Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα

Δεν κατεβαινει πιο κατω?
Εχει τερματισει το στοπ του?

Δεν ειναι πολυ διαφορετικες οι λειτουργιες,Δημητρη.
Και οι δυο μηχανες λειτουργουν με τον ιδιο τροπο....
Κατεβαινουν τα διαμορφωτικα.
Στα 2 σταδια,οπως ειναι η μηχανη του Βαγγελη,ολο το παιχνιδι ειναι το "μαρουλιασμα"!
Να κοψει ετσι το μαχαιρι,που οταν παρουμε τον καλυκα απο αυτο το σταδιο,η τρυπα που μενει στο κεντρο του,να ειναι γυρω στα 3mm διαμετρο.
Είναι και θεμα χειρισμου δικου μας,ιπως και δεκτικοτητας του πλαστικου του καλυκα .
Μου εχει κατσει,πως κατι δεν κανει καλα ι φιλος Βαγγελης....:)
Ισως δεν εχει ρυθμισει σωστα,ισως κατεβάζει πολυ απότομα το μαχαιρι...
Παντως,αν γινει σωστα το χαραγμα,ειναι δυσκολο να μην κλεισει το φυσιγγι,χωρις τρυπα στο κεντρο του.
Αφηνω κι ενα ενδεχομενο,να μην βαζει απευθειας στο τελικο σταδιο τον καλυκα κι αυτος να ανοιγει...

Εγω απο τις φωτο βλεπω οτι το μαχαιρι περνει και αλλο κατεβασμα γιατι ειναι κοντα χαραγμενες οι πτυχες αλλιως το αλλο ενδεχομενο ειναι το υψος πριν το ρελιασμα οτι ειναι περισσοτερο απο τα 11 χιλ..Βαγγελη οταν βαζεις την μεζουρα πανω απο τα σκαγια την πατας ή ερχεται προσωπο χωρις πατημα;αν ειναι το δευτερο βαλε ενα φελλακι 3 χιλ καλ. 20 και ξαναδοκομασε..κανονικα η μεζουρα θελει μια πιεση γυρω στα 2-3 κιλα για να ερθει προσωπο με το χειλος

Καλημέρα σε όλη την παρέα κι ευχαριστώ για τις συμβουλές σας..
Να τα πάρουμε με τη σειρά ..
Το μαχαίρι έχει συγκεκριμένο ύψος κοπής .. Όσο και να το κατεβάσω εφόσον ο κάλυκας περάσει μέσα και τερματίσει στο πάνω μέρος του μαχαιριού τα πτερύγια έχουν κοπεί στο ύψος που εξ ορισμού έχει φτιαχτεί.
Στα πρώτα ενδεχομένως να μην τερμάτιζε (έτσι υπολόγισα κι εγω) και γι αυτο στα επόμενα απελευθέρωσα το στοπ και πλεον κατέβαζα το μαχαίρι ελευθερα σε μια προσπάθεια να τερματίσει ο κάλυκας στο βαθύτερο σημείο του μαχαιριού.
Άρα πλεον είχα ότι μπορούσε να μου δώσει σε ύψος το μαχαίρι.
Στη συνέχεια (χωρίς να μεσολαβήσει χρόνος) το πήγαινα στο στροφείο (έχοντας ρίξει σπρέυ σιλικόνης) κατέβαζα κι έκλεινα..
Αφήνω ένα ενδεχόμενο (Σε αυτό που λέει ο Μίλτος) η μεζούρα να έρχετε πρόσωπο με το χείλος χωρίς πίεση και μετά με την πίεση να χαλάει.
Η αλήθεια είναι ότι αποφεύγω να ασκήσω μεγάλη πίεση στα φυσίγγια που φτιάχνω.
Ίσως να χρειάζεται να ασκήσω λίγο πιο πού αρχική πίεση έτσι ώστε να βρεί πάτημα το στροφείο και όχι κενό.
Μπορεί να είναι κι αυτό που λεει ο Γιάννης κάποια λάθη χειρισμού γιατί είναι καινούργια η μηχανή.. Τα 4-5 πρώτα φυσίγγια είναι.. Πρίν είχα LEE και ρελιάστρα χειρός.
Θα επανέλθω με ευχάριστα νεα ελπίζω..!!!
Αλλωστε είπαμε η ιδιογόμωση είναι Ταξίδι .. !!!

Αν καταλαβα σωστα μετα το μαχαιρι πας κατευθείαν στο στροφειο για ταυτοχρονο κλεισιμο και ρελι.Οποτε οπως λεει και ο Γιαννης κατι κανεις λαθος.yel.
Αν μετρας με παχυμετρο το τελικο υψος με παχυμετρο και ειναι 58χιλ και εχεις το αποτελεσμα της φωτο λογικα εχεις περισσοτερο ελευθερο καλυκα απ τον απαιτουμενο πριν το κλείσιμο .Πιστευω ομως οτι αμα χαμηλωσεις λιγο παραπανω το στοφειο η τρυπα θα χαθει και θα εισαι ενταξη.Μην κατεβης πολυ ομως.Οχι κατω απο 57,7 τελικο.Αν δεν στρωσει και ετσι μαλλον θελεις ενα νουμερο ψηλοτερο βισμα.Δοκιμασε και πες μας.
Και κατι για την στατικη πιεση να πω.Δεν χρειαζεται πολυ πατημα αλλα δεν ειναι σωστο και το καθολου.Πρεπει να διωξουμε τον αερα απο τον ογκο της μπαρουτης.Οποτε πατα και λιιγο Βαγγελη.

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα σε όλη την παρέα ..
Συνέχεια δοκιμών ..αυτή τη φορά με άλλο κοπτικό .. το ίδιο ακριβώς setup (συνταγή Γιάννη στα 28γρ με F2 - 1,40) με 2 διαφορετικές τάπες όμως Guallandi SG 25 και Θώδης 27 (με χαρτάκι για να έρθει στο σωστό ύψος) και κλείσιμο στα 58 mm.
Κλείσιμο και ρέλιασμα πλέον πολύ καλό και ελεγχόμενο με το στοπ της μηχανής να ανταποκρίνεται σωστά και σταθερά σε κάθε φυσίγγι..
Έχουμε λοιπόν
CX2000 - F2x28 - 1,40 - 28gr (8,5) - 58mm - *

Παραθέτω τις δοκιμές να μου πείτε τις απόψεις σας..
Οι δοκιμές έγιναν με A400 18.6 αυλό και τσόκ 3* στα 27 μέτρα.

1) Τάπα Guallandi Super G 25

2) Τάπα Θώδη 27 με χαρτάκι

Συνέχεια δοκιμών ..αυτή τη φορά με άλλο κοπτικό .. το ίδιο ακριβώς setup (συνταγή Γιάννη στα 28γρ με F2 - 1,40) με 2 διαφορετικές τάπες όμως Guallandi SG 25 και Θώδης 27 (με χαρτάκι για να έρθει στο σωστό ύψος) και κλείσιμο στα 58 mm.
Κλείσιμο και ρέλιασμα πλέον πολύ καλό και ελεγχόμενο με το στοπ της μηχανής να ανταποκρίνεται σωστά και σταθερά σε κάθε φυσίγγι..
Έχουμε λοιπόν

Οι τουφεκιές είναι τρεις εις θάνατον....:)
Τι να σχολιάσεις;
Για μένα λάθος η απόσταση με το 3*.
Πιστεύω θα μας έπεφτε το σαγόνι, αν η απόσταση ήταν 40 μέτρα με το ίδιο τσοκ ή στα ίδια μέτρα με τον κύλινδρο ;)

Έχουμε λοιπόν

Και οι δυο ειναι ωραιες ντουφεκιες...αλλα στα ματια μου ποιο ομοιομορφη διασπορα εχει ο θωδης......
εγω θα κραταγα την δευτερη....πιστευω στα 35 μετρα ο θωδης θα εκανε σουροτηρι τον πινακα

Οι τουφεκιές είναι τρεις εις θάνατον....:)
Τι να σχολιάσεις;
Για μένα λάθος η απόσταση με το 3*.
Πιστεύω θα μας έπεφτε το σαγόνι, αν η απόσταση ήταν 40 μέτρα με το ίδιο τσοκ ή στα ίδια μέτρα με τον κύλινδρο ;)

Γιώργο σε ευχαριστώ για την απάντηση..
Μπορεί να έχεις δίκιο για τα μέτρα αλλά το φοβήθηκα λόγω λίγων γραμμαρίων (28 γρ).
Ίσως εαν πήγαινα σε μεγαλύτερη απόσταση να μην με βοηθούσε να βγάλω συμπεράσματα .. δεδομένου ότι δεν είχα ξαναδοκιμάσει 28αρι σε πίνακα για να έχω συγκεκριμένο δείγμα.
Ο φόβος του να χάσω την μπάλλα ήταν ορατός..!!! χαχαχα

Και οι δυο ειναι ωραιες ντουφεκιες...αλλα στα ματια μου ποιο ομοιομορφη διασπορα εχει ο θωδης......
εγω θα κραταγα την δευτερη....πιστευω στα 35 μετρα ο θωδης θα εκανε σουροτηρι τον πινακα
Φίλιππα σε ευχαριστώ για την απάντηση σου..
Γενικά ο Θώδης βγάζει λίγο καλύτερες κατανομές σε όσα έχω φτιάξει ..
Πέρισυ στις φάσσες είχα φτιάξει μόνο με Θώδη στα 33 γρ και έδωσα στην παρέα και όλοι μου είπαν το ίδιο πράγμα.. φονικό άνοιγμα και σκότωμα ..
Πίστεψα ότι είχα να κάνει με τον αυλό του όπλου μου αλλά το ίδιο αποτέλεσμα είχε και σε 18.4 ..

Έχουμε λοιπόν

Πολύ ωραίες τουφεκιές και οι δυο, αλλά εμένα μου αρέσει λίγο περισσότερο η πρώτη (με τον gualandi), στα δικά μου μάτια (σε αντίθεση με του Φίλιππα) μου φαίνεται, αν και έχει φύγει λίγο αριστερά, ελάχιστα πιο ανοικτή από τη δεύτερη (του Θώδη), αλλά με πιο ομοιόμορφη κατανομή των σκαγιών ... Εν πάσει περιπτώσει, η απόσταση είναι μικρή, και οι δυο έχουν πολλά μέτρα ακόμη.
s4jxcklvd

Δεδομένου ότι χρησιμοποιώ τη μεζούρα βλέπω ότι είναι πρόσωπο με το χείλος..Θεωρητικά λοιπόν σωστά
Το setup είναι CX2000 - F2x28 - 1,40 - Θώδης 27 - 28,25 gr - 8,5 νούμερο σκάγια - 58 mm - *
Ακριβώς το ίδιο σετ απ' εφτιαξα και εγώ με ν7.5 στην mec 600 και το κλείσιμο είναι πολύ καλό χωρίς τρύπα στην μεση

Πολύ ωραίες τουφεκιές και οι δυο, αλλά εμένα μου αρέσει λίγο περισσότερο η πρώτη (με τον gualandi), στα δικά μου μάτια (σε αντίθεση με του Φίλιππα) μου φαίνεται, αν και έχει φύγει λίγο αριστερά, ελάχιστα πιο ανοικτή από τη δεύτερη (του Θώδη), αλλά με πιο ομοιόμορφη κατανομή των σκαγιών ... Εν πάσει περιπτώσει, η απόσταση είναι μικρή, και οι δυο έχουν πολλά μέτρα ακόμη.
s4jxcklvd
Σ' Ευχαριστώ Στέλιο για την απάντηση σου ..
έχεις δίκιο έφυγε λίγο αριστερά η τουφεκιά.. και είναι όντως πιο ανοιχτή τουφεκιά του Guallandi ..
Στα επόμενα θα είναι στα 40 μέτρα η τουφεκιά και με 3* και 4* στον 18.6 αυλό για να έχουμε πλήρη εικόνα.
Ενδεχομένως να κατεβάσω και λίγο παραπάνω το συνολικό ύψος να πάω στα 57,7-57,8 που με συμβουλεύσατε ..

Για μενα ειναι λιγο καλυτερη η δευτερη. Συμφωνω οτι τα μετρα ειναι λιγα, μην το φοβασαι λογω χαμηλης γομωσης, δωστου ακομα λιγακι, και δες.

Οι φωτο ισως και λογω φωτισμου ειναι λιγακι βασανο να τις δεις, αλλα αυτο ειναι δευτερευον

Ευχαριστώ πολύ Βίκτωρα για το σχολιασμό σου..
Οι πρώτες μου δοκιμές ήταν σε 28 γρ σε πίνακα και είχα ενδοιασμούς...
Το κακό είναι ότι ήταν πρωι και είχα κόντρα τον ήλιο ..αναγκαζόμουν να στρίψω το φακό για μην βλέπει ήλιο και γι αυτό είναι κουραστικό το αποτέλεσμα..
Ήθελα όμως την αποψή σου έστω κι έτσι γιατί εσείς τουλάχιστον "γνωρίζετε" τι πρέπει να βλέπετε σε μια τουφεκιά λόγω εμπειρίας ..και δη μια τουφεκιά λίγων γραμμαρίων.

Ακριβώς το ίδιο σετ απ' εφτιαξα και εγώ με ν7.5 στην mec 600 και το κλείσιμο είναι πολύ καλό χωρίς τρύπα στην μεση
Κώστα τελικά δεν έφταιγε το setup αλλά το μαχαίρι σε συνδυασμό με το στροφείο ..
Το μαχαίρι έκοβε μικρότερα πτερύγια στον κάλυκα.. με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το κλέισει σωστά το στροφείο ..

Στα επόμενα θα είναι στα 40 μέτρα η τουφεκιά και με 3* και 4* στον 18.6 αυλό για να έχουμε πλήρη εικόνα.
Ενδεχομένως να κατεβάσω και λίγο παραπάνω το συνολικό ύψος να πάω στα 57,7-57,8 που με συμβουλεύσατε ..
Γνώμη μου, να μην πας αμέσως τόσο μακριά. Θα έλεγα να ξεκινήσεις τα 4* από τα 30 μ. και τα 3* από 35 μ. και ... βλέποντας και κάνοντας ... προχωράς και παραπάνω. Απλά για να "μη χάσεις τη μπάλλα", όπως εσύ ανέφερες παραπάνω !!! ;)

Κώστα τελικά δεν έφταιγε το setup αλλά το μαχαίρι σε συνδυασμό με το στροφείο ..
Το μαχαίρι έκοβε μικρότερα πτερύγια στον κάλυκα.. με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το κλέισει σωστά το στροφείο ..
Εγώ δουλεύω τα μαχαίρια της mec....μετά το χάραγμα τα κλείνω μια στην μηχανή και μετά ρελιαζω με το στροφείο της omv το 2 μπρούτζινο....αν και να πω την αμαρτία μου τα δύο κουτάκια τα τελευταία που έβγαλα δεν τα ρελιασα μιας και μετά το μαχαίρωμα τα έκλεισα μια στο τελικό της μηχανής και μεταξανα έβαλα ένα δαχτυλίδι να το σηκώσω λίγο πιο ψηλά και ξανά πατημα

Back