George Ant.
Staff member
θα βάλω το MR από Brain. και φυσίγγια B&P light 30g
Μπράβο Φώτη, όμορφες σαιτεςΜετα από μέρες είπα να εκδράμω Βοιωτία μεριά η επιλογή του μέρους με βάση παλαιότερες εξορμήσεις που πάντα κάτι δίνει. Το πρώτο φάνηκε κατά τις 0710 κατέβηκε εύκολα αλλά φτεροκομένο λίγο μακρινή η ντουφεκιά . Το επόμενο ζευγάρι κατά τις 0800 το κατεβάσαμε εύκολα τραβερσατα με τον φιλο μου τον Δημήτρη αφού πέρασε αναμεσά μας και σε καλό ύψος. Οι ελπίδες αναπτερώθηκαν , ακούσαμε και κάποιες σποραδικές τρυγονοντουφεκιές αν και εκεί είμασταν σχεδόν μόνοι μας. Και εκεί που είπαμε θα έρθουν κι άλλα η ώρα πέρασε και γύρω στις 1000 αποφασίζαμε να φύγουμε και τότε ήρθε και ένα αλλο ρουαγιάλ πάνω απο τα πλατάνια ρέμα ρέμα και έκανα την πρώτη μου αστοχία για φέτος με τρια φυσίγγια το χαιρέτησα κανονικά σε μια βολή που την έχω στο τσεπάκι συνήθως. Δεν πειράζει και έτσι καλά ειναι. Τρία πουλιά ενήλικα και απο τα πολύ μεγάλα μας ακολούθησαν. Σημειωτέον ούτε συκοφαγάδες είδαμε ουτε μελλισουργούς .![]()
3* και είσαι καλυμμένος.Λεγραινά πρωι και οπλο M2!
Αφου θα ερθεις Λεγραινα...να φορας πορτοκαλι...και ας πας μονο για τρυγονια!!θα βάλω το MR από Brain. και φυσίγγια B&P light 30g
Συμφωνώ με τον Ηλία τρυγονι 3.φασα 2, και τσιχλοκοτσυφα 4 τσοκ εκτός από τα περάσματα που το στενεύω λίγο.Σημερα από λάθος έριχνα με 9 νούμερο.σκαγια πάντα στο τρυγονι βάζω 8 ίσως και για τον λόγο αυτό έπεφταν ζωντανά .Τρυαρι θα έβαζα εγώ για να ειμαι μέσα!μέχρι τα 40 μέτρα θα είσαι κομπλέ!
Να είσαι σαν σημαδούρα με τα πορτοκαλί….να σφυράς και να φωνάζεις στα σκυλιά σου….να κοιτάς ψηλά μήπως και περάσει κανένα τριγώνι αντί να κοιτάς τα σκυλιά σου…μην τυχόν και πετάξουν κανένα ορτύκι…και να γράφεις στα παλαιότερα των υποδηματών σου…όλους όσους έχουν πιάσει καρτέρια και προσπαθούν να είναι αόρατοι μήπως και τουφεκίσουν κανένα τριγώνι.
Αφου θα ερθεις Λεγραινα...να φορας πορτοκαλι...και ας πας μονο για τρυγονια!!
Μούφα βάλε....μακρινή τουφεκιά σε τρυγονι που να απαιτεί 3* στα Λεγραινα δεν πρόκειται να κάνεις εκτός και αν είσαι διατεθειμενος να τσακωθείς με άλλους 2-3 για το ποιος το βάρεσε . Άσε που το 90% των πουλιών πετάνε ίσα με τα θυμάρια. Αν σου περάσει πουλί θα σου βγει γλυφτά και κοντά.Λεγραινά πρωι και οπλο M2!
Να κάνω κι εγώ την ερώτηση του ασχετου! Τα τρυγόνια στα περάσματα με τι τσοκ τα κυνηγάτε?
Απλά θέλανε μάλλον λίγο πιο μεγάλη προσκόπευση από αυτή την 8αριών
Νικόλα έχεις δίκιο, για τις αποστάσεις που συνήθως τουφεκάς όμως... Μην με παρεξηγήσεις, μιλάω σοβαρά χωρίς το παραμικρό ίχνος ειρωνείας!!!...Απολύτως καμία αισθητή και αξιόλογη διαφορά στην προσκόπευση μεταξύ 8ριού και 9ριού... Ακόμη και αν υπάρχει, είναι τόσο απειροελάχιστη, που θεωρείται αμελητέα...!
Μιλώ εκ πείρας: έχω ρίξει και ρίχνω κάθε σεζόν χιλιάααααααααααααδες φυσίγγια μ' αυτά τα σκάγια...!!! Και το 10ράκι το ίδιο ως προς την προσκόπευση...!
Καλημερα!!Ο περσινός αόρατος της Λαυρεωτικής, που του φταίγανε τα πορτοκαλί, φέτος παροτρύνει για πορτοκαλί....
Πολύ θετικό αυτό....
Αντε και του χρόνου με υγεια και τουφεκιές στα όρια...![]()
Μέχρι τα 30 μέτρα οι διαφορές στην προσκόπευση όντως είναι αμελητέες.
Τιποτα και στη Λευκιμμη!!!!βλεποντας κ τον καιρο για τις επομενες μερες ξεκινησα να απογοητευομαι...Μετά το χθεσινό που εμφανίστηκαν κάποια τρυγονακια σήμερα όλοι έλεγαν για κάποιο πιο δυνατό πέρασμα.........ναι καλά......
Καθώς πήγαινα να καθήσω στο πόστο ξεκλαρωσε ένα μεγάλο τρυγόνι από ένα δεντράκι, έφυγε χαμηλά στο ύψος μου και έμεινα επωμισμενος να το κοιτάω μιας και τέτοια τουφέκια θα ήταν επικίνδυνοι για το κοσμο γύρω. Ήταν το μοναδικό που είδα σήμερα, οι τουφεκιές σε όλη τη περιφέρεια μετρημένες που έπεσαν 5 και ας είχε πάλι αρκετό κόσμο.
* Τρυγόνια δεν είχε αλλά είχε άλλα εκλεκτά. ....θηράματα
https://postimg.cc/gallery/2rbtumqwi/
https://postimg.cc/gallery/2rbtumqwi/
20180910_093112
Βασίλη το ξέρεις πως το τρυγόνι θέλει κάθε μέρα στα πόστα γιατί τα τελευταία χρόνια κάνουν ένα δύο περάσματα και τέλος, μπορεί να περάσουν τη μέρα που δεν θα το περιμένει κανένας . Πλέον εδώ στο νησί ( και όχι μόνο) έχει γίνει......λαχείο .....Τιποτα και στη Λευκιμμη!!!!βλεποντας κ τον καιρο για τις επομενες μερες ξεκινησα να απογοητευομαι...