Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πολύ πλούσιο απογευματινό όντως. Όσο για τις αστοχίες η μυική μνήμη κάνει τη ζημιά... Μια τη benelli μια το beretta έχω μπερδέψει το είναι μου μάλλον! Χαχα! Το δίκανο 200 γραμμάρια παραπάνω αλλά και 15 πόντους πιο κοντό σε συνολικό μήκος...
Ακόμα και τα μέτρα να είναι απόλυτα σωστά έχει τεράστια διαφορά το swing η σκανδάλη μα και φυσικά η σκοπευτική εικόνα!

Πήγα το μεσημέρι στο χωριό, γιατί δεν είχα πάει το σ/κ και αφού έκανα κάποιες δουλίτσες που έπρεπε, έκανα μια μικρή βόλτα. Μια τσίχλα είδα μόνο, που έφυγε πετώντας μισό μέτρο από το έδαφος ανάμεσα σε θάμνους, της έριξα ένα tordo dispersante αλλά δεν είδα αν τη χτύπησε, έψαξα αλλά δεν τη βρήκα. Μάλλον αυτή η τουφεκιά ήταν η τελευταία της σεζόν !!! Αφού μετά στο καρτέρι από τις 4.00' μέχρι 6.00' μόνο 2 είδα στου διαόλου τη μάνα !!! Δεν άντεξα περισσότερο, έπρεπε και να γυρίσω στα Χανιά, και έφυγα. Την Παρασκευή πρέπει να πάω σε γάμο, το σ/κ ο καιρός θα ξεκωλωθεί πάλι, οπότε μάλλον τελείωσε για φέτος ... :(

Σημερινό απογευματινό στα Μέγαρα... περισσότερος ηταν ο κόσμος στα καρτέρια παρά οι τσίχλες που ανέβηκαν σήμερα ... Στις 5:00 το απόγευμα ειχε άπνοια και 17ο βαθμούς θερμοκρασία ... τουλάχιστον ευχαριστηθήκαμε καφεδάκι... για την ιστορία έριξα 5 φυσιγγια σε 4 πουλιά , ενα στο χέρι και ενα έμεινε στα πεύκα ...στα ίδια κυμάνθηκαν και οι υπόλοιποι δυο της παρέας...αλλωστε δεν είχαμε και μεγάλες προσδοκίες , απλά η αντίστροφη μέτρηση που ήδη ξεκίνησε σε σπρώχνει να εκμεταλλευτείς κάθε ευκαιρια που σου δίνεται ;);)

Βλέπω το πλάγιο το έχεις στρώσει για δουλειά....
Αρίστο καλά έχω παρατηρήσει....
Δν έχω παραισθήσεις...
Τις τελευταίες 3 ημέρες έχω πάει σε 3 διαφορετικά καρτέρια κ τα πουλιά όλο κ λιγότερα....Με το κορυφαίο σήμερα από τις 17:15 ως 18:30 με μόλις 5 σμπάρα μια τσίχλα κ αυτή χαμένη.....hair. κ περιμετρικά καρτέρια ζήτημα να έπεσαν δύο κουτιά φυσίγγια στο σύνολο.
Σήμερα μετάνιωσα που πήγα καρτέρι....no.
Θεωρώ πως η πανσέλινος με τα προ 4-5 ημερών Βοριαδάκια που είχαμε έπεξαν το ρόλο τους στη μετανάστευση......dg.dg.dg.dg.
Κώστα καρτέρι έχω μερες να κάτσω λόγω δουλειάς, αλλά μεσα σε δύο μέρες χάθηκαν οι! τσιχλες. Κοτσυφακια παιζουν....

Κώστα καρτέρι έχω μερες να κάτσω λόγω δουλειάς, αλλά μεσα σε δύο μέρες χάθηκαν οι! τσιχλες. Κοτσυφακια παιζουν....
Παίζουν κοτσύφια αλλά μέχρι αύριο είναι η διορία τους καθώς κλείνει αύριο το κοτσύφι...Αν κ εγώ δν τα χτυπάω λόγο ομορφιάς.....
Τελευταία φορά που χτύπησα καταλάθος κοτσύφι ήταν μια θυλικιά πριν κανα 4άρι χρόνια η οποία πετάχτηκε από τα βάτα μπούκα φωτιά κ εστεικτοδός της ρίχνω μια μπιχτή και κατέβασα την κοτσυφίνα μαζί με ένα κλαρί ελιάς σαν τσιγάρο χοντρή......sarcastic..sarcastic.

Παίζουν κοτσύφια αλλά μέχρι αύριο είναι η διορία τους καθώς κλείνει αύριο το κοτσύφι...Αν κ εγώ δν τα χτυπάω λόγο ομορφιάς.....
Τελευταία φορά που χτύπησα καταλάθος κοτσύφι ήταν μια θυλικιά πριν κανα 4άρι χρόνια η οποία πετάχτηκε από τα βάτα μπούκα φωτιά κ εστεικτοδός της ρίχνω μια μπιχτή και κατέβασα την κοτσυφίνα μαζί με ένα κλαρί ελιάς σαν τσιγάρο χοντρή......sarcastic..sarcastic.
Όπως όμορφο και το τραγούδι τους αλλά τώρα που είναι κατακιτρινα από το λίπος στη σχάρα ειναι όνειρο και χτυπημένα με λαδολεμονο και ρίγανη!

Κατά τις 17:00 που σχόλασα έφυγα στο χωριό για ένα απογευματινό. Στο πρώτο κομμάτι ήταν ήδη τέσσερα άτομα, στο επόμενο άλλοι τρεις, τραβάω με το αμάξι για τη πλαγιά, στα χαμηλά εκεί ήταν άλλα 5-6 όποτε έφυγα για ψηλά σε ένα ξέφωτο μικρό που σου βγαίνουν σαν βολιδες. Από τις 18:15 ξεκίνησαν δειλά δειλά να ανεβαίνουν, τελικά τουφέκισα 7 πουλάκια και πήρα τέσσερις στο χέρι και ένας κοτσυφας δυστηχως χάθηκε σκαλωμενος στην ελιά. Εκτός απο τα επτά που τουφέκισα πέρασαν λίγες ακόμα, καμιά 15αρια, αλλά δεν τις πρόλαβα . Όσες τουφέκισα ήταν μονοτουφεκα γιατί απλά δεν προλαβαίνεις για δεύτερη τουφέκια. Όπλο Beretta s55 και φυσηγγια Ζωχιος διασπορας.

2013 golf tdi 0 60

Μιας και σήμερα έχω ρεπό και ξύπνησα σαν το βρυκόλακα στις 05:30 είπα να πάω ένα πρωίνο καρτέρι....Τα πουλιά από τις 06:50 ξεκίνησαν κ περνούσαν αλλά δν τα προλάβαινα....Από 07:00 μέχρι 07:50 έγινε το πανηγύρι.....μεταααά....απλά τις χάζευα ψιλομένες και γενικότερα λίγα τα πουλιά...
Σήμερα συννεφιά με 8oC & 82% υγρασία με λίγη ομίχλη κατά τόπους.
Φυσίγγια Τordo 30gr No:8 με choke 3*...

screenshot utility

Επιστροφή από χωριό μετά από κυνήγι 3 ημερών, σόλο περπατητό και απογευματινό καρτέρι. Εικόνες μαγικές, μυρωδιές κάμπου και ήχοι φύσης. Συνολικά πρέπει να έκανα κάτι λίγο πάνω ή κάτω από 30 τσιχλοκότσυφα, αρκετά καλά δηλαδή, δεδομένου ότι ήμουν μόνος μου και φυσικά μαθαίνω ακόμα το νέο μου όπλο (που σημαίνει ότι είχα πολλές αστοχίες).
Σε σχέση με τις εικόνες που είχα από τα πέριξ της Αττικής (Μέγαρα, Τανάγρα) ο τόπος έβραζε κυριολεκτικά από πουλιά. Αν είχα ένα ακόμα άτομο ή ακόμα καλύτερα αν ήμασταν 3, το όριο θα ερχόταν καθημερινά. Μόνο στο απογευματινό του Σαββάτου μέτρησα πάνω από 60 πουλιά από τις 5.00 μέχρι τις 6.35. Νικόλα Ρεντίφη σε θυμήθηκα ειδικά εσένα, που έχω καταλάβει ότι σου αρέσουν πολύ τα απογευματινά τσίχλας. Ωστόσο, για τους ντόπιους εκεί, η χρονιά ήταν πολύ φτωχή. Οι φωτογραφίες είναι με τη σειρά: Λήξη του πρώτου μέρους του πρώτου πρωινού στον κάμπο, το απογευματινό μου καρτέρι, η πρώτη εικόνα που βλέπω το πρωί φεύγοντας για τον κυνηγότοπο και η τελευταία που αντικρίζω όταν γυρνώ το απόγευμα. Καλά να είμαστε και του χρόνου να ζήσουμε ωραίες στιγμές. Τώρα διαβάζω συνταγές για τσίχλες και φυσικά προγραμματίζω τις εβδομαδιαίες μου επισκέψεις στο Σχιστό γιατί ... έχω πολύ δρόμο μπροστά μου..

Last edited:
μπραβω σε ολουσας παιδεςςςςς.well done..well done. και εγω εκανα χθες ενα απογευματινο κατα της 6 παρα αρχησανε να παιζουνε απωλες της κατευθηνσης τελικα κρατησα 6 τσιχλονια εαν ειχα κανα καρτερι 50 60 μετρα δυπλαμου θα ειχαμε καλο παιχνιδη,,,,σημερα παλι μια βωλτουλαααα.sarcastic.

Καρτέρι και περπατητο σήμερα 2 άτομα πέριξ Θεσσαλονίκης είδαμε και ακούσαμε 3(!) Ολόκληρα πουλιά και δεν ρίξαμε σε καμία... 2 φασσες πέρασαν στην επιστροφή για το αμάξι αλλά και αυτές μακριά... Η απογοήτευση σε όλο της το μεγαλείο να βγαίνεις έξω και να μην ρίξεις ούτε τουφέκια

Άλλα 2 κοτσυφάκια απόψε στο απογεματινό καρτεράκι (1 άρρεν, 1 θήλυ)...
Και προχτές, πάλι 2: μια κοτσυφίνα και μία κελαηδότσιχλα...
Χτες, απολύτως τίποτα...!
Το ίδιο σκηνικό εναλλάσσεται εφέτος στα δικά μου καθημερινά απογευματινά καρτέρια...! Ελάχιστα πουλιά φαίνονται στο προχωρημένο σούρουπο, και οι ντουφεκιές μου... μετρημένες στα δάκτυλα (έχουν υπάρξει εφέτος και απογευματινά, δίχως να κάνω "μπαμ" ολότελα)...!!! Ειδικά μετά τις κακοκαιρίες, δηλαδή από τα μέσα Γενάρη κι έπειτα, το σκηνικό έχει χειροτερέψει κι άλλο, αντί για το αντίθετο...!!!

Υ.Γ.: Τέρμα και ο πολυαγαπημένος μας κότσυφας, αλλά και η αγαπητή κυριαρίνα (turdus viscivorus) για εφέτος... Και του χρόνου λοιπόν, με υγεία...!!!

Status
Not open for further replies.
Back