Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χωρίς να σε θίξω τόσες φαίνονται και μετριούνται στην φωτογραφία καί παραπάνω να είναι πάλι σταγόνα στον ωκεανό για τον καιρό που διανύουμε.
Είναι πιο πολλές γιατί οι πουλιαστρες έχουν και πίσω μέρος. Μια χαρα είναι για χαλαρό περπατητο και σχετικά κοντά.

Υπέροχη κυνηγετική ημέρα σήμερα!
Πολλά κοπάδια με κεδρότσιχλες, κοκκινότσιχλες και πολλές τσαρτσάρες!
Πλαγιόκαννο και Fantom Sporting νούμερο 8 1/2!
Στο χέρι εννιά κεδρότσιχλες,τρις τσαρτσάρες και δύο κοκκινότσιχλες!
Δυστυχώς δύο κεδρότσιχλες και μια τσαρτσάρα δεν βρέθηκαν ποτέ.

Μπράβο Γιώργο , ωραίο κυνήγι κάνατε.

Μπράβο παίχτη!

Οι τσίχλες είναι αμέτρητες... .love.
Που να σφήξουν κι οι ζέστες...!
Φοβερή χρονιά μοιάζει η φετινή!
Χαλαρό περπατητό Βοιωτία.
up load pictures

Γιώργο οταν με το καλο παρεις το οπλο περιμενω εντυπώσεις απο την βαφη και την δουλεια που σου εκανε

Και για να το συνδέσω λίγο και με την αλλαγή του καιρού στο πέρασμα του χρόνου, εγώ θυμάμαι μέχρι το 2009-2010 να ξεκινάνε νωρίς τα κρύα, θυμάμαι Νοέμβρη μήνα χιονισμένα τα βουνά, χιόνιζε μέχρι και σε μας παραλιακά χωρίς να το στρώνει. Χριστούγεννα έβγαινες το πρωί και τουρτουριζες απ' το κρύο. Οι βροχές ήταν Σεπτέμβρη άντε Οκτώβρη. Τι να πω. Σήμερα κυνηγήσαμε με t shirt -γιλέκο και ιδρώσαμε με ελάχιστο περπατητο... Και τροφές υπάρχουν η ελιά είναι γεμάτη, η γη μαλάκωσε με τα νερά, έχει σκουλήκια, έχει σκινα έχει κούμαρα πιο ψηλά. Τα ρέματα τρέχουν νερό. Πουλιά που είναι :(
Είμαι 24, στο βουνό με παίρνει ο πατέρας μου απ' τα νήπια, έχω ωραίες μνήμες από αρχές 2000. Τα τελευταία δέκα χρόνια κυνηγώ με δικό μου όπλο. 2003-2009 θυμάμαι πραγματικά πολλά πουλιά, δεν υπήρχε χρονιά κακή, ήταν τουλάχιστον καλή. Σε σύγκριση με το σήμερα δε, αφήστε το... Κάνοντας ένα flash back κάμψη στην τσίχλα παρατηρώ απ' το 2010. Εκείνη τη χρονιά άρχιζε να αλλάζει για τα καλά τη συμπεριφορά της στο απογευματινό καρτέρι. Μειώθηκε το πέρασμα της με το απογευματινό φως και άρχισε να μπαίνει κυρίως σούρουπο. Παρόλα αυτα, ειδικά με κάτι καλούς καιρούς, γινόταν πανηγυρακι. Μέχρι 2012 ήταν καλά. 2013 και 2014 οι πρώτες τραγικές χρονιές, δύο σερί. Ξαναβελτιωθηκε κάπως το 2015 και με κάτι χιονακια που είχε κάνει, γύρω στο Φλεβάρη. 2016-2017 ίσως φίλε Περικλή να μην ξαναγίνει ούτε σε δέκα χρόνια. Ο πατέρας μου είναι 63 μου έλεγε ότι θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια. 2017-2018 τελικά ήταν μια απλά καλή χρονιά που δεν την εκτιμήσαμε, επειδή προερχόμασταν απ'το όνειρο... Και μέχρι τα τώρα 2018-19 και όπως πάει 2020 μαύρα χάλια... Δηλαδή τη τελευταία δεκαετία τέσσερις σεζόν τραγικές.
Για αρχή όσον αφορά τα μέρη μου τα αποδίδω στα πολλά καμμένα της Εύβοιας και τις ανεμογεννήτριες που έχουν φυτρώσει στις ράχες. Το πουλί θα μπει τον Οκτώβρη αλλά ούτε στις ανεμογεννήτριες θα πιάσει , ούτε στην γυμνή Γη. Όχι ότι έχει κάνει και σοβαρά μπασιματα βέβαια αυτά τα δύο χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει μειωθεί ο πληθυσμός της τσίχλας τόσο πια, αλλά δεν έρχονται στις ποσότητες του παρελθόντος. Σ' αυτές τις κακές χρονιές τσίχλες αρκετές βρήκα μόνο Φλεβάρη σε συνδυασμό με χιόνια τουλάχιστον στα ορεινά.
Μόνο το 17/18 ηταν πραγματικά χαλι...Μην κοιτάς μόνο την περιοχή σου να το βλέπεις γενικά
Πέρυσι για παράδειγμα όλοι λένε ότι ήταν χάλια ..εμείς κάτω Ιανουαρίο Φεβρουάριο είχαμε πολλά πουλιά....
Καλά για τα απογευματινά διαφωνώ κάθετα ,ακόμα δουλεύουν μια χαρά .στην εποχή τους όμως και ανάλογα τον καιρό πάντα ...
Εγώ πάντως μέχρι στιγμής ποιο πολλές βλέπω από πέρυσι και προπερσι τέτοια εποχή

Οι τσίχλες είναι αμέτρητες... .love.
Που να σφήξουν κι οι ζέστες...!
Φοβερή χρονιά μοιάζει η φετινή!
Χαλαρό περπατητό Βοιωτία.
up load pictures
Ωραίοι Γιώργο!

Αυτά είναι φίλε .love..
Δεν μου έχει κάτσει ακόμα ένα καλό κυνήγι με τις μεγάλες και τις έχω άχτι.

Σήμερα στο καρτέρι αγχώθηκα κάποια στιγμή μήπως δεν κάνω μπαμ... Τελικά πέρασαν δύο πουλιά 5 λεπτά πριν τη λήξη από τα οποία το ένα με ακολούθησε. Δε βλέπω φως προς το παρόν. Σε διαφορετική περιοχή σήμερα, 30 χλμ μακριά από το προχθεσινό σημείο και 400 μέτρα υψόμετρο παραπάνω.
Rz2sr64.jpg

Τι τις θες τις φωτό ?
Καλα να πάθεις
Άσε ρε Περικλή να δούμε κάνα πουλάκι να ανοίξει το μάτι μας!!!μπράβο στα παιδιά,εννοείται πως φαίνονται 15-20 πουλάκια έκαστος στη φωτό.Και πάλι μπραβο,αυτό είναι κυνήγι!!!

Σήμερα στο καρτέρι αγχώθηκα κάποια στιγμή μήπως δεν κάνω μπαμ... Τελικά πέρασαν δύο πουλιά 5 λεπτά πριν τη λήξη από τα οποία το ένα με ακολούθησε. Δε βλέπω φως προς το παρόν. Σε διαφορετική περιοχή σήμερα, 30 χλμ μακριά από το προχθεσινό σημείο και 400 μέτρα υψόμετρο παραπάνω.
Rz2sr64.jpg
Απογευματινό τόσο ψηλά?.Κάτσε σε σύνορα σπίτια με χωράφια και βουνό εκεί συνήθως περνανε.

Συνάδελφε μην υπερβάλλουμε κιόλας εγώ από ότι βλέπω είναι τρία όπλα καί περίπου δεκαεπτά με είκοσι πουλιά και περπατητο. Μην ξεχνάμε ότι μπαίνει Δεκέμβριος και για να μην προλάβουν όχι δεν καταστροφολογο αλλά μην χρυσονουμε το χάπι μακάρι να αλλάξει προς συμφέρον όλων μας.
Τουλάχιστον 45 εγώ τις κάνω και για 3 όπλα είναι πολύ καλά αν σκεφτείς ότι στο περπατητο έχεις και χαμένες στα πυκνα έχεις και τσίχλες που βγαίνουν χαμηλά και δεν τις προλαβαίνεις

Status
Not open for further replies.
Back