Συνοδευτικά του σουγιά..... είναι αυτάόλα αυτά για να μαζέψεις χόρτα;;;;;![]()
Συνοδευτικά του σουγιά..... είναι αυτάόλα αυτά για να μαζέψεις χόρτα;;;;;![]()
χαχαχαχαχαΣυνοδευτικά του σουγιά..... είναι αυτά
Φυσικά εννοείτεχαχαχαχαχα
καλά να περάσεις φίλε θα τα πούμε γύρω στης 8.30![]()
και σφεντονα απο τα νιατα μουha haaaΑεροβολοκοτον;![]()
τα 8αρια και τα 9αρια αν ειναι σωστα στημένα μια χαρά σκοτώνουν στα 60 μετρα
Η τσίχλα στά 50 μέτρα σκοτώνεται ακαριαία με 2-3 σκάγια mix νούμερα 9-10 από ένα φυσιγγι 31γρ.
Νικόλα θα διαφωνήσω μαζί σου....μια χαρά γκρεμαει την τσίχλα το 8αρι στα 50 μέτρα...αρκεί να είσαι πάνω!Φίλε Κάστορα, τα 50 μέτρα είναι "απαγορευτικά" για 9άρια και 8άρια σκάγια...!!! Εκεί, έχουν απωλέσει την απαιτούμενη κινητική ενέργεια...! Ακόμα και για τα 7άρια, ίσως και τα 6άρια...! Από 5άρια και πιο χοντρά ναι εντάξει, αλλά "πάσχουμε" από πυκνότητα σε τόσο μεγάλες αποστάσεις, που είναι και το πλέον ζητούμενο στο λειόκαννο...!
Κατά τα άλλα, συμφωνώ μαζί σου...!
μια χαρά γκρεμαει την τσίχλα το 8αρι στα 50 μέτρα...αρκεί να είσαι πάνω!
Καλα εσυ εχεις και franchiΔεν ειμαι αγγλος τοτφεκος αλλα σημερα πηρα 2 τσιχλες με 9αρια 28 γρ. Πολυυυυυυυυ μακεια με 4αρι σταιερο στην κα5ω κανη. Πιστεψτεμε δεν τουφεκαω εκει και για ηθικους λογους αλλα τα θηραματα αυτα ηταν σε ανοιχταδα και καθαρο και ημουν και φαβλωμενος. Το ενα κοιταγα το οπλο και λεω δεν γινετε ρε φουστη μου. Διαφωνω ξεκαθαρα σ αυτες τις τουφεκιες μονο αν ειναι σε ανοιχτα μερη και βρισκεις το θηραμα αλλα 9αρι 28 γρ εχει την ενεργεια αν παει καλα στο πλι να το γκρεμισει.
Καλα εσυ εχεις και franchi
![]()
Καλα εσυ εχεις και franchi
![]()
9αρι 28 γρ εχει την ενεργεια αν παει καλα στο πλι να το γκρεμισει.
Γιατί ποιος είπε πως δεν είμαι???Aρκεί να είσαι o... "George Digweed"!!!
Kοίτα: πέρα απ' την πλάκα, έχω "ξεράνει" κατά καιρούς σε αποστάσεις 45 - 50m, αρκετές κυργιαρίνες (που έχουν πολύ μεγαλύτερο εμβαδόν στόχου απ' τις κελαηδότσιχλες - και αυτό έχει τη σημασία του στις μεγάλες αποστάσεις...) με 8άρια σε 32 γρ. γόμωση και με τσοκ 4 και 3 άστρα παρακαλώ...!!!
Ωστόσο, αυτό συνέβη (όπως διαπίστωσα κοιτώντας πού έχουν κτυπηθεί τα πουλιά), επειδή κάνα - δυο σκάγια ΕΤΥΧΕ να βρουν το πουλί στο κεφάλι ή στον λαιμό...!!! Και βέβαια τα καλοσημάδεψα (δεν ισχυρίζομαι ότι έγινε όλως τυχαίως...), αλλά πιστεύω πως σε τέτοιες αποστάσεις (~50m) και σε μικρά - μεσαία θηράματα, "παίζουμε" περισσότερο με τις πιθανότητες και την ΤΥΧΗ, μήπως και βρει ένα σκάι το θήραμα στο κεφάλι...!!! Δηλαδή, μ' άλλα λόγια έχουμε ξεφύγει από τα όρια του "ωφέλιμου" βεληνεκούς του λειόκαννου (ως εκεί, δηλ., που μπορούμε να "στείλουμε" από μόνοι μας τα σκάγια), και βασιζόμαστε μόνο και μόνο στο "δραστικό" βεληνεκές του όπλου, δηλαδή στο αν και κατά πόσο 1 ή 2 μεμονωμένα σκάγια με την ΕΠΑΡΚΗ κινητική ενέργεια σε τέτοιες μεγάλες αποστάσεις, θα ΤΥΧΕΙ να βρουν το θήραμα σε ΚΑΙΡΙΟ σημείο (π.χ. κεφάλι) για να πέσει...!!!
Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό, σε τόσο μεγάλες αποστάσεις και σε μικρά ή μεσαία θηράματα, η επιτυχία είναι σπανιότατη και εάν ποτέ αυτή έρθει, θα είναι μάλλον τυχαία και συμπτωματική, παρά αποκλειστικά αποτέλεσμα της δικής μας σκόπευσης και επάρκειας...!!!
Εκτός εάν (το ξαναγράφω αυτό) είμαστε ο... "George Digweed", ο οποίος έχει το "χάρισμα" και είναι μοναδικός σε ολόκληρο τον κόσμο...!!!