Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σημερα παλι πρωινη εξοδος δεν φανηκε φτερο πουθενα στον οριζοντα
τουφεκιες τιποτα...
αλλα ρε παιδι μου αν θελει να βαρεσεις ε' θα βαρεσεις οτι και να γινει.
Πηγαινοντας λοιπον στο αμαξι για να φυγω το οποιο το ειχα αραξη
μεσα σε κατι ελιες.... ανοιγο το πορτ-παγκαζ να βαλω το οπλο μεσα,
αδειαζω και το τελευταιο φυσιγγι και ξαφνικα ακουω ενα φρααπ...
πανω σε μια ελια μπροστα μου στα 20 μετρα, και τι να δω...
ενα τρυγονι απ' τα μεγαλα ηρθε και καθησε πανω στην κορυφη τις ελιας μπροστα μου.
Ανοιγο σιγα σιγα το κλειστρο για να μην κανω θορυβο... και βαζω ενα φυσιγγι μεσα.
Ευτυχως δεν με πηρε χαμπαρι για ηταν αλλη μια ελια μπροστα μου και με καλυπτε,
ε του την ριχνω κι εγω και πηγε ξερο φυσικα σε τετοια αποσταση.
Χρονια ειχα να χτυπησω καθηστο τρυγονι... αλλα αμα σε θελει λεω οτι και να γινει
θα βαρεσεις τελικα.

Κάπου έχουμε χαθεί στην μετάφραση...
Άλλο πράγμα να κάνεις καρτέρι...και άλλο να κάνεις περπατητό. Το ότι σηκώνεις τριγώνια μέσα από θάμνους και φρύγανα...δεν σημαίνει ότι καταργείς το κυνήγι με καρτέρι. Τότε κάτσε μεσά στα λίοσπορα με πορτοκαλί γιλεκό και καπέλο...και περίμενε να έρθει τριγώνι πάνω σου. Στο καρτέρι της τσίχλας βάλε πορτοκαλί γιλέκο..και περίμενε να έρθουν οι τσίχλες πάνω σου.

Όσο για τα τριγώνια της Λαυρεωτικής που συζητάμε.....αυτές τις μέρες είχε "πιασμένα" μόνο...δεν μιλάμε για πέρασμα.
Κουρασμένα είχαν πιάσει στα πεύκα...και με τον παραμικρό θόρυβο μέσα στα πεύκα ξεκλάρωναν από πεύκο σε πεύκο. Έτσι κατάφερα να κάνω μερικά πουλιά. Ελάχιστα ήταν αυτά που έφυγαν για άλλο κοντινό πευκωτό.
Εχτές συγκεκριμένα ήμουν μόνος μου στα πεύκα...μόλις έριξα μερικές τουφεκίες....μέσα σε 10 λεπτά ξεφύτρωναν ορτυκάδες από παντού και μπήκαν μέσα στα πευκά λες και δεν υπήρχε ορτυκότοπος να κυνηγίσουν. Μιλάμε για κανονικό περπατητό...τσίχλας....αλλού ο κυνηγός...αλλού τα σκυλιά του....και μόλις έβγαινε από τα πεύκα....φώναζε να πάνε τα σκυλιά κοντά του.

Κωμωδία απελπισμένων κυνηγών....

Όταν μάλιστα συνάντησα ορισμένους στα αυτοκίνητα....είχαν και την απορία και την απογοήτευση ότι δεν έκαναν "μπάμ".....Μάστορα...όταν κυνηγάς με αυτόν τον τρόπο....και με τόση απελπισία....όχι μπάμ δεν θα κάνεις....αλλά με κάθε μπάμ που θα κάνεις θα χαλάσεις και ότι έχτισες με τα σκυλιά σου!

Σήμερα...στο ίδιο πευκωτό....έπιασα τόπο από νωρίς. Ήμουν πρώτος. Ήρθαν μετά πό 30 λεπτά 3 ΙΧ με ορτυκάδες και μέχρι να ξημερώσει μέσα στο πευκωτό πιάσανε την κουβέντα..... άκουγα τα πάντα....γιατί με τον Βοριά...έφερνε τις ομιλίες επάνω. Μιλάγανε....βήχανε....γαβγίζαν τα σκυλιά τους....και όλα αυτά ΜΕΣΑ στο πευκωτό.

Εσείς πιστεύετε ότι με τόση φασαρία θα είχε μείνει πουλί μέσα στο πευκωτό μέχρι το ξημέρωμα???

Last edited:
Λοιπον για να ξεκαθαρισουμε λιγο τα πραγματα.η πολυκοσμία στο κυνήγι είναι κακο πραγμα.προσωπικά οπου βλεπω κοσμο η πάω αλλου πιο πέρα εννοώ η αν δεν έχει πέρα πέρα φευγω.πλην της φασσας και του παπιου το πορτοκαλί δεν ενοχλεί πουθενά αλλου.αν είσαι ακίνητος το πουλί δεν ξεχωρίζει χρωμα.ξεχωρίζει κινηση.βεβαια θα συμφωνησω οτι αναμεσα στα τρυγωνοκαρτερα πρεπει να είσαι τουλαχιστον βλαξ για να περπατας ψάχνοντας ορτύκια με κίνδυνο να σκαγιασεις και να σε σκαγιασουνε

Σημερα παλι πρωινη εξοδος δεν φανηκε φτερο πουθενα στον οριζοντα
τουφεκιες τιποτα...
αλλα ρε παιδι μου αν θελει να βαρεσεις ε' θα βαρεσεις οτι και να γινει.
Πηγαινοντας λοιπον στο αμαξι για να φυγω το οποιο το ειχα αραξη
μεσα σε κατι ελιες.... ανοιγο το πορτ-παγκαζ να βαλω το οπλο μεσα,
αδειαζω και το τελευταιο φυσιγγι και ξαφνικα ακουω ενα φρααπ...
πανω σε μια ελια μπροστα μου στα 20 μετρα, και τι να δω...
ενα τρυγονι απ' τα μεγαλα ηρθε και καθησε πανω στην κορυφη τις ελιας μπροστα μου.
Ανοιγο σιγα σιγα το κλειστρο για να μην κανω θορυβο... και βαζω ενα φυσιγγι μεσα.
Ευτυχως δεν με πηρε χαμπαρι για ηταν αλλη μια ελια μπροστα μου και με καλυπτε,
ε του την ριχνω κι εγω και πηγε ξερο φυσικα σε τετοια αποσταση.
Χρονια ειχα να χτυπησω καθηστο τρυγονι... αλλα αμα σε θελει λεω οτι και να γινει
θα βαρεσεις τελικα.

Ωραιος Γιωργο..Αμα θελει...!!
ΥΓ Εισαι η διαφημιση της Μετπλαστ...sarcastic..sarcastic.

Λοιπον για να ξεκαθαρισουμε λιγο τα πραγματα.η πολυκοσμία στο κυνήγι είναι κακο πραγμα.

Όχι απαραίτητα. Στην τσίχλα για παράδειγμα....αρκετές φορές θέλεις να υπάρχουν και άλλα τουφέκια στην γύρω περιοχή...για να ανεμίζουν τα πουλιά.

Ρε παιδιά επειδή παρακολουθώ την όλη θεωρία με τα πορτοκαλί και την εποικοδομητική διαφωνία που έχετε...αντικειμενικά τώρα για να προκαλέσεις ανεπανόρθωτη βλάβη στον αλλον με 7-8-9 νούμερο (γιατι μιλάμε για τρυγόνι ορτυκι τσιχλα) πρεπει να είναι 40μετρα και κατω σε καθαρό πεδίο. Δηλαδή για να καταλάβω πέραν του οτι ειναι αδιανοητο να βαρας στην ευθεία χωρις να εισαι σιγουρος οτι δεν υπάρχει κανεις για τουλαχιστον 40-50μετρα, υπάρχει καποιος εδώ που δεν θα με δει αν δεν φοράω πορτοκαλί? Αμα τώρα συζητάμε με άτομα που βαρανε χυμα ενα πουρναρι στα 10 μετρα χωρίς να υπολογίζουν απο πίσω ποιος μπορει να ειναι..ε οκ..τοτε τον Νοέμβρη στα περπατητα θα φανε σίγουρα κανα δυο πάνω στις ελιες που μαζεύουν (αφου δεν θα φοράνε πορτοκαλί:!!!!)

Σήμερα...στο ίδιο πευκωτό....έπιασα τόπο από νωρίς. Ήμουν πρώτος. Ήρθαν μετά πό 30 λεπτά 3 ΙΧ με ορτυκάδες και μέχρι να ξημερώσει μέσα στο πευκωτό πιάσανε την κουβέντα..... άκουγα τα πάντα....γιατί με τον Βοριά...έφερνε τις ομιλίες επάνω. Μιλάγανε....βήχανε....γαβγίζαν τα σκυλιά τους....και όλα αυτά ΜΕΣΑ στο πευκωτό.

Εσείς πιστεύετε ότι με τόση φασαρία θα είχε μείνει πουλί μέσα στο πευκωτό μέχρι το ξημέρωμα???

Καλά αυτό που περιγράφεις συμβαίνει σε πολλά κυνήγια..σε περπατητό τσίχλας έχει τύχει και ξεσηκώσουν όλη την πλαγιά δύο μπαγλαμάδες που φωνάζανε σαν τρελοί σε ενα σκυλάκι που αντικειμενικά δεν έκανε ρε παιδι μου για τιποτα! Αυτό έπαιζε στο βουνό και αυτοί ντε και καλα να τους κανει απορτ ενα πουλι στο τόσο που ρίχνανε!
Δεν μπορεις τωρα να κανεις ανθρωπο τον καθε χαφτα! Εγώ τετοιες περιπτώσεις τις παίρνω (μεταφορικα) σαν τα κυνηγια που παω καπου αλλα πιανει βροχη και γυρναω ατουφεκιστος! Κατάλαβατε πως το λεω

.αντικειμενικά τώρα για να προκαλέσεις ανεπανόρθωτη βλάβη στον αλλον με 7-8-9 νούμερο (γιατι μιλάμε για τρυγόνι ορτυκι τσιχλα) πρεπει να είναι 40μετρα και κατω σε καθαρό πεδίο.
Ξεχνας τα ματια που βγενουν κ στα διπλα μετρα..
υπάρχει καποιος εδώ που δεν θα με δει αν δεν φοράω πορτοκαλί?
Μπορεί να είναι πολύ έντονο χρώμα κ σίγουρα βοηθάει πολύ στον εντοπισμό αλλά δυστυχώς ποτέ δεν ξέρεις..
Στην ξαφνική θέα του θηραματος πολύ "στραβώνονται " κ δεν βλέπουν παραπέρα..

Μια χαρά ζημιά κάνουν τα 7-8-9 ακόμα και τα 10αρια. Ακόμα και να σε τυφλώσει κάποιος.... είναι ζημιά ανεπανόρθωτη που δεν την θέλει κανείς!!
Νομίζω ότι το θέμα το εξαντλήσαμε. Σεβασμός ο ένας...στο κυνήγι του άλλου.
Μην κυνηγάς σαν τον απελπισμένο....που δεν έχει κάνει μπάμ....και ψάχνεις που τουφεκάει άλλος...για να πάς να χωθείς και εσύ. Έπαιξες...και έχασες....την άλλη φορά θα είσαι εσύ ο τυχερός.

Και κάτι ακόμα....όταν πάς να κυνηγήσεις με πρωινό καρτέρι (τσίχλα, τριγώνι κτλ)....μην κάνεις φασαρία μέχρι να ετοιμαστείς...πόσο μάλλον όταν έχεις παρκάρει μέσα στον κυνηγότοπο που θα κυνηγήσεις.. Μην μιλάς....μην βήχεις....μην φωνάζεις....μην αρχίζεις να λές ιστορίες για φανταστικά κυνήγια. Άστα για μετά στο καφενείο.

Αυτά....

Νομίζω ότι το θέμα το εξαντλήσαμε. Σεβασμός ο ένας...στο κυνήγι του άλλου.
Μην κυνηγάς σαν τον απελπισμένο....που δεν έχει κάνει μπάμ....και ψάχνεις που τουφεκάει άλλος...για να πάς να χωθείς και εσύ. Έπαιξες...και έχασες....την άλλη φορά θα είσαι εσύ ο τυχερός.

Και κάτι ακόμα....όταν πάς να κυνηγήσεις με πρωινό καρτέρι (τσίχλα, τριγώνι κτλ)....μην κάνεις φασαρία μέχρι να ετοιμαστείς...πόσο μάλλον όταν έχεις παρκάρει μέσα στον κυνηγότοπο που θα κυνηγήσεις.. Μην μιλάς....μην βήχεις....μην φωνάζεις....μην αρχίζεις να λές ιστορίες για φανταστικά κυνήγια. Άστα για μετά στο καφενείο.

Αυτά....

Σε 5 γραμμές τα είπες ολα!

Εγώ πάντως σήμερα που γινόταν λαικο προσκύνημα εκει κάτω, ένιωθα τρελή ανασφάλεια που δεν εβγαλα το πορτοκαλί γιλέκο, (συνήθως το βγάζω οταν εχω καθαρο καρτερι αφου καλοξημερώσει) ούτε και τα γυαλιά εβγαλα, ασε που αλλαξα καρτέρι γιατι εκει που ειχα κατσει στην αρχη στην πλαγια σε ενα λοφακι, αν ξεκλαρωνε κανενα τρυγονι θα ετρωγα καμμια δεκαρια τουφεκιες στα μουτρα. Η Λαυρεωτικη παιδια δεν ειναι να εισαι αορατος, οπως ευστοχα ειπωθηκε παραπανω, τα προγκηγμενα τρυγονια δεν αλλαζουν πορεια εκει, στο μερος κυνηγαω απο παιδακι με τον πατερα μου. Τα τρυγονια πετανε πολλες φορες στο υψος του ανθρωπου, ειλικρινα δε θυμαμαι τον εαυτο μου σε αυτο το μερος να εχω τουφεκισει ψηλωμενο τρυγονι κι αν ναι , μπορει μια φορα μονο. Καθε χρονο θα ακουσω μια δυο φορες να φαει τουφεκια καποιος και να τσακωνονται. Δεν αξιζει το ρισκο παιδια ουτε για ολα τα τρυγονια του κοσμου.Την Κυριακη εκει θα γινει σκοτωμος, εγω θα κατσω σπιτι μου, ας κανει περασμα...Ασε που εχω ερθει στα χερια εκει κουβεντα στην κουβεντα με εναν που εκατσε διπλα μου προκλητικοτατα κι ενω ημουν πρωτος εκει, οχι μονο εκεινη τη μερα, αλλα καθε μερα απο τις 31/8 εως τις 20/9...

Εγώ πάντως σήμερα που γινόταν λαικο προσκύνημα εκει κάτω, ένιωθα τρελή ανασφάλεια που δεν εβγαλα το πορτοκαλί γιλέκο, (συνήθως το βγάζω οταν εχω καθαρο καρτερι αφου καλοξημερώσει) ούτε και τα γυαλιά εβγαλα, ασε που αλλαξα καρτέρι γιατι εκει που ειχα κατσει στην αρχη στην πλαγια σε ενα λοφακι, αν ξεκλαρωνε κανενα τρυγονι θα ετρωγα καμμια δεκαρια τουφεκιες στα μουτρα. Η Λαυρεωτικη παιδια δεν ειναι να εισαι αορατος, οπως ευστοχα ειπωθηκε παραπανω, τα προγκηγμενα τρυγονια δεν αλλαζουν πορεια εκει, στο μερος κυνηγαω απο παιδακι με τον πατερα μου. Τα τρυγονια πετανε πολλες φορες στο υψος του ανθρωπου, ειλικρινα δε θυμαμαι τον εαυτο μου σε αυτο το μερος να εχω τουφεκισει ψηλωμενο τρυγονι κι αν ναι , μπορει μια φορα μονο. Καθε χρονο θα ακουσω μια δυο φορες να φαει τουφεκια καποιος και να τσακωνονται. Δεν αξιζει το ρισκο παιδια ουτε για ολα τα τρυγονια του κοσμου.Την Κυριακη εκει θα γινει σκοτωμος, εγω θα κατσω σπιτι μου, ας κανει περασμα...Ασε που εχω ερθει στα χερια εκει κουβεντα στην κουβεντα με εναν που εκατσε διπλα μου προκλητικοτατα κι ενω ημουν πρωτος εκει, οχι μονο εκεινη τη μερα, αλλα καθε μερα απο τις 31/8 εως τις 20/9...
Τάσο εγώ δεν θέλω να ξαναέρθω σε αυτό το μέρος. Για εμένα όποιος πηγαίνει εκεί τζογάρει!!!

Status
Not open for further replies.
Back