Kostas ContraDosi
Moderator
Καλημέρα παίδες!! 

τον πινεις?Καλημέρα παίδες!!![]()
Πολυ κακή μέρα, δεν ακουγεται μπάμ!!!κατι μου λεει σημερα οτι στα καλα τα ποστα θα δουνε πολλα πουλια .
Στο μπαλκόνι.τον πινεις?
Λογικά η ημερομηνία τεριάζει.σ/κ θα γίνει το πέρασμα για να μπορούμε να πάμε κι εμείς που δουλεύουμε
ισονομία παιδιά!!!
Σ/Κ σημαίνει και Σάββατο και ΚυριακήΛογικά η ημερομηνία τεριάζει.
Και καλύτερα να μη γίνει το πέρασμα Σ/Κ....να γίνει την ../Κ γιατί το Σ/...δουλεύω.![]()
![]()
Παρε Sipeeeeeee![]()
Κάτι τα έκανε να πάνε όλα μαζί στα pitstop , ενδεχομένως να είχαν καταπονηθεί πολλές ώρες πάνω από θάλασσα λόγω καιρικών φαινομένων.Εγώ πάλι όχι.Πιστευω ότι τα πουλιά κάθονται και συνεχίζουν.Θυμάμαι το 2002 τέλη Σεπτέμβρη που είχε κάτσει ένα κοπάδι τρυγόνια στην παραλία του Τσερφου.Πριν 6 χρόνια είχα τηλ από φίλο τσοπάνη έξω από το Καρπενήσι που σήκωσε τρυγόνια με τα πρόβατα στα 1500 μέτρα υψόμετρο.Φορτωνουν την γούσα και ξεκινάνε,νερό ψάχνουν και όπου το βρουν μόνο.Ο παππούς μου έλεγε...Πουλιά είναι.... Όχι αεροπλάνα,κουραζονται και αυτά!
λες να μην τους αρέσει η sipe?Kωστη...παντα προετοιμασμενος παω.....με sipe και ολα τα ''καλουδια''....οσο ειδες εσυ τρυγονι....αλλο τοσο
ειδα και εγω φιλε!!!
ΥΓ. Μιλαμε για κατάντια παιδες!!!![]()
Ηλία την φαμπαρμ την έχεις κυνηγήσει ή φέτος είναι η πρώτη της χρονιά. Εντυπώσεις;Μάνη πάλι απογοήτευση σήμερα την Κυριακή που θα φύγω θα κάνει το πέρασμα και σε ένα μέρος που κάποτε πήγαινες από τις 10 το βράδυ για να το πιάσεις.Περασαν 2 το ένα οριακά εκτός βολής έπεσε σε κάτι βάτα γθαρθηκα χωρίς αποτέλεσμα το άλλο εντός βολης.Το μόνο που είναι αξιόπιστο το Λάμπρο τορντο 30 φονικοτατο μέχρι τα 40 μέτρα και με τριάρι τσοκView attachment 15867
Την τελευταία 10ετια βλέπουμε την αύξηση της θήρας των τρυγονιων σε Σκόπια-Βουλγαρία και την μείωση εδώ.Μετα το σφυροκοπημα εκεί αγριεύει και αλλάζει συνήθεια στην μετανάστευση.Αν υπήρχαν καλλιέργειες εδώ θα βλέπαμε μεγαλύτερους πληθυσμούς στην έναρξη απλά.Δυστυχως έχουμε γίνει το κανάλι διαφυγής του προς Νότο.Οταν γυρίζουν έχουμε μόνο αποφάγια σε σχέση με τα Βαλκάνια και δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε.Κάτι τα έκανε να πάνε όλα μαζί στα pitstop , ενδεχομένως να είχαν καταπονηθεί πολλές ώρες πάνω από θάλασσα λόγω καιρικών φαινομένων.
Τα άλλα στο βουνό κάνανε στάση για φαγητό και νερό πριν να συννεχίσουν το ταξίδι, στην παραλία είχε πολυκοσμία.
Η μείωση του αριθμού τους είναι σίγουρο πως υπάρχει, αλλά αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς στη χώρα μας είναι η μείωση αυτών που σταματάνε πρίν το ταξίδι τους πάνω από τη θάλασσα στις "ζώνες διαβάσεως" μιας και το παραλιακό λοφώδες και με θέα τη θάλασσα οικοσύστημα έχει υποβαθμιστεί (σπίτια, φώτα, οικόπεδα,δρόμοι, χωράφια χωρίς καλλιέργειες, με σπάνιο κακής ποιότητας νερό ...κ.λ.π.).
Αυτό είναι το συμπέρασμα που έχω βγάλει ως τώρα με όσα δεδομένα έχω.
Φίλε το τρυγονι αυτό δεν νομίζω να περναει απο Αφρική σε όσα βίντεο έχω δει ειναι αλλα είδη τρυγονιουΜετα απο δυο ωρες αναμονης περασε ενα πολυ λιπος ετοιμα για αφρικη στη μεγαλη σφαγη με διχτυα οπλα και ηλεκτροπληξιες κατα τα αλλα η δικη μας μιδαμινη καρπωση τα μειωνειView attachment 15865
Θα παει στις αραβικες χωρες αυτο το ειδος πακισταν και περιξ απλα λεμε αφρικη λογο ερημων τοπιων που επικρατουνΦίλε το τρυγονι αυτό δεν νομίζω να περναει απο Αφρική σε όσα βίντεο έχω δει ειναι αλλα είδη τρυγονιου
Αυτά που λες δεν είναι σε αντίθεση με αυτά που λέω. Στο αγρίεμα που λες δεν συμφωνώ! είτε κυνηγηθεί είτε όχι, το τρυγόνι είναι "άγριο" πουλί από ένστικτο. Κατά τα υπόλοιπα όλη η παραλιακή ζώνη στη χώρα μας έγινε οικόπεδο! έπαψε να είναι πευκοδάση και γεωργική γη. Δηλαδή ένα καλό "ξενοδοχείο" για ξεκούραση και φαγητό κοντά ( ενεργειακή οικονομία )στην διαδρομή που ακολουθούν κατά τη μετανάστευση, έπαψε να λειτουργεί!Την τελευταία 10ετια βλέπουμε την αύξηση της θήρας των τρυγονιων σε Σκόπια-Βουλγαρία και την μείωση εδώ.Μετα το σφυροκοπημα εκεί αγριεύει και αλλάζει συνήθεια στην μετανάστευση.Αν υπήρχαν καλλιέργειες εδώ θα βλέπαμε μεγαλύτερους πληθυσμούς στην έναρξη απλά.Δυστυχως έχουμε γίνει το κανάλι διαφυγής του προς Νότο.Οταν γυρίζουν έχουμε μόνο αποφάγια σε σχέση με τα Βαλκάνια και δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε.
Η fabarm αγοράστηκε όταν δόθηκε το v3 οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες είχα την xlr και γνωρίζω τι κάνει βλητικα .Δύο από τα τρία τρυγόνια που έχω σκοτώσει ήταν εκτός βολής 40 + ντουφεκιες απελπισίας.Το μεγάλο της θέμα είναι ότι έχω αλλάξει φλάντζες και χαμηλοντουφεκαει ακόμα αλλά σαν γυρίσω Αθήνα θα την πάω σε οπλουργο.Το κοντάκι είναι λίγο περίεργο και δεν θέλω να αλλάξω το στυλ που ντουφεκαω.Ολοκληρωμενη άποψη στο τέλος της σεζόν ,αλλά μετά από mk3 , xlr ,δεν εντυπωσιάστηκα από τα σκότωμα τα της ,κάτι καργιες και καρακάξες δεν τις βάζω στο λογαριασμό γιατί έπαιζαΗλία την φαμπαρμ την έχεις κυνηγήσει ή φέτος είναι η πρώτη της χρονιά. Εντυπώσεις;
Ωραίο τρυγόνι! Μεγάλο με όμορφα χρώματα, μπραβο.
Καλησπερα Ηλια , συγκριση με την V3 MONO ΒΛΗΤΙΚΑ???Η fabarm αγοράστηκε όταν δόθηκε το v3 οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες είχα την xlr και γνωρίζω τι κάνει βλητικα .Δύο από τα τρία τρυγόνια που έχω σκοτώσει ήταν εκτός βολής 40 + ντουφεκιες απελπισίας.Το μεγάλο της θέμα είναι ότι έχω αλλάξει φλάντζες και χαμηλοντουφεκαει ακόμα αλλά σαν γυρίσω Αθήνα θα την πάω σε οπλουργο.Το κοντάκι είναι λίγο περίεργο και δεν θέλω να αλλάξω το στυλ που ντουφεκαω.Ολοκληρωμενη άποψη στο τέλος της σεζόν ,αλλά μετά από mk3 , xlr ,δεν εντυπωσιάστηκα από τα σκότωμα τα της ,κάτι καργιες και καρακάξες δεν τις βάζω στο λογαριασμό γιατί έπαιζα