Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μίλησα το μεσημέρι με το Σπύρο και στη μέση Κέρκυρα ούτε φτερό, Μέχρι της 9:30 που κάθησε δεν είδε ούτε ένα και από τουφεκιές 4-5 σκόρπιες. Για πιο νότια δεν έχω ακόμα νέα.
Διαβάζω για Πρέβεζα ότι πέρασαν πουλιά άρα από εδώ πέρασαν νύχτα και έφυγαν. Σκέφτομαι επίσης λόγω του μαιστρου μηπως τα πουλιά πέρασαν από τα παράλια Αλβανίας και Ηπείρου και όχι από την έξω μεριά της Κέρκυρας.

Μίλησα το μεσημέρι με το Σπύρο και στη μέση Κέρκυρα ούτε φτερό, Μέχρι της 9:30 που κάθησε δεν είδε ούτε ένα και από τουφεκιές 4-5 σκόρπιες. Για πιο νότια δεν έχω ακόμα νέα.
Διαβάζω για Πρέβεζα ότι πέρασαν πουλιά άρα από εδώ πέρασαν νύχτα και έφυγαν. Σκέφτομαι επίσης λόγω του μαιστρου μηπως τα πουλιά πέρασαν από τα παράλια Αλβανίας και Ηπείρου και όχι από την έξω μεριά της Κέρκυρας.
Οπως τα ειπες γιαννη...μέχρι της 9 ηγουμενιτσα ουτε φτερο.....

Πολλα πουλια σημερα σε πρεβεζα αλλα τα περισσοτερα εμπαιναν φλαμπουρα,μιχαλιτσι και εμπαιναν σε αμβρακικο, πρεβεζα μεσα πολυ λιγοτερα, εγω καθομουν σε καρτερι περικυκλωμενος απο αλλους στα 40 μετρα και πραγματι δεν εκανα μπαμ!!! γιατι οι τριγυρω μου εκοβαν τα παντα. Παντως ολοι πηραν πουλια , και πριν λιγο μου ειπαν οτι και το απογευμα ειχε αρκετα εγω δεν μπορουσα λογω δουλειας. Δεν πειραζει την επομενη θα ειμαι πιο τυχερος πιστευω και αλλαγη σε καρτερι για να μην εχω τα ιδια και να μην βριστουμε με τους γυρω

Πολλα πουλια σημερα σε πρεβεζα αλλα τα περισσοτερα εμπαιναν φλαμπουρα,μιχαλιτσι και εμπαιναν σε αμβρακικο, πρεβεζα μεσα πολυ λιγοτερα, εγω καθομουν σε καρτερι περικυκλωμενος απο αλλους στα 40 μετρα και πραγματι δεν εκανα μπαμ!!! γιατι οι τριγυρω μου εκοβαν τα παντα. Παντως ολοι πηραν πουλια , και πριν λιγο μου ειπαν οτι και το απογευμα ειχε αρκετα εγω δεν μπορουσα λογω δουλειας. Δεν πειραζει την επομενη θα ειμαι πιο τυχερος πιστευω και αλλαγη σε καρτερι για να μην εχω τα ιδια και να μην βριστουμε με τους γυρω
Πέτρο αυτος είναι ο βασικός λόγος που αποφεύγω να πηγαίνω στα νότια, πολυκοσμία, βαβούρα και άσε που και από τις 24:00 να πας θα έρθει ο ντόπιος και θα σου κάτσει στα 30 μέτρα ή και πιο κοντά λέγοντας σου ότι το κτήμα είναι δικό του και τέτοιες μαλακιες, δε θέλει και πολλή να παιξεις πρωί πρωί τις μπουνιές, εδώ πλακώνονται μεταξύ τους, στους ξένους θα κολησουν; Έτσι πηγαίνω πιο ψηλά, σαφώς λιγότερα πουλιά αλλά με ηρεμία.

Καφαλονια δεν το ειδαν κ σημερα..
Εγω δεν μπορω το πρωι να καρτεριασω λογω εργασιας..Μολις ακουσω οτι εμφανίστηκαν ξεκιναω μεσημεριανο περπατητο..
Πολλή φοβάμαι Τάσο μου ότι με το μαιστρο που έχει θα περνούν από τη μέσα μεριά.

Τηνος Συρος Παρος λοιπον σημερα η τιμητικη τους.Το μεσιμεργιανοαπογευματινο ανταρτικο με αφορητη ζεστη στα κοφτερα βουνα εδειξαν αλλα πραγματα διαφορετικα απο το πρωι που μας γυρισαν σε αλλα χρονια και βουλουσαν στοματα σαν το δικο μου.Τα πουλια σηκωνονταν στα 30-80 μετρα αγρια πολυ και ολα τρυγοναρες μακρυα μας σε καποια σημεια σηκωθηκαν και 20 πουλια μαζι αλλα 10 μαζι και αρκετα 6-7 αλλα παντα εκτος βεληνεκες.11 τρυγονια συνολικα μπορεσαν να ντουφεκιστουν τσοκαρισμενοι παντα με τον αδερφο μου,στα 100 με 150 που ειδαμε.Αυριο καινουργια μερα καλο βραδυ αγωνιστες και αυριο γερα και σφιχτα.

Καλημέρα στην παρέα….

Αττική…..ΦΟΛΑ….σήμερα!...αν και περίμενα καλύτερα πράγματα από εχτές.

Έλεος όμως με αρκετούς…..ή κυνηγάς ορτύκια…ή κυνηγάς τριγώνια! Είναι αδιανόητο να βγαίνεις για ορτύκια….και να κάνεις περπατητό για τριγώνια.

Να είσαι σαν σημαδούρα με τα πορτοκαλί….να σφυράς και να φωνάζεις στα σκυλιά σου….να κοιτάς ψηλά μήπως και περάσει κανένα τριγώνι αντί να κοιτάς τα σκυλιά σου…μην τυχόν και πετάξουν κανένα ορτύκι…και να γράφεις στα παλαιότερα των υποδηματών σου…όλους όσους έχουν πιάσει καρτέρια και προσπαθούν να είναι αόρατοι μήπως και τουφεκίσουν κανένα τριγώνι.

Δεν έχει ορτύκια? βάλε τα σκυλιά σου μέσα….ξεντύσου από τα πορτοκαλί…και πιάσε πόστο. Μην γ@μ@ς και τους άλλους…σουλατσάρωντας στα καρτέρια.

Όλα τα κυνήγια μαζί δεν μπορούν να γίνουν….δεν μπορεί να βγαίνω για μπεκάτσα και να τουφεκάω τσίχλες και κοτσύφια…..δεν μπορεί να βγαίνω για αγριογούρουνο και να τουφεκάω φάσες.

Βάλτε μυαλό ορισμένοι…αυτά δεν είναι κυνήγια…. η κωμωδία του απελπισμένου είναι.

Καλημέρες….

Καλημέρα στην παρέα….

Αττική…..ΦΟΛΑ….σήμερα!...αν και περίμενα καλύτερα πράγματα από εχτές.

Έλεος όμως με αρκετούς…..ή κυνηγάς ορτύκια…ή κυνηγάς τριγώνια! Είναι αδιανόητο να βγαίνεις για ορτύκια….και να κάνεις περπατητό για τριγώνια.

Να είσαι σαν σημαδούρα με τα πορτοκαλί….να σφυράς και να φωνάζεις στα σκυλιά σου….να κοιτάς ψηλά μήπως και περάσει κανένα τριγώνι αντί να κοιτάς τα σκυλιά σου…μην τυχόν και πετάξουν κανένα ορτύκι…και να γράφεις στα παλαιότερα των υποδηματών σου…όλους όσους έχουν πιάσει καρτέρια και προσπαθούν να είναι αόρατοι μήπως και τουφεκίσουν κανένα τριγώνι.

Δεν έχει ορτύκια? βάλε τα σκυλιά σου μέσα….ξεντύσου από τα πορτοκαλί…και πιάσε πόστο. Μην γ@μ@ς και τους άλλους…σουλατσάρωντας στα καρτέρια.

Όλα τα κυνήγια μαζί δεν μπορούν να γίνουν….δεν μπορεί να βγαίνω για μπεκάτσα και να τουφεκάω τσίχλες και κοτσύφια…..δεν μπορεί να βγαίνω για αγριογούρουνο και να τουφεκάω φάσες.

Βάλτε μυαλό ορισμένοι…αυτά δεν είναι κυνήγια…. η κωμωδία του απελπισμένου είναι.

Καλημέρες….
Γράφεις ότι κυνηγάς στην Αττική τρυγόνια. Αν κυνηγάς στην Λαυρεωτική τρυγόνια και προσπαθείς να είσαι αόρατος , κατά την προσωπική μου άποψη, δεν κάνεις καλά. Το ότι περπατάει ο άλλος για ορτύκια και κοιτάει ψηλά, δεν είναι μεπτό, κακό είναι να ψάχνει ορτύκια μέσα σε κοντόπευκο και πουρνάρια, σηκώνοντας το όπλο παράλληλα με το έδαφος, μην βλέποντας ποιος είναι από πίσω. Τα πορτοκαλί δεν είναι το πρόβλημα, τα πορτοκαλί βοηθάνε για να λυθούν τα προβλήματα. Το τελευταίο που θα κοιτάξει ένα τρυγόνι ταξιδεμένο που θα το προγγίξει κάποιος ή θα ξεσηκωθεί από τουφεκιές, είναι τα πορτοκαλί. Αν πάλι περιμένεις στην Αττική να τουφεκίσεις τρυγόνια σε ημερήσιο πέρασμα, τα οποία δέχομαι ότι μπορεί να επηρεάζονται από χρωματισμούς, τότε μάλλον άδικα περιμένεις και αν ποτέ αυτό συμβεί θα είναι τέτοια ώρα που οι ορτυκάδες θα έχουν φύγει.
Δυστυχώς, πολύ δυστυχώς, βλέπω ακόμα κάποιους, συγκεκριμένα προχωρημένης ηλικίας, να φοράνε τις παραλλαγές και να προσπαθούν να κρυφτούν, όταν ο τόπος βράζει από κυνηγούς. Επιμένουν να μην θέλουν να προσαρμοστούν στα δεδομένα της εποχής και μάλλον έχουν μείνει σε βιώματα πολλών δεκαετιών πίσω.
Προσπαθήστε αυτό να το αλλάξετε για το καλό όλων μας.

Έχω ακούσει απο κυνηγούς να ντρέπονται να φορέσουν πορτοκαλί γυλέκο ή ακόμα και να κοροϊδεύουν όποιους φοράνε. Παιδιά αν έχει πολυκοσμία είναι must το πορτοκαλί!

Σήμερα βγήκαμε με Χρήστο και με ξάδερφο. Τουφέκισα 1 χωρίς αποτέλεσμα μιας και το είχαν τουφεκίσει άλλα 3-4 καρτέρια ακόμη και ένα ακόμη το άφησα μιας και ήταν λίγο μακρυά και αρκετά χαμηλά με το έδαφος. Πολλά τουφέκια απο τις 6κ25 μέχρι τις 7κ30 περίπου αλλά τα πουλιά δεν πέρασαν απο μας. Δύο έκανε ο ξάδερφος, ένα ο Χρήστος, θα σας τα πει μετά, και γω κουλούρα..my man..sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back