Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κατι περίεργο εδώ στην Χίο είναι πως τα κλασσικά περάσματα «φωτιά» πολλών χρόνων τα βλέπεις και σε πιάνει η καρδιά σου δεν πεταει τπτ, ενώ σε άκυρα μέρη που ποτέ δεν έκανε περάσματα βλέπεις και κάνει καλά περάσματα και κάτι άλλο πάλι περίεργο είναι πως υπήρχε στάνταρ πορεία των πουλιών που ανέβαιναν το πρωί τα πουλιά και για κάποιο περίεργο λόγο έχουν αλλάξει την πορεία τους τα πουλιά. Όλα στραβά φέτος

Άντε παιδιά και του χρόνου να 'μαστε καλά... Έλεγα ότι τα χειρότερα ήταν πέρσι και δεν θα ξανάρθουν, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολύ χειρότερα.
Τρία άτομα σε καρτερια φωτιά, που πχ το 2016 τα έπιανες απ' τις 12:30, δεν πέταξε ούτε τσονι. Όπως πήγαμε ήρθαμε. Το ΣΚ θα το αφιερώσω στις ελιές. Δεν έχει νόημα το κυνήγι φέτος. Το Φλεβάρη στα επιστροφια τώρα πάλι και άμα.:mad::mad::mad:
Ω ρε Μπιλ διάβασα το post σου και χαντακώθ'κα που λένε και στο χωριό μου .sarcastic. .
Υπομονή φίλε.Όντως η χρονιά φέτος δεν είναι καλή στα περισσότερα μέρη με κάποιες εξαιρέσεις όπως κάθε χρόνο.
Μια αλλαγή του καιρού θα ανακατέψει τη τράπουλα πιστεύω.Μέχρι τότε βγαίνουμε για τη βόλτα και το ξημέρωμα στο βουνό.:)

Last edited:
Άντε παιδιά και του χρόνου να 'μαστε καλά... Έλεγα ότι τα χειρότερα ήταν πέρσι και δεν θα ξανάρθουν, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολύ χειρότερα.
Τρία άτομα σε καρτερια φωτιά, που πχ το 2016 τα έπιανες απ' τις 12:30, δεν πέταξε ούτε τσονι. Όπως πήγαμε ήρθαμε. Το ΣΚ θα το αφιερώσω στις ελιές. Δεν έχει νόημα το κυνήγι φέτος. Το Φλεβάρη στα επιστροφια τώρα πάλι και άμα.:mad::mad::mad:
Θα συμφωνήσω . Με εναν αστερίσκο μόνο
Το 2016/17 δεν είναι μέτρο σύγκρισης
Τέτοια χρονια έρχεται κάθε 10 χρόνια και βάλε. ...

Είμαι 24, στο βουνό με παίρνει ο πατέρας μου απ' τα νήπια, έχω ωραίες μνήμες από αρχές 2000. Τα τελευταία δέκα χρόνια κυνηγώ με δικό μου όπλο. 2003-2009 θυμάμαι πραγματικά πολλά πουλιά, δεν υπήρχε χρονιά κακή, ήταν τουλάχιστον καλή. Σε σύγκριση με το σήμερα δε, αφήστε το... Κάνοντας ένα flash back κάμψη στην τσίχλα παρατηρώ απ' το 2010. Εκείνη τη χρονιά άρχιζε να αλλάζει για τα καλά τη συμπεριφορά της στο απογευματινό καρτέρι. Μειώθηκε το πέρασμα της με το απογευματινό φως και άρχισε να μπαίνει κυρίως σούρουπο. Παρόλα αυτα, ειδικά με κάτι καλούς καιρούς, γινόταν πανηγυρακι. Μέχρι 2012 ήταν καλά. 2013 και 2014 οι πρώτες τραγικές χρονιές, δύο σερί. Ξαναβελτιωθηκε κάπως το 2015 και με κάτι χιονακια που είχε κάνει, γύρω στο Φλεβάρη. 2016-2017 ίσως φίλε Περικλή να μην ξαναγίνει ούτε σε δέκα χρόνια. Ο πατέρας μου είναι 63 μου έλεγε ότι θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια. 2017-2018 τελικά ήταν μια απλά καλή χρονιά που δεν την εκτιμήσαμε, επειδή προερχόμασταν απ'το όνειρο... Και μέχρι τα τώρα 2018-19 και όπως πάει 2020 μαύρα χάλια... Δηλαδή τη τελευταία δεκαετία τέσσερις σεζόν τραγικές.
Για αρχή όσον αφορά τα μέρη μου τα αποδίδω στα πολλά καμμένα της Εύβοιας και τις ανεμογεννήτριες που έχουν φυτρώσει στις ράχες. Το πουλί θα μπει τον Οκτώβρη αλλά ούτε στις ανεμογεννήτριες θα πιάσει , ούτε στην γυμνή Γη. Όχι ότι έχει κάνει και σοβαρά μπασιματα βέβαια αυτά τα δύο χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει μειωθεί ο πληθυσμός της τσίχλας τόσο πια, αλλά δεν έρχονται στις ποσότητες του παρελθόντος. Σ' αυτές τις κακές χρονιές τσίχλες αρκετές βρήκα μόνο Φλεβάρη σε συνδυασμό με χιόνια τουλάχιστον στα ορεινά.

Και για να το συνδέσω λίγο και με την αλλαγή του καιρού στο πέρασμα του χρόνου, εγώ θυμάμαι μέχρι το 2009-2010 να ξεκινάνε νωρίς τα κρύα, θυμάμαι Νοέμβρη μήνα χιονισμένα τα βουνά, χιόνιζε μέχρι και σε μας παραλιακά χωρίς να το στρώνει. Χριστούγεννα έβγαινες το πρωί και τουρτουριζες απ' το κρύο. Οι βροχές ήταν Σεπτέμβρη άντε Οκτώβρη. Τι να πω. Σήμερα κυνηγήσαμε με t shirt -γιλέκο και ιδρώσαμε με ελάχιστο περπατητο... Και τροφές υπάρχουν η ελιά είναι γεμάτη, η γη μαλάκωσε με τα νερά, έχει σκουλήκια, έχει σκινα έχει κούμαρα πιο ψηλά. Τα ρέματα τρέχουν νερό. Πουλιά που είναι :(

Θα συμφωνήσω . Με εναν αστερίσκο μόνο
Το 2016/17 δεν είναι μέτρο σύγκρισης
Τέτοια χρονια έρχεται κάθε 10 χρόνια και βάλε. ...
Έτσι ακριβώς.....Από το 2010 και έπειτα, το έτος 2016/17 είναι ως τώρα η πιο συναρπαστηκή χρονιά την τευλευταία 10 ετία....

6812

Καλημέρα σε όλους .
Παιδιά τσίχλες , μπεκατσες φασσες έχουνε έρθει . Οι γερακοτσιχλες ήτανε σε κοπάδια των 25 περίπου αυτή την φορα ενω στις προηγούμενες εξόδους δεν υπήρχε καμία.

Φασσες τρακαρα καμια 100 στον κάμπο αλλά την μέρα που είχα ρεπό έβρεχε πάρα πολύ και δεν με άφησε να τις αγαπήσω.

Ο καιρός αλλάζει απο Αύριο εύχομαι να συναντήσετε το αγαπημένο σας θήραμα.

Καλά κυνηγια απο Κεντρική Μακεδονία

View attachment 6812

Καλημέρα σε όλους .
Παιδιά τσίχλες , μπεκατσες φασσες έχουνε έρθει . Οι γερακοτσιχλες ήτανε σε κοπάδια των 25 περίπου αυτή την φορα ενω στις προηγούμενες εξόδους δεν υπήρχε καμία.

Φασσες τρακαρα καμια 100 στον κάμπο αλλά την μέρα που είχα ρεπό έβρεχε πάρα πολύ και δεν με άφησε να τις αγαπήσω.

Μπράβο φιλαράκι!!!!

Καμια φορα ψαχνεις.....ψαχνεις....
P91130-093127.jpg
Τεσσερις εριξα τη μια βρηκα...κι αυτη κρεμασμενη στην ελια...
Δε σηκωνονται ουτε με τις τουφεκιες...
Μολις σηκωθουν σου βαζουν εμποδιο κατευθειαν.
Πολυ εξυπνα εγιναν τα τσιχλακια....

Είμαι 24, στο βουνό με παίρνει ο πατέρας μου απ' τα νήπια, έχω ωραίες μνήμες από αρχές 2000. Τα τελευταία δέκα χρόνια κυνηγώ με δικό μου όπλο. 2003-2009 θυμάμαι πραγματικά πολλά πουλιά, δεν υπήρχε χρονιά κακή, ήταν τουλάχιστον καλή. Σε σύγκριση με το σήμερα δε, αφήστε το... Κάνοντας ένα flash back κάμψη στην τσίχλα παρατηρώ απ' το 2010. Εκείνη τη χρονιά άρχιζε να αλλάζει για τα καλά τη συμπεριφορά της στο απογευματινό καρτέρι. Μειώθηκε το πέρασμα της με το απογευματινό φως και άρχισε να μπαίνει κυρίως σούρουπο. Παρόλα αυτα, ειδικά με κάτι καλούς καιρούς, γινόταν πανηγυρακι. Μέχρι 2012 ήταν καλά. 2013 και 2014 οι πρώτες τραγικές χρονιές, δύο σερί. Ξαναβελτιωθηκε κάπως το 2015 και με κάτι χιονακια που είχε κάνει, γύρω στο Φλεβάρη. 2016-2017 ίσως φίλε Περικλή να μην ξαναγίνει ούτε σε δέκα χρόνια. Ο πατέρας μου είναι 63 μου έλεγε ότι θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια. 2017-2018 τελικά ήταν μια απλά καλή χρονιά που δεν την εκτιμήσαμε, επειδή προερχόμασταν απ'το όνειρο... Και μέχρι τα τώρα 2018-19 και όπως πάει 2020 μαύρα χάλια... Δηλαδή τη τελευταία δεκαετία τέσσερις σεζόν τραγικές.
Για αρχή όσον αφορά τα μέρη μου τα αποδίδω στα πολλά καμμένα της Εύβοιας και τις ανεμογεννήτριες που έχουν φυτρώσει στις ράχες. Το πουλί θα μπει τον Οκτώβρη αλλά ούτε στις ανεμογεννήτριες θα πιάσει , ούτε στην γυμνή Γη. Όχι ότι έχει κάνει και σοβαρά μπασιματα βέβαια αυτά τα δύο χρόνια. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει μειωθεί ο πληθυσμός της τσίχλας τόσο πια, αλλά δεν έρχονται στις ποσότητες του παρελθόντος. Σ' αυτές τις κακές χρονιές τσίχλες αρκετές βρήκα μόνο Φλεβάρη σε συνδυασμό με χιόνια τουλάχιστον στα ορεινά.
Θα συμφωνήσω με το συνάδελφο και εγώ θυμάμαι τό 2016-17 πιστεύω αν όχι η καλύτερη μια από τις καλύτερες χρονιές σέ όλα τα είδη στον τόπο μας, φτάναμε σε όριο καρπωσης. Τώρα δεν σου κάνει καρδιά να πας πουθενά ζεστή καί νότιας αν δεν γυρίσει πιστεύω ο καιρός και να ρίξει λίγο χιόνι στα ορεινά δε θα χαμογελάσουμε μας ξεγελεσε λίγο με κάτι λίγα πουλιά στα μπασιματα καί τώρα τπτ.αντε να δούμε?

Κι εγώ συμφωνώ με τον προλαλήσαντα! Έχει πουλιά αρκετά εφέτος...! Καμία μα καμία σχέση με την περυσινή "φόλα"...! Μια χαρά μάς πάει εφέτος και στις μικρές (κελαηδό-, κοκκινό-) και στις μεγάλες (δεντρό-, γερακό-)...! Μόνο ο κότσυφας δεν πάει καλά για την ώρα, αλλά τον αντισταθμίζουν τα υπόλοιπα είδη...! Λοιπόν, να μην παραπονιόμαστε και "καταστροφολογούμε" αδίκως!

Last edited:
View attachment 6812

Καλημέρα σε όλους .

Ωραίος

Οι τσίχλες είναι αμέτρητες... .love.
Που να σφήξουν κι οι ζέστες...!
Φοβερή χρονιά μοιάζει η φετινή!
Χαλαρό περπατητό Βοιωτία.
up load pictures
Συνάδελφε μην υπερβάλλουμε κιόλας εγώ από ότι βλέπω είναι τρία όπλα καί περίπου δεκαεπτά με είκοσι πουλιά και περπατητο. Μην ξεχνάμε ότι μπαίνει Δεκέμβριος και για να μην προλάβουν όχι δεν καταστροφολογο αλλά μην χρυσονουμε το χάπι μακάρι να αλλάξει προς συμφέρον όλων μας.

Συνάδελφε μην υπερβάλλουμε κιόλας εγώ από ότι βλέπω είναι τρία όπλα καί περίπου δεκαεπτά με είκοσι πουλιά και περπατητο. Μην ξεχνάμε ότι μπαίνει Δεκέμβριος και για να μην προλάβουν όχι δεν καταστροφολογο αλλά μην χρυσονουμε το χάπι μακάρι να αλλάξει προς συμφέρον όλων μας.
Από περιέργεια και μόνο, θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Τις τσίχλες αυτές τις κάνεις 17 με 20;

Πού πήγαν οι τσίχλες οεο? Μισές των μισών σήμερα στο ίδιο μέρος με προχθές που τρίζανε οι θάμνοι. Το χαβαλέ μας πάντως τον κάναμε και ο μεζές βγήκε με 14 πουλάκια στο σύνολο. Από τις 8,30 με κοντομάνικο η ζέστη σήμερα μας τσάκισε. Φουσέκια φάντομ και λαμπρο σειρά 2 ο φιλαράκος.

Για πες.... .my man. ....ποια σκοτώνουν πιο μακριά;
Ένα 24γρ τραπ σε 7 Ν σκοτώνει πιο μακριά, αλλά σκοτώνει πολύ πιο δύσκολα σε ποσοστα. Μόνο όσοι έχουν σκοπευτικη παιδεία κ τα σχετικά εφοδια τα ριχνουν με άνεση κ εμπιστοσύνη

Από περιέργεια και μόνο, θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Τις τσίχλες αυτές τις κάνεις 17 με 20;
Χωρίς να σε θίξω τόσες φαίνονται και μετριούνται στην φωτογραφία καί παραπάνω να είναι πάλι σταγόνα στον ωκεανό για τον καιρό που διανύουμε.

Status
Not open for further replies.
Back