Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το ίδιο φυσεκι έδωσε πουλιά από τα σύννεφα με το ίδιο τσοκ μπορεί να είναι για πιο μακρινεs βολεs παντοs σαν φυσιγγι γενικα μου αρεσε πολυ
Για αυτο στην λέξη προβλημα εβαλα " ".....δεν ειναι πραγματικο προβλημα ή αστοχια υλικου...απλα ετσι δουλευει το στήσιμο..

Καλησπέρα σε όλους!

Γενικές διαπιστώσεις από ΣΚ που μας πέρασε...

Βοιωτία....είδαμε πολλά πουλιά...αλλά δυστηχώς ελάχιστα μπορούσαν να τουφεκιστούν με αξιώσεις διότι πετούσαν στον Θεό! Στο περπατητό...είδαμε πουλιά...όχι πάρα πολλά...αλλά τόσα που σου κρατούσαν το ενδιαφέρον ψηλά. Αξίζει να πώ...ότι έβγαιναν δύσκολα μέσα από τα πουρνάρια. Πέτρες πολλές....ακόμα και με τουφεκίες υπήρχαν περιπτώσεις να μένουν ακόμα πουλία μέσα... τα οποία έβγαιναν μόλις φεύγαμε.

Ενθαρυντικό είναι...ότι απογευματινά καρτέρια στην ΝΑ Αττική έχουν αποκτήσει ζωή. Όχι κάτι τρελό...αλλά το να έχεις καρτέρια 5 λεπτά από το σπίτι σου...και να σου δίνουν από 2 έως 4 πουλάκια κάθε φορά που πάς...είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο.

Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ....έξω στους κάμπους που ο κόσμος μαζεύει ελιές. Ωραίες εικόνες να βλέπεις οικογένειες και "σόγια" να μαζεύουν ελιές...και να σου ξυπνούν εικόνες από παλαιότερες εποχές.

Αυτά...το επόμενο ΣΚ είναι αφιερωμένο στην Μπεκάτσα!

Καλή συνέχεια...και προσοχή με ευγένεια στους ανθρώπους που μαζεύουν και φροντίζουν τα δέντρα τους. Αν δεν τα φροντίσουν....δεν θα βγάλουν καρπό...και του χρόνου "ελιά θα λέμε και θα κλαίμε!"

Το Σάββατο ανέβηκα πάλι στο δάσος για τις τσαρτσάρες!
Το τοπίο πανέμορφο αλλά και πολύ κλειστό με αποτέλεσμα να μην μου δίνει ευκαιρία για δεύτερη και τρίτη τουφεκιά!

Νωρίς το πρωί τα φυσίγγια είχαν θέμα με αποτέλεσμα να τουφεκίσω επιτυχώς τέσσερα πουλιά,και τελικά στο χέρι να έχω μόνο την μια και τις άλλες τρις τραυματισμένες στα πυκνά!Όσο περνούσε η ώρα τα πράγματα γινόντουσαν καλύτερα και τελικά κρέμασα στην πουλιάστρα μου πέντε τσαρτσάρες!

Φέτος αυτό το πολύ όμορφο θήραμα μας τίμησε δεόντως με την παρουσία του στον Ελλαδικό χώρο και αυτό είναι πολύ ευχάριστο!
Να πω επίσης ότι είδα μακριά και κεδρότσιχλες αλλά και κοκκινότσιχλες!

Την Κυριακή αφού τις καθάρισα,τις πανάρισα και τις έριξα στην σχάρα για να τις απολαύσουμε με την κοπελιά μου!

Την κυριακη Φιλος και Συγκυνηγος βρεθηκε στην Ασωπια
Τα πουλια ελαχιστα μετα απο διωρο περπατητο 6 στην πουλιαστρα με πολυ δυσκολια
Απο το πρωι απεναντι σε μια ρεματια ακουγε συνεχεια αμετρητες τουφεκιες που του εκανε εντυπωση
Περασε απεναντι και καθως πλησιαζε ακουγε να κελαιδαει ο Στελιος και μαλιστα στην διαπασον
Φωναξε σφυριξε αλλα μαλλον οι Συμμετεχοντες τον εγραφαν κανονικα
Σηκωσε το τηλ και πηρε την θηροφυλακη καταγγελοντας το γεγονος
Απαντηση Θηροφυλακα :
Θα ενημερωσω τον Προισταμενο αλλα λογω ημερας ισως ειναι δυσκολος ο ελενγχος .think.
Μηπως την κυριακη εχουν ρεπο ή λογω 17 Νοεμβριου ειχαν αργια ; .think.

Κριμα γιαυτο εχουν αποσανθρυθει οι κρεατοσυλλετες και οι πειναλεοι

Απο το πρωι απεναντι σε μια ρεματια ακουγε συνεχεια αμετρητες τουφεκιες που του εκανε εντυπωση
Περασε απεναντι και καθως πλησιαζε ακουγε να κελαιδαει ο Στελιος και μαλιστα στην διαπασον
Απαντηση Θηροφυλακα :
Θα ενημερωσω τον Προισταμενο αλλα λογω ημερας ισως ειναι δυσκολος ο ελενγχος .think.

Λογω ημερας = λογω ημερας Κυριακης = μας εχουν παρει 400 τηλεφωνα ποιον θα πρωτομαζεψουμε!

Φέτος αυτό το πολύ όμορφο θήραμα μας τίμησε δεόντως με την παρουσία του στον Ελλαδικό χώρο και αυτό είναι πολύ ευχάριστο!
Νομιζω πως οταν σφιξει λιγο ο καιρος θα εχουμε καλυτερα αποτελεσματα!!
Ανεβαινοντας την Κυριακη στα ελατα ειδα αρκετες τσαρτσαρες, δυο πολυ μεγαλα κοπαδια κεδροτσιχλες που δεν μας καναν τη χαρη να πλησιασουν και που κ που εμφανιζονταν και μικρα κοπαδακια κοκκινες! Το αποτελεσμα ηταν να γεμισει μια πουλιαστρα με κοκκινες κ τσαρτσαρες απο δυο ατομα και να φυγουμε χαμογελαστοι κ γεματοι με ομορφες εικονες!! Εντυπωση μου εκανε η απουσια κοτσυφιων....

Σαββάτο απογεματινό, πολύ λίγα τα πουλάκια, έκανα 4...
Κυριακή απογεματινό, μια "μεγαλοπρεπέστατη φόλα"...!!!
Σημερινό απογεματινό, πάλι πολύ λίγες οι διελεύσεις των τσιχλών, 4 στο σακίδιο με το "στανιό"...

Σάββατο και Κυριακή μεσημεράκι, ψηλά στα έλατα για καμιά "χοντρή" (turdus viscivorus)... Eντάξει, κάτι κινούταν και κάθισα στο καρτέρι με ένα κάποιο ενδιαφέρον... Οι ευκαιρίες, ωστόσο, λιγοστές, σε αντίθεση με τις αρκετές κυριαρίνες που έπαιζαν και ακούγονταν πότε - πότε... Βέβαια, υπήρχανε και εντελώς "νεκρά" χρονικά διαστήματα με εξαφανισμένες τις περισσότερες...! Τελικά, η κάρπωσή μου απ' αυτό το 2ήμερο στον ελατιά, ήτανε 6 κυργιαρίνες (turdus viscivorus) και 1 γερακότσιχλα (turdus pilaris), η οποία μού ήρθε ολομόναχη και όχι κοπαδιαστή, όπως συνηθίζει αυτό το είδος...
Καλά ήτανε, φχαριστήθηκα και τη βόλτα μου, το τοπίο και τον ωραίο καιρό...! Το άλλο Σ/Κ πάλι εκεί, στα έλατα (καιρού επιτρέποντος)...

Last edited:
Απαντηση Θηροφυλακα :

Τσάμπα χάνουμε την ώρα μας και τσάμπα συγχυζόμαστε.
Δεν αλλάζει τίποτα. Και να του επιαν ,θελω να μου πει ενας το αποτέλεσμα. Αποτελέσματα δεν εχουμε μαθει ποτέ μέχρι σήμερα.
Προφανώς είναι στα υπέρογκα πρόστιμα που ακούμε καμιά φορά προς κατανάλωση των προβάτων και τελικά μένουν ανυσπρακτα εις τους αιωνες των αιώνων .
Αμήν !
Η ατιμωρησία μέγιστη πληγή .

Last edited:
Τσάμπα χάνουμε την ώρα μας και τσάμπα συγχυζόμαστε.
Δεν αλλάζει τίποτα. Και να του επιαν ,θελω να μου πει ενας το αποτέλεσμα. Αποτελέσματα δεν εχουμε μαθει ποτέ μέχρι σήμερα.
Προφανώς είναι στα υπέρογκα πρόστιμα που ακούμε καμιά φορά προς κατανάλωση των προβάτων και τελικά μένουν ανυσπρακτα εις τους αιωνες των αιώνων .
Αμήν !
Η ατιμωρησία μέγιστη πληγή .
Το ειχα συζητησει στον σύλλογό μου φετος, και καταληξαμε οτι η μονη επιπτωση είναι η κατασχεση του οπλου. Απο κει και περα και μεχρι την καταδικη, και αδεια βγαζει αμα γουσταρει και οπλα αγοραζει και οτι θελει κάνει...

Λαυρεωτικη παντα ετσι?..
Αττική είμαι εγώ φίλε για γραμματικό και περιξ μιλάω σχεδόν πάντα αυτοι που έρχεστε από Αθήνα πάντως δεν αξίζει το ταξίδι δεν παίζουν πουλιά μπεκάτσες δεν έχουν έρθει ακόμα από εξόδους φίλων και απογευματινά κατι μπορεί να παίξει αν πάτε σε καλό μέρος.

Βασικά ότι και να πει ο θηροφύλακας αν δεν θελει ο δικαστήριο να ασχοληθεί σοβαρά απλά θα πέσει μαλακα. Πολλές φορές τα δικαστήρια τα βλέπουν χαζά αυτού του είδους τα αδικήματα και δεν δίνουν την βαρύτητα που πρεπει

Αττική είμαι εγώ φίλε για γραμματικό και περιξ μιλάω σχεδόν πάντα αυτοι που έρχεστε από Αθήνα πάντως δεν αξίζει το ταξίδι δεν παίζουν πουλιά μπεκάτσες δεν έχουν έρθει ακόμα από εξόδους φίλων και απογευματινά κατι μπορεί να παίξει αν πάτε σε καλό μέρος.
Ευχαριστω φιλε για την διευκρίνιση..απλα ρωτησα!
Παντως αμα λες ταξιδι το Γραμματικο απο Αθηνα, τοτε ειμαι για φουντο! Αθηνα-Αταλαντη, Αθηνα-Μοδι, Αθηνα-Πελασγια, Αθηνα-Αργος, Αθηνα-Δημαινα.....και αλλα πολλα για την αρρωστια μας, το κυνηγι και το ξημερωμα στην φυση!

Status
Not open for further replies.
Back