Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Όπως είπε και ο γείτονας (στην κυριολεξία), η βόλτα σήμερα για μένα, κυνηγετικά ήταν η καλύτερη της χρονιάς. Αρκετά πουλάκια, καλή παρέα και πολύ περπάτημα, η τέλεια συνταγή! Αν δεν χάναμε και μερικά πουλάκια-Χουντίνι τα οποία βλέπαμε που έπεφταν, πηγαίναμε εκεί και απλά είχαν εξαφανιστεί θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Όπως προείπε ο γέροντας, καλά τσιχλόνια σήμερα, αλλά η παρέα ακόμα καλύτερη.....my man.
Αν τελειώσει ο κόσμος με τις ελιές, θα γίνει καλύτερο παιχνίδι. ;)
Πήγαν πίσω φέτος οι ελιές και πρώτη φορά βλέπω τέτοια συγκομιδή αυτόν τον καιρό...

Υ.Γ. Όλα τα πουλιά "καμμένα" και πολύ χτυπημένα με σχεδόν τα τελευταία Κένταυρος του καλοκαιριού. Πρέπει να πάρω ένα skeet, το ic τα χαλάει πολύ....

Last edited:
Όπως προείπε ο γέροντας, καλά τσιχλόνια σήμερα, αλλά η παρέα ακόμα καλύτερη.....my man.
Αν τελειώσει ο κόσμος με τις ελιές, θα γίνει καλύτερο παιχνίδι. ;)
Πήγαν πίσω φέτος οι ελιές και πρώτη φορά βλέπω τέτοια συγκομιδή αυτόν τον καιρό...

Υ.Γ. Όλα τα πουλιά "καμμένα" και πολύ χτυπημένα με σχεδόν τα τελευταία Κένταυρος του καλοκαιριού. Πρέπει να πάρω ένα skeet, το ic τα χαλάει πολύ....
Γιώργη εγώ βλέπω ότι οι τσίχλες σου είναι τσουπωτουλες ;)
άρα από τροφή φέτος πάμε πολύ καλά ;)

Γιώργη εγώ βλέπω ότι οι τσίχλες σου είναι τσουπωτουλες ;)
άρα από τροφή φέτος πάμε πολύ καλά ;)
Κώστα, κάποιες ήταν ψωμομενες κάποιες "ψεύτικες" , τώρα αρχίζει και σαπίζει η ελιά στο χώμα. Όποια χωράφια είχαν χορταρακι κάτω και κωλορυζια στα δέντρα, είχε πολλά πουλιά από κάτω.

Περπατητό σήμερα με τους γειτόνους στα ορεινά Βοιωτίας.
Το κυνήγι είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός καλού τσιχλοπερπατητού!
Μακάρι όλα τα περπατητά να ήταν έτσι!
Και μία αναφορά για τα φυσίγγια που έριξα.
B&P MB 32g - κοντά μακριά άριστα
B&P F2 34g - θέριζαν
Euromix - κοντά χάλια με αίματα κλπ, μακριά τα τρόμαζαν ( παγανοφύσιγγο )
θερμοκρασία γύρω στους 10-12 βαθμούς

Σήμερα το ευχαριστήθηκα ,περπάτημα, παρέα, χαβαλές όλα τέλεια αν είχε και άλλους κυνηγούς
να ανεμίζουν τα πουλιά και δεν μάζευαν ελιές όπως είπε και ο Altair θα ήταν καλύτερα η κάρπωση ανάλογος τις με τουφεκιές μου πολύ καλή και μόνο 2 χαμένα.

Υγ οτι φυσιγγια και να εριξα η βερεττα τα παει μπαλα ,το IC απο την βερεττα τελικα κοβει μακρια... και κοντα.buy.
.buy. ισως με το σκεετ και εγω να ειχα πιο καλη καρπωση αλλα ο σκοπος μου ειναι να κανω και τουφεκιες μακρια και να γουσταρω

20171209_123343.jpg

Την Παρασκευή που ήμουν για ελιές είχε μια περίεργη κίνηση στα ψηλά και περισσότερα πουλιά σε σχέση με τις άλλες μέρες στο χωριό που είχα δει ελάχιστα όπως έγραψα προχθές. Σήμερα Σάββατο πήγαμε για το λάδι οπότε έφυγα για ένα γρήγορο περπατητό. Άλλη μέρα σήμερα με πολλά πουλιά στον κάμπο απο εκεί που πριν 3 μέρες είχε ελάχιστα. Τα πουλιά έβγαιναν απο ελιές αλλά και βάτα. Μέχρι και απο κομμένα κλαριά που ήταν στο έδαφος έβγαιναν. Επειδή είδα πως έπρεπε να πλησιάζω αρκετά κοντά για να βγουν (το έχω παρατηρήσει πως φέτος δεν ξεκολλάνε εύκολα απο πυκνά και δέντρα ακόμα και μετά απο τουφεκιά) και το μέρος ήταν σφηχτό λόγω ελιών κούμπωσα 5* τσοκ. Απο τα πολλά πουλιά που είδα κατάφερα να τουφεκίσω τα 9 και να κρεμάσω στην πουλιάστρα τα 5. Δύσκολα πουλιά γιατί έβγαιναν αντίθετα απο μένα, ήθελε και 2ο άτομο σε τέτοια μέρη. Χάρηκα πολύ μια τουφεκιά σε ανοιχτό μέρος που πρέπει να ήταν πάνω απο 30μ, αποστάσεις που δεν ρίχνω με το 5άρι τσοκ μιας και το βάζω σπάνια επάνω και δεν γνωριζω ακριβώς τα όριά του. Φυσίγγι Κένταυρος 28γρ Νο9.

Μόλις φτάσαμε με το φιλαράκι μου στον κυνηγότοπο αλλά θα παρουμε τον δρόμο της επιστροφής καθώς αντί να κόψει η βροχή δυνάμωσε ....hair..hair.. Ελπίζω τουλάχιστον μιας και μας χάλασε τα σχεδια να ρίξει μπόλικο νερό που το έχει ανάγκη ο τόπος !!!
Υγ . Τελικά έπεσαν και μια φορά μέσα στις προβλέψεις !

Πρωινές 8 είδα,2 τουφέκισα τις πήρα
Ωραία φάση με την επανιελίτσα στην 2η είδε ολη την σκηνή, τουφεκιά πουλί να πέφτει, έφυγε με το που είπα <πάρτο> αμέσως,απορτάρησε αμέσως και όταν είπα <άστο άστο>έκανε 3 λεπτά να μου το δώσει ha haaa
Δεν πειράζει εγω έφυγα ευχαριστημένος
Τώρα στην δουλίτσα

Πρωινές 8 είδα,2 τουφέκισα τις πήρα
Ωραία φάση με την επανιελίτσα στην 2η είδε ολη την σκηνή, τουφεκιά πουλί να πέφτει, έφυγε με το που είπα <πάρτο> αμέσως,απορτάρησε αμέσως και όταν είπα <άστο άστο>έκανε 3 λεπτά να μου το δώσει ha haaa
Τώρα στην δουλίτσα
Βλέπω να χτίζεται το τρομερό τρομερό δίδυμο που εργάζεται αθόρυβα!!! .well done.

Αποκαρδιωτική η εικόνα σήμερα στον κυνηγότοπο.:(
Ενημέρωση προς τους συναδέλφους τις Θεσσαλονίκης και πέριξ,Βόλβη δεν κινήτε φύλλο!
Τρις τσίχλες τουφέκισα και πήρα την μια και είδα άλλες δύο μακριά.
Τέτοιο καιρό πέρσι στο ίδιο μέρος είχα πάρει 23!!!
Φεύγοντας έκανα μια γύρα στον κάμπο αλλά και εκεί οι φάσσες εξαφανισμένες!
Ένα κοπαδάκι είδα μακριά καμιά δεκαριά πουλιά και τέλος.
Ίσως επειδή οργώθηκαν τα περισσότερα χωράφια τα πουλιά μετακινήθηκαν ψηλά στο βελάνι.
Από τώρα σκέφτομαι για το άλλο Σ/Κ που να πάω....xm.

... όταν είπα <άστο άστο>έκανε 3 λεπτά να μου το δώσει ha haaa
Τώρα στην δουλίτσα
Αν είναι σε μικρή ηλικία ίσως είναι απο το πάθος της για το θήραμα !!! Όταν η δικιά μου λαμπραντορινα ηταν σε μικρότερη ηλικία μόλις έπιανε το πουλί στο στόμα αν δεν έτρεχε να το δειξει σε όσους ηταν κοντά δεν μου το έφερνε . σε σημείο που απογοητευτικα και σταμάτησα την εκπαίδευση της ... ( ήταν το πρωτο σκυλί που πραγματικά ασχοληθηκα να εκπαιδευσω μονος μου και είχα κανει αρκετά λάθη βέβαια μέσα απο τα λάθη μάθαμε και οι δυο μας !!! ) Τώρα όμως που είναι 2.5 χρονών περίπου μόλις θα το πιάσει έρχεται όλο καμάρι κατευθείαν πάνω μου !!!

Βλέπω να χτίζεται το τρομερό τρομερό δίδυμο που εργάζεται αθόρυβα!!! .well done.
Χαχαχα ευχαριστώ :)

Αν είναι σε μικρή ηλικία ίσως είναι απο το πάθος της για το θήραμα !!! Όταν η δικιά μου λαμπραντορινα ηταν σε μικρότερη ηλικία μόλις έπιανε το πουλί στο στόμα αν δεν έτρεχε να το δειξει σε όσους ηταν κοντά δεν μου το έφερνε . σε σημείο που απογοητευτικα και σταμάτησα την εκπαίδευση της ... ( ήταν το πρωτο σκυλί που πραγματικά ασχοληθηκα να εκπαιδευσω μονος μου και είχα κανει αρκετά λάθη βέβαια μέσα απο τα λάθη μάθαμε και οι δυο μας !!! ) Τώρα όμως που είναι 2.5 χρονών περίπου μόλις θα το πιάσει έρχεται όλο καμάρι κατευθείαν πάνω μου !!!
Ευχαριστω Γιωργο
Σε βαθος 3ετιας περιμενω να κυνηγαει απορταρει οπως θελω εγω :)

Αποκαρδιωτική η εικόνα σήμερα στον κυνηγότοπο.:(
Ενημέρωση προς τους συναδέλφους τις Θεσσαλονίκης και πέριξ,Βόλβη δεν κινήτε φύλλο!
Τρις τσίχλες τουφέκισα και πήρα την μια και είδα άλλες δύο μακριά.
Τέτοιο καιρό πέρσι στο ίδιο μέρος είχα πάρει 23!!!
Φεύγοντας έκανα μια γύρα στον κάμπο αλλά και εκεί οι φάσσες εξαφανισμένες!
Ένα κοπαδάκι είδα μακριά καμιά δεκαριά πουλιά και τέλος.
Ίσως επειδή οργώθηκαν τα περισσότερα χωράφια τα πουλιά μετακινήθηκαν ψηλά στο βελάνι.
Από τώρα σκέφτομαι για το άλλο Σ/Κ που να πάω....xm.
Αφού το είπες μόνος σου Γιώργο. «ψηλά στο βελάνι».my man.Εκεί να πας.

Είπα κι εγώ να βγω σήμερα... Αφού αρχικά έκλεισα το ξυπνητήρι και κοιμήθηκα μισή ώρα ακόμα πετάχτηκα σε 10 λεπτά ήμουν έτοιμος, τζάμπα το τρέξιμο, έφτασα Θήβα στην ώρα μου ο αέρας λυσσαξε δε στεκόμουν πουθενά. Τελικά Αφού έριξα 5 τουφεκιές στο γάμο του καραγκιόζη σε τσίχλες f16 πήρα μια και μοναδική που ήρθε κόντρα στον αέρα. Πουλιά τίποτα, βλέπω τα 25 κουτιά που πήρα στα μπασιματα να με βγάλουν φέτος έτσι όπως πάει...

Status
Not open for further replies.
Back