Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σημερινο περπατητο στη βοιωτια με τον πατερα μου και το θειο.Συνολο 31 τσιχλοκοτσυφα και 4 χαμενα.Τα δικα μου με uno prima no8,5 και 4* στη beretta...Σε γενικες γραμμες λιγα πουλια σε σχεση με αλλες χρονιες που θυμαμαι και πολυ ξεραιλα.και μια φωτο με λιγα απο τα πουλια!!!
012.JPG
012.JPG

Για τσιχλοκότσυφα σήμερα στο Λιθοχώρι Καβάλας.
Περπατητό από 07:00-09:00, με θερμοκρασίες 2-8 ºC.
Πρώτη εξοδος για τσίχλες με το επανιελάκι μου.
Δυστυχώς ειχε πολυ λίγα πουλιά, καμμια σχέση με πέρυσι.
Έριξα σε 3 κοτσύφια, αλλά δεν πήρα κανένα.
Πάντως τη βόλτα μας την κάναμε....

Για τσιχλοκότσυφα σήμερα στο Λιθοχώρι Καβάλας.
Περπατητό από 07:00-09:00, με θερμοκρασίες 2-8 ºC.
Πρώτη εξοδος για τσίχλες με το επανιελάκι μου.
Δυστυχώς ειχε πολυ λίγα πουλιά, καμμια σχέση με πέρυσι.
Έριξα σε 3 κοτσύφια, αλλά δεν πήρα κανένα.
Πάντως τη βόλτα μας την κάναμε....
.well done.

Φίλε Κάστορα, τα 50 μέτρα είναι "απαγορευτικά" για 9άρια και 8άρια σκάγια...!!! Εκεί, έχουν απωλέσει την απαιτούμενη κινητική ενέργεια...! Ακόμα και για τα 7άρια, ίσως και τα 6άρια...! Από 5άρια και πιο χοντρά ναι εντάξει, αλλά "πάσχουμε" από πυκνότητα σε τόσο μεγάλες αποστάσεις, που είναι και το πλέον ζητούμενο στο λειόκαννο...!
Κατά τα άλλα, συμφωνώ μαζί σου...!
Νίκο όπως σου απάντησαν και οι προηγούμενοι ,θεωρώ πως το πρόβλημα σε αυτες τις αποστάσεις είναι η σκοπευτική μας επάρκεια και όχι οι δυνατότητες του εξοπλισμού μας.

* Λίγες κελαηδότσιχλες είδα σήμερα σε υψόμετρο. Τα πράγματα δεν είναι καλά.

Πρώτη γνωριμία με δυο φίλους από το Φόρουμ σήμερα , τον Βασίλη και τον Γιώργο, που ήμαστε και κοντινοί γείτονες τελικά. Πήγαμε στα ορεινά της Βοιωτίας , σε μια μεγάλη έκταση δεν υπήρχε ψυχή εκτός από εμάς. Ευχαριστηθήκαμε περπάτημα και ωραίες τουφεκιές , όπως και την παρέα. Πήραμε και μερικά πουλάκια ο καθένας , όλα καλά , ωραία μέρα.

Μιάς κ περί G.Digweed ο λόγος συμφωνώ ότι ο καθένας μπορεί με κάποιες προυποθέσεις να κάνει αυτά που κάνει .
Κατ'αρχήν έχει την ψυχολογία του νικητή , ψύχραιμος ,ατάραχος κ μπορεί ανάλογα με το πιατάκι να προσαρμοστεί σε πολύ γρήγορο ή πολύ υπομονετικό σκοπευτή .
Εγώ ισχυρίζομαι .asking..asking..asking. κ μπορώ να αποδείξω ότι ''κατεβάζω '' τα τσιχλόνια .shoot..shoot. απο τα 70μ άνεταααα.
Πατεντιάρης μια ζωή ,τσάκισα 2 όπλα για να μάθω .

.RESPECT..RESPECT..RESPECT.

Σημερινο περπατητο στη βοιωτια με τον πατερα μου και το θειο.Συνολο 31 τσιχλοκοτσυφα και 4 χαμενα.Τα δικα μου με uno prima no8,5 και 4* στη beretta...Σε γενικες γραμμες λιγα πουλια σε σχεση με αλλες χρονιες που θυμαμαι και πολυ ξεραιλα.και μια φωτο με λιγα απο τα πουλια!!!
012.JPG
012.JPG

Γιώργο μπράβο σας!!!
ΕΞΑΙΣΙΑ & ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ξύλα στη Berettoκαραμπίνα της φωτό...!!! Ειδικά τέτοιο κοντάκι με τέτοια "νερά" και μουαρέ, βρίσκεις μόνο σε πανάκριβα και χειροποίητα ντουφέκια...!!! (Είμαι λάτρης του όμορφου και ποιοτικού ξύλου στα όπλα...!)

Last edited:
Στο σημερινό απογευματινό, ό,τι λιγοστό φάνηκε, φάνηκε αφού "βασίλεψε" ο ήλιος...! Ο αρκετά ισχυρός ΝΔ άνεμος δεν με άφησε να κάνω "δουλίτσα", καθότι "φούσκωνε" τα πουλιά και τους έδινε μεγάλο ύψος και ζιγκ - ζαγκ...!!! Έτσι λοιπόν, μόνο 1 κότσυφας και 1 "πιτσιλωτή" μπήκαν στο διχτάκι, με δύσκολες και θεαματικές βολές...!

Αύριο λέω να ανέβω ψηλά, στους ελατιάδες για καμιά "χονδρή" (viscivorus)...!

Καλησπέρα ... Πήγα λίγο απόψε, μετά τις ελιές, ελάχιστα πουλιά ως συνήθως πάλι. Δυο χτύπησα αλλά τη δεύτερη δεν τη βρήκα! :(
IMG_20171209_164029.jpg
Στελιο εισαι απο αυτούς που κανουν το περισσοτερο σπορτιβικο κυνηγι εδω μεσα! Ευγε!

Status
Not open for further replies.
Back