Κάθε χρόνο μετά τη λήξη ,αφού ζεστανει ο καιρος για να στεγνωνει εύκολα ,μπορείς να το φρεσκαρεις με δύο τρία χέρια λινελαιο .
Εγώ αυτή τη δουλειά κάνω τώρα. Φτιάχνω το δεύτερο κατά σειρά όπλο .
boiled linseed oil και καλλιτεχνικό δεν ειναι το ιδιο πράγμα; είχα την εντύπωση οτι αυτο που ειναι διαφορετικό είναι το λινέλαιο που πωλείται στα χρωματοπωλείαΝα θυμάστε όταν μιλάμε για λάδι μιλάμε πάντα για boiled linseed oil. Όχι καλλιτεχνικό κτλ.
Διαβάζω πολύ καλά λόγια για αυτό το λάδι σε πολλά forums παγκοσμίως.παντως το λινελαιο scheρell schaftol που μου ειπε ο σκριβανος, και πηρα το εξτρα σκουρο, τα σκουραινει λιγο τα ξυλα, εαν ειναι ανοιχτα, και θελεις λιγο να τα σκουραινεις. εμενα μου αρεσε...
Κάθε χρόνο μετά τη λήξη ,αφού ζεστανει ο καιρος για να στεγνωνει εύκολα ,μπορείς να το φρεσκαρεις με δύο τρία χέρια λινελαιο .
Εγώ αυτή τη δουλειά κάνω τώρα. Φτιάχνω το δεύτερο κατά σειρά όπλο .
Ρε Άρι χρειαζόταν σε ένα χρόνο κατοχής; Ρωτάω επειδή είμαι και εγώ ιδιοκτήτης, να το έχω υπόψη μου! Επίσης, φρεσκάρισμα πώς το κάνετε; Αφαιρείται το παλιό με ένα ελαφρύ τρίψιμο;Κ εγω εκανα ενα φρεσκαρισματακι στο 725 κ ξαναβρηκε τη ζωντανια του...
Το έχω γράψει Γιάννη, alcana root. Έχω ένα σακουλάκι, να σου δώσω το μισό γιατί έτσι κάθεται.Αυτό που δεν έχω βρει είναι τρόπος να το χρωματισω.
Πάλι καλά. Γι'αυτό το λόγο είχα γράψει σε κάποιο άλλο thread νομίζω ότι η σωστη χρήση του κεριού είναι δύσκολη και το κάθε υλικό απαιτεί εμπειρία και δοκιμές. Βάζοντας λίγη κηραλοιφή σε ένα μάλλινο πανάκι και τρίβοντας αμέσως, μπορεί να γυαλίζει, αλλά ουσιαστικά δεν προσφέρουμε αυτό το φιλμ που θα προστατέψει. Η σωστή εφαρμογή του κεριού απαιτεί να περαστεί το ξύλο, να μείνει λίγο να στεγνώσει και μετά να γυαλιστεί. Το κρίσιμο σημείο είναι το πόσο πρέπει να μείνει επάνω το κερί πριν γυαλιστεί. Αν μείνει λίγο και τρίψεις, ουσιαστικά το βγάζεις. Αν μείνει πολύ κινδυνεύεις να σου στεγνώσει και μετά να ταλαιπωρηθείς πολύ με θερμοκρασίες και στυπόχαρτα για να το αφαιρέσεις. Γιαυτό δεν το συμπαθώ το κερί.Εκανα πριν λιγες μερες μια κεραλοιφη, με νευτι πευκου( τερεβυνθελαιο) και οταν την αφησα και στεγνωσε επανω στο κοντακι, και πηγα μετα να την τριψω με το πανι,
ειχε πιασει σαν μια πετσα επανω στο οπλο, και για να γυαλισω το κοντακι, με ζορισε αρκετα στο τριψιμο.
Βεβαια, γυαλισε τελεια...