Mafia Calabria
Moderator
Δεν είναι τα εργαλεία είναι ο μάστοραςΩραίο κλεισιματάκι Στέλιο.. τα απλά εργαλεία σου κεντανε...![]()

Δεν είναι τα εργαλεία είναι ο μάστοραςΩραίο κλεισιματάκι Στέλιο.. τα απλά εργαλεία σου κεντανε...![]()
Δεν κατεβαινει πιο κατω?
Εχει τερματισει το στοπ του?
Δεν ειναι πολυ διαφορετικες οι λειτουργιες,Δημητρη.
Και οι δυο μηχανες λειτουργουν με τον ιδιο τροπο....
Κατεβαινουν τα διαμορφωτικα.
Στα 2 σταδια,οπως ειναι η μηχανη του Βαγγελη,ολο το παιχνιδι ειναι το "μαρουλιασμα"!
Να κοψει ετσι το μαχαιρι,που οταν παρουμε τον καλυκα απο αυτο το σταδιο,η τρυπα που μενει στο κεντρο του,να ειναι γυρω στα 3mm διαμετρο.
Είναι και θεμα χειρισμου δικου μας,ιπως και δεκτικοτητας του πλαστικου του καλυκα .
Μου εχει κατσει,πως κατι δεν κανει καλα ι φιλος Βαγγελης....
Ισως δεν εχει ρυθμισει σωστα,ισως κατεβάζει πολυ απότομα το μαχαιρι...
Παντως,αν γινει σωστα το χαραγμα,ειναι δυσκολο να μην κλεισει το φυσιγγι,χωρις τρυπα στο κεντρο του.
Αφηνω κι ενα ενδεχομενο,να μην βαζει απευθειας στο τελικο σταδιο τον καλυκα κι αυτος να ανοιγει...
Εγω απο τις φωτο βλεπω οτι το μαχαιρι περνει και αλλο κατεβασμα γιατι ειναι κοντα χαραγμενες οι πτυχες αλλιως το αλλο ενδεχομενο ειναι το υψος πριν το ρελιασμα οτι ειναι περισσοτερο απο τα 11 χιλ..Βαγγελη οταν βαζεις την μεζουρα πανω απο τα σκαγια την πατας ή ερχεται προσωπο χωρις πατημα;αν ειναι το δευτερο βαλε ενα φελλακι 3 χιλ καλ. 20 και ξαναδοκομασε..κανονικα η μεζουρα θελει μια πιεση γυρω στα 2-3 κιλα για να ερθει προσωπο με το χειλος
εχω την ιδια με ολο μεταληκο το κατω που ειναι το σιρταρι , με αυτη γεμηζω ολα μου τα φυσιγγια
Απο κινητό κράτα κρατημένο πατημένο πάνω στην εικόνα και πες του άνοιγμα.. για να μπορέσεις να κάνεις ζουμ..Δεν φαινονται ρε Βαγγο!
Τουλαχιστον απο το κινητο...
Οι τουφεκιές είναι τρεις εις θάνατον....Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα σε όλη την παρέα ..
Συνέχεια δοκιμών ..αυτή τη φορά με άλλο κοπτικό .. το ίδιο ακριβώς setup (συνταγή Γιάννη στα 28γρ με F2 - 1,40) με 2 διαφορετικές τάπες όμως Guallandi SG 25 και Θώδης 27 (με χαρτάκι για να έρθει στο σωστό ύψος) και κλείσιμο στα 58 mm.
Κλείσιμο και ρέλιασμα πλέον πολύ καλό και ελεγχόμενο με το στοπ της μηχανής να ανταποκρίνεται σωστά και σταθερά σε κάθε φυσίγγι..
Έχουμε λοιπόν
CX2000 - F2x28 - 1,40 - 28gr (8,5) - 58mm - *
Παραθέτω τις δοκιμές να μου πείτε τις απόψεις σας..
Οι δοκιμές έγιναν με A400 18.6 αυλό και τσόκ 3* στα 27 μέτρα.
1) Τάπα Guallandi Super G 25
2) Τάπα Θώδη 27 με χαρτάκι
![]()
Και οι δυο ειναι ωραιες ντουφεκιες...αλλα στα ματια μου ποιο ομοιομορφη διασπορα εχει ο θωδης......Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα σε όλη την παρέα ..
Συνέχεια δοκιμών ..αυτή τη φορά με άλλο κοπτικό .. το ίδιο ακριβώς setup (συνταγή Γιάννη στα 28γρ με F2 - 1,40) με 2 διαφορετικές τάπες όμως Guallandi SG 25 και Θώδης 27 (με χαρτάκι για να έρθει στο σωστό ύψος) και κλείσιμο στα 58 mm.
Κλείσιμο και ρέλιασμα πλέον πολύ καλό και ελεγχόμενο με το στοπ της μηχανής να ανταποκρίνεται σωστά και σταθερά σε κάθε φυσίγγι..
Έχουμε λοιπόν
![]()
Οι τουφεκιές είναι τρεις εις θάνατον....
Τι να σχολιάσεις;
Για μένα λάθος η απόσταση με το 3*.
Πιστεύω θα μας έπεφτε το σαγόνι, αν η απόσταση ήταν 40 μέτρα με το ίδιο τσοκ ή στα ίδια μέτρα με τον κύλινδρο![]()
Φίλιππα σε ευχαριστώ για την απάντηση σου..Και οι δυο ειναι ωραιες ντουφεκιες...αλλα στα ματια μου ποιο ομοιομορφη διασπορα εχει ο θωδης......
εγω θα κραταγα την δευτερη....πιστευω στα 35 μετρα ο θωδης θα εκανε σουροτηρι τον πινακα
Πολύ ωραίες τουφεκιές και οι δυο, αλλά εμένα μου αρέσει λίγο περισσότερο η πρώτη (με τον gualandi), στα δικά μου μάτια (σε αντίθεση με του Φίλιππα) μου φαίνεται, αν και έχει φύγει λίγο αριστερά, ελάχιστα πιο ανοικτή από τη δεύτερη (του Θώδη), αλλά με πιο ομοιόμορφη κατανομή των σκαγιών ... Εν πάσει περιπτώσει, η απόσταση είναι μικρή, και οι δυο έχουν πολλά μέτρα ακόμη.Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα σε όλη την παρέα ..
Έχουμε λοιπόν
![]()
Ακριβώς το ίδιο σετ απ' εφτιαξα και εγώ με ν7.5 στην mec 600 και το κλείσιμο είναι πολύ καλό χωρίς τρύπα στην μεσηΔεδομένου ότι χρησιμοποιώ τη μεζούρα βλέπω ότι είναι πρόσωπο με το χείλος..Θεωρητικά λοιπόν σωστά
Το setup είναι CX2000 - F2x28 - 1,40 - Θώδης 27 - 28,25 gr - 8,5 νούμερο σκάγια - 58 mm - *
Σ' Ευχαριστώ Στέλιο για την απάντηση σου ..Πολύ ωραίες τουφεκιές και οι δυο, αλλά εμένα μου αρέσει λίγο περισσότερο η πρώτη (με τον gualandi), στα δικά μου μάτια (σε αντίθεση με του Φίλιππα) μου φαίνεται, αν και έχει φύγει λίγο αριστερά, ελάχιστα πιο ανοικτή από τη δεύτερη (του Θώδη), αλλά με πιο ομοιόμορφη κατανομή των σκαγιών ... Εν πάσει περιπτώσει, η απόσταση είναι μικρή, και οι δυο έχουν πολλά μέτρα ακόμη.
![]()
Κώστα τελικά δεν έφταιγε το setup αλλά το μαχαίρι σε συνδυασμό με το στροφείο ..Ακριβώς το ίδιο σετ απ' εφτιαξα και εγώ με ν7.5 στην mec 600 και το κλείσιμο είναι πολύ καλό χωρίς τρύπα στην μεση
Γνώμη μου, να μην πας αμέσως τόσο μακριά. Θα έλεγα να ξεκινήσεις τα 4* από τα 30 μ. και τα 3* από 35 μ. και ... βλέποντας και κάνοντας ... προχωράς και παραπάνω. Απλά για να "μη χάσεις τη μπάλλα", όπως εσύ ανέφερες παραπάνω !!!Στα επόμενα θα είναι στα 40 μέτρα η τουφεκιά και με 3* και 4* στον 18.6 αυλό για να έχουμε πλήρη εικόνα.
Ενδεχομένως να κατεβάσω και λίγο παραπάνω το συνολικό ύψος να πάω στα 57,7-57,8 που με συμβουλεύσατε ..
Εγώ δουλεύω τα μαχαίρια της mec....μετά το χάραγμα τα κλείνω μια στην μηχανή και μετά ρελιαζω με το στροφείο της omv το 2 μπρούτζινο....αν και να πω την αμαρτία μου τα δύο κουτάκια τα τελευταία που έβγαλα δεν τα ρελιασα μιας και μετά το μαχαίρωμα τα έκλεισα μια στο τελικό της μηχανής και μεταξανα έβαλα ένα δαχτυλίδι να το σηκώσω λίγο πιο ψηλά και ξανά πατημαΚώστα τελικά δεν έφταιγε το setup αλλά το μαχαίρι σε συνδυασμό με το στροφείο ..
Το μαχαίρι έκοβε μικρότερα πτερύγια στον κάλυκα.. με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το κλέισει σωστά το στροφείο ..