Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αλλη μια σημερινη εξορμηση ολοημερη στα μερη τα ιδια με το περασμενο σαββατο 2-12-17.Στη κεντρινη στερεα και σημερα αρκετα εως πολλα παλι τα πουλια και μονο περπατητο μεχρι 13.30,παρα τα προβληματα πρωι πρωι με τα φυσιγκια με -4 και για λιγη ωρα .48 τα πουλια ,και με ενα απογευματινο τραγωδια που δεν την περιμενα.Ο χαμας ο παρτενερ μου κατεγραψε 15 χλμ και 830 μετρα.καλο βραδυ .

Σήμερα το μεσημέρι πήγα σε ενα κτήμα που είχα καιρό να το επισκεφτω για μια δουλειά. δεν είχα πάρει όπλο αλλά έκανα μια βόλτα πιο πολύ να δω τι γίνεται καθώς κοντά στο δικο μου υπάρχει ενα άλλο κτήμα που έχει γύρω στις 200 ελιές μέσα . Η κατάσταση εντελώς απογοητευτική ... Πέρυσι τέτοια εποχή έβραζε στην κυριολεξία απο πουλιά και φέτος είδα στο μισαωρο που περπάτησα 2 τσίχλες και ενα κοτσύφι ! Στο δικο μου στην άκρη έχει σχινα που χρησιμεύουν ως φράχτης πέρυσι τα κοτσύφια μπαινοβγαιναν σαν τρελά φέτος δεν είδα ουτε ένα !!! Το ωραίο είναι πως μιας και δεν κυνηγάει κανείς στην περιοχή στο μυαλό μου το είχα σαν καβατζα για όταν κόψουν από άλλες περιοχές τα πουλιά ! Ελπίζω τώρα που λένε οτι θα κανει λίγο κρύο μπας και κατέβουν πουλιά προς τα εδώ αν και κάπου διάβασα οτι φέτος έχει στην Ιταλία πολλές τσίχλες οπότε πιστεύω άλλαξαν διαδρομή !!!

τα 8αρια και τα 9αρια αν ειναι σωστα στημένα μια χαρά σκοτώνουν στα 60 μετρα

Η τσίχλα στά 50 μέτρα σκοτώνεται ακαριαία με 2-3 σκάγια mix νούμερα 9-10 από ένα φυσιγγι 31γρ.

.xm..xm..xm..xm....!!!

Σήμερα Παρασκευή, το απόγευμα στο καρτέρι ήταν κάπως ενθαρρυντικά τα πράγματα…! Φάνηκαν αρκετά πουλάκια (όχι πολλά), αλλά τα περισσότερα ψηλωμένα, “κουκίδες”…! Τελικά, βάρεσα 7 τσιχλάκια…!

Last edited:
Φίλε Κάστορα, τα 50 μέτρα είναι "απαγορευτικά" για 9άρια και 8άρια σκάγια...!!! Εκεί, έχουν απωλέσει την απαιτούμενη κινητική ενέργεια...! Ακόμα και για τα 7άρια, ίσως και τα 6άρια...! Από 5άρια και πιο χοντρά ναι εντάξει, αλλά "πάσχουμε" από πυκνότητα σε τόσο μεγάλες αποστάσεις, που είναι και το πλέον ζητούμενο στο λειόκαννο...!
Κατά τα άλλα, συμφωνώ μαζί σου...!
Νικόλα θα διαφωνήσω μαζί σου....μια χαρά γκρεμαει την τσίχλα το 8αρι στα 50 μέτρα...αρκεί να είσαι πάνω!

μια χαρά γκρεμαει την τσίχλα το 8αρι στα 50 μέτρα...αρκεί να είσαι πάνω!

Aρκεί να είσαι o... "George Digweed"!!!
Kοίτα: πέρα απ' την πλάκα, έχω "ξεράνει" κατά καιρούς σε αποστάσεις 45 - 50m, αρκετές κυργιαρίνες (που έχουν πολύ μεγαλύτερο εμβαδόν στόχου απ' τις κελαηδότσιχλες - και αυτό έχει τη σημασία του στις μεγάλες αποστάσεις...) με 8άρια σε 32 γρ. γόμωση και με τσοκ 4 και 3 άστρα παρακαλώ...!!!
Ωστόσο, αυτό συνέβη (όπως διαπίστωσα κοιτώντας πού έχουν κτυπηθεί τα πουλιά), επειδή κάνα - δυο σκάγια ΕΤΥΧΕ να βρουν το πουλί στο κεφάλι ή στον λαιμό...!!! Και βέβαια τα καλοσημάδεψα (δεν ισχυρίζομαι ότι έγινε όλως τυχαίως...), αλλά πιστεύω πως σε τέτοιες αποστάσεις (~50m) και σε μικρά - μεσαία θηράματα, "παίζουμε" περισσότερο με τις πιθανότητες και την ΤΥΧΗ, μήπως και βρει ένα σκάι το θήραμα στο κεφάλι...!!! Δηλαδή, μ' άλλα λόγια έχουμε ξεφύγει από τα όρια του "ωφέλιμου" βεληνεκούς του λειόκαννου (ως εκεί, δηλ., που μπορούμε να "στείλουμε" από μόνοι μας τα σκάγια), και βασιζόμαστε μόνο και μόνο στο "δραστικό" βεληνεκές του όπλου, δηλαδή στο αν και κατά πόσο 1 ή 2 μεμονωμένα σκάγια με την ΕΠΑΡΚΗ κινητική ενέργεια σε τέτοιες μεγάλες αποστάσεις, θα ΤΥΧΕΙ να βρουν το θήραμα σε ΚΑΙΡΙΟ σημείο (π.χ. κεφάλι) για να πέσει...!!!
Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό, σε τόσο μεγάλες αποστάσεις και σε μικρά ή μεσαία θηράματα, η επιτυχία είναι σπανιότατη και εάν ποτέ αυτή έρθει, θα είναι μάλλον τυχαία και συμπτωματική, παρά αποκλειστικά αποτέλεσμα της δικής μας σκόπευσης και επάρκειας...!!!
Εκτός εάν (το ξαναγράφω αυτό) είμαστε ο... "George Digweed", ο οποίος έχει το "χάρισμα" και είναι μοναδικός σε ολόκληρο τον κόσμο...!!!

Δεν ειμαι αγγλος τοτφεκος αλλα σημερα πηρα 2 τσιχλες με 9αρια 28 γρ. Πολυυυυυυυυ μακεια με 4αρι σταιερο στην κα5ω κανη. Πιστεψτεμε δεν τουφεκαω εκει και για ηθικους λογους αλλα τα θηραματα αυτα ηταν σε ανοιχταδα και καθαρο και ημουν και φαβλωμενος. Το ενα κοιταγα το οπλο και λεω δεν γινετε ρε φουστη μου. Διαφωνω ξεκαθαρα σ αυτες τις τουφεκιες μονο αν ειναι σε ανοιχτα μερη και βρισκεις το θηραμα αλλα 9αρι 28 γρ εχει την ενεργεια αν παει καλα στο πλι να το γκρεμισει.

Δεν ειμαι αγγλος τοτφεκος αλλα σημερα πηρα 2 τσιχλες με 9αρια 28 γρ. Πολυυυυυυυυ μακεια με 4αρι σταιερο στην κα5ω κανη. Πιστεψτεμε δεν τουφεκαω εκει και για ηθικους λογους αλλα τα θηραματα αυτα ηταν σε ανοιχταδα και καθαρο και ημουν και φαβλωμενος. Το ενα κοιταγα το οπλο και λεω δεν γινετε ρε φουστη μου. Διαφωνω ξεκαθαρα σ αυτες τις τουφεκιες μονο αν ειναι σε ανοιχτα μερη και βρισκεις το θηραμα αλλα 9αρι 28 γρ εχει την ενεργεια αν παει καλα στο πλι να το γκρεμισει.
Καλα εσυ εχεις και franchi
.yelling.

9αρι 28 γρ εχει την ενεργεια αν παει καλα στο πλι να το γκρεμισει.

Επαρκέστατη ενέργεια μέχρι τα 40 περίπου μέτρα...!!! Ακόμα και με 4άρι τσοκ...! Πιο σίγουρα όμως με το 3άρι...!
Από κ'ει και πέρα, είπαμε, εκτός του ότι το 9άρι αρχίζει να "πάσχει" από ανεπάρκεια κινητικής ενέργειας, παίζουμε με τις πιθανότητες και την τύχη, όσο καλοί σκοπευτές και αν είμαστε...! Καλό είναι να αυτοσυγκρατούμεθα και να μην τουφεκάμε τόοοοοσο μακριά, ειδικά τη μικρούλα τσίχλα...!!! Στην καλύτερη τότε, θα τραυματίσουμε το θήραμα και θα το χάσουμε που είναι κρίμα και "αμαρτία"...!!!

Αμα ο Digweed το καταφέρνει, όλοι μπορούν, κάνεις δέν είναι αξεπέραστος, και μία δεξιότητα παραπάνω να έχεις οφείλεται στην κοινωνία, έχεις την δυνατότητα να ρίχνεις πολλά φυσίγγια γιατί δέν έχεις την έγνοια για τον (επιούσιο) . Αμα είχα ρίξει τα φυσσίγγια που έχει ρίξει αυτός, μπορεί να ήμουν καλήτερος.
Η δυνατότητα ύπάρχει αυτό είναι ξεκάθαρο δέν είναι θέμα τύχης, και δεν έχει να κάνει γιατί είσαι ημίθεος η ο Digweed, αλλά σκοπευτικής επάρκιας που έχει σχέση με την επανάληψη και την τεχνική.
Και κάτι άλλο που θα ήθελα να πώ, μήν κολάτε με τους ειδίκούς σε διάφορα θέματα όπως οπλογνωσειας, τίποτα δεν είναι ευαγγέλιο.
Έχει προσφέρει πολλά δεν αντιλέγω, αλλά ο φανατισμός και η προσήλοση σε ινδάλματά και απόλυτες θεωρίες που ο ίδιος ο δημιουργός τους δεν θα ήθελε, δημιουργεί στειρότητα.

Last edited:
Aρκεί να είσαι o... "George Digweed"!!!
Kοίτα: πέρα απ' την πλάκα, έχω "ξεράνει" κατά καιρούς σε αποστάσεις 45 - 50m, αρκετές κυργιαρίνες (που έχουν πολύ μεγαλύτερο εμβαδόν στόχου απ' τις κελαηδότσιχλες - και αυτό έχει τη σημασία του στις μεγάλες αποστάσεις...) με 8άρια σε 32 γρ. γόμωση και με τσοκ 4 και 3 άστρα παρακαλώ...!!!
Ωστόσο, αυτό συνέβη (όπως διαπίστωσα κοιτώντας πού έχουν κτυπηθεί τα πουλιά), επειδή κάνα - δυο σκάγια ΕΤΥΧΕ να βρουν το πουλί στο κεφάλι ή στον λαιμό...!!! Και βέβαια τα καλοσημάδεψα (δεν ισχυρίζομαι ότι έγινε όλως τυχαίως...), αλλά πιστεύω πως σε τέτοιες αποστάσεις (~50m) και σε μικρά - μεσαία θηράματα, "παίζουμε" περισσότερο με τις πιθανότητες και την ΤΥΧΗ, μήπως και βρει ένα σκάι το θήραμα στο κεφάλι...!!! Δηλαδή, μ' άλλα λόγια έχουμε ξεφύγει από τα όρια του "ωφέλιμου" βεληνεκούς του λειόκαννου (ως εκεί, δηλ., που μπορούμε να "στείλουμε" από μόνοι μας τα σκάγια), και βασιζόμαστε μόνο και μόνο στο "δραστικό" βεληνεκές του όπλου, δηλαδή στο αν και κατά πόσο 1 ή 2 μεμονωμένα σκάγια με την ΕΠΑΡΚΗ κινητική ενέργεια σε τέτοιες μεγάλες αποστάσεις, θα ΤΥΧΕΙ να βρουν το θήραμα σε ΚΑΙΡΙΟ σημείο (π.χ. κεφάλι) για να πέσει...!!!
Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό, σε τόσο μεγάλες αποστάσεις και σε μικρά ή μεσαία θηράματα, η επιτυχία είναι σπανιότατη και εάν ποτέ αυτή έρθει, θα είναι μάλλον τυχαία και συμπτωματική, παρά αποκλειστικά αποτέλεσμα της δικής μας σκόπευσης και επάρκειας...!!!
Εκτός εάν (το ξαναγράφω αυτό) είμαστε ο... "George Digweed", ο οποίος έχει το "χάρισμα" και είναι μοναδικός σε ολόκληρο τον κόσμο...!!!
Γιατί ποιος είπε πως δεν είμαι???.my man.

Μιάς κ περί G.Digweed ο λόγος συμφωνώ ότι ο καθένας μπορεί με κάποιες προυποθέσεις να κάνει αυτά που κάνει .
Κατ'αρχήν έχει την ψυχολογία του νικητή , ψύχραιμος ,ατάραχος κ μπορεί ανάλογα με το πιατάκι να προσαρμοστεί σε πολύ γρήγορο ή πολύ υπομονετικό σκοπευτή .
Εγώ ισχυρίζομαι .asking..asking..asking. κ μπορώ να αποδείξω ότι ''κατεβάζω '' τα τσιχλόνια .shoot..shoot. απο τα 70μ άνεταααα.
Πατεντιάρης μια ζωή ,τσάκισα 2 όπλα για να μάθω .

Status
Not open for further replies.
Back