Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νοτιας και υγρασία. Απόλυτη νεκρα, ούτε μικροπουλα δεν πέταξαν.
Ελάχιστες τουφεκιες στην Αντιπαρο.

Καλο μεσημερι! 5 ωρες περπατητο σηκωσα ενα ζευγαρι (αρσενικο-θηλυκο),το πρωτο επεσε με direct και το δευτερο που ειχε ξεμακρυνει με lampro tordo 9αρι!
Πιθανον να ηταν απομειναρια της χθεσινης μερας γιατι σημερα και ολο το βραδυ χθες ειχε παλιοκαιρο με νοτιοδυτικους ανεμους,αρκετα ισχυρους θα ελεγα..δεν νομιζω να πεταξε τιποτα χθες το βραδυ..
eeoHNMM.jpg

Ετσι ειναι Κωσταντινε! Το εχασα σε μια τουφεκια πριν λιγο καιρο!! Εχει 25 ευρω!!! Το εχω παραγγειλει..αλλα μαλλον εχει προβλημα η ασφαλεια που το κραταει μεσα στο κλειστρο.πρεπει να το παω σε οπλουργο και δεν ευκαιρω...

Ετσι ειναι Κωσταντινε! Το εχασα σε μια τουφεκια πριν λιγο καιρο!! Εχει 25 ευρω!!! Το εχω παραγγειλει..αλλα μαλλον εχει προβλημα η ασφαλεια που το κραταει μεσα στο κλειστρο.πρεπει να το παω σε οπλουργο και δεν ευκαιρω...
Το χω πάθει και γω Γιάννη δεν είναι τιποτα,το γράψα γιατί νόμιζα ότι το χάσες σημερα.

Αν ισχυουν αυτες οι πληροφοριες, που δυστυχως ομως δεν επιβεβαιωνονται απο τα παιδια του φορουμ, και με το σεναριο του καιρου, που μεγαλο μετωπο με καταιγιδες καλυπτει ολη τη νοτιοανατολικη μεσογειο, απαγορευοντας στην ουσια μετανασταυση απο Ελλαδα σε Αφρικη, προβλεπω αυριο ολα τα ακρωτηρια στα κλασσικα περασματα να μετατραπουν σε Σουδαν.

κιομως εγιναν περασματα και μαληστα καλα περασματα.
εγω δεν ενημερωθηκα απο κανεναν, παρα μονο αυτην την ωρα. και επειδη πρωτη χρονια κυνηγω αυτο το θηραμα, απογοητευτικα απο την μη εγκυρη ενημερωση. δεν τρεχει ομως και τιποτα. ο χειμωνας ερχετε, και αυτοι που σημερα κλανουν για τα ορτυκια, αυριο θα φανε χ@σημο για φασσες..

Παιδια στις εκλογες που ειχα κατέβει τα πατρια εδαφη πηγα για ορτυκακια σε μερος που τις προηγουμενες μερες μου ειπαν οτι εβγαζε. Λογο πολυκοσμίας ημουν εκει απο τις 4 με καιρο ξαστερο και ενα ελαφρι βοριαδακι και καθολου υγρασια. κατα την διαρκεια του καφέ ακουσα ορτυκακια. Οστωσο μιση ωρα πριν το ξημέρωμα ο αερας εκοψε και επεσε τρομερη ομιχλη. Σε σημειο που ειχε ξημερωσει και λογο χαμηλης ορατοτητας δεν ξεκίναγαν ουτε οι ποιο "βιαστικοι". Μολις ξεκινησαμε ενα τρυγονακι που ξεκλαρωσε μου εκανε την χαρη να μου δωσει μια πολυ καλη ντουφεκια και να μπει στην τσαντα, (35 μετρα με 5*/ Lambro Euromix 8-9!!!) απο εκει και μετα ολα στραβα. Ορτυκια ελαχιστα και τα σκυλια δεν εψαχναν καλα για καποιο λογο. Μετα απο αρκετα εως πολλα χιλιομετρα περπατημα ενα βορινο κομματι του βουνου μου εδωσε 3 ορτικακια (ξεπεταγμενα με τα ποδια). Αυτα μαζι με αλλο ενα προς το τελος τις διαδρομης ηταν ολα ολα που βρικα. Οι αλλοι κυνηγοι ειχαν και αυτοι απο 2-3 ορτυκια, και σε αυτους επεισης τα σκυλια δεν ηταν στα καλα τους αποτι μου ειπαν, εξερεση ενα κουρτσχααρ που εβγαζε ματια, μεθοδικο ψαξιμο και απιστευτο πονταρισμα και μπλοκαρισμα σε ενα ορτυκι που το ειδα.Απο την συζητηση στο τελος με τους ντοπιους συναδελφους καταλαβα οτι τις προηγουμενες μερες ειχαν παιξει αρκετα κασσετοφωνα με αποτελεσμα ορισμενοι κρεατοσυλεκτες να ξεπερασουν τα 30-40 πουλια. Αν δεν βαλουν μυαλο δεν θα δουμε φως.

Η ασφάλεια είναι ένας πυρος που τον σπρώχνει ένα ελατηριακι,να ελέγξεις και αυτό για να μην ξαναχασεις το μοχλο.

Παιδια στις εκλογες που ειχα κατέβει τα πατρια εδαφη πηγα για ορτυκακια σε μερος που τις προηγουμενες μερες μου ειπαν οτι εβγαζε. Λογο πολυκοσμίας ημουν εκει απο τις 4 με καιρο ξαστερο και ενα ελαφρι βοριαδακι και καθολου υγρασια. κατα την διαρκεια του καφέ ακουσα ορτυκακια. Οστωσο μιση ωρα πριν το ξημέρωμα ο αερας εκοψε και επεσε τρομερη ομιχλη. Σε σημειο που ειχε ξημερωσει και λογο χαμηλης ορατοτητας δεν ξεκίναγαν ουτε οι ποιο "βιαστικοι". Μολις ξεκινησαμε ενα τρυγονακι που ξεκλαρωσε μου εκανε την χαρη να μου δωσει μια πολυ καλη ντουφεκια και να μπει στην τσαντα, (35 μετρα με 5*/ Lambro Euromix 8-9!!!) απο εκει και μετα ολα στραβα. Ορτυκια ελαχιστα και τα σκυλια δεν εψαχναν καλα για καποιο λογο. Μετα απο αρκετα εως πολλα χιλιομετρα περπατημα ενα βορινο κομματι του βουνου μου εδωσε 3 ορτικακια (ξεπεταγμενα με τα ποδια). Αυτα μαζι με αλλο ενα προς το τελος τις διαδρομης ηταν ολα ολα που βρικα. Οι αλλοι κυνηγοι ειχαν και αυτοι απο 2-3 ορτυκια, και σε αυτους επεισης τα σκυλια δεν ηταν στα καλα τους αποτι μου ειπαν, εξερεση ενα κουρτσχααρ που εβγαζε ματια, μεθοδικο ψαξιμο και απιστευτο πονταρισμα και μπλοκαρισμα σε ενα ορτυκι που το ειδα.Απο την συζητηση στο τελος με τους ντοπιους συναδελφους καταλαβα οτι τις προηγουμενες μερες ειχαν παιξει αρκετα κασσετοφωνα με αποτελεσμα ορισμενοι κρεατοσυλεκτες να ξεπερασουν τα 30-40 πουλια. Αν δεν βαλουν μυαλο δεν θα δουμε φως.
Δεν θα βάλουν ποτέ μυαλό...αφού ήξεραν ότι κάποιοι έβαλαν κασετόφωνα και κατέστρεψαν ''νταβαντζήδικα'' το κυνήγι των λοιπών νόμιμων κυνηγών, γιατί δεν έκαναν καταγγελία...

Σήμερα ενημερώθηκα ότι το πρωί είχε λίγα πουλιά. Το ρίσκαρα και το μεσημέρι μετά τη δουλειά πήγα μια βόλτα με ψιλόβροχο. Τα σκυλιά σήκωσαν 4 πουλιά. Τα τρία τα πήρα ενώ το τέταρτο σηκώθηκε μακριά και ούτε σήκωσα το όπλο. Αποτέλεσμα να γυρίσω στο αυτοκίνητο μούσκεμα και με δύο ορτύκια και ένα κεφάλι ορτυκιού. Το υπόλοιπο το έχασα στο δρόμο και έμεινε στο κρεμαστάρι μόνο το κεφάλι του... .fiurius.
Η ράτσα τους ήταν από αυτά τα "Τζουμερκιώτικα". Φουλ στο λίπος! .sarcastic.
Από τους κυνηγούς που ήταν στην περιοχή ακούστηκαν δυο τουφεκιές όλο κι όλο...
Πιθανολογώ ότι δεν ήταν πέρασμα αλλά μάζεμα και οι πρωινοί κυνηγοί ήταν οι τυχεροί που πρόλαβαν να κάνουν κάτι...

Status
Not open for further replies.
Back