Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
σ/κ θα γίνει το πέρασμα για να μπορούμε να πάμε κι εμείς που δουλεύουμε
ισονομία παιδιά!!!
Λογικά η ημερομηνία τεριάζει.
Και καλύτερα να μη γίνει το πέρασμα Σ/Κ....να γίνει την ../Κ γιατί το Σ/...δουλεύω. .sarcastic. .sarcastic.

Εγώ πάλι όχι.Πιστευω ότι τα πουλιά κάθονται και συνεχίζουν.Θυμάμαι το 2002 τέλη Σεπτέμβρη που είχε κάτσει ένα κοπάδι τρυγόνια στην παραλία του Τσερφου.Πριν 6 χρόνια είχα τηλ από φίλο τσοπάνη έξω από το Καρπενήσι που σήκωσε τρυγόνια με τα πρόβατα στα 1500 μέτρα υψόμετρο.Φορτωνουν την γούσα και ξεκινάνε,νερό ψάχνουν και όπου το βρουν μόνο.Ο παππούς μου έλεγε...Πουλιά είναι.... Όχι αεροπλάνα,κουραζονται και αυτά!
Κάτι τα έκανε να πάνε όλα μαζί στα pitstop , ενδεχομένως να είχαν καταπονηθεί πολλές ώρες πάνω από θάλασσα λόγω καιρικών φαινομένων.
Τα άλλα στο βουνό κάνανε στάση για φαγητό και νερό πριν να συννεχίσουν το ταξίδι, στην παραλία είχε πολυκοσμία.
Η μείωση του αριθμού τους είναι σίγουρο πως υπάρχει, αλλά αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς στη χώρα μας είναι η μείωση αυτών που σταματάνε πρίν το ταξίδι τους πάνω από τη θάλασσα στις "ζώνες διαβάσεως" μιας και το παραλιακό λοφώδες και με θέα τη θάλασσα οικοσύστημα έχει υποβαθμιστεί (σπίτια, φώτα, οικόπεδα,δρόμοι, χωράφια χωρίς καλλιέργειες, με σπάνιο κακής ποιότητας νερό ...κ.λ.π.).
Αυτό είναι το συμπέρασμα που έχω βγάλει ως τώρα με όσα δεδομένα έχω.

Kωστη...παντα προετοιμασμενος παω.....με sipe και ολα τα ''καλουδια''....οσο ειδες εσυ τρυγονι....αλλο τοσο
ειδα και εγω φιλε!!! .sarcastic.
ΥΓ. Μιλαμε για κατάντια παιδες!!!:(
λες να μην τους αρέσει η sipe?
αλλά κι εγώ που πάω με 206 δεν τα βλέπω

Μάνη πάλι απογοήτευση σήμερα την Κυριακή που θα φύγω θα κάνει το πέρασμα και σε ένα μέρος που κάποτε πήγαινες από τις 10 το βράδυ για να το πιάσεις.Περασαν 2 το ένα οριακά εκτός βολής έπεσε σε κάτι βάτα γθαρθηκα χωρίς αποτέλεσμα το άλλο εντός βολης.Το μόνο που είναι αξιόπιστο το Λάμπρο τορντο 30 φονικοτατο μέχρι τα 40 μέτρα και με τριάρι τσοκIMG_20200911_083803.jpg

Μάνη πάλι απογοήτευση σήμερα την Κυριακή που θα φύγω θα κάνει το πέρασμα και σε ένα μέρος που κάποτε πήγαινες από τις 10 το βράδυ για να το πιάσεις.Περασαν 2 το ένα οριακά εκτός βολής έπεσε σε κάτι βάτα γθαρθηκα χωρίς αποτέλεσμα το άλλο εντός βολης.Το μόνο που είναι αξιόπιστο το Λάμπρο τορντο 30 φονικοτατο μέχρι τα 40 μέτρα και με τριάρι τσοκView attachment 15867
Ηλία την φαμπαρμ την έχεις κυνηγήσει ή φέτος είναι η πρώτη της χρονιά. Εντυπώσεις;
Ωραίο τρυγόνι! Μεγάλο με όμορφα χρώματα, μπραβο.

Κάτι τα έκανε να πάνε όλα μαζί στα pitstop , ενδεχομένως να είχαν καταπονηθεί πολλές ώρες πάνω από θάλασσα λόγω καιρικών φαινομένων.
Τα άλλα στο βουνό κάνανε στάση για φαγητό και νερό πριν να συννεχίσουν το ταξίδι, στην παραλία είχε πολυκοσμία.
Η μείωση του αριθμού τους είναι σίγουρο πως υπάρχει, αλλά αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς στη χώρα μας είναι η μείωση αυτών που σταματάνε πρίν το ταξίδι τους πάνω από τη θάλασσα στις "ζώνες διαβάσεως" μιας και το παραλιακό λοφώδες και με θέα τη θάλασσα οικοσύστημα έχει υποβαθμιστεί (σπίτια, φώτα, οικόπεδα,δρόμοι, χωράφια χωρίς καλλιέργειες, με σπάνιο κακής ποιότητας νερό ...κ.λ.π.).
Αυτό είναι το συμπέρασμα που έχω βγάλει ως τώρα με όσα δεδομένα έχω.
Την τελευταία 10ετια βλέπουμε την αύξηση της θήρας των τρυγονιων σε Σκόπια-Βουλγαρία και την μείωση εδώ.Μετα το σφυροκοπημα εκεί αγριεύει και αλλάζει συνήθεια στην μετανάστευση.Αν υπήρχαν καλλιέργειες εδώ θα βλέπαμε μεγαλύτερους πληθυσμούς στην έναρξη απλά.Δυστυχως έχουμε γίνει το κανάλι διαφυγής του προς Νότο.Οταν γυρίζουν έχουμε μόνο αποφάγια σε σχέση με τα Βαλκάνια και δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε.

Καλημερα στην παρεα,κατι κινειται στα μερη μας αυτες τις μερες,το βοριαδακι ευνοει τα περασματα...
Δυο πουλια εκανα σημερα,ειδα ομως αρκετα κοπαδακια να ψαχνονται!
Φυσιγγια Lambro series 2,28gr no 8,οπλο Beretta 692 με τσοκ 4*&3* μαμα!

Attachments

• 96D6460F-85F6-49F5-94A5-A87DA5F4CC9F.jpeg
    96D6460F-85F6-49F5-94A5-A87DA5F4CC9F.jpeg
    159,1 KB · Προβολές: 59
Μετα απο δυο ωρες αναμονης περασε ενα πολυ λιπος ετοιμα για αφρικη στη μεγαλη σφαγη με διχτυα οπλα και ηλεκτροπληξιες κατα τα αλλα η δικη μας μιδαμινη καρπωση τα μειωνειView attachment 15865
Φίλε το τρυγονι αυτό δεν νομίζω να περναει απο Αφρική σε όσα βίντεο έχω δει ειναι αλλα είδη τρυγονιου

Φίλε το τρυγονι αυτό δεν νομίζω να περναει απο Αφρική σε όσα βίντεο έχω δει ειναι αλλα είδη τρυγονιου
Θα παει στις αραβικες χωρες αυτο το ειδος πακισταν και περιξ απλα λεμε αφρικη λογο ερημων τοπιων που επικρατουν

Την τελευταία 10ετια βλέπουμε την αύξηση της θήρας των τρυγονιων σε Σκόπια-Βουλγαρία και την μείωση εδώ.Μετα το σφυροκοπημα εκεί αγριεύει και αλλάζει συνήθεια στην μετανάστευση.Αν υπήρχαν καλλιέργειες εδώ θα βλέπαμε μεγαλύτερους πληθυσμούς στην έναρξη απλά.Δυστυχως έχουμε γίνει το κανάλι διαφυγής του προς Νότο.Οταν γυρίζουν έχουμε μόνο αποφάγια σε σχέση με τα Βαλκάνια και δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε.
Αυτά που λες δεν είναι σε αντίθεση με αυτά που λέω. Στο αγρίεμα που λες δεν συμφωνώ! είτε κυνηγηθεί είτε όχι, το τρυγόνι είναι "άγριο" πουλί από ένστικτο. Κατά τα υπόλοιπα όλη η παραλιακή ζώνη στη χώρα μας έγινε οικόπεδο! έπαψε να είναι πευκοδάση και γεωργική γη. Δηλαδή ένα καλό "ξενοδοχείο" για ξεκούραση και φαγητό κοντά ( ενεργειακή οικονομία )στην διαδρομή που ακολουθούν κατά τη μετανάστευση, έπαψε να λειτουργεί!
Αυτό το γεγονός κάνει τα πουλιά να μην θέλουν να σταματήσουν, δεν θα ωφεληθούν όσα σταματήσουν, αν φθάσουν Αφρική (μικρότερες πιθανότητες) θα έχουν λιγότερες δυνάμεις να συννεχίσουν...
Ετσι φθίνει μια γραμμή μετανάστευσης, από αλλοίωση του οικοσυστήματος που είναι επί του διαδρόμου μετανάστευσης.

Ηλία την φαμπαρμ την έχεις κυνηγήσει ή φέτος είναι η πρώτη της χρονιά. Εντυπώσεις;
Ωραίο τρυγόνι! Μεγάλο με όμορφα χρώματα, μπραβο.
Η fabarm αγοράστηκε όταν δόθηκε το v3 οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες είχα την xlr και γνωρίζω τι κάνει βλητικα .Δύο από τα τρία τρυγόνια που έχω σκοτώσει ήταν εκτός βολής 40 + ντουφεκιες απελπισίας.Το μεγάλο της θέμα είναι ότι έχω αλλάξει φλάντζες και χαμηλοντουφεκαει ακόμα αλλά σαν γυρίσω Αθήνα θα την πάω σε οπλουργο.Το κοντάκι είναι λίγο περίεργο και δεν θέλω να αλλάξω το στυλ που ντουφεκαω.Ολοκληρωμενη άποψη στο τέλος της σεζόν ,αλλά μετά από mk3 , xlr ,δεν εντυπωσιάστηκα από τα σκότωμα τα της ,κάτι καργιες και καρακάξες δεν τις βάζω στο λογαριασμό γιατί έπαιζα

Η fabarm αγοράστηκε όταν δόθηκε το v3 οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες είχα την xlr και γνωρίζω τι κάνει βλητικα .Δύο από τα τρία τρυγόνια που έχω σκοτώσει ήταν εκτός βολής 40 + ντουφεκιες απελπισίας.Το μεγάλο της θέμα είναι ότι έχω αλλάξει φλάντζες και χαμηλοντουφεκαει ακόμα αλλά σαν γυρίσω Αθήνα θα την πάω σε οπλουργο.Το κοντάκι είναι λίγο περίεργο και δεν θέλω να αλλάξω το στυλ που ντουφεκαω.Ολοκληρωμενη άποψη στο τέλος της σεζόν ,αλλά μετά από mk3 , xlr ,δεν εντυπωσιάστηκα από τα σκότωμα τα της ,κάτι καργιες και καρακάξες δεν τις βάζω στο λογαριασμό γιατί έπαιζα
Καλησπερα Ηλια , συγκριση με την V3 MONO ΒΛΗΤΙΚΑ???

Status
Not open for further replies.
Back