Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ταδωσε όλα σήμερα η μικρή.
Έστρωσε το ψάξιμο της και άρχισε να κάνει οικονομία δυνάμεων.

hosting immagini
Γιάννη ωραια φωτο! Βλεπω το επανιελ και το λίγουρευομαι,εχω ακούσει οτι αυτη η ράτσα ειναι κορυφή στα ορτυκια! Ειχε περασμα σημερα; 5 ορτυκακια βλεπω!

Ο φίλος μου σήκωσε πεντεξι σήμερα που ήταν στις πέρδικες, αλλά δεν τα κυνηγαει. Στα νησιά και στα νοτια είχε περάσματακι από ότι φαίνεται.

Γιάννη ωραια φωτο! Βλεπω το επανιελ και το λίγουρευομαι,εχω ακούσει οτι αυτη η ράτσα ειναι κορυφή στα ορτυκια! Ειχε περασμα σημερα; 5 ορτυκακια βλεπω!
Είναι κόκκερ field, κυνηγετικο δηλαδή.
Πολύ καλό και στο απορτ.

Ταδωσε όλα σήμερα η μικρή.
Έστρωσε το ψάξιμο της και άρχισε να κάνει οικονομία δυνάμεων.

hosting immagini
Μπράβο Γιάννη και να χαίρεσαι το σκυλάκι σου, τα κόκερ άμα είναι από κυνηγετικά αίματα είναι ''σκούπες'' και όχι μόνο στα πουλιά αλλά και στο λαγό, όσο για το απόρτ κάνει και σε στεριά και σε νερό με το ίδιο πάθος.
Ένας θείος μου είχε πριν χρόνια ένα κόκκινο κόκερ, που τον λέγαμε ''υδρόβιο'', ένα απόγευμα σε παραθαλάσσιο μέρος ντουφεκίσαμε κίχλα και τράβηξε 100 μέτρα μέσα στη θάλασσα, με 6 μποφόρ κύμα, μπήκε μέσα με το ζόρι και την έβγαλε μετά από 2 ωρες αφού είχε νυχτώσει, αφού τον χάσαμε μέσα στα κύματα και λέγαμε ότι πνίγηκε.
Μετά να δεις χαρές που έκανε που κατάφερε να βρεί την κίχλα.

Χρήστο κάποια πουλιά περνάνε καθημερινά αλλά δεν μένουν.
Προσοχή με την κακοκαιρία που έρχεται γιατί τότε θα αναγκαστούν τα πουλιά να μείνουν και θα τα ευχαριστηθειτε για δύο τρεις μέρες. Η Μαρωνεια θα ήταν για μένα η πρώτη επιλογή με βροχή.

Γιάννη το κακό είναι ότι βλέπω στα site του καιρού οι καταιγίδες που μας έδινα από Δευτέρα να γίνονται συννεφιές...

Βλέπω τις προβλέψεις και τελικά ξαναέβαλαν καταιγίδες από Τρίτη... :)

Κυπρο της πουτανας σημερα.
φολες σε ολες τις περιοχες απο τους κασετοφωνακηδες για να μην ειμαστε στα ποδια τους.
η κατασταση ξεφυγε.
φανηκα τυχερος που δεν μπόρεσα να παω.
ο μοσμος αγανακτησε.
θα χουμε σκοτωμους.
φιλος γλυτωσε παρα λιγο τα δυο δκυλια κ περιμενει για το αλλο.
αλλος φιλος εχασε σε κλασματα αλλα δυο.
αμα θελουν ετσι........
Δεν σας λεω προβλεψεις γιατι ειμαι κυπρο.
ομως εμείς αυριο θα χουμε πουλια συμφωνα με τις μελέτες μου.
Γιαννη κ κρητη θα χετε ο μεσαιος αξονας περναει απο εσας κ πιστευω θα βρειτε λιγα.
μας καναν να ''μισησουμε'' ενα λατρεμενο κυνηγι του καλοκαιριου οι πουστηδες.

να ρωτησω ρε παιδια, μιας και ειμαι ασχετος στο θεμα ορτυκι.

πως γινετε να περιμενουμε περασματα σε κυπρο, κρητη, κομοτινη, αφου δινει νοτιαδες και δυτικους?
οι ΒΑ δεν ειναι αυτοι που ευνωουν τα περασματα του ορτυκιου?

Σημερα στα γνωστα μερη 1 εδω και εκει .Συνολο μεχρι 09.00 ειδα 5 το 1 απο αυτα το εψαχνα απο 7.15 μεχρι 8.50 αφου εσφιγγε στα βραχια και στα σκοιναρια με πρεσαρισμα συνεχες και με αποτυχημενα σηκωματα στο τελος ματωσα με μια τελεια φερμα.Απο αυριο μεχρι τις 10 Οκτωμβρη θα ξερουμε αν θα κανουμε ορτυκια φετος που παραδοσιακα ειναι μερες μεγαλων μπασιματων η θα ειναι κακη οπως με τα τρυγονια.

Κυπρο της πουτανας σημερα.
φολες σε ολες τις περιοχες απο τους κασετοφωνακηδες για να μην ειμαστε στα ποδια τους.
η κατασταση ξεφυγε.
φανηκα τυχερος που δεν μπόρεσα να παω.
ο μοσμος αγανακτησε.
θα χουμε σκοτωμους.
φιλος γλυτωσε παρα λιγο τα δυο δκυλια κ περιμενει για το αλλο.
αλλος φιλος εχασε σε κλασματα αλλα δυο.
αμα θελουν ετσι........
Δεν σας λεω προβλεψεις γιατι ειμαι κυπρο.
ομως εμείς αυριο θα χουμε πουλια συμφωνα με τις μελέτες μου.
Γιαννη κ κρητη θα χετε ο μεσαιος αξονας περναει απο εσας κ πιστευω θα βρειτε λιγα.
μας καναν να ''μισησουμε'' ενα λατρεμενο κυνηγι του καλοκαιριου οι πουστηδες.
Καλημερα! Χρυσανθε η κατασταση που περιγραφεις ειναι τραγικη! Και πραγματικα αν ειχα σκυλο και παθαινα κατι τετοιο,θολωνεις..και η κατασταση μπορει να ξεφύγει! Τωρα οσο αφορά για πέρασμα σημερα,και εγω το ιδιο πίστευα! Ηταν ιδανικές συνθηκες και σιγουρα θα ειχε κάποια πουλια εδω σημερα σε συνδοιασμο με την μεγαλη πρωινή υγρασια (παλιοί κυνηγοί μου εχουν πει οτι οταν εχει πολυ υγρασια το βραδυ αλλα και το πρωι τα πουλια καθίζουν πιο ευκολα). Αλλα πραγματικα απο την πρωτη του μήνα βγαίνω σχεδόν καθημερινά καταγράφοντας πανω απο 10 χιλιόμετρα την μέρα,και οι τόποι που παω ειναι και μακρια απο το σπίτι μου..εχω ταλαιπωρηθεί και εγω πολυ αλλα και η γυναίκα μου μουρμουρίζει..το καλο έχασα 2-3 κιλα περιττά που ειχα,και μάζεψα μερικά ορτυκια..απο αυριο εχει ο Θεός!

Ξεχασα να αναφερθω στα παιδια τις ομοσπονδιακης θηροφυλακης που τις νυχτες τις Λαυρεωτικης ψαχνουν και μαζεβουν κασετοφωνα με την συνεχεις περιπολιες καποιοι τεμαχιαριδες εχουν παρει γερο μαθημα και οσοι σκεφτονται ειμαι σιγουρος οτι θα το μετανιωσουν.

Εγώ δεν θα τα μάζευα...θα περίμενα να πάνε να τα μαζέψουν και μετά κατάσχεση όπλου, πινακίδες κλπ κλπ...να τους κόψουν το κυνήγι αν γίνεται! Έτσι και αλλιώς αυτοί προσπαθούν να κόψουν το κυνήγι σε όλους τους υπόλοιπους..

Status
Not open for further replies.
Back