Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μετα από μέρες είπα να εκδράμω Βοιωτία μεριά η επιλογή του μέρους με βάση παλαιότερες εξορμήσεις που πάντα κάτι δίνει. Το πρώτο φάνηκε κατά τις 0710 κατέβηκε εύκολα αλλά φτεροκομένο λίγο μακρινή η ντουφεκιά . Το επόμενο ζευγάρι κατά τις 0800 το κατεβάσαμε εύκολα τραβερσατα με τον φιλο μου τον Δημήτρη αφού πέρασε αναμεσά μας και σε καλό ύψος. Οι ελπίδες αναπτερώθηκαν , ακούσαμε και κάποιες σποραδικές τρυγονοντουφεκιές αν και εκεί είμασταν σχεδόν μόνοι μας. Και εκεί που είπαμε θα έρθουν κι άλλα η ώρα πέρασε και γύρω στις 1000 αποφασίζαμε να φύγουμε και τότε ήρθε και ένα αλλο ρουαγιάλ πάνω απο τα πλατάνια ρέμα ρέμα και έκανα την πρώτη μου αστοχία για φέτος με τρια φυσίγγια το χαιρέτησα κανονικά σε μια βολή που την έχω στο τσεπάκι συνήθως. Δεν πειράζει και έτσι καλά ειναι. Τρία πουλιά ενήλικα και απο τα πολύ μεγάλα μας ακολούθησαν. Σημειωτέον ούτε συκοφαγάδες είδαμε ουτε μελλισουργούς .
Μπράβο Φώτη, όμορφες σαιτες

Τρυαρι θα έβαζα εγώ για να ειμαι μέσα!μέχρι τα 40 μέτρα θα είσαι κομπλέ!
Συμφωνώ με τον Ηλία τρυγονι 3.φασα 2, και τσιχλοκοτσυφα 4 τσοκ εκτός από τα περάσματα που το στενεύω λίγο.Σημερα από λάθος έριχνα με 9 νούμερο.σκαγια πάντα στο τρυγονι βάζω 8 ίσως και για τον λόγο αυτό έπεφταν ζωντανά .

Ο περσινός αόρατος της Λαυρεωτικής, που του φταίγανε τα πορτοκαλί, φέτος παροτρύνει για πορτοκαλί....:)
Πολύ θετικό αυτό....:)
Αντε και του χρόνου με υγεια και τουφεκιές στα όρια...:D

Να είσαι σαν σημαδούρα με τα πορτοκαλί….να σφυράς και να φωνάζεις στα σκυλιά σου….να κοιτάς ψηλά μήπως και περάσει κανένα τριγώνι αντί να κοιτάς τα σκυλιά σου…μην τυχόν και πετάξουν κανένα ορτύκι…και να γράφεις στα παλαιότερα των υποδηματών σου…όλους όσους έχουν πιάσει καρτέρια και προσπαθούν να είναι αόρατοι μήπως και τουφεκίσουν κανένα τριγώνι.

Αφου θα ερθεις Λεγραινα...να φορας πορτοκαλι...και ας πας μονο για τρυγονια!!

Λεγραινά πρωι και οπλο M2!
Μούφα βάλε....μακρινή τουφεκιά σε τρυγονι που να απαιτεί 3* στα Λεγραινα δεν πρόκειται να κάνεις εκτός και αν είσαι διατεθειμενος να τσακωθείς με άλλους 2-3 για το ποιος το βάρεσε . Άσε που το 90% των πουλιών πετάνε ίσα με τα θυμάρια. Αν σου περάσει πουλί θα σου βγει γλυφτά και κοντά.

Να κάνω κι εγώ την ερώτηση του ασχετου! Τα τρυγόνια στα περάσματα με τι τσοκ τα κυνηγάτε?

Με τι τσοκ τα κυνηγαω τα τρυνονια,το 4αρι βαζω αλλα οπλο και τσοκ το αφηνω στο αυτοκινητο
για να μην το κουβαλαω τζαμπα στο καρτερι.sarcastic.

Απλά θέλανε μάλλον λίγο πιο μεγάλη προσκόπευση από αυτή την 8αριών

...Απολύτως καμία αισθητή και αξιόλογη διαφορά στην προσκόπευση μεταξύ 8ριού και 9ριού... Ακόμη και αν υπάρχει, είναι τόσο απειροελάχιστη, που θεωρείται αμελητέα...!
Μιλώ εκ πείρας: έχω ρίξει και ρίχνω κάθε σεζόν χιλιάααααααααααααδες φυσίγγια μ' αυτά τα σκάγια...!!! Και το 10ράκι το ίδιο ως προς την προσκόπευση...!

Last edited:
...Απολύτως καμία αισθητή και αξιόλογη διαφορά στην προσκόπευση μεταξύ 8ριού και 9ριού... Ακόμη και αν υπάρχει, είναι τόσο απειροελάχιστη, που θεωρείται αμελητέα...!
Μιλώ εκ πείρας: έχω ρίξει και ρίχνω κάθε σεζόν χιλιάααααααααααααδες φυσίγγια μ' αυτά τα σκάγια...!!! Και το 10ράκι το ίδιο ως προς την προσκόπευση...!
Νικόλα έχεις δίκιο, για τις αποστάσεις που συνήθως τουφεκάς όμως... Μην με παρεξηγήσεις, μιλάω σοβαρά χωρίς το παραμικρό ίχνος ειρωνείας!!!
Μέχρι τα 30 μέτρα οι διαφορές στην προσκόπευση όντως είναι αμελητέες. Από κει και πέρα τα πιο ψιλά σκάγια χάνουν με μεγαλύτερο ρυθμό την ταχύτητα τους, πέφτουν στις λεγόμενες "μένουσες" και θέλουν μεγαλύτερη προσκόπευση. Όπως μεγαλύτερη προσκόπευση θέλουν τα ανοιχτά τσοκ σε σχέση με τα σφιχτά. Χιλιάδες φυσίγγια δεν έχω ρίξει, αλλά αυτές οι εκατοντάδες φυσιγγίων που έχω κάψει τα τελευταία 8 χρόνια που κυνηγάω "συστηματικά" τσίχλα-τρυγόνι αυτό μου έχουν δείξει.

Ο περσινός αόρατος της Λαυρεωτικής, που του φταίγανε τα πορτοκαλί, φέτος παροτρύνει για πορτοκαλί....:)
Πολύ θετικό αυτό....:)
Αντε και του χρόνου με υγεια και τουφεκιές στα όρια...:D
Καλημερα!!
Μολις μαθεις...να διαβαζεις "σωστα"... και ξεπερασεις τα κομπλεξ σου...μπορουμε να τα ξαναπουμε.
Με εκτιμηση...Καλη συνεχεια!!

Μέχρι τα 30 μέτρα οι διαφορές στην προσκόπευση όντως είναι αμελητέες.

Βill (δεν παρεξηγώ καθόλου), και μέχρι τα 40 μέτρα, στο εγγυώμαι, όπου έχω σκοτώσει μερικές χιλιάδες τσιχλοκότσυφα, οι ίδιες προσκοπεύσεις "δουλεύουν" από νούμερο σε νούμερο σκαγιών, τουλάχιστον όπως έχω μάθει να προσκοπεύω και να ντουφεκάω εγώ, προσωπικά, πότε με 4άρι και πότε με 3άρι τσοκ (φυσικά, πάντα ανάλογα την απόσταση και την τροχιά του πουλιού)...! Οι άλλοι δεν ξέρω πώς ντουφεκάνε...! Μπορεί να μην προσκοπεύουν σωστά, ανάλογα την απόσταση και τροχιά του πουλιού, ή να ντουφεκάνε σε απαγορευτικές αποστάσεις, και μετά, να τους "φταίει" το μισό και το ένα νούμερο διαφορά στα σκάγια...! Είπα και στο προηγούμενό μου μήνυμα ότι μιλώ πάντα εκ πείρας...!
Τώρα, τι άλλο να πω, δεν ξέρω... μπορεί εγώ, μετά από 30 χιλιάδες τσιχλοβολές στην κυνηγετική μου καριέρα, να εφαρμόζω την ιδανική προσκόπευση μέχρι τα 40 μέτρα στην τσίχλα (πιο μακριά δεν την ντουφεκάω - "αμαρτία" είναι...), ούτως ώστε: και με 8, και με 8 μισό, και με 9, και με 9 μισό και με 10 νούμερο σκάγια και με όλες τις γομώσεις (από 24 έως 34γρ.), να βαράω μια χαρά τα πουλάκια...! Ειλικρινά σου μιλάω (kill) Bill, δεν έχω διαπιστώσει κάποια διαφορά...!
Ζητώ την κατανόηση των συναδέλφων για το "εκτός θέματος"...

Last edited:
Καλημέρα από Κυκλάδες σήμερα ήταν καλύτερο το πέρασμα από 7 Σεπτεμβρίου αλλά και πάλι μικρό είδα 23 πουλιά μακρυά κοντά όλα μεγάλα και δυνατά η καρπωση ανά κηνυγο τουλάχιστον στον χώρο που επιτηρουσα εγώ από 2 έως 6 στο χέρι. Και εχτές 9 Σεπτεμβρίου είχε τα μισά πουλιά από ότι είδα σήμερα.

Μετά το χθεσινό που εμφανίστηκαν κάποια τρυγονακια σήμερα όλοι έλεγαν για κάποιο πιο δυνατό πέρασμα.........ναι καλά.......ha ha.
Καθώς πήγαινα να καθήσω στο πόστο ξεκλαρωσε ένα μεγάλο τρυγόνι από ένα δεντράκι, έφυγε χαμηλά στο ύψος μου και έμεινα επωμισμενος να το κοιτάω μιας και τέτοια τουφέκια θα ήταν επικίνδυνοι για το κοσμο γύρω. Ήταν το μοναδικό που είδα σήμερα, οι τουφεκιές σε όλη τη περιφέρεια μετρημένες που έπεσαν 5 και ας είχε πάλι αρκετό κόσμο.

* Τρυγόνια δεν είχε αλλά είχε άλλα εκλεκτά. ....θηράματα .sarcastic.

screenshot utility windows

Last edited:
Μετά το χθεσινό που εμφανίστηκαν κάποια τρυγονακια σήμερα όλοι έλεγαν για κάποιο πιο δυνατό πέρασμα.........ναι καλά.......ha ha.
Καθώς πήγαινα να καθήσω στο πόστο ξεκλαρωσε ένα μεγάλο τρυγόνι από ένα δεντράκι, έφυγε χαμηλά στο ύψος μου και έμεινα επωμισμενος να το κοιτάω μιας και τέτοια τουφέκια θα ήταν επικίνδυνοι για το κοσμο γύρω. Ήταν το μοναδικό που είδα σήμερα, οι τουφεκιές σε όλη τη περιφέρεια μετρημένες που έπεσαν 5 και ας είχε πάλι αρκετό κόσμο.

* Τρυγόνια δεν είχε αλλά είχε άλλα εκλεκτά. ....θηράματα .sarcastic.
https://postimg.cc/gallery/2rbtumqwi/
https://postimg.cc/gallery/2rbtumqwi/
20180910_093112
Τιποτα και στη Λευκιμμη!!!!βλεποντας κ τον καιρο για τις επομενες μερες ξεκινησα να απογοητευομαι...

Τιποτα και στη Λευκιμμη!!!!βλεποντας κ τον καιρο για τις επομενες μερες ξεκινησα να απογοητευομαι...
Βασίλη το ξέρεις πως το τρυγόνι θέλει κάθε μέρα στα πόστα γιατί τα τελευταία χρόνια κάνουν ένα δύο περάσματα και τέλος, μπορεί να περάσουν τη μέρα που δεν θα το περιμένει κανένας . Πλέον εδώ στο νησί ( και όχι μόνο) έχει γίνει......λαχείο .....

Νεοτερα απο Μεσσηνιακο καμπο...
Σημερα η μερα ηταν καλυτερη, φανηκαν καμποσα πουλακια διασπαρτα απο το πρωι
μεχρι της 9 η ωρα, μεταξυ αυτων περασαν και δυο μπουλουκακια απο 5-6 τρυγονακια
το καθενα. Ενα καταφερα και τουφεκισα το οποιο και το πηρα μονοτουφεκο, τα αλλα ολα μακρια
χωρις να μου δωθει αλλη ευκαιρια να ξανατουφεκισο.

Επισης απο το πρωι σημερα ειχε αρκετους μελισσουργους και καποιοι τρυγονοσουρτες
εκραζαν συνεχεια απο τις πρωινες ωρες με πορεια προς τη θαλασσα.
Αυριο παλι... να δουμε μηπως κανει κανα καλο περασμα.

LWmI8t0.jpg

AIptBbW.jpg

Status
Not open for further replies.
Back