Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μόνο που τα σκάγια είναι σκληρά, τέλειας σφαιρικότητας και στιλπνότητας και, το κυριότερο, χονδρά...!!! Έχει διαφορά με τα ψιλά...!
Νικολα ετσι ειναι. Οσο πιο ποιοτικα τα σκαγια τοσο το καλυτερο.
Η τσιχλα με 9 και 8 πεφτει και στα 30 και στα 40 και στα 50 μετρα. Δεν ειναι τρομερες αποστασεις. Δεν εχει καποια απαιτηση σαν θηραμα.
Το ποσο "μαλακο" θηραμα ειναι το καταλαβα οταν γεμισα τα δικα μου φυσιγγια. Ενω σε τσιχλες δεν ειχα παραπονο, σε μεγαλύτερα θηραματα τα βρηκα λιγο σκούρα.

Φτασαμε να βαζουμε βαριες γομωσεις, να χρησιμοποιουμε βαρβατα τσοκ, να κανουμε "επιστημη" την καταβολή της τσιχλιτσας.. Μια σταλια πλασμα.
Ενα σωστο φυσιγγακι θελει και σωστη σκοπευση.

Εγώ, Ευριπίδη μου, δεν το θέλω αυτό...!!! Εννοώ τσίχλες "λειωμένες"...!!! Είναι υπερβολή θωρώ...!!!
Ήθελα να δείξω οτι η μεσοταπα δεν ειναι μονο για μέσες αποστασεις.το αλλο που λες οφείλεται στο στενό τσοκαρισμα

.well done..well done..well done. Μπράβο Γιάννη!!! Γενικότερα, έχω προσέξει πως στα σχόλιά σου είσαι πάντα εύστοχος και ουσιαστικός...! Τα διατυπώνεις πολύ ωραία...! Συμφωνώ (σχεδόν) σε όλα μαζί σου...!
Νικο,ευχαριστω για τα καλα σου λογια!:)
Το "σχεδον"ειναι ολο το ζουμι!
Αν δεν υπηρχε,δεν θα ειχαμε και λογο συζητησης!;)

Σημερα πηγα με ενα φιλαρακι χαλαρο απογευματινο..λιγες τσιχλιτσες περασαν και καταφεραμε 4 ολες και ολες..πιασαμε και την παρλα γι αυτο και το αποτελεσμα αλλα αυτες που περασαν καπνιστηκαν κανονικοτατα με φυσιγγια δικα μου που ηθελα να δοκιμασω 31 γραμμαρια 7αρακια ειδικα στις μακρινες το ευχαριστηθηκαμε

Η τσιχλα με 9 και 8 πεφτει και στα 30 και στα 40 και στα 50 μετρα

Φίλε Κάστορα, τα 50 μέτρα είναι "απαγορευτικά" για 9άρια και 8άρια σκάγια...!!! Εκεί, έχουν απωλέσει την απαιτούμενη κινητική ενέργεια...! Ακόμα και για τα 7άρια, ίσως και τα 6άρια...! Από 5άρια και πιο χοντρά ναι εντάξει, αλλά "πάσχουμε" από πυκνότητα σε τόσο μεγάλες αποστάσεις, που είναι και το πλέον ζητούμενο στο λειόκαννο...!
Κατά τα άλλα, συμφωνώ μαζί σου...!

Τις τελευταίες μέρες έχουμε πάει με τον Γιώργο 2-3 απογευματινά για ένα μισάωρο μετά την δουλειά. Σαφώς λιγότερα τα πουλιά από πέρσι, και αυτά μετά τις 5 να δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά μας. Παίρνουμε 1 ή 2 πουλάκια για να μην λέμε ότι γυρνάμε με άδεια χέρια. Ευτυχώς έρχεται ΣουΚού να κάνουμε κανένα περπάτημα μπας και δούμε προκοπή!

Φίλε Κάστορα, τα 50 μέτρα είναι "απαγορευτικά" για 9άρια και 8άρια σκάγια...!!! Εκεί, έχουν απωλέσει την απαιτούμενη κινητική ενέργεια...! Ακόμα και για τα 7άρια, ίσως και τα 6άρια...! Από 5άρια και πιο χοντρά ναι εντάξει, αλλά "πάσχουμε" από πυκνότητα σε τόσο μεγάλες αποστάσεις, που είναι και το πλέον ζητούμενο στο λειόκαννο...!
Νικο να σε ρωτησω κατι?αυτο το εχεις διαπιστώσει ο ίδιος εχεις κανει καποιες δοκιμές ή ακους αυτους που λένε οτι τ οριο του 12αριου ειναι τα 36 μετρα?γιατι οι δικές μου δοκιμές λένε αλλα πραματα και αυτα που εχω δει.τα 8αρια και τα 9αρια αν ειναι σωστα στημένα μια χαρά σκοτώνουν στα 60 μετρα.το θεμα ειναι πόσοι εχουν τα χέρια να φτάσουν εκει

Δυστυχώς δεν εχω κρατήσει φωτο με δοκιμές στα 55 μετρα με το 8αρι του κενταυρου και το 7,5 το fluo στα 28 γραμμάρια για να δείτε ολοι την πυκνότητα που κρατάνε εκεί αυτα τα νούμερα. Τεσπα επειδή αυτο ειναι όντως εκτός θέματος ας το μεταφέρει η διαχειριση.μόλις βρω ευκαιρία θα κανω τις δοκιμές και θα βάλω φωτο

Η τσίχλα στά 50 μέτρα σκοτώνεται ακαριαία με 2-3 σκάγια mix νούμερα 9-10 από ένα φυσιγγι 31γρ.

Σήμερα αδειούχος ανέβηκα Άσκρη πιο πολύ για τη βόλτα αφού περπατητό μόνος δεν κάνω προκοπή. Πρωινό καρτέρι δεν έκανα ούτε μπαμ. Περίμενα μέχρι να σπάσει λίγο η παγωνιά και ξεκίνησα περπάτημα. Αρκετά κοτσύφια αλλά με παίζανε μπάλα μέσα στους θάμνους χωρίς να βγαίνουν στο καθαρό. Τελικά την έστησα μεταξύ μιας μεγάλης καλαμιάς και ενός πυκνού. Τρία κοτσύφια αυτοκτόνησαν κανονικότατα και δυο τσίχλες με ακολούθησαν μετά από ένα ανακάτεμα που έκανα σε ένα μικρό κομματάκι που είχε κάποια κρατημένα πουλιά. Φυσίγγια Κέντραυρος από τα χύμα σε Νο9. Η 2η τσίχλα με 5άρι τσοκ στην κάτω κάνη γύρισε ανάσκελα στον αέρα σε απόσταση 30+ μέτρων. Ομοίως μια καρακάξα μακριούτσικη, έπεσε στουπί με τον κύλινδρο. Αύριο θα δοκιμαστεί το f32 του φαντομ, φίλος που το χρησιμοποίησε το προηγούμενο ΣΚ έμεινε πολύ ευχαριστημένος.

Αφού για μπεκάτσες τουλάχιστον για φέτος δεν βλέπω προκοπη πήγα για τσίχλες να δοκιμάσω και την κάμερα που προσάρμοσα στην παπια του όπλου . Τσίχλες έχει πολλές έως πάρα πολλές αλλά χωρίς διάθεση να βγουν από το πυκνό ακόμα και με πέτρες , και αφού χτύπησα τρεις χωρίς ελπίδα να τις βρω αφού εάν βγουν πετάνε πάνω από τα πουρνάρια ,έκατσα για απογευματινό χωρίς να περάσει τίποτα .Όλες και όλες πέρασαν δύο και τις έπιασα δυστυχώς το βίντεο που τράβηξα δεν είναι τόσο καλό για να το ανεβάσω αφού λόγω της προσκοπευσης έπιασα την τσίχλα αλλά έχασα ακριβώς το πλάνο της τουφεκιας, επιφυλάσσομαι για το μέλλον με πολύ κοντινά πλανα

Status
Not open for further replies.
Back