Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για μένα το κυριότερο πρόβλημα δεν είναι ηδρομοι γιατί σε εμάς δεν άνοιξαν ποτέ.για μένα είναι ο κόσμος που έφυγε και σταμάτησαν να σπέρνουν σιτάρι και ερήμωσαν τα χωράφια ,από τότε υπάρχει μείωση και τα κοπάδια έχουν συρικνωθη και τώρα πλέον έχουμε και τα αγριογούρουνα που τρώνε τα αυγά από τής πέρδικες , έχει 2 χρόνια που έχει παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο.

Δεν φταίει ο σύλλογος κ το δασαρχείο... Η νοοτροπία ορισμένων φταίει...
Την πέρδικα τη κυνηγούν λίγοι, έπρεπε να τη σέβονται αν τη θεωρούν τόσο λεβεντικη όσο την τραγουδούν κ την διαφημίζουν...
Οι πληθυσμοί μειώθηκαν όταν σταμάτησαν οι ορεινές καλλιέργειες, οι καρπωσεις αυξήθηκαν όταν οι δρόμοι έφτασαν σε κάθε κορυφή κ η υποκρισία κάποιων ότι είναι το θήραμα της καρδιάς τους φαίνεται όταν επιστρέφουν στο αμάξι...
Δεν την ξέρω την πέρδικα, δεν την έχω κυνηγήσει, την έχω αγαπήσει μέσα από τα μάτια κ το φακό του Γιώργου Πέππα που τη λατρεύει κ μου έχει περάσει να την σέβομαι... Μου έχει δοθεί η ευκαιρία κάποιες φορές σε άλλα κυνήγια να σηκώσω πουλιά κ να τα καρπώθω αλλά δεν τα τουφεκισα ποτέ... Δεν ξέρω γιατί, ίσως γιατί χωρίς σκύλο μου φάνηκε ανούσιο, απλά μια τουφεκιά, είναι πάνω στη στιγμή αυτά, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αλλά όταν τις σηκώνα δεν μου έβγαινε να τις τουφεκισω... Σε κάποιους άλλους πρόσφερει συγκινήσεις που εγώ δεν ένιωσα με το φτερούγισμα της σκέφτηκα κ έμεινα σε αυτό...

Καλησπερα..
Λοιπον στο σημειο του βιντεο ειναι ζώνη εκγημνασης ..
Τα αγρια πουλια στο βουνο δε τα πειράζουμε καθολου.
Μετα τον αυγουστο θα κανουμαι 2-3 εκπεδευτικα μονο και μονο για τα σκυλια.
Ολο το καλοκαίρι κανουμαι τις βολτες μας εκεί οπου ειναι ακρωτήρι κοντα στη θαλασσα με πολυ ζεστη και πολους ασπαλαθους.και κοφτρερες πετρες.
Οπως ειπαν και καποιοι φίλοι ποιο πανω το σετερ ειναι έμπειρο το ποιντερ ειναι 17 μηνών και αφτος ειναι ο λογος που βγενω τωρα.
Και τα 2 ειναι αρσενικα αλλάτο καλο ειναι πως και τα 2 ειναι ανεξάρτητα ζωα ..
Το σετερ ειναι ποιο επιφιλακτικο απο το ποιντερα και ο μηκρος εχει αρκετα ενδιαφερον σα ζωντανο
Η πορεια θα δηξει..και αλο ενα εκπεδευτικο στο ιδιο μερος με τα πουλια οπου εχουν αφεθει απο το συλογο καλη συνεχεια σε ολους στις δυσκολες μερες που διανιουμαι...

παλυ φιλε εισαι φαουλ , και δεν εχει σημασια αυτο που λες , οτι ειναι πουλια που εχει αφησει ο συλογος , γιατι ολα τα πουλια θελουν ησυχια για να ζευγαροσουν ητε ειναι ημερα , ητε ειναι αγρια , ποσο μαλον οταν διοχνωντε και ολας που ειναι πολυ χειροτερο , η μονη διαφορα που κανουμε στα ημερα πουλια μετα απο απελευθερωση , ειναι να κανουμε εκπευδευτικα μεσα αυγουστου , για να τα πονηρεψουμε λιγο , και να μην καθοντε σαν κοτες , και οπως λετε οτι οι περδικες θα εξαφανιστουν , ειναι λαθος , γιατι ειναι στο χερι μας να μην , με απελευθερωσης συλογων και σπορες , και να εχουμε υποψην μας οτι μαζη με τα σκυλια εκπευδεοντε και οι περδικες , και βλεπεις κοπαδι τον οκτωμβριο μολις ακουσει σκυλο η κυνηγο να μην αντιδρα φυσιολογικα , οπως θα επρεπε σαν θυραμα εδαφοβιο , και να φευγει στα 100 μετρα σαν ενα κοπαδι φασες

μπωρεις να εκπευδευσης τα σκυλακια σου αυτη την εποχη με μαθηματα , υπακουεις , οπως κατσε σηκω , φερτο ,

και μαθηματα απορτ , με καπιο αντικημενο , να το πετας και να σου το φερνουν

βλεπω οτι ειχεις και μοντερνα ηλεκτρονικα μαραφετια , που κανουν το κυνηγι ποιο ευκολο ακομα , οποτε εκτος απο την ευκολια των δρομων που εχουμε , για να παμε ξεκουραστα στο κυνηγιγοτοπο , με το αυτοκινητο , εχουμε και την ευκολια να βρουμε τον σκυλο μας που φερμαρη την περδικα , που κανει αυτο το λεβεντικο θυραμα να χανει σιγα σιγα την αξια του , αφου θα μπωρει ακομα και ο Μιτσαρας απο το χωριο , που πηνει μπυρες ολη νυχτα στο καφενειο , με μια κοιλια μεχρι περα και 130 κιλα , να περνη την τζιπαρα του και τα 3 σκυλια του , με ολα τα ηλεκτρονικα μαραφετια και να κυνηγα περδικες με μεγαλη επιτυχια

Παιδιά ο χώρος εκγύμνασης υπάρχει για ένα λόγο

Εμείς το καλοκαίρι δεν έχουμε χρόνο να κατουρισουμε κυριολεκτικά ....μπεκάτσες δεν είχε δεν μπορούμε να δέσουμε τα σκυλιά από Ιανουάριο μέχρι 15 Σεπτεμβρίου γιατί και μετά είναι πολύ Μικρά τα πουλάκια Ιούλιο ακόμα και Αύγουστο έχω πετύχει μικρά που πεταγανε δέκα μέτρα και καθοντουσαν

Απρίλη Μάη Ιούνη Βέβαια και δεν πάμε αλλά τουλάχιστον ο Μάρτης μικραίνει το κενό

Δεν φοβάται η Πέρδικα το εκπεδευτικο πριν κάτσει το έχω παρατηρήσει χρόνια με τα μάτια μου βλέποντας την φωλιά και μικρά να μεγαλώνουν.

Την έλλειψη νερού και γεωργίας φοβάται η Πέρδικα και τους δρόμους που βγήκαν σε όλα τα βουνά μέχρι πάνω λόγο ανεμογεννήτριας.

μπωρεις να εκπευδευσης τα σκυλακια σου αυτη την εποχη με μαθηματα , υπακουεις , οπως κατσε σηκω , φερτο ,

Να πω σε 17 μηνων ποιντερ που το θελω για ανοιχτή ερεβνα στο βουνο σηκω σηκω κατσε κατσε η φερτο?
Εγω πιστεύω

να πω σε 17 μηνών ποιντερ που το θελω να ψαχνει ανηχτα το βουνο σηκο κατσε φερτο?
Συγνομη αλλα νομηζω οτι εισαι αλου.
Με ολο το σεβασμό αυτοι οι χώροι εχουν φτιαχτει για καποιους σκοπους..
Και το μεγαλο καλο που κανουν ειναι να μην πειραζουν τα πουλια στα βουνα και να φολεοποιουν ανενοχλιτα.

ναι αλλα εαν δεν θα υπηρχαν τα ηλεκτρονικα μαραφετια , τοτε δεν θα ηθελες σκυλια ανοιχτης και πολυ ανοιχτης ερευνας , να πηγενουν στα 200 μετρα , και ενας κυνηγος με ανοιχτα σκυλια ερευνας μεσα σε μια ωρα να εχει ψαξει ολο το βουνο , χωρις να εχει την δυνατοτητα να παει καπιος παραδοσιακος κυνηγος με κουδουνακι εκει , αυτος ειναι ενας λογος που εχω παρατηση το κυνηγι της μπεκατσας , εδω και 20 χρονια

βλεπω οτι ειχεις και μοντερνα ηλεκτρονικα μαραφετια , που κανουν το κυνηγι ποιο ευκολο ακομα , οποτε εκτος απο την ευκολια των δρομων που εχουμε , για να παμε ξεκουραστα στο κυνηγιγοτοπο , με το αυτοκινητο , εχουμε και την ευκολια να βρουμε τον σκυλο μας που φερμαρη την περδικα , που κανει αυτο το λεβεντικο θυραμα να χανει σιγα σιγα την αξια του , αφου θα μπωρει ακομα και ο Μιτσαρας απο το χωριο , που πηνει μπυρες ολη νυχτα στο καφενειο , με μια κοιλια μεχρι περα και 130 κιλα , να περνη την τζιπαρα του και τα 3 σκυλια του , με ολα τα ηλεκτρονικα μαραφετια και να κυνηγα περδικες με μεγαλη επιτυχια
Τώρα αρχίσαμε τις χαζομάρες.....

Αν δώσω έναν σκύλο μου στον Μήτσο όπως λες με τα μαραφετια και φερμαρει στα 300 μέτρα 2 γκρεμούς πάνω νομίζεις το κάνει πιο εύκολο ?

Και όταν φτάσεις επιτέλους αν είσαι τυχερός ρίξεις καμία κάτω μετα το πέταγμα των πουλιών είναι 700-800 μέτρα κάτω και ξαναπάς και τις ξαναφερμαρει ο σκύλος μου με το μαραφετι νομίζεις θα ζει ο Μήτσος με την κοιλιά η θα έχει λιποθύμησει στους 40 βαθμούς και θα τον κουβαλάμε για να μην τον φάνε τα κοράκια?

Δηλαδή αν Βγάλεις ένα επανιελ να περπατάει μπροστά σου θα κουραστεις πιο πολύ από το να ακολουθας καλπαστικα σκυλιά?

Το μπιπερ το έχει άνθρωπος για να το συνήθισει ο νεαρός σκύλος εν όψη μπεκάτσας αν έχεις εκπεδευσει μισό σκύλο το καταλαβαίνεις

Οι άσχετοι με κυνήγι πέρδικας και σκύλους βουνού ας μην γράφουν εδώ γιατί θα μας πέσουν τα μαλλιά .

Ασχοληθείτε με κανένα ορτυκακι 7-8 το πρωί και μετά τσίπουρο

Να πω σε 17 μηνων ποιντερ που το θελω για ανοιχτή ερεβνα στο βουνο σηκω σηκω κατσε κατσε η φερτο?
Εγω πιστεύω
και να του τα πεις ,ουτε που θα τα ακουει , οταν βρησκετε στα 200 μετρα μακρια σου , μονο με το JBS θα το βρεις , αυτα καποτε ολα , μπιμπερ , JBS , κτλ πρεπει να απαγορευτουν για να εχουμε θυραματα , και τα σκυλια μας να τα εκπευδευουμε διαφορετικα , και οχι να τρεχουν ανεξελεκτα και να κυνηγαν για παρτι τους , χωρης καμια αλλη εκπευδευση , που το μονο που θα εχουν εκπευδευτη θα ειναι η πολυ σταθερη τους φερμα , και τιποτα , αλλο , γιατι οτι αλλο και να λές ,δεν θα σε ακουν

Καλοπροαίρετα πάντα...και ξεκινώ έτσι επίτηδες για να εξηγήσω πλήρως τις προθέσεις μου...θα πω τα εξής για το θέμα....
Θηράματα άγρια και ήμερα...δεν υπάρχουν...με την έννοια οτι οι σύλλογοι που κάνουν εμπλουτισμό σε μία περιοχή τα αφήνουν με σκοπό να ...πολλαπλασιαστούν....αυτό είναι το ζητούμενο και όχι να αφήσουμε 10 και 10 να βρούμε την επόμενη κυνηγετική χρονιά....
Δεύτερον οι ζώνες εκγύμνασης έχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες κατά τις οποίες επιτρέπεται η εκπαίδευση...είθισται απλά ακόμα και ο νομοθέτης εάν δεν το έχει προβλέψει οι κυνηγοί που αγαπούν το κυνήγι της πέρδικας να αρχίζουν εκπαιδευτικά όταν οι πέρδικες δεν είναι σε φάση αναπαραγωγής κάτι το οποίο είναι αυτονόητο...
και τέλος....ο σκύλος δεν παθαίνει απολύτως τίποτα εάν δεν κάνει εκπαιδευτικό κατά τους μήνες Μάρτιο θα πω εγώ μέχρι και Ιούλιο....τίποτα απολύτως...σας το υπογράφω...ούτε θα ξεχάσει ούτε δεν μπορέσει να κυνηγήσει κλπ...
Αυτά και δεν θα επανέλθω στο θέμα από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει αυτά που ορίζονται από την νομοθεσία και εάν θέλει και κάποια ακόμα τα οποία μπορεί να αισθάνεται αυτός.....πάντα συναδελφικά....

Παραθέτω επίσης και μερικά στοιχεία από site γνωστού όπως προείπε και ο Άρης του Πέππα για να ...θυμηθούμε μερικά πράγματα.

https://www.gpeppas.gr/chukar/anaparagogi-chukar.html

αλλά και την

Screenshot_2020-03-21 ATT00013 pdf.png

που καλό είναι μιας και έχουμε άφθονο χρόνο να διαβάσουμε και με σημείωση για την σελ. 9. Αναπαραγωγή.

Το link της έρευνας: http://www.akokd.gr/files/ATT00013.pdf

Last edited:
Δηλαδή αν Βγάλεις ένα επανιελ να περπατάει μπροστά σου θα κουραστεις πιο πολύ από το να ακολουθας καλπαστικα σκυλιά?
τα καλπαστικα σκυλια δεν τα ακουλουθας , τα βλεπεις μονο , περπατοντας χαλαρα , και οταν σταματησουν , βλεπεις με το JBS η ακους το μπιμπερ ,που ειναι και πας , και φυσικα με το επανιελ που εχω και εγω ,θα κουραστης ποιο πολυ , εαν το ακουλουθας , και θα ζησεις ποιο πολυ την περιπετια ανευρεσης θυραματος , γιατι θα βλεπεις, τι καθε του κινηση , και ψαξημο του , με καθε λεπτομερια, και αγωνια

Last edited:
Δεν φοβάται η Πέρδικα το εκπεδευτικο πριν κάτσει το έχω παρατηρήσει χρόνια με τα μάτια μου βλέποντας την φωλιά και μικρά να μεγαλώνουν.
δηλαδη εισαι υπερ της εκπευδευσης την ανοιξη , και υπερ των ηλεκτονικων μεσων , που σιγα σιγα θα παει η περδικα σε αφανιζμο , οπως η μπεκατσα σε οριζμενα νησια , που ο καλυτερος μανιοδης μπεκατσας ,με ολα τα μοντερνα μεσα εχει κανει 15 μπεκατσες ολο τον χρονο

δηλαδη εισαι υπερ της εκπευδευσης την ανοιξη , και υπερ των ηλεκτονικων μεσων , που σιγα σιγα θα παει η περδικα σε αφανιζμο , οπως η μπεκατσα σε οριζμενα νησια , που ο καλυτερος μανιοδης μπεκατσας ,με ολα τα μοντερνα μεσα εχει κανει 15 μπεκατσες ολο τον χρονο
Μέχρι Μάρτη ναι σε χώρους εκγύμνασης πάντα

Φαίνεται ότι δεν έχεις κυνήγισει με ανοιχτά σκυλια σε ανοιχτά μέρη οπότε κόβω την συζήτηση.

Status
Not open for further replies.
Back