέαση τρυγονιού (στο χωριό μου).
Το 2018 22/9, το 2019 24/9, εφέτος σήμερα 26/9. Το κοινό και τις τρεις χρονιές είναι ότι αστόχησα .sarcastic.
Για καρακάξες είχα πάει στο καρτεράκι μου, αλλά το έκαψα το μέρος δεν πάτησε καμία*, νωρίς έριξα σε 4 πήρα τις 2, ειδικά η μια πολύ μακριά περίπου 50μ. Φυσίγγια είχα NSI DUE Sporting 7.5. Σε κάποια φάση κατά τις εφτά παρά δέκα, σκάει απ' το πουθενά δεξιά μου ένα τρυγόνι καμιά 40μ μέτρα με αφήνει με ανοιχτό το στόμα, το παρακολουθώ κάνει ένα μεγάλο κύκλο και κάνει να γυρίσει καρφί πάνω μου, ακίνητος εγώ, τελικά γύρω στα 40μ πριν στρίβει δεξιά μου δείχνει την άσπρη κοιλίτσα του, του ρίχνω ένα σμπάρο στα 45-50μ, έριξε βουτιά και χάθηκε ανάμεσα στις ελιές. Το ψιλοέψαξα μετά μήπως είχε πιάσει σε κανένα δέντρο κοντά, τίποτα. Απ' ό,τι μου είπε και ο πατέρας μου, απ' την πείρα του, όπως του περιέγραψα τη φάση δεν πρέπει να πήρε σκάγι πάντα και το εύχομαι. Η πρώτη ήταν καλή τουφεκιά έβαλα τη μέγιστη δυνατή προσκόπευση, η δεύτερη πήγε στο βρόντο γτ μου έβαλε ελιά και την έφαγε η ελίτσα.

*περπάτω στα ξερόχορτα και βρίσκω πτώματα.sarcastic.πρέπει να έχω πάρει μερικές επιπλέον απ' όσες υπολόγιζα με τα τραποφύσιγγα, αλλά απ' την υπερδιάτρηση ψόφαγαν πιο πέρα. άλλος δεν πάει εκεί για καρακάξες.

Status
Not open for further replies.
Back