Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μια εξοδος στα γρηγορα σημερα με την ελπίδα να βρώ "κίνηση" λόγω των χθεσινοβραδινών πουλιών στα σύρματα, αλλα δυστυχώς μονο 1 πέρασε και το πηρα...τσαρτσαρες παιξαν αρκετες αλλα δεν σηκωσα όπλο.

Καλημέρα
Μια μικρη γυρα στον κάμπο δεν είχε αποτέλεσμα.
Είναι τα γνωστά καμιά δεκαριά πουλιά που κυκλοφορουν.
Κάτι πρέπει να ετοιμάζεται ή να περνάνε αλλά να κάνουν στάση παρακάτω.
Είδα πάσαρα πολλά συκοφαγια και σε κάποιες κολώνες της ΔΕΗ πελαργούς να ξεκουράζονται.
Συννεφιά ο καιρός με αρκετή υγρασία και μάλλον θα έχουμε και καμιά ψιχάλα μέσα στην ημέρα.
Εκτίμηση μου είναι πως εσείς στα νότια να είστε σε εγρήγορση. Κάτι αναμένεται τις επόμενες 1-2 μέρες.

Η Αγία Βαρβάρα είναι δίπλα στην κεραία κινητής τηλεφωνίας. Είναι στην κορυφογραμμή πάνω από τα Μεγάλα Πεύκα. Παρά τα πολλά ονόματα, όλοι τριγυρναμε σε απόσταση το πολύ ενός χιλιομέτρου.
Α την εκκλησια λες οχι την περιοχη...οκ..πληροφοριακα ειναι οριακα στο απαγορευμενο, οποτε προσοχη!

Σήμερα στο ίδιο μέρος παραλιακά πέσαν τουφεκιές αλλά όχι σαν χθες. Είδα μια τριάδα, δύο κοπαδακια των 7 και 6 πουλιών και τέλος μια δυάδα που μου πέρασε δεξιά 35-40 μέτρα και πήρα το ένα με Ρουμελιώτη 30γρ. Ν8 αλλά δεν είδα που ακριβώς έπεσε γιατί έχει δεντρα, όταν πλησίασα δε είχε βατωνες, όσο και να έψαξα δεν το βρήκα.:(

Last edited:
Καλημερα στη παρεα,σημερα ξεκινησα νωρις νωρις την αναζητηση σε παραλιακα μερη της περιοχης μου για το πολυποθητο περασμα...
Δυστυχως δεν ειδα πουλια να μπαινουν,παρολο που διεσχισα μεγαλο μερος της ακτογραμμης.
Στην αναζητηση βρηκα ενα μισοκομμενο ηλιοσπορο,εννοω ειχε μεινει ενα κομματι αλωνιστο και αποφασισα να καθησω εκει καρτερι.
Οντως φανηκαν μερικα πουλακια,συγκεκριμενα ηρθαν στο συνολο 5 πουλια,τουφεκισα 2 φορες,το πρωτο ακομα με χαιρεταει....
Το επομενο τρυγονι επεσε με την πρωτη τουφεκια,και το βρηκα ευκολα,καθως επεσε στο κομμενο χωραφι.
Φετιναρι ειναι,ακομα τα χρωματα του δεν ειναι εντονα.
Αυριο παλι εκει περιμενοντας τα καλυτερα!!!

Πρωινή βόλτα στα Μέγαρα, τίποτα το σπουδαίο, μερικά "αγριοπερίστερα" στον ορίζοντα και ένας από την παρέα είδε ένα τρυγόνι...αυτα από κυνήγι ... Κατά τα άλλα, πρωινό στη φύση, ωραίος καφές, ζεστή μπουγάτσα, φρέσκο ζυμωτό ψωμί κλπ :cool:

Καλημέρα, από Λαυριοτική (Χάρακας) σήμερα λαϊκό προσκύνημα, πολύς κόσμος, καθόλου πουλιά, ελάχιστες τουφεκιές και γρήγορη αποχώρηση. Στο τέλος στην μια και μοναδική τουφεκιά κατάφερα και πήρα το μοναδικό τριγόνι που είδα!!!!!View attachment 32493250

Λαυριο Αγία Τριάδα είδα μόνο 2 περιστέρια μακρυά και έπεσαν κάτι λίγες ντουφεκιες σε ορτύκια και ίσως σε τρυγόνια προς τα μεγάλα πεύκα .κουλούρι ατσαλακωτος.

Attachments

• IMG_20190907_074418.jpg
    IMG_20190907_074418.jpg
    320,7 KB · Προβολές: 40
Μια απολαυστική ημέρα σήμερα στα Βόρεια... Ήλιος, αέρας, βροχή κ απο το μεσημέρι πτώση της θερμοκρασίας.. Πολλά τα πουλιά αλλά σε σχετικά μικρή περιοχή. Μεγάλα κ ενήλικα τα περισσότερα. Ορισμένα κοπάδια μάλλον δεν είχαν ξανά συνάντηση με τουφέκι.. Ολοήμερο η παρέα μαζί με KostAnd κ τα lab μας γεμισαμε μπαταρίες απο εικόνες κ όμορφες τουφεκιες..

Μια απολαυστική ημέρα σήμερα στα Βόρεια... Ήλιος, αέρας, βροχή κ απο το μεσημέρι πτώση της θερμοκρασίας.. Πολλά τα πουλιά αλλά σε σχετικά μικρή περιοχή. Μεγάλα κ ενήλικα τα περισσότερα. Ορισμένα κοπάδια μάλλον δεν είχαν ξανά συνάντηση με τουφέκι.. Ολοήμερο η παρέα μαζί με KostAnd κ τα lab μας γεμισαμε μπαταρίες απο εικόνες κ όμορφες τουφεκιες..
Για δωστε μας μια εικονα ρε παιδια εσεις που εχετε πολλες εμπειριες με αυτο το υπεροχο και απροβλεπτο πουλι! Τι περιοχες διαλεγουν αυτα τα πουλια της ενδοχωρας? Παραποταμια και πυκνα μερη ή τα ισωματα με μεγαλα δεντρα? Πιστευετε οτι θα μεινουν κ αλλο στην περιοχη ή σημερα τη νυχτα θα την κανουν! Εγω στα νοτια εχω εμπειρια απο περασματα μονο σε ακρωτηρια κ παραθαλασσια μερη! Καθε αποψη σας ειναι σεβαστη!

Για δωστε μας μια εικονα ρε παιδια εσεις που εχετε πολλες εμπειριες με αυτο το υπεροχο και απροβλεπτο πουλι! Τι περιοχες διαλεγουν αυτα τα πουλια της ενδοχωρας? Παραποταμια και πυκνα μερη ή τα ισωματα με μεγαλα δεντρα? Πιστευετε οτι θα μεινουν κ αλλο στην περιοχη ή σημερα τη νυχτα θα την κανουν! Εγω στα νοτια εχω εμπειρια απο περασματα μονο σε ακρωτηρια κ παραθαλασσια μερη! Καθε αποψη σας ειναι σεβαστη!
Τα πουλιά ήταν κλαρωμενα απο το βράδυ στην περιοχή (όχι τυχαία περιοχή). Κομμάτι που τα τραβά σαν μαγνήτης.. Ρεμματακια που ζμιγουν σε ποτάμι.. Το ότι πέσανε στην βοσκή είναι καλό σημάδι..ότι θα μείνουν. Βέβαια μετά το μεσημέρι ήρθαν κι άλλα πουλιά από συγκεκριμένη κατεύθυνση σε μεγάλο ύψος κ βουτηξαν όλα σχεδόν στον τόπο (θέαμα..) Είχαν χαρτογραφημενο τον τόπο όπως πάντα... Μαζεματα τα λέμε αυτά εδώ.. Μεγάλες συγκεντρωσεις σε σημεία. Όταν αυτό συμβαίνει πρέπει να είσαι έξω γιατί απο στιγμή σε στιγμή μπορεί να γίνει το μπαμ.... Κ απο μαζεμμα να εξελιχθεί σε πέρασμα.. Οπότε πρέπει να μετακινηθείς σε κομμάτια που έχεις πρόσβαση στα πουλιά, γιατί σε κάποιες τοποθεσίες οι διαδρομοι τους στενευουν κ αν είσαι εκεί.........!!!

Ορισμένα κοπάδια μάλλον δεν είχαν ξανά συνάντηση με τουφέκι
Αυτο σημαινει οτι ηρθαν απο μακρια, εκει που δεν κυνηγιωνται, συνηθως αυτα ειναι τα πουλια που πιανουν κουρασμενα τα ακρωτηρια!

Status
Not open for further replies.
Back