Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα

Αν σου αφηνει τρυπα κατεβασε το και αλλο και το στροφειο ρυθμισε το λιγο πιο χαμηλα στα 57.5
Το έχω εντελώς κάτω το μαχαίρι .. σε ένα που δοκίμασα να το κατεβάσω παραπάνω "χάλασε" τον κάλυκα. Το στροφείο θα το κατεβάσω κι άλλο ..
Ευχαριστώ πολύ..

Το έχω εντελώς κάτω το μαχαίρι .. σε ένα που δοκίμασα να το κατεβάσω παραπάνω "χάλασε" τον κάλυκα. Το στροφείο θα το κατεβάσω κι άλλο ..
Ευχαριστώ πολύ..
Τι καλυκες εχεις Βαγγελη?
Ειναι φρεζαρισμενοι?
Τι υψος εχουν?

Τι καλυκες εχεις Βαγγελη?
Ειναι φρεζαρισμενοι?
Τι υψος εχουν?
Φρεζαρισμένοι Γιάννη και Cheditte και Nobel 70αρηδες. (Καθαρό κάτι λιγότερο)
Το setup είναι ένα κλασικό και στο τέλος μετράω με τη μεζούρα για να είμαι στο σωστό ύψος..
Αυτό που πιθανολογώ είναι το ύψος του μαχαιριού .. δεν κόβει στο σωστό ύψος ..και μετά πάω με το στροφείο της OMV και δεν βρίσκει το απαραίτητο ύψος και τα στραβώνει ή αφήνει μεγάλη τρύπα στο κέντρο και τα χαλάει..

Last edited:
Γιατί δεν μπορεί να κατευει άλλο;
Το βάθος που κόβονται τα πτερύγια είναι συγκεκριμένο .. όσο κι άν το κατεβάσω το ίδιο βάθος θα κόψει ..γιατί τερματίζει .. εαν το πιέσω παραπάνω θα στραβώσει ο κάλυκας
Είναι το παρακάτω..

Το βάθος που κόβονται τα πτερύγια είναι συγκεκριμένο .. όσο κι άν το κατεβάσω το ίδιο βάθος θα κόψει ..γιατί τερματίζει .. εαν το πιέσω παραπάνω θα στραβώσει ο κάλυκας
Είναι το παρακάτω..

Κατάλαβα.. μήπως δεν είναι τα ελεύθερα χιλιοστά του σετ απ σωστά όμως;

Κατάλαβα.. μήπως δεν είναι τα ελεύθερα χιλιοστά του σετ απ σωστά όμως;

Δεδομένου ότι χρησιμοποιώ τη μεζούρα βλέπω ότι είναι πρόσωπο με το χείλος..Θεωρητικά λοιπόν σωστά
Το setup είναι CX2000 - F2x28 - 1,40 - Θώδης 27 - 28,25 gr - 8,5 νούμερο σκάγια - 58 mm - *
Βαγγέλη τι μεζούρα; Πόσα χιλιοστά μένουν πάνω από τα σκάγια; Μήπως είναι παραπάνω από 11 και σου κάνει λακκούβα το αστέρι; Γιατί στην πρώτη φωτό κάτι τέτοιο φαίνεται. Δεν έχει να κάνει με το κόψιμο του αστεριού νομίζω, αλλά πάλι δεν ξέρω...
Εγώ με τον Θώδη 27 γέμιζα 24αρια: Cx2000 - CSB6 1,22 gr. - 24 gr No 7,5 - * - 58 mm. Μάλιστα προχθές γέμισα ένα κουτί και τα έριξα χθες στο σκοπευτήριο ...
IMG_20180731_192648.jpg

Κλείσιμο με τη LEE και ρέλιασμα με Black & Decker σε απλή βάση των 20€, και στροφείο STP μπρούτζινο. Βέβαια μεταχειρισμένοι κάλυκες, με καινούργιους δεν έχω δοκιμάσει ...
Μάλιστα 2 που ξαναγέμισα με τα υλικά από 2 Ρουμελιώτη Τραπ που είχα σφάξει (ίδιο περίπου σετ-απ εκτός από καψούλι 616 και άλλο βύσμα 26αρι) άφηναν περισσότερο ελεύθερο χώρο, κάπου 12+ χιλ. και μου έκαναν λακκούβα, αλλά όχι τόσο που να κάνει τρύπα στη μέση. Προφανώς αυτά θα ήθελαν πολυσταδιακή μηχανή για να κλείσουν σωστά...

Βαγγέλη τι μεζούρα; Πόσα χιλιοστά μένουν πάνω από τα σκάγια; Μήπως είναι παραπάνω από 11 και σου κάνει λακκούβα το αστέρι; Γιατί στην πρώτη φωτό κάτι τέτοιο φαίνεται. Δεν έχει να κάνει με το κόψιμο του αστεριού νομίζω, αλλά πάλι δεν ξέρω...
Εγώ με τον Θώδη 27 γέμιζα 24αρια: Cx2000 - CSB6 1,22 gr. - 24 gr No 7,5 - * - 58 mm. Μάλιστα προχθές γέμισα ένα κουτί και τα έριξα χθες στο σκοπευτήριο ...
IMG_20180731_192648.jpg

Κλείσιμο με τη LEE και ρέλιασμα με Black & Decker σε απλή βάση των 20€, και στροφείο STP μπρούτζινο. Βέβαια μεταχειρισμένοι κάλυκες, με καινούργιους δεν έχω δοκιμάσει ...
Μάλιστα 2 που ξαναγέμισα με τα υλικά από 2 Ρουμελιώτη Τραπ που είχα σφάξει (ίδιο περίπου σετ-απ εκτός από καψούλι 616 και άλλο βύσμα 26αρι) άφηναν περισσότερο ελεύθερο χώρο, κάπου 12+ χιλ. και μου έκαναν λακκούβα, αλλά όχι τόσο που να κάνει τρύπα στη μέση. Προφανώς αυτά θα ήθελαν πολυσταδιακή μηχανή για να κλείσουν σωστά...
Ωραίο κλεισιματάκι Στέλιο.. τα απλά εργαλεία σου κεντανε...:rolleyes::)

Ωραίο κλεισιματάκι Στέλιο.. τα απλά εργαλεία σου κεντανε...:rolleyes::)
Και τα φυσιγγάκια κεντούσαν Γιώργο !!! ;) Σε όσα πιάτα τα έριξα γίνανε σκόνη ... Όσα έχασα στις 2 πούλες που έριξα, ήταν με τα UNO PRIMA που πήρα από εκεί ... o_O
...
Εντάξει ... τυχαίο ήταν, σύμπτωση βέβαια ... αλλά λέμε τώρα ... .sarcastic. .big smile.

Δεν νομιζω οτι φταιει το μαχαιρι.Η ρύθμιση στο τελικο κλεισιμο φταιει.Αν ηταν mec θα σου ελεγα πως να την φτιαξεις αλλα απο αλλη μηχανη δεν γνωριζω..
Δεν ειναι πολυ διαφορετικες οι λειτουργιες,Δημητρη.
Και οι δυο μηχανες λειτουργουν με τον ιδιο τροπο....
Κατεβαινουν τα διαμορφωτικα.
Στα 2 σταδια,οπως ειναι η μηχανη του Βαγγελη,ολο το παιχνιδι ειναι το "μαρουλιασμα"!
Να κοψει ετσι το μαχαιρι,που οταν παρουμε τον καλυκα απο αυτο το σταδιο,η τρυπα που μενει στο κεντρο του,να ειναι γυρω στα 3mm διαμετρο.
Είναι και θεμα χειρισμου δικου μας,ιπως και δεκτικοτητας του πλαστικου του καλυκα .
Μου εχει κατσει,πως κατι δεν κανει καλα ι φιλος Βαγγελης....:)
Ισως δεν εχει ρυθμισει σωστα,ισως κατεβάζει πολυ απότομα το μαχαιρι...
Παντως,αν γινει σωστα το χαραγμα,ειναι δυσκολο να μην κλεισει το φυσιγγι,χωρις τρυπα στο κεντρο του.
Αφηνω κι ενα ενδεχομενο,να μην βαζει απευθειας στο τελικο σταδιο τον καλυκα κι αυτος να ανοιγει...

Αν το κενό είναι το σωστό και η χαραγμένη πτυχή δεν είναι αρκετά μακριά, δεν θα έπρεπε να βλέπουμε με κάποιον τρόπο περίσσεια πλαστικού, είτε με την μορφή υπερηψωμένου ρελιού, πέραν του κανονικού, είτε με την μορφή εξογκωμάτων;
Μήπως τελικά ο εναπομείναντας ελεύθερος χώρος είναι λίγο μικρότερος από ότι θα έπρεπε;

Εγω απο τις φωτο βλεπω οτι το μαχαιρι περνει και αλλο κατεβασμα γιατι ειναι κοντα χαραγμενες οι πτυχες αλλιως το αλλο ενδεχομενο ειναι το υψος πριν το ρελιασμα οτι ειναι περισσοτερο απο τα 11 χιλ..Βαγγελη οταν βαζεις την μεζουρα πανω απο τα σκαγια την πατας ή ερχεται προσωπο χωρις πατημα;αν ειναι το δευτερο βαλε ενα φελλακι 3 χιλ καλ. 20 και ξαναδοκομασε..κανονικα η μεζουρα θελει μια πιεση γυρω στα 2-3 κιλα για να ερθει προσωπο με το χειλος

Back