Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Νεοτερα απο Μεσσηνιακο καμπο...
Σημερα η μερα ηταν καλυτερη, φανηκαν καμποσα πουλακια διασπαρτα απο το πρωι
μεχρι της 9 η ωρα, μεταξυ αυτων περασαν και δυο μπουλουκακια απο 5-6 τρυγονακια
το καθενα. Ενα καταφερα και τουφεκισα το οποιο και το πηρα μονοτουφεκο, τα αλλα ολα μακρια.

Επισης απο το πρωι σημερα ειχε αρκετους μελισσουργους και καποιοι τρυγονοσουρτες
εκραζαν συνεχεια απο τις πρωινες ωρες με πορεια προς τη θαλασσα.
Αυριο παλι... να δουμε μηπως κανει κανα καλο περασμα.

LWmI8t0.jpg

AIptBbW.jpg
Μπραβο ωραιος!!! Αν εχει δηλδη μελισσουργους σημαινει οτι θα υπαρχει κινηση; εμεις βασικα τα λεμε Βουλγαρες τωρα το γιατι δεν το γνωριζω

Ναι Αλεξανδρε, οταν εμφανιζονται συνηθως οι μελισσουργοι σημαινει οτι εχει περασμα γιατι
μαζι μ' αυτους ερχονται και τα τρυγονια μαζι πολλες φορες.
Χθες παντως ειχε μερικα αλλα ηταν ανακατεμενα με τις 18χτουρες και ηταν μπερδεμα το θεμα, θα παω παλι καποιο απογευμα αλλα οχι σημερα

Απο νομο Ηλειας σημερα λιγα πραγματα λιγες τουφεκιες το πρωι στο ξεκλαρωμα κι αυτό ηταν ολο... 4 πουλια ειδα ενα μονο και 3 μαζι αλλα υπερβολικα ανοιχτά χωρις να μπορεσω να τουφεκησω... Αναμένουμε την αυριανή!!! Νομιζω μας χρωστάει ενα καλο πέρασμα αυτες τις μέρες

Δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο.Εμεις εδώ σαν σημάδι έχουμε τα νυχτοκορακια(άσπρο μαύρο φτέρωμα)έτσι τα λέμε εδώ και σκουζουν σαν κοράκια.Τα οποία πετάνε αρκετά ψηλα,κάποτε χαμηλώνουν κιόλας.Και ειναι πράγματι προπομπός..

Tα πουλια αυτα στο νησι μου τους λενε "μπικους" (κοινός τρυγωνοσούρτες). Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι πίσω ακολουθάνε όλα τα φθινοπωρινά πουλιά

Ο τρυγονοσουρτης ειναι ο νυχτοκορακας,συγγενεις με τον ερωδιο στη φωτο αλλα πιο μικρος και μαυροασπρος,απο οτι θυμαμαι,οι ασπροι υπαρχουν σε αφθονια στους υγροτοπους,στην Ηπειρο τους λενε Μπακτσαλια,τα βλεπεις ολο το χρονο οπου εχει υγροτοπους,ακομα και στους πιο φτωχους ανα τη χωρα.
Απο παλιοτερες απαντησεις,εδω...

Μετά το χθεσινό που εμφανίστηκαν κάποια τρυγονακια σήμερα όλοι έλεγαν για κάποιο πιο δυνατό πέρασμα.........ναι καλά.......ha ha.
Καθώς πήγαινα να καθήσω στο πόστο ξεκλαρωσε ένα μεγάλο τρυγόνι από ένα δεντράκι, έφυγε χαμηλά στο ύψος μου και έμεινα επωμισμενος να το κοιτάω μιας και τέτοια τουφέκια θα ήταν επικίνδυνοι για το κοσμο γύρω. Ήταν το μοναδικό που είδα σήμερα, οι τουφεκιές σε όλη τη περιφέρεια μετρημένες που έπεσαν 5 και ας είχε πάλι αρκετό κόσμο.

* Τρυγόνια δεν είχε αλλά είχε άλλα εκλεκτά. ....θηράματα .sarcastic.

screenshot utility windows
.sarcastic.

Καλο μεσημέρι! Ανταπόκριση από Χανιά! Χθες φάνηκαν κάποια πουλιά από οτι μου είπαν 2-3 ο καλύτερος! Σήμερα περιπου τα ίδια! Δεν μπόρεσα να πάω ούτε χθες ούτε σήμερα! Ημουν χωριό σήμερα το πρωι και ειδα ένα συκοφαγο οπως έφευγα! Αύριο τωρα έχει καλο βορειαδακι το βράδυ φεγγάρι δεν έχει καλο αλλά ειναι καλές ημερομηνίες για τρυγόνι ,κάτι μπορεί να γίνει αύριο.
Υ.Γ ξέχασα,στην περιοχή που πάω σήκωσε δυο ορτυκια σήμερα ο φιλος μου και πήρε το ένα..

Καλο μεσημέρι! Ανταπόκριση από Χανιά! Χθες φάνηκαν κάποια πουλιά από οτι μου είπαν 2-3 ο καλύτερος! Σήμερα περιπου τα ίδια! Δεν μπόρεσα να πάω ούτε χθες ούτε σήμερα! Ημουν χωριό σήμερα το πρωι και ειδα ένα συκοφαγο οπως έφευγα! Αύριο τωρα έχει καλο βορειαδακι το βράδυ φεγγάρι δεν έχει καλο αλλά ειναι καλές ημερομηνίες για τρυγόνι ,κάτι μπορεί να γίνει αύριο.
Υ.Γ ξέχασα,στην περιοχή που πάω σήκωσε δυο ορτυκια σήμερα ο φιλος μου και πήρε το ένα..
Όποιος εκανε 2-3 να τον παρακολουθήσεις να δεις που πάει
.yelling.

Καλημέρα από Κυκλάδες σήμερα ήταν καλύτερο το πέρασμα από 7 Σεπτεμβρίου αλλά και πάλι μικρό είδα 23 πουλιά μακρυά κοντά όλα μεγάλα και δυνατά η καρπωση ανά κηνυγο τουλάχιστον στον χώρο που επιτηρουσα εγώ από 2 έως 6 στο χέρι. Και εχτές 9 Σεπτεμβρίου είχε τα μισά πουλιά από ότι είδα σήμερα.

Μπράβο Λεωνίδα! Επιτέλους, έσπασε το ρόδι...! Go on...!

Πρωινη βολτουλα με καφεδακι προς Μεσογεια μερια, παρεα με το Ugartechea, με καινουργιο κοντακι πανω μου, προσδοκωντας μια - δυο τουφεκιες. Ομορφο πρωινο, λιγη δροσια, δεν φανηκε ομως τιποτα. Αλλαξα ποστο και λιγο αργοτερα ενα κοπαδακι αγρια, ηλθε κατα πανω μου, εστριψε μπροστα μου, στα 20 μετρα, δινοντας μου
ευκαιρια και για τις δυο τουφεκιες, εχοντας σιγουρα πανω απο δυο πουλια. Δεν σηκωσα οπλο, δεν ηταν η
τουφεκια που ηθελα. Παρατηρησα ενα αλλο, μονο του, περνουσε γρηγορα, αστραπιαια θα ελεγα, αλλα
μακρυα μου, εσενα θελω, ειπα μεσα μου. Δευτερολεπτα αργοτερα, ο "πυραυλος" αυτος ηλθε και προσγειωθηκε
στο εδαφος, 40 μετρα απο εμενα. Ηπια την τελευταια γουλια και εφυγα, δεν ηταν η μερα του πλαγιου....

οταν εμφανιζονται συνηθως οι μελισσουργοι σημαινει οτι εχει περασμα γιατι
μαζι μ' αυτους ερχονται και τα τρυγονια πολλες φορες.

...(συνήθως) και τα συκοφάγια μαζί...! Πάνε πακέτο αυτά τα πτηνά...!

Παρατηρησα ενα αλλο, μονο του, περνουσε γρηγορα, αστραπιαια θα ελεγα, αλλα
μακρυα μου, εσενα θελω, ειπα μεσα μου. Δευτερολεπτα αργοτερα, ο "πυραυλος" αυτος ηλθε και προσγειωθηκε
στο εδαφος, 40 μετρα απο εμενα.

Σταύρο, αυτό στο έκανε δώρο η Θεά Άρτεμις, ήταν η ανταμοιβή σου, διότι δεν έριξες στα προηγούμενα που ήταν εύκολος στόχος και τα άφησες να συνεχίσουν τη ζωούλα τους...!

Tι ειν' τούτα ωρέ Γιάννο...? Πού πήγες για κυνήγι...? Σε ζωολογικό κήπο...?
Αποστόλη, Νίκο γιατί γελάτε παλικάρια μου; δεν σας έχει τύχει να κυνηγάτε και να έχετε δίπλα σας γαλόπουλα και παγώνι; .ha ha.
Πέρα από τη πλάκα εκεί κοντά έχει κοτέτσια και μιας και σήμερα είχε ησυχία από τουφεκίδει βγήκαν τα οικόσιτα τσάρκα.......sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back