Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τίς δεκαοκτούρες ανκαι χιλιάδες δέν τους ρίχνω .
Aφου επιτρεπονται βαρα...terror..sarcastic..sarcastic.
αλλά δέν τίς κτυπώ όπως κ οι περισσότεροι διότι ελκύουν τρυγόνια .
Εδω επικρατει η αντίθετη άποψη(το είχε γράψει κ ο κυπριδημος)ότι οι δεκαοχτουρες "εκτοπίζουν"απο την περιοχή τους τα τρυγόνια..

Aφου επιτρεπονται βαρα...terror..sarcastic..sarcastic.

Εδω επικρατει η αντίθετη άποψη(το είχε γράψει κ ο κυπριδημος)ότι οι δεκαοχτουρες "εκτοπίζουν"απο την περιοχή τους τα τρυγόνια..
Mαζί στο ίδιο κοπαδάκι ,στο ίδιο χωράφι επίσης για φαί .

Τι να σου πω,μπορεί να είναι κ έτσι..δεκαοχτουρες μας έχουνε φάει αλλά δεν έχει τρυγόνια για να το διαπιστώσω..
Το πιο παράξενο που έχω ακούσει από παλιο κυνηγο είναι οτι τουφεκισε κοπάδι με φασσες κ έπεσε μια κ ένα τρυγόνι....

Τι να σου πω,μπορεί να είναι κ έτσι..δεκαοχτουρες μας έχουνε φάει αλλά δεν έχει τρυγόνια για να το διαπιστώσω..
Το πιο παράξενο που έχω ακούσει από παλιο κυνηγο είναι οτι τουφεκισε κοπάδι με φασσες κ έπεσε μια κ ένα τρυγόνι....
Παίζει να ήταν 18ουρες όλα και να τα πέρασε για φασσες
Έχω δει πολλές φορές 18ουρες με τρυγονια και να βόσκουν παρέα και να πετανε μαζί
Έχει τύχει να τουφεκισει ο πατερας μου ενα πουλί από ζευγάρι. Πέφτει με μία τουφεκια σεκος. Το ζεύγος του πέρασε πανω από το κεφάλι μου και ηταν 18ουρα. Παω να μαζέψω το άλλο και ήταν τρυγόνι!

Τα παλαιότερα χρόνια ήταν συχνό φαινόμενο σύμφωνα με τις μαρτυρίες παλιών κυνηγων..μου έλεγε οπατέρας φίλου ότι 20 Ωκτ. που ήταν καρτέρι για τσίχλα δεν ήξερε τι να τουφεκισει πρώτο..
Κι'εγώ πήγα με την ελπίδα για κάνα μικρομπασιματάκι τσίχλας σήμερα .....
Ούτε είδα .......sarcastic.

Σημερα καθομουνα στο καρτερι αλλα δεν ειχε μπασιμο τρυγονιων.Πολυ ζεστη,τα κουνουπια σμηνος!
Το περιεργο ειναι οτι ειδα μια τσιχλα σημερα μεσα στον καυσωνα,μαλλον θα ειναι καλη η χρονια φετος
στην τσιχλα,θα δουμε......

Άιντε και ετοιμάζονται σιγά σιγά από τον άλλο μήνα να μας έρθουν...!

τον πρωτο τσαλαπετηνο τον εχω δει 24 φευβρουαριου οχι φετος , αλλα προπερσυ , το πρωτο τρυγονι το εχω δει 4 απριλιου

τον πρωτο τσαλαπετηνο τον εχω δει 24 φευβρουαριου οχι φετος , αλλα προπερσυ , το πρωτο τρυγονι το εχω δει 4 απριλιου
Όταν δεις συκοφάγο τότε το πολύ σε μια εβδομάδα θα δεις κ τρυγόνι.
Αυτό έχω παρατηρήσει εγώ τουλάχιστο στα μέροι μου...:)
Άλλες χρονιές τν απρίλη βλέπαμε καλά περάσματα...Τα τελευταία 5 χρόνια δν πολυ βλέπω τρυγόνια τν απρίλη. Παρά μόνο 2-3

Status
Not open for further replies.
Back