Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Α, κατάλαβα...! Δηλαδή πρέπει να είσαι και πολύ τυχερός να 'ούμε για να το πετύχεις αυτό το ημερήσιο πέρασμα των τρυγόνων...! Και να περνάνε και χαμηλωμένα, βέβαια, για ντουφεκιά...! Αλλιώς... μόνο τα κάνεις χάζι...!
ΟΚ, thanks!
Οταν το κανουν αυτό να 'ουμε το μεσημεριανό περασμα γλείφουν τις σταριες στα υψώματα που τα κυνηγάμε . Σου εύχομαι να το δεις έστω και μια φορά στην ζωή σου αυτο το θέαμα!!!!;););)

Πήγα ποιο κει καμιά τριανταριά μέτρα και καθησα.,κατα τις Επτά έσκασε μύτη ένας και με ενημέρωσε ότι το μέρος είναι πιασμένο και ότι δεν κάθομαι καλά...

Αυτά τα "χαζά" πάντα θα συμβαίνουν όπου συνωστίζονται πολλοί και έχει πολυκοσμία...! Τουλάχιστον, προσέξτε μην σας βγάλουν κάνα μάτι...!!!

δεν τον αφησαμε και ας φωναζε,δεν μασάμε από φωνες,τον στείλαμε και καμιά 200 μέτρα παρακάτω

Μεγάλη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση παιδιά σε τέτοιες καταστάσεις...! Δεν ξέρουμε τι "τρέλα" κουβαλά ο κάθε πικραμένος εκεί έξω...! Και κρατά και όπλο...! "Εκρηκτικός" και "δολοφονικός" συνδυασμός...!!!

Απλως όταν συμβεί κάτι τέτοιο ηδη η ψυχική σου ηρεμία έχει διαταραχθεί. Κοινώς χαλάς τη μέρα σου και είναι κρίμα γιατί κυνήγι πάμε για να αδειάσει το μυαλό μας.

.well done. (Σε καβγάδες στον κυνηγότοπο αναφέρεται το μήνυμα...)

Είμαι σε καρτέρι για τρυγόνια (τίποτα πάλι σήμερα...) και στις 7.40 στα είκοσι μέτρα δίπλα μου βλέπω 5 αγριογούρουνα το ένα πίσω από το άλλο να περνάνε λες και κάνουν βόλτα για καφέ... Ήταν όλα μικρά περίπου τα υπολογίζω στα 25-30 κιλά χωρίς κάποιο μεγάλο δίπλα τους. Κάθισα και τα κοιτούσα, έπαθα πλάκα καθώς πήγαν μετά προς το πυκνό...

Σ' εμένα Πέτρο, αυτό συμβαίνει κατά κόρον στις πρώτες μέρες κάθε σεζόν (και όχι μόνο) τα τελευταία χρόνια...!!! Τα κυνηγοτόπια μου "βράζουν" από αγριογούρουνα τα τελευταία έτη...!!! Ο πατέρας μου (ουδεμία σχέση με το κυνήγι έχει) τις μισές φορές απ' αυτές που θα πάει συνολικά μες το έτος στον ελαιώνα για τις ελιές μας, θα αντικρίσει ολόκληρες "φαμίλιες" και "συμμορίες" από καπριά...!!! Οι λιγοστοί γουρουνάδες της περιοχής κάνουν "πάρτυ" κάθε χρόνο...!!!

Last edited:
Μετα από μέρες είπα να εκδράμω Βοιωτία μεριά η επιλογή του μέρους με βάση παλαιότερες εξορμήσεις που πάντα κάτι δίνει. Το πρώτο φάνηκε κατά τις 0710 κατέβηκε εύκολα αλλά φτεροκομένο λίγο μακρινή η ντουφεκιά . Το επόμενο ζευγάρι κατά τις 0800 το κατεβάσαμε εύκολα τραβερσατα με τον φιλο μου τον Δημήτρη αφού πέρασε αναμεσά μας και σε καλό ύψος. Οι ελπίδες αναπτερώθηκαν , ακούσαμε και κάποιες σποραδικές τρυγονοντουφεκιές αν και εκεί είμασταν σχεδόν μόνοι μας. Και εκεί που είπαμε θα έρθουν κι άλλα η ώρα πέρασε και γύρω στις 1000 αποφασίζαμε να φύγουμε και τότε ήρθε και ένα αλλο ρουαγιάλ πάνω απο τα πλατάνια ρέμα ρέμα και έκανα την πρώτη μου αστοχία για φέτος με τρια φυσίγγια το χαιρέτησα κανονικά σε μια βολή που την έχω στο τσεπάκι συνήθως. Δεν πειράζει και έτσι καλά ειναι. Τρία πουλιά ενήλικα και απο τα πολύ μεγάλα μας ακολούθησαν. Σημειωτέον ούτε συκοφαγάδες είδαμε ουτε μελλισουργούς .

Last edited:
Μετα από μέρες είπα να εκδράμω Βοιωτία μεριά η επιλογή του μέρους με βάση παλαιότερες εξορμήσεις που πάντα κάτι δίνει. Το πρώτο φάνηκε κατά τις 0710 κατέβηκε εύκολα αλλά φτεροκομένο λίγο μακρινή η ντουφεκιά . Το επόμενο ζευγάρι κατά τις 0800 το κατεβάσαμε εύκολα τραβερσατα με τον φιλο μου τον Δημήτρη αφού πέρασε αναμεσά μας και σε καλό ύψος. Οι ελπίδες αναπτερώθηκαν , ακούσαμε και κάποιες σποραδικές τρυγονοντουφεκιές αν και εκεί είμασταν σχεδόν μόνοι μας. Και εκεί που είπαμε θα έρθουν κι άλλα η ώρα πέρασε και γύρω στις 1000 αποφασίζαμε να φύγουμε και τότε ήρθε και ένα αλλο ρουαγιάλ πάνω απο τα πλατάνια ρέμα ρέμα και έκανα την πρώτη μου αστοχία για φέτος με τρια φυσίγγια το χαιρέτησα κανονικά σε μια βολή που την έχω στο τσεπάκι συνήθως. Δεν πειράζει και έτσι καλά ειναι. Τρία πουλιά ενήλικα και απο τα πολύ μεγάλα μας ακολούθησαν. Σημειωτέον ούτε συκοφαγάδες είδαμε ουτε μελλισουργούς .
Μπράβο Φώτη,με τις τρυγονες σου!

Να κάνω κι εγώ την ερώτηση του ασχετου! Τα τρυγόνια στα περάσματα με τι τσοκ τα κυνηγάτε?
Προσωπικά το πρωί έχω το 4αρι και μετά αλλάζω σε 3αρι ανάλογα το μέρος αν είναι ανοιχτό ή κλειστό.αν πάω σε ένα συγκεκριμένο απογευματινό που ενδέχεται να περάσουν και φασσες τ οποίο είναι αρκετά ανοιχτό μπορεί να βάλω και 2αρι

Προσωπικά το πρωί έχω το 4αρι και μετά αλλάζω σε 3αρι ανάλογα το μέρος αν είναι ανοιχτό ή κλειστό.αν πάω σε ένα συγκεκριμένο απογευματινό που ενδέχεται να περάσουν και φασσες τ οποίο είναι αρκετά ανοιχτό μπορεί να βάλω και 2αρι
Τρυαρι θα έβαζα εγώ για να ειμαι μέσα!μέχρι τα 40 μέτρα θα είσαι κομπλέ!
συμφωνώ και φυσίγγι από 7/7,5/8 με το 8αρι πιο προτιμητέο στην περιοχή που κυνηγώ :)

συμφωνώ και φυσίγγι από 7/7,5/8 με το 8αρι πιο προτιμητέο στην περιοχή που κυνηγώ :)
Όπως ακριβώς τα λέει ο Μάκης!τώρα το τσοκ είναι και υποκειμενικό στοιχείο αλλά αντικειμενικα με το τρυαρι θα είσαι απόλυτα καλυμμενος!

Status
Not open for further replies.
Back