Πάντως Νίκο δεν ξερω αν το εχουν υπολογισει στα σεταπ τους αλλα υπαρχουν και πολλα εργοστασιακα που εχουν λακούβα...Αυτο που βλεπω στην φωτο ( λακουβα ) και ρελιασμενο σωστα να ειναι ....χωρις τσακισμα....το φυσεκι
με τετοια λακουβα θα σε ''πουλησει'' φιλε!!!
Πάντως Νίκο δεν ξερω αν το εχουν υπολογισει στα σεταπ τους αλλα υπαρχουν και πολλα εργοστασιακα που εχουν λακούβα...
Όποτε το λάθος σου ήταν στο κενό από σκάγια μέχρι την έξοδο..Καλημέρα σήμερα που δοκίμασα με 11 χιλ ακριβώς, κενό χώρο ,ξανακεντραρισμα του κόντρα στροφείου , δεν μου το έκανε.
Αξιόλογο στροφείο Κώστα για τα ελαφριά φυσίγγια που κλείνω και με χαμηλές στροφές στον κολωνάτο δράπανο,λίγο παραφινέλαιο στα χείλια και βούτυρο τα ρελιάζει!!
Ωραίο ρέλιασμα.Αξιόλογο στροφείο Κώστα για τα ελαφριά φυσίγγια που κλείνω και με χαμηλές στροφές στον κολωνάτο δράπανο,λίγο παραφινέλαιο στα χείλια και βούτυρο τα ρελιάζει!!
Σπύρος πόσα χιλ είναι το βάθος του ρελιου που κάνει?To Ατσάλινο ...View attachment 14017
απο1,8-2 χιλ ανάλογα το πόσο πατάς και το πάχος του πλαστικού!!Σπύρος πόσα χιλ είναι το βάθος του ρελιου που κάνει?
Άντε Λευτέρη, ξεκίνα να μας λες. Δείχνει πολύ ενδιαφέρον.Καλησπέρα, δουλειά δεν έχει ο διάβολος ......., έτσι και εγώ κατάφερα τελικά, αφού κατέστρεψα τρία στροφεια να φτιάξω το είδος κλεισίματος που και να μου αρέσει στην εμφάνιση και να χαμηλώνει την pmax στα επίπεδα του απλού ρελιού ή περισσότερα ( υποθέτω μέχρι να μπορέσω να το μετρήσω σε κανονάκι),
Κρατάει μνήμη το πλαστικό?Στην φωτογραφία έχω τρεις διαφορετικές εκδοχές, ελαφρώς κοίλο, επίπεδο και ελαφρώς κυρτό. Την διαφορά την κάνει ο ελεύθερος χώρος, κατά τα άλλα μπορεί να γίνει τέλεια και επίπεδη η επιφάνεια με καμπυλότητα στην περίμετρο, αν φτιάξουμε το κατάλληλο στροφειο, εγώ μετέτρεψα ένα κλασικό στροφειο ρελιασματος όσο γινόταν σε τόρνο, χαμηλωνοντας το εσωτερικό κυλινδρακι στο ύψος των εξογκώματων που έχει το αυλάκι μέσα, ίσως 1η 2 δέκατα χαμηλότερα. Η επιδίωξη μου ήταν να βρω έναν τρόπο κλεισίματος όμορφο, να γίνεται από μηχανή για επαναληψιμοτητα,και να μην έχει το ρελι στην περίμετρο, το οποίο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ραγδαία αύξηση της pmax, και την αστάθεια της καύσης της πυριτιδας σε δύσκολες συνθήκες. Οι μετρήσεις ταχύτητας που έχω κάνει δείχνουν ότι ο στόχος επετεύχθη, αλλά μόνο μετρήσεις σε αξιόπιστο βλητικο σταθμό θα δώσουν την οριστική απάντηση.
Στην φωτογραφία έχω τρεις διαφορετικές εκδοχές, ελαφρώς κοίλο, επίπεδο και ελαφρώς κυρτό. Την διαφορά την κάνει ο ελεύθερος χώρος, κατά τα άλλα μπορεί να γίνει τέλεια και επίπεδη η επιφάνεια με καμπυλότητα στην περίμετρο, αν φτιάξουμε το κατάλληλο στροφειο, εγώ μετέτρεψα ένα κλασικό στροφειο ρελιασματος όσο γινόταν σε τόρνο, χαμηλωνοντας το εσωτερικό κυλινδρακι στο ύψος των εξογκώματων που έχει το αυλάκι μέσα, ίσως 1η 2 δέκατα χαμηλότερα. Η επιδίωξη μου ήταν να βρω έναν τρόπο κλεισίματος όμορφο, να γίνεται από μηχανή για επαναληψιμοτητα,και να μην έχει το ρελι στην περίμετρο, το οποίο ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ραγδαία αύξηση της pmax, και την αστάθεια της καύσης της πυριτιδας σε δύσκολες συνθήκες. Οι μετρήσεις ταχύτητας που έχω κάνει δείχνουν ότι ο στόχος επετεύχθη, αλλά μόνο μετρήσεις σε αξιόπιστο βλητικο σταθμό θα δώσουν την οριστική απάντηση.