Κυνηγετικοί Σύλλογοι




Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας

O Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εν όψει των δυσμενών καιρικών συνθηκών πραγματοποίησε τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2019 ρίψη τροφής με σκοπό την τόνωση της τροφικής επάρκειας των ειδών της άγριας πανίδας.
 

Κυνηγετικός Σύλλογος Κόνιτσας

Μάθε να σώζεις μια ζωή.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κόνιτσας διοργανώνει σεμινάριο ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ από το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων.

Το σεμινάριο είναι πρωτοβουλία και διοργάνωσης του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Κόνιτσας, είναι δωρεάν για τα μέλη του Συλλόγου μας αλλά και για οποιονδήποτε πολίτη θέλει να παρακολουθήσει και πραγματοποιείται με την αμέριστη βοήθεια και παρουσία διασωστών και ιατρών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Ιωαννίνων, με την υποστήριξη της Ε' Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου και υπό την αιγίδα του Δήμος Κόνιτσας

Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και εμπεριέχει
✅πρώτες βοήθειες,
✅καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση,
✅αντιμετώπιση τσιμπημάτων - δηγμάτων,
✅αντιμετώπιση καταγμάτων
και είναι απαραίτητη γνώση για όλους τους κυνηγούς που κατά την δραστηριότητα τους βρίσκονται απομακρυσμένοι σε βουνό και λόγγο, αλλά και για όλους τους πολίτες.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κόνιτσας, με ώρα έναρξης 9 το πρωί.

Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη και αναγκαία για όλους και οι γνώσεις που θα αποκομιστούν είναι ρητή δήλωση αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο.

Μάθε να σώζεις μια ζωή.

Κυριακή 7 Απριλίου στις 9 το πρωί στο Δημαρχείο Κόνιτσας.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ.

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ.Κόνιτσας
Τιπούρτης Τρύφωνας
 
Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Ο πρόεδρος της Δ´ΚΟΣΕ Νίκος Σταθόπουλος και ο πρόεδρος ΚΣΕ Γιώργος Αραμπατζής βράβευσαν τον Ο.Φ.Κ.Α.Θ. και το παράρτημα Αθηνών ως ελάχιστη ηθική αμοιβή για την πολυετή προσφορά τους και εκπροσώπιση της κυνηγετικής οικογένειας στον εθελοντισμό.




 
Προσκληση Γενικής Συνέλευσης

Τη Κυριακή 7/4/2019, δεν υπήρξε νόμιμη απαρτία, όπως προβλέπεται από το καταστατικό μας, για το λόγο αυτό τη Κυριακή 14/4/2019 και ώρα 08:30πμ θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Καλαμάτας στην οδό Υπαπαντής.

Αναλυτικά τα θέματα:

  1. ΟΙκονομικός Απολογισμός έτους 2018
  2. Προυπολογισμός έτους 2019
  3. Διοικητικός Απολογισμός έτους 2018
  4. Έγκριση επιβολής έκτακτής εισφοράς α) υπέρ Συλλόγου και β) υπέρ Γ΄ ΚΟΠ
  5. Θηραματική πολιτική
  6. Έγκριση εξόδων Γενικής Συνέλευσης
 


Ο Σύλλογός μας σας προσκαλεί να συμμετέχετε στον εθελοντικό καθαρισμό της Δυτικής παραλίας Καλαμάτας τη Κυριακή 12 Μαίου 2019 και ώρα 09:00πμ.

Πληροφορίες στο γραφείο του Συλλόγου μας, Αγίου Παντελεήμονος 13 και στο τηλέφωνο 2721023744
 
Κυνηγετικός Σύλλογος Αιγάλεω

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου μας και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου Γιώργος Πετράκης , δικηγόρος στον Άρειο Πάγο είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Περιστερίου με υποψήφιο Δήμαρχο τον δημοσιογράφο - επιχειρηματία και πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου Γιάννη Καλαντώνη και το συνδυασμό " Νέα Πορεία για το Περιστέρι μας ".

 
Πατριδα ο κυνηγετικος συλλογος Αιγαλεω δεν μπορει να διοικησει περιπτερο οχι δημο.
Ολα τα μαργαριταρια εχουν μαζευτει εκει,ειτε απο Παγο ειτε απο παγκο.....
 
ΠPOΣKΛHΣH ΣE ETHΣIA ΦIΛIKH ΔIOPΓANΩΣH ΠHΛINOY ΣTOXOY SPORTING TH KYPIAKH 9/6 ΣTO ΣKOΠEYTHPIO AΣΠPOΠYPΓOY ΠΛHPOΦOPIEΣ ΣTO THΛ TOY K.Σ. AXAPNΩN 2102463256 EΩΣ 7/6

Αν ο κ.σ. Αχαρνών κάνει φέτος τον αγώνα στον Ασπρόπυργο, μάλλον ήταν προεκλογικά καραγκιοζιλίκια τα εγκαίνια του σκοπευτηριου...
 
Ο Σύλλογος μας σας καλεί να συμμετέχετε στο εκπαιδευτικό σεμινάριο «Κυνηγετική σκοποβολή και ασφαλής χρήση όπλων» που θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 και ώρα 09:00πμ στο χώρο του Σκοπευτηρίου Καλαμάτας.
Εκπαιδευτής θα είναι ο Διευθυντής της Ελληνικής σχολής κυνηγετικής σκοποβολής Κος Χαράλαμπός Αιγινήτης.

 
Έκτακτη εισφορά υπάρχει κάθε χρόνο σχεδόν στους κυνηγετικους σύλλογους κ είναι υπέρ της κυνηγετικης ομοσπονδίας... Οι σύλλογοι της Πελοποννήσου ας πούμε δίνουν κάθε χρόνο έκτακτη εισφορά στην ομοσπονδία Πελοποννήσου 5-10 ευρώ ... Φαντάζομαι αυτό εννοεί η παραπάνω πληροφορία κ όχι κάτι καινούργιο
 
Έκτακτη εισφορά υπάρχει κάθε χρόνο σχεδόν στους κυνηγετικους σύλλογους κ είναι υπέρ της κυνηγετικης ομοσπονδίας... Οι σύλλογοι της Πελοποννήσου ας πούμε δίνουν κάθε χρόνο έκτακτη εισφορά στην ομοσπονδία Πελοποννήσου 5-10 ευρώ ... Φαντάζομαι αυτό εννοεί η παραπάνω πληροφορία κ όχι κάτι καινούργιο
Κυκλοφορησε ενας πινακας( δεν μπορω να τον ξαναβρω)που αναφερει οτι θα μας κρατησουν χρηματα για "Δημοσιες σχεσεις" περαν των φιλοθηραματικων έργων, εκδοσεων κλπ. Πρωτη φορα εγινε αυτό ή ισχυει ηδη;
 
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εθελοντική αιμοδοσία

Τη Κυριακή 4 Αυγούστου το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Συλλόγου μας εθελοντκή αιμοδοσία για την υποστήριξη τράπεζας αίματος.
Όσοι από τα μέλη μας ή από τις οικογένειες τους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία μπορουν να το κάνουν δηλώνοντας το όνομα τους και το τηλέφωνό τους στο γραφείο του Συλλόγου ή στο τηλ. 2721023744 και ώρες 09:00-14:00.
Όσοι και όσες δηλώσουν συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ τους,περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αιμοδοσία παραθέτουμε ευθύς αμέσως.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣΗ

Κάθε άνθρωπος, άνδρας ή γυναίκα, 18/60 ετών μπορεί να αιμοδοτήσει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι υγιής. Θα πρέπει:

 Να είναι τουλάχιστον 50 κιλά.
 Να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ (6-7 ώρες τουλάχιστον).
 Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα.
 Να έχει φάει ένα ελαφρύ πρωινό (ιδανικά ένα τοστ ή μια τυρόπιτα). Όσοι επιθυμούν να αιμοδοτήσουν απόγευμα (στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας) πρέπει να έχουν φάει ένα πλήρες γεύμα 2-3 τουλάχιστον ώρες πριν να αιμοδοτήσουν.
 Να μην έχει συμπτώματα από ενεργή λοίμωξη ή αλλεργία.
 Να μην παίρνει αντιβίωση.
 Να μην έχει κάνει πρόσφατα αντιτετανικό ορό.
 Να μην έχει κάνει τατουάζ ή κάποιο τρύπημα το τελευταίο 6μηνο.
 Να μην έχει υποβληθεί σε χειρουργείο το τελευταίο 6μηνο και να μην του έχει χορηγηθεί αίμα – να μην έχει προγραμματισμένο χειρουργείο το επόμενο 6μηνο
 Συμπληρώνει ένα έντυπο-φόρμα και αξιολογείται από τον υπεύθυνο γιατρό. Εφόσον όλα είναι καλά, προχωρά στην αιμοδότηση που διαρκεί περίπου 5’-10’.

ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΟΣΟΙ:

 Πάσχουν από κάποιο σοβαρό νόσημα.
 Έχουν ιστορικό ηπατίτιδας ή άλλων λοιμωδών νοσημάτων.
 Είναι φορείς του AIDS.
 Είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
 Έχουν ομοφυλοφυλικές σχέσεις.
 Έχουν σεξουαλικές σχέσεις με πολλούς συντρόφους χωρίς προφύλαξη ή σχέσεις επί αμοιβής.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣΗΣ:

Μετά την αιμοληψία και για το υπόλοιπο της ημέρας ο αιμοδότης θα πρέπει:
 Να καταναλώσει πολλά υγρά-νερό, χυμούς- για να ενυδατωθεί.
 Να μην καπνίσει τουλάχιστον για μία ώρα γιατί μπορεί να φέρει ζάλη.
 Να μην οδηγήσει για μία ώρα.
 Να μη σηκώσει μεγάλο βάρος με το χέρι που αιμοδότησε για 72 ώρες.
 Να αποφύγει τις βαριές εργασίες, τα αθλήματα, τα σπορ και το γυμναστήριο για την υπόλοιπη ημέρα.
 
Back
Top