Πού υπηρετήσαμε;

Σκέφτηκα να γράψουμε και κάτι για αυτό το θέμα..Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα..Παρουσιάστηκα στην Θήβα τέλη Νοέμβρη του 2003 και απολυθηκα τέλη Αυγούστου. 2004 Από καλλονή Λέσβου..Στρατόπεδο "Πετσοφα"..Σειρά 285. Ειδικότητα ΔΒ.Σε γενικές γραμμές μια χαρά τα περασα.my man.
 
Αεροπορία(καθ οτι γλειψιματίας)
παρουσιάστηκα Τρίπολη 28-1-81 σε 2μήνες πήγα Ελληνικό 129Π.Υ. για 15 μήνες και μετά 7 μήνες σ ένα κλιμάκιο 10 ανδρών στην παραλία Σέσι Γραμματικού(7 μήνες κυνήγι ψάρεμα κολύμπι και dolcevita) απ όπου απολυθηκα 27-1-83 και στεναχωρήθηκα αφάνταστα ακόμα εκεί θα θελα να ήμουν
πέρασα λούφα κι αραλίκι .sarcastic.
 
Last edited:
Σειρά 96ΣΤ, Ναύπλιο ειδικότητα οδηγός διαβιβαστης, 4 μήνες Ναύπλιο, 1 μήνα Χαιδαρι, 11 μήνες Λήμνο στον Κασπακα και τέλος 2 μήνες Ναύπλιο, λοχος διοικησεως.
Μια εβδομάδα πριν απολυθω έκανα παρέλαση για παράδοση παραλαβή του στρατοπεδου σε νέο διοικητή. Όλος ο λοχος διοίκησης είχε αγραφη άδεια απολυσεως ένα μήνα περίπου. Δεν είχα βύσμα και δεν καταγομουν από Αργολίδα.
Αδιάφορος χρόνος που πήγε χαμένος, δεν μου προσέφερε τίποτα και δεν προσεφερα τίποτα.
Το μόνο θετικό ότι ένας πιτσιρικάς εκπαιδευεται και μαθαίνει την ξεφτίλα που θα γνωρίσει στην συνέχεια σε αυτή τη χώρα.
 
Γ83 αεροπορία.
Τρίπολη για εκπαίδευση και μετα Τατόι γιατι είχα γλύψιμο ένα μπάρμπα μου Ταξίαρχο τον οποίο και έκθεσα ανεπανόρθωτα διότι ήμουν τσόγλανος.
24 μηνες η κανονική θητεία και αλλους τρεις οι φυλακές υπηρέτησα 27 μήνες στο σύνολο.
Χρόνος τελείως χαμένος αν και εγω βγήκα κερδισμένος διότι στον στρατό έβγαλα δίπλωμα οδήγησης Ε κατηγορίας με κόστος 3.500 δραχμές .sarcastic..sarcastic..
 
Αεροπορία(καθ οτι γλειψιματίας)
παρουσιάστηκα Τρίπολη 28-1-81 σε 2μήνες πήγα Ελληνικό 129Π.Υ. για 15 μήνες και μετά 7 μήνες σ ένα κλιμάκιο 10 ανδρών στην παραλία Σέσι Γραμματικού(7 μήνες κυνήγι ψάρεμα κολύμπι και dolcevita) απ όπου απολυθηκα 27-1-83 και στεναχωρήθηκα αφάνταστα ακόμα εκεί θα θελα να ήμουν
πέρασα λούφα κι αραλίκι .sarcastic.
Ρε φίλε, μόνο τσάμπα πουτ@νες δεν σου παρειχαν... ή μήπως κι αυτό;;;.goodboy.
 
Εγώ παρουσιάστηκα στην Κόρινθο τον Ιούλιο του 1977.
Μετά σχολή έφεδρων αξ /κων στη σχολή του ΣΕΜ (Σώμα εφοδιασμου μεταφορών) στη Σπαρτη.
Μετά 22ΛΕΜ της 22 Τεθωρακισμενης Ταξιαρχιας στην Ασσηρο προς Κιλκίς.
Μετά πρακτικά διοικητής της 2ΜΕΑ (Μονάδα εκφορτωσεων ακτών) στο Καραμπουρνακι(θέση/νίκη).Ζόρικοι 18 μήνες.
Το καλο ήταν ότι δούλευα ερευνητικά στο πανεπιστήμιο θεσ /νίκης τα απογεύματα και τις αργίες.
Α,πήρα και δίπλωμα οδήγησης στη Σπαρτη.
Απόλυση μετά από συνολικα 28 μήνες.
 
Last edited:
Ρε φίλε, μόνο τσάμπα πουτ@νες δεν σου παρειχαν... ή μήπως κι αυτό;;;.goodboy.
Γιάννη στην παραλία Σέσι μετά τον Ιούνιο έστηναν σκηνές και περνούσαν το καλοκαίρι αρκετές οικογένειες
οι άνδρες έφευγαν Δευτέρα πρωί και γύριζαν Παρασκευή απόγευμα....γυναίκες και άμαχος πληθυσμός έμεναν μόνοι
σε όλη την περιοχή μόνο το κλιμάκιο είχε τηλέφωνο και κάθε απόγευμα είχαμε επισκέψεις διαφόρων ηλικιών που ήθελαν να τηλεφωνίσουν
είχαμε ένα κουμπαρά και έριχναν χρήματα για να πληρώσουμε το λογαριασμό
εμείς προσφέραμε μεγάλη αυλή καφέ και ότι ήθελε προκύψει :)
πέρναμε τροφή σε χρήμα και μαγειρεύαμε μόνοι μας....εκεί άρχισα να μαγειρεύω....
 
28 μηνες!Αυτο θα πει στρατός μαγκες!Τότε αν δεν κάνω λάθος μέτραγε περισσότερο ο παλιός από τον νέο έτσι δεν ειναι?Καλά και τώρα μετράει,πιστευω οτι τότε ηταν διαφορετικά..
 
28 μηνες!Αυτο θα πει στρατός μαγκες!Τότε αν δεν κάνω λάθος μέτραγε ο παλιός από τον νέο έτσι δεν ειναι?Καλά και τώρα μετράει,πιστευω οτι τότε ηταν διαφορετικά..
Τασο έπεφτε πολύ πηδημα στους νέους ειδικά στη σχολη, άσε δεν θέλω να τα θυμάμαι.
Άλλοι έφταναν 30-32 μηνες,στο ναυτικό και Αεροπορία.
 
Τασο έπεφτε πολύ πηδημα στους νέους ειδικά στη σχολη, άσε δεν θέλω να τα θυμάμαι.
Άλλοι έφταναν 30-32 μηνες,στο ναυτικό και Αεροπορία.
Έχετε δίκιο που δεν θέλετε να τα θυμάστε..Μεγάλη μαλάκια..Τι θα πει παλιός η νέος?Όλοι για έναν σκοπό πήγαμε στρατό..
 
ΕΣΣΟ 305, Παρουσιάστηκα Θήβα πυροβολικό 12/11/2008, 20/12/2008 μετάθεση στη ΧΙΟ 96ΜΕΘ στο Χαλκειός και μετά μπήκαν τα βίσματα, 20/05/2009 μετάθεση στις κατασκηνώσεις Αγίου Ανδρέα στη Νέα Μάκρη. Στη Χίο έψαχνα συνεχώς να βρω χρόνο για ύπνο αλλά και πάλι καλά πέρασα. Από κει και πέρα διακοπές, δημόσιος υπάλληλος ήμουν τι να λέμε τώρα, 9 έμπαινα 3 έφευγα!2 έξω 1 μέσα!
Μου έκανε εντύπωση και το εξής, ερχόντουσαν κοπέλες στις πύλες και ψάρευαν στρατιώτες για νύχτες με ένα φαντάρο, πουτανάκια φουλ! Τα έβλεπα αυτά στο περίπολο....my man.
 
Νοσοκόμα .sarcastic.

παρουσιάστηκα Άρτα εφυγα για Σπάρτη ειδικότητα οδηγός υγειονομικού και για τους υπόλοιπους 9 μήνες Χίο Ταξιαρχία και οδηγός διοικητή

επιστροφή Αθήνα 401 όπου και απολύθηκα ως οδηγός διευθύνουσας
 
90Γ Εσσο, παρουσιαστηκα Μαη του 90 στην Κορινθο οπου και εκατσα 2 μηνες περιπου εκπαιδευση. Επειτα, μεταθεση για 643ΤΕ στα Καρδαμυλα της Χιου. Εμεινα ΧΙΟ περιπου 1 χρονο. Απο αυτον περασα περιπου 4 μηνες Οινουσσα, 1 μηνα Ναγο, και μια φορα εκπαιδευση Υπαξιωματικος στα ΛΥΒ στο 296 (δεν θυμαμαι ισως 5 βδομαδες), και αλλο τοσο σαν εκπαιδευτης. Επειτα εφυγα με μεταθεση στην Κοζανη, στο Λοχο Στρατηγειου της 9ης Μεραρχιας οπου και απολυθηκα μετα απο 4 μηνες.

Χρονος κυριολεκτικα χαμενος. Δεν εμαθα τιποτα, και πολλες φορες ειδικα τοτε, φλερταραμε και με τα ορια της καταθλιψης.

Tελικος απολογισμος περιπου 100+ μερες σκηνακια, μεταξυ των οποιον 2 ανταρτοπολεμους, 2 εκπαιδευσεις σε πλωτα μεσα, μια σε συνεργασια με το μηχανικο, αμετρητες νυκτερινες πορειες και επανδρωσεις, και μια μεγαλη ασκηση με επιστρατους στην Κοζανη 1 μηνα πριν απολυθω. Καμποσες βολες με χειροβομβιδες, και τυφεκια, πολυβολο, οπλοβομβιδα, και αλλα ωραια που δε θυμαμαι τωρα.
 
Παρουσιαστηκα στο ΚΕΧΜ στο Ναυπλιο 24-03-1998
Εκατσα 1 μηνα στον λοχο των νεοσυλλεκτων στον Πετρινο και μετα 1,5 μηνα στον λοχο των οδηγων με ειδικοτητα οδηγος αυτοκινητου
Απο το Ναυπλιο εχω να θυμαμαι την ζεστη την υγρασια
τον καραγκιοζη που πεταγε πορτοκαλια στις σκοπιες το βραδυ αν και ενα βραδυ στην σκοπια στα καυσιμα του ανταπεδωσα και εγω και ειμαι σιγουρος οτι τον πετυχα αφου εβγαλε κραυγη .sarcastic..sarcastic.
τα τσιμπουρια στο πεδιο βολης στο φυλακιο
και τις πορτες που μας εριχναν οι μαγαζατορες στην πολη οταν πηγαιναμε για καφε λογω οτι ημασταν φανταροι
Στην συνεχεια πηρα μεταθεση στον Εβρο στην 12 ΕΜΑ στον 31ΛΧΜ με εδρα τον Δορισκο οπου παρεμεινα γυρω στους 14 μηνες και δεν με χαλασε καθολου
Παρολο που εγραψα ατελειωτα χιλιομετρα επανω στο ανατρεπομενο κουβαλωντας χωμα για συντηρηση των χωματοδρομων του Νομου
παρολο που φυλαξα σε ολα τα παρατηρητηρια κοντα στο ποταμι σκοπετο με συνοδεια κουνουπιων και παγωνιας
αυτον τον τοπο τον λατρεψα και για τους ανθρωπους που γνωρισα αλλα και για τις φυσικες του ομορφιες + τα θηραματα
Ακομα θυμαμαι τον ηχο των υδροβιων το βραδυ στην σκοπια να περνανε απο πανω μου
Ακομα θυμαμαι τον λαγο που του εριξα το παγουρι με το νερο μολις πλησιασε στην σκοπια μου αλλα και ποσα αλλα
Απορω γιατι οι γονεις οταν ακουν οτι παιδι τους θα υπηρετησει στον Εβρο βαζουν πολυμπριζα για να φυγουν απο αυτον τον παραδεισο
 
1990 παρουσιαστηκα στην σπαρτη, 2 μηνες μετα πηγα πατρα, 2 μηνες μετα ξαναπηγα σπαρτη να περασω ΛΥΒ και μετα για 5 μηνες πηγα κομοτινη. απο εκει και ενω ειχα μεταθεση για καβαλα, εκανα μια μαλακια και για να μην περασω στρατωδικιο, πηρα μεταθεση και μεταταξη για αλεξανδρουπολη στους μαυρους.
μου βγηκε σε καλο ομως γιατι εκει γνωρησα και εκανα φιλους που ειναι και κυνηγοι, εχουν και καλυβες, και κραταμε ακομη στενους δεσμους με αυτους. αφου και ενας απο αυτους, εχει κανει προεκταση της καλυβας με ενα δωματιο ακομη μονο για μενα.
 
Back
Top