Πασχαλινό τραπέζι ( αρνί-κατσίκι-κοκορέτσι-κοντοσούβλι -μεζεκλίκια-συνταγές κτλ )

Μην τα τρώτε τα αρνάκια και τα κατσικακια παιδιά και κυρίως τις προβατινες (Δεν φτάνουν για όλους μας) μυρίζουν και έχουν απαίσια γεύση απαπαπαπαπαπαπα.... Καλή ανάσταση σε όλους σας ...
συμφωνο αφηστε τα για μαςςςςςςςς

Κατσικάκι γύρω στα 10 κιλά προελευσης Ανδρίτσαινας :D
το οποίο θα ψηθεί το μισό πα"ιδακια αφού οι περισσότεροι είναι αφυσικοι και δεν το τρώνε .hair.
Θα το συνοδεψουν χειροποίητες Κυπριακές συφταλιες γύρω στα 30 κομμάτια :p
και ένα κοκορετσακι που το έχει επιθυμία ο Father :D
Για μετά την Ανάσταση έχουμε μαγειρίτσα και καμιά γαρδουμπα έτσι για να στρώσει το στομάχι από την νηστεία .crying smile.

Κατσικάκι γύρω στα 10 κιλά προελευσης Ανδρίτσαινας :D
το οποίο θα ψηθεί το μισό πα"ιδακια αφού οι περισσότεροι είναι αφυσικοι και δεν το τρώνε .hair.
Θα το συνοδεψουν χειροποίητες Κυπριακές συφταλιες γύρω στα 30 κομμάτια :p
και ένα κοκορετσακι που το έχει επιθυμία ο Father :D
Για μετά την Ανάσταση έχουμε μαγειρίτσα και καμιά γαρδουμπα έτσι για να στρώσει το στομάχι από την νηστεία .crying smile.
θα προσπαθησω να σε μιμηθω αλλα μετα την μαγειριτσα με κατσικακι λιγο φουρνου ετσι για ζεσταμα της αλλης μερας

Ένα πιάτο μαγειρίτσα αυγολέμονο με μαρούλια, ανιθο, συκωταριά, έντερα, ρυζακι και μάραθο, είναι αρκετή για βράδυ....άντε και ένα αυγουλάκι για το τσούγκρισμα :)
Ακριβώς το ίδια συν μια ρετσίνα Μαλαματίνα!

Μονο μαγειριτσα το βραδυ της Ανάστασης με κόκκινο ξηρό κρασάκι.
Το Πάσχα για δεύτερη φορά στα 30 χρόνια που δεν θα σουβλίσω αρνί .Ετσι κι αλλιώς ειμαστε λίγοι φέτος.Εγω με τη γυναίκα και τον μικρό.Οπότε μόνο κοντοσούβλι πρόβειο και χοιρινό και φυσικά ενα κοκορέτσι τεράστιο.
Αν και εχει αρχίσει να μου κακοφαίνεται ρε γαμώτο....

Μονο μαγειριτσα το βραδυ της Ανάστασης με κόκκινο ξηρό κρασάκι.
Το Πάσχα για δεύτερη φορά στα 30 χρόνια που δεν θα σουβλίσω αρνί .Ετσι κι αλλιώς ειμαστε λίγοι φέτος.Εγω με τη γυναίκα και τον μικρό.Οπότε μόνο κοντοσούβλι πρόβειο και χοιρινό και φυσικά ενα κοκορέτσι τεράστιο.
Αν και εχει αρχίσει να μου κακοφαίνεται ρε γαμώτο....
Και το προβατο μια χαρα ειναι.

Γιατί μια χαρά θα τσικνίσεις και με αυτά :)
Δυόμιση άτομα ήθελες και αρνί; :cool:

Και το προβατο μια χαρα ειναι.
Μια χαρα ειναι δε λέω.Ετσι κι αλλιώς πολλά ειναι και θα φαγωθούν και ετεροχρονισμένα.
Απλά το αρνί ειναι κατι άλλο που ετσι κι αλλιώς μια μέρα το χρόνο το κάνεις.Και εχω και τον νεαρό που αρχισε να γκρινιάζει ..."Πάσχα χωρίς αρνί ;"
Ομως οταν θα αρχίσω να κόβω το κοκορέτσι ,όλα τ άλλα θα ξεχαστούν .
.sarcastic.

Ένα πιάτο μαγειρίτσα αυγολέμονο με μαρούλια, ανιθο, συκωταριά, έντερα, ρυζακι και μάραθο, είναι αρκετή για βράδυ....άντε και ένα αυγουλάκι για το τσούγκρισμα :)
Και τηγανητά γλυκάδια!! Βαριά/λιπώδη αλλά τα πεθαίνω
Ακριβώς το ίδια συν μια ρετσίνα Μαλαματίνα!
Πωπω κρίμα να μην έχουμε εδώ κάτω, μου ήρθε ο συνδυασμός γεύσης στο μυαλό και πιστεύω θα πηγαίνει όντως γάντι!

Στο κοκορέτσι υπάρχει κανόνας για την αναλογία συκωταριάς εντέρων;
Ο κανόνας ειναι να αρκετή μπόλια ανάμεσα στα κομάτια συκωτιού και πνευμονιού.
Τα κομάτια της συκωτσριάς να ειναι κομμένα μικρά και όχι τεράστια . Το κοκορετσι να εχει ενα παχος οταν ψηθει γυρω στους 5 ποντους.Οχι σαν τα παλουκια που που πουλάνε .Οσο για τα εντερα να το καλύπτουν πλήρως ώστε να κραταει τα υγρα και να βράζει.Θα ελεγα εμπορικά και χοντρικά οτι τα εντερα σε βαρος ειναι περιπου το 3/4 του βαρους των συκωταριών.

Και τηγανητά γλυκάδια!! Βαριά/λιπώδη αλλά τα πεθαίνω
Πωπω κρίμα να μην έχουμε εδώ κάτω, μου ήρθε ο συνδυασμός γεύσης στο μυαλό και πιστεύω θα πηγαίνει όντως γάντι!
Να σε στείλω μια κάσα ρετσινες με το ΚΤΕΛ Γιατρέ;

Στο κοκορέτσι υπάρχει κανόνας για την αναλογία συκωταριάς εντέρων;
Εγω την συνταγη την ξερω οσα κιλά είναι οι συκωταριές τόσα και τα έντερα . Όλο το μυστικό κατα την γνώμη μου είναι να είναι κομμένα σωστά έτσι ώστε να βγαίνει ομοιόμορφο για να ψηθεί σωστά .

Back