Παιδια στις εκλογες που ειχα κατέβει τα πατρια εδαφη πηγα για ορτυκακια σε μερος που τις προηγουμενες μερες μου ειπαν οτι εβγαζε. Λογο πολυκοσμίας ημουν εκει απο τις 4 με καιρο ξαστερο και ενα ελαφρι βοριαδακι και καθολου υγρασια. κατα την διαρκεια του καφέ ακουσα ορτυκακια. Οστωσο μιση ωρα πριν το ξημέρωμα ο αερας εκοψε και επεσε τρομερη ομιχλη. Σε σημειο που ειχε ξημερωσει και λογο χαμηλης ορατοτητας δεν ξεκίναγαν ουτε οι ποιο "βιαστικοι". Μολις ξεκινησαμε ενα τρυγονακι που ξεκλαρωσε μου εκανε την χαρη να μου δωσει μια πολυ καλη ντουφεκια και να μπει στην τσαντα, (35 μετρα με 5*/ Lambro Euromix 8-9!!!) απο εκει και μετα ολα στραβα. Ορτυκια ελαχιστα και τα σκυλια δεν εψαχναν καλα για καποιο λογο. Μετα απο αρκετα εως πολλα χιλιομετρα περπατημα ενα βορινο κομματι του βουνου μου εδωσε 3 ορτικακια (ξεπεταγμενα με τα ποδια). Αυτα μαζι με αλλο ενα προς το τελος τις διαδρομης ηταν ολα ολα που βρικα. Οι αλλοι κυνηγοι ειχαν και αυτοι απο 2-3 ορτυκια, και σε αυτους επεισης τα σκυλια δεν ηταν στα καλα τους αποτι μου ειπαν, εξερεση ενα κουρτσχααρ που εβγαζε ματια, μεθοδικο ψαξιμο και απιστευτο πονταρισμα και μπλοκαρισμα σε ενα ορτυκι που το ειδα.Απο την συζητηση στο τελος με τους ντοπιους συναδελφους καταλαβα οτι τις προηγουμενες μερες ειχαν παιξει αρκετα κασσετοφωνα με αποτελεσμα ορισμενοι κρεατοσυλεκτες να ξεπερασουν τα 30-40 πουλια. Αν δεν βαλουν μυαλο δεν θα δουμε φως.