Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω σαν ποιο παλιοί κυνηγοί πέρδικας Χτες πήγα εκπεδευτικο το πρώτο για φέτος μετά από δύο ώρες ψάξιμο πετιχα μάνα με τα μικρά που τώρα ξεκινήσανε και περπατανε μου ήρθε περίεργο γτ τέτοια εποχή περδικοπουλα τοσο μικρα...Που οφείλεται όλο αυτό?????? δεν γνωρίζω και πολλά ακόμα για την περδικα.... Εννοειτε βέβαια μόλις είδα αυτό εποιασα τα σκυλιά και εφειγα

Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω σαν ποιο παλιοί κυνηγοί πέρδικας Χτες πήγα εκπεδευτικο το πρώτο για φέτος μετά από δύο ώρες ψάξιμο πετιχα μάνα με τα μικρά που τώρα ξεκινήσανε και περπατανε μου ήρθε περίεργο γτ τέτοια εποχή περδικοπουλα τοσο μικρα...Που οφείλεται όλο αυτό?????? δεν γνωρίζω και πολλά ακόμα για την περδικα.... Εννοειτε βέβαια μόλις είδα αυτό εποιασα τα σκυλιά και εφειγα
εχουνε παει καλα αλλα εχουνε αργησει φετος η γεννες.

Σίγουρα είναι η δεύτερη γέννα .
Μακάρι να πήγε καλά η πρώτη.
Πρέπει να δώσεις 2 εβδομάδες περιθώριο στα περδικοπουλα για να ξανά πας με σκύλο.
Πάντως μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον.
Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα χωρίς σκύλο και θα παρακολουθούσα την περιοχή σε διαφορετικές ώρες της ημέρας πρωί μεσημέρι απόγευμα μέχρι να αντιληφθώ την κατάσταση.
Μακάρι να μπορούσα να το κάνω αυτό φίλε μου αλλά είμαι 2 ώρες μακριά για να το κάνω αυτό....

Παναγιώτη καλησπέρα, τα περδικόπουλα αρχίζουν να τρέχουν αμέσως μόλις βγούν από το αυγό. Εγώ θα ήθελα να σε ρωτήσω σε τι υψόμετρο ήσουν; πόσα μικρά κατάλαβες ότι είχε;

Παναγιώτη καλησπέρα, τα περδικόπουλα αρχίζουν να τρέχουν αμέσως μόλις βγούν από το αυγό. Εγώ θα ήθελα να σε ρωτήσω σε τι υψόμετρο ήσουν; πόσα μικρά κατάλαβες ότι είχε;
1500 υψόμετρο φίλε μου είχε 5 αλλά η μαμά συκωθηκε ψυλοπεταξανε και αυτά λίγο πήγα πολύ κοντά που αν ήθελα μπορούσα να τα πιάσω αλλά μόλις τα είδα εποιασα τα σκυλιά και γυρισα πίσω μην φάνε κανένα τα σκυλιά κρίμα από το θεό....Και άλλη μια απορία τώρα η μάνα να ξαναγύρισε και τα εμασε γτ τα καιμενα σκορπισανε??

Ναι η μάνα θα τα μαζέψει! σε εποχή που κάνει κρύο αν δεν μαζευτούν γρήγορα μπορεί να ψοφήσουν. Γιαυτό αυτά που λέμε εκπαιδευτικά μπορεί να προκαλέσουν και ζημιά. Αυτός είναι και ο λόγος που αν αργήσουν οι ζέστες ( Χιόνια τον Απριλομάη) οι γέννες είναι όψιμες.
Επειδή το υψόμετρο ήταν αρκετό και τα πουλάκια τουλάχιστον 5 η γνώμη μου είναι ότι ήταν πρώτη γέννα πολύ καθυστερημένη. Οι δεύτερες γέννες (αν χάλασε η φωλιά στην πρώτη γέννα) έχουν συνήθως μικρό αριθμό αυγών (1-3 έχω δει !).

Γιώργο καλησπέρα επειδή μ'αρέσει η κουβέντα επί του θέματος ας το πάρουμε από μαθηματικής πλευράς.
Αν μπορούσε που λέει ο Παναγιώτης να τα πιάσει τα περδικοπουλα ήταν μόλις μιας εβδομάδας.
7 μέρες λοιπόν και 25 η κλώσα στη φωλιά μας κάνουν 32 και 7 μέρες να κάνει τα αυγά 39.
Δηλαδή ξεκίνησε να κάνει αυγά 20 Ιουλίου για πρώτη φωλιά.
Δεν πιστεύω ενα τέτοιο γεγονός με τιποτα.
Οι υπολογισμοί σου με τις ημέρες είναι σωστοί. Σκέψου όμως ότι είναι στην Ήπειρο και σε ψηλό βουνό, ( το σωστό είναι να ρωτήσουμε επίσης, αν έκανε τίποτα χιόνια τη Άνοιξη εφέτος). Το βουνό μπορεί να είχε χιόνια ως τα μέσα του Ιουνίου και τα πουλιά να ανέβηκαν από τα χαμηλά αργότερα. Αυτό που βρίσκω υπερβολικό είναι να έχει κάνει πρώτη γέννα 10-12 αυγά και να ξανακάνει άλλα 5+ είναι πολλά. Σε κάθε περίπτωση υποθέσεις κάνουμε, σίγουρο δεν είναι τίποτα. :)

Status
Not open for further replies.
Back