αυτο για την φυλαχτρα, το πληρωσα πολλες φορες. αλλα δεν γινετε τιποτα. δοκιμασα τα παντα.μεχρι και με ουλτρεξ λουστικα, αλλα εξακολουθω να μην μπορω να κατσω στον κωλο μου.
Στέφανε στα μέρη μας για δύο συνεχόμνες χρονιές οι βελανιδιές δεν ειχαν βελανίδια.Πέρυσι μαλιστα μετά απο πολλά χρόνια δεν ειχαν ούτε οι αριές.Για φέτος η αλήθεια είναι οτι δεν ξέρω τίποτα.Η φασσα είναι πολύ ευαίσθητη στην κίνηση. Η παραμικρή κίνηση γίνεται αντιληπτή καθώς έστω και ένα πουλί να δει κάτι αλλάζει πορεία όλο το κοπάδι. Αντίθετα διάφορες μελέτες που έχω διαβάσει λένε ότι δεν έχουν πρόβλημα στα χρώματα καθώς κυνηγοί φόρεσαν ακόμα και κόκκινα ρούχα και οι φάσσες συνέχισαν να περνάνε από το καρτέρι.
Θέλω να ρωτήσω αν ισχύει αυτό που έχω ακούσει ότι η βελανιδιά (δρυς) και κατ'επέκταση όλο το βελανιδοδασος βγάζει βελανίδια κάθε δεύτερο χρονο; Όσο προσπάθησα να το παρατηρήσω δεν μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα.
Γενικότερα έχω παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια ότι δεν έχει πολύ βελανιδι. Φέτος λένε ότι έχει... θα το διαπιστώσω σε ένα μήνα ιδίοις ομασι.Στέφανε στα μέρη μας για δύο συνεχόμνες χρονιές οι βελανιδιές δεν ειχαν βελανίδια.Πέρυσι μαλιστα μετά απο πολλά χρόνια δεν ειχαν ούτε οι αριές.Για φέτος η αλήθεια είναι οτι δεν ξέρω τίποτα.
Να ρωτήσεις το μέντιουμ .Ερώτηση μέρος που έχει κοντά επαρχιακό ασφαλτοστρωμένο δρόμο και δεν είναι μεγάλο υψόμετρο αλλά έχει πολύ βελανίδι, μπορεί να έχει φάσσες;
Να ρωτήσεις το μέντιουμ .
Και ναι και οχι.
Ρε φιλαράκι αυτά που ρωτάς δεν απαντιούνται ετσι απλά .Αν ειναι να απαντήσουμε με θεωρίες για να μην πω τιποτα άλλο ......τότε οκ !Κατατοπιστικότατος όπως πάντα![]()
Θέλω να ρωτήσω αν ισχύει αυτό που έχω ακούσει ότι η βελανιδιά (δρυς) και κατ'επέκταση όλο το βελανιδοδασος βγάζει βελανίδια κάθε δεύτερο χρονο; Όσο προσπάθησα να το παρατηρήσω δεν μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα.
Ρε φιλαράκι αυτά που ρωτάς δεν απαντιούνται ετσι απλά .Αν ειναι να απαντήσουμε με θεωρίες για να μην πω τιποτα άλλο ......τότε οκ !
Το Σάββατο στην κρασοκατάνυξη αφού φαμε ολη την προβατίνα μετά θα μιλήσουμε και το πρωί θα παμε για εξάσκηση στα αγριοπερίστερα .Οι δυό μας γιατί τον αδερφό σου θα τον πονάει ακόμη το νύχι το βγαλμένο...χα χα ..
σημερα λοιπον ειχε εξορμηση για φασσες στο βουνο(ομαλος).τα πουλια ελαχιστα εως καθολου γιατι μαλλον τις προηγουμενες ημερες τουφεκιστηκαν πολυ παρ ολα αυτα καταφερα και πηρα μια και αλλη μια μου ξεφυγε στο παρα τριχα.ειχα και μια ανελπιστη συναντηση με τρυγονι το οποιο ευτυχως κατεληξε στο σακουλι αλλα δεν ειναι στη φωτο
Βάση των ημερομηνιών που είδα πουλιά πέρσι και πρόπερσι Δημήτρη, η τελευταία βδομάδα του Οκτώβρη έβαλε τα περισσότερα, αλλά εξαρτάται και από πως θα πάει ο καιρός...Εγω μάλλον για 24 Οκτώβρημε βλέπω .Μπορεί όμως και μια βδομάδα αργότερα.
Αντε να δούμε φέτος τι με περιμένει........
![]()
Βάση των ημερομηνιών που είδα πουλιά πέρσι και πρόπερσι Δημήτρη, η τελευταία βδομάδα του Οκτώβρη έβαλε τα περισσότερα, αλλά εξαρτάται και από πως θα πάει ο καιρός...
είδωμεν
Πέρσι Δημήτρη είδα πολλά κοπάδια τέλη Οκτώβρη αλλά ψηλωμένα πολύ ''ταξιδιάρικα''.
Το κακό ήταν που δεν έμειναν πουλιά το χειμώνα.