Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Επιστροφή σήμερα έπειτα από διήμερο στη Βοιωτία......αποτελέσματα παααρα πολύ καλά!!!! Εχθές ειδικά χαζέψαμε απ' την τσίχλα!!!! Δεν ξέραμε που να πρωτοτουφεκίσουμε παίδες. Βοήθησε και ο καιρός αρκετο κρύο δεν πέρασε ούτε το μεσημέρι πάνω από 7 βαθμούς. Σήμερα ενώ περιμέναμε να δούμε τα ιδια....τα πουλιά αρκετά λιγότερα αλλά παραμένουν σε ικανοποιητικούς αριθμούς.
Για καρτέρι μιλάς ; Η παγανα ;

Λες και η Καλαμάτα δεν έχει γύφτους, τα Μέγαρα δεν έχουν γύφτους, όλη η Ελλάδα δεν έχει γύφτους.....στην Θήβα έχει μόνο γύφτους και σπάνε μόνο αυτοκίνητα κυνηγών. Ο πρεζάκιας που αν του δώσεις ένα χαστούκι θα σκορπίσει, παίρνει αυτοκίνητο, βγαίνει στο επαρχιακό δίκτυο, μπαίνει σε χωματόδρομους που ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν παγίδες και χτυπάνε αυτοκίνητα μιας συγκεκριμένης ομάδας ....τυφεκιοφόρων που πολύ απλά μπορούν να τους σκοτώσουν. Οταν όλη την εβδομάδα η περιοχή της Θήβας δεν είχε κανένα κρούσμα θραύσης και κλοπής αυτοκινήτων, ξαφνικά αύριο και μεθαύριο θα γεμίσει το αστυνομικό τμήμα της περιοχής από περιστατικά κυνηγών.
Εσάς δεν σας μοιάζει πολύ "καλό" για να είναι αληθινό;
Γιώργη αυτό που λες έχει μια βάση
αλλά αυτός που θα έσπαγε παρμπρίζ
για να διώξει κόσμο
δεν θα έκλεβε χιτώνια θήκες όπλων μέχρι και πατάκια αυτοκινήτων
Αυτά τα περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Βοιωτίας πχ Ασωπία Άγιο Θωμά κτλ οπότε το μυαλό μου
πάει κατευθείαν σε γύφτους
Στην γέφυρα της Θήβας είναι γνωστό το κόλπο όπως και στην Λ ΝΑΤΟ
Μόνο μην κάνεις το αστείο και σταματήσεις
απλά έχασες

Κάναμε τη βόλτα μας σήμερα με τον Ηλία, ευκαιρίας δοθησεις του Αγίου Νικολάου. Πήγαμε σε 3 μέρη κοντά το ένα με το άλλο, μόνο το ένα μας έδωσε κάποια πουλιά. Περπατήσαμε αρκετά επομένως το φαγητό ήταν απαραίτητο έπειτα. Φασολάδα, πέστροφα καπνιστή ήταν 2 από αυτά που ετοίμασε η μάνα μου και φάγαμε. Η συνέχεια είχε ένα μονοωρο υπνο και βουρ για απογευματινό. Καθότι δεν τα ξέρω καλά τα απόγευματινα δεν ρίξαμε καμία τουφεκια. Μαζευτήκαμε και φύγαμε για σπίτι. Όλα πολύ ωραία σήμερα.
View attachment 7011
Μπράβο ρε μαγκάκια....!!

Σμρ στην Χίο έκανε καλό περάσμα μεμονωμένα πουλιά όχι κοπαδιαστα αλλά από τις 16:45 έως 17:15 πέρασαν αρκετά πουλιά με σχετική συνεχόμενη ροή, μακάρι να κάνει και αλλά τέτοια περσματα. Τα πρωινά περάσματα δυστυχώς έχουν ψοφήσει για τα καλα

Τετάρτη δεν είχε κυνήγι λόγω παλιόκαιρου...

Πέμπτη απόγεμα κάπως καλύτερα ο καιρός, αλλά πάλι με έντονο ΒΑ και μπόλικο κρύο... Βγήκα όμως... Τα τσιχλάκια λιγοστά και αργοπορημένα... 3 κατάφερα τελικά, θα μπορούσα και 2-3 ακόμα αλλά ο δυνατός βοριάς δεν μου το επέτρεψε...

Σήμερα απόγευμα ο καιρός καλός και μαλακός, μα τα τσιχλάκια ακόμη λιγότερα...! Πήρα άλλα 3, εκ των οποίων κι ένας κότσυφας (σπανίζει φέτος).

Τέλος, σήμερα το πρωί, εκμεταλλευόμενος την άδεια λόγω ονομαστικής εορτής, ανέβηκα στα έλατα για καμιά "χοντρή"... Λιγοστές και ιδιαίτερα καχύποπτες και πονηρεμένες (όπως πάντα) οι κυργιαρίνες (turdus viscivorus), δεν έδιναν εύκολα το δικαίωμα... Μετά "κόπων και βασάνων" (και με αρκετή τύχη), ως το μεσημέρι βάρεσα 6 από δαύτες... Επίσης, εκεί πάνω (στα έλατα), είδα και άκουσα πολύ λίγους κότσυφες, ελάχιστες κοκκινούλες και 4-5 γερακότσιχλες (turdus pilaris)...

Πολύ δυνατό απογευματινό και σήμερα, στο καρτεράκι μου στην Αργολίδα. Το μόνο κακό είναι ότι περνάνε όλες μαζεμένες και πολύ αργά. Στημένος από τις 4 έριξα την πρώτη ντουφεκιά 5:05. Χωρίς σκύλο βέβαια θα είχα χάσει πολλές...

Attachments

• IMG_20191206_165151.jpg
    IMG_20191206_165151.jpg
    613,3 KB · Προβολές: 53
  • IMG_20191206_174913.jpg
    IMG_20191206_174913.jpg
    179,7 KB · Προβολές: 52
Κάναμε τη βόλτα μας σήμερα με τον Ηλία, ευκαιρίας δοθησεις του Αγίου Νικολάου. Πήγαμε σε 3 μέρη κοντά το ένα με το άλλο, μόνο το ένα μας έδωσε κάποια πουλιά. Περπατήσαμε αρκετά επομένως το φαγητό ήταν απαραίτητο έπειτα. Φασολάδα, πέστροφα καπνιστή ήταν 2 από αυτά που ετοίμασε η μάνα μου και φάγαμε. Η συνέχεια είχε ένα μονοωρο υπνο και βουρ για απογευματινό. Καθότι δεν τα ξέρω καλά τα απόγευματινα δεν ρίξαμε καμία τουφεκια. Μαζευτήκαμε και φύγαμε για σπίτι. Όλα πολύ ωραία σήμερα.
View attachment 7011
Μπραβο παλικαρια ....
Για μενα μετα απο φασολαδα δεν κουνιεται φυλο .....!!!!!.sleepy.

Νεο προσωπικο ρεκορ. 15 φυσιγγια 2 πουλια κ το ενα ηταν τσιχλα. Πρωτη φορα τοσο κοσμο στα Μεγαρα κ τα πουλια πολυ ανησυχα εφευγαν πολυ μακρια. Αργοτερα κατα τις 9μιση πηγα σε αλλο μερος με πολλες ανηφορες-κατηφορες. Απορω πως ο πατερας που ειναι κ 63 περπαταει διπλα μου. Εντελει βρηκα ενα μερος ισιο διπλα στο δρομο του αλεποχωριου με αρκετες συσταδες κ δεν πηγε τελειως τσαμπα η μερα.

Νεο προσωπικο ρεκορ. 15 φυσιγγια 2 πουλια κ το ενα ηταν τσιχλα.
αυτό ειναι βελτιωμένο ρεκόρ ή αρνητικό? εαν είναι αρνητικό οκ... ησουν σε κακή μέρα αν ηταν βελτιωμένο κανε κατι να το φτιάξεις θα νιώθεις καλύτερα στο τελος της ημερας εαν έχεις καλύτερες τουφεκιές. Και αν και απέχω πολύ από τα 63 με εκπλήσσει αυτό που λες για τον πατέρα σου, αν δεν μπορούσε να σε ακολουθήσει θα επρεπε να έχει προβλημα, που μαλλον ευτυχως δεν έχει.

Πολύ δυνατό απογευματινό και σήμερα, στο καρτεράκι μου στην Αργολίδα. Το μόνο κακό είναι ότι περνάνε όλες μαζεμένες και πολύ αργά. Στημένος από τις 4 έριξα την πρώτη ντουφεκιά 5:05. Χωρίς σκύλο βέβαια θα είχα χάσει πολλές...
Ρε Κυριάκο οι ξετσίπωτες ξεβράκωτες περνούσαν ;

Επιστροφή απο Βοιωτια! Ικανοποιητικός αριθμος πουλιών στο περπατητο. Δυστυχως ελαχιστα τουφεκια στην γυρω περιοχη και τα πουλιά κλασσικα αγριεμενα και πονηρα σε καυλαντιζαν χωρις να δινουν πολλές ευκαιριες! Για ανεμισμα ουτε καν! Απο σκινο σε σκινο! Το γουστο ομως εγινε, ακόμα και αν μειναμε με τα κοντομανικα απο την ζεστη οταν βγηκε ο ηλιος!

Κανονικα αυτοί θα επρεπε να κυνηγούν ΜΟΝΟ συνοδευομενοι απο εκπροσωπο θηροφυλακης. Η αμοιβη (για την συνοδεια) να θεωρειται εξτραδακι για το θηροφυλακα, και να χρεωνεται στον "εισαγωμενο" κυνηγο. Γιατι απο παπατζα και "μπλοκα" στην ασφαλτο μπουχτησαμε!

και εγω παιδες εκανα ενα απογευματινο καρτερακι ,,5ωρα πεταξανε κανα 5 6 πουλια και αυτα δεξιαμου και αριστεραμου στα 50και μετρα,,5,15 αρχησανε να με παιρνουνε το καπελοοοοο συνολικα περασανε καμια 30αρια τσιχλονια για κουρνα,,παντως απο της 4ωρα που εκανα καρτερι δεν παιζανε.hair.σε χθεσινο κυνηγι μπεκατσας στο βουνο γηνωντανε της ποπηςςςςςς παλι απο τσιχλονιααα και τσαρτσαρεςςςς.fiurius.

Status
Not open for further replies.
Back