Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
αυτα κανει η μεσοταπα 9,5-10 στα σφιχτα τσοκαρισματα με τους στενους αυλους
9zLhemq.jpg

.pop..pop.
Οταν εισαι κεντροντουφεκαω......τετοια πλια περνεις.....

Την Τρίτη ξεκινήσαμε ελιές. Στον δρόμο για το χωράφι δεν σήκωσα ούτε μια τσίχλα. Μετά απο ένα μισάωρο είχαν μαζευτεί κάποιες στις ελιές αλλά γενικά άκουσα λίγες. Επαληθεύεται αυτό που λένε πως φέτος τα πουλιά είναι λίγα. Το απόγευμα πήγα στο άλλο χωριό που κυνηγάω περισσότερο και βγήκα για ένα σύντομο μισάωρο απογευματινό. Άλλος Θεός εκεί. Πολλά πουλιά αλλά σε μεγάλα ύψη. Να σημειώσω πως τα 2 χωριά απέχουν μεταξύ τους 5-6χλμ. Τουφέκισα 8 πουλιά αλλά λόγω κούρασης μου έπαιρναν το όπλο. Εϊχα διάλεξει και σφιχτό καρτέρι οπότε ήταν αναμενώμενη η ήττα. Αποτέλεσμα έκανα μόλις μια τσίχλα.
Σήμερα πάλι για ελιές αλλά ψηλά στο πρώτο χωριό και τα πουλιά ήταν λίγα και δεν έβγαιναν έξω, περισσότερα κοτσυφάκια.
Το γεγονός πως κάποιες περιοχές δεν κρατάνε ακόμα πουλιά οφείλεται κατα την άποψή μου στον καιρό. Ακόμα δεν έχουν πέσει χιονάκια και παγωνιές για να σκορπίσουν. Στο περπατητό φυσικά υπάρχουν πουλιά, αλλού περισσότερα αλλού λιγότερα. Τα καρτέρια δεν δουλεύουν ακόμα.

Την Τρίτη ξεκινήσαμε ελιές. Στον δρόμο για το χωράφι δεν σήκωσα ούτε μια τσίχλα. Μετά απο ένα μισάωρο είχαν μαζευτεί κάποιες στις ελιές αλλά γενικά άκουσα λίγες. Επαληθεύεται αυτό που λένε πως φέτος τα πουλιά είναι λίγα. Το απόγευμα πήγα στο άλλο χωριό που κυνηγάω περισσότερο και βγήκα για ένα σύντομο μισάωρο απογευματινό. Άλλος Θεός εκεί. Πολλά πουλιά αλλά σε μεγάλα ύψη. Να σημειώσω πως τα 2 χωριά απέχουν μεταξύ τους 5-6χλμ. Τουφέκισα 8 πουλιά αλλά λόγω κούρασης μου έπαιρναν το όπλο. Εϊχα διάλεξει και σφιχτό καρτέρι οπότε ήταν αναμενώμενη η ήττα. Αποτέλεσμα έκανα μόλις μια τσίχλα.
Σήμερα πάλι για ελιές αλλά ψηλά στο πρώτο χωριό και τα πουλιά ήταν λίγα και δεν έβγαιναν έξω, περισσότερα κοτσυφάκια.
Το γεγονός πως κάποιες περιοχές δεν κρατάνε ακόμα πουλιά οφείλεται κατα την άποψή μου στον καιρό. Ακόμα δεν έχουν πέσει χιονάκια και παγωνιές για να σκορπίσουν. Στο περπατητό φυσικά υπάρχουν πουλιά, αλλού περισσότερα αλλού λιγότερα. Τα καρτέρια δεν δουλεύουν ακόμα.
Ακριβως το ίδιο και εδω.

Καλησπέρα ομαδα.Περπατητο εχθες το απογευμα απο τις 4 μεχρι τις 6 μονο 3 τσιχλες βαρεσα και μια λαβωμενη εφυγε.Το μερος που παω ειναι κάτω αλανα σαν καμπος και απο πανω βουνο με σκιντα.Το αποτέλεσμα ειναι να εχει αρκετα πουλια αλλα να βγαινουν μακρια η και καθολου παρολο που πεταω πέτρες.Τι να κανω.Να βαλω στη σκυλα κουδουνακι να τις σηκωνει γιατι χωρις την σκυλιτσα δεν ξαναπάω τις χανω ολες.Πειτε κανενα μυστικό..shoot.

Καλησπέρα ομαδα.Περπατητο εχθες το απογευμα απο τις 4 μεχρι τις 6 μονο 3 τσιχλες βαρεσα και μια λαβωμενη εφυγε.Το μερος που παω ειναι κάτω αλανα σαν καμπος και απο πανω βουνο με σκιντα.Το αποτέλεσμα ειναι να εχει αρκετα πουλια αλλα να βγαινουν μακρια η και καθολου παρολο που πεταω πέτρες.Τι να κανω.Να βαλω στη σκυλα κουδουνακι να τις σηκωνει γιατι χωρις την σκυλιτσα δεν ξαναπάω τις χανω ολες.Πειτε κανενα μυστικό..shoot.
Στο περπατητό Σπύρο χρειάζονται τουλάχιστον δύο άτομα για να έχεις καλό αποτέλεσμα.
Αν είσαι μόνος σου δεν σου δίνονται πολλές ευκαιρίες για τουφεκιές.
Με παρέα στο μέρος που αναφέρεις μπορεί να μπαίνει ο ένας στα πυκνά και ο άλλος να περιμένει τα πουλιά που θα προγκίξουν στο καθαρό.

Κουδουνάκι στην σκύλα και καθοδήγηση να μπαίνει μέσα στα πυκνά και θα σου δωθούν αρκετές ευκαιρίες ;);).hunter.1.hunter.1

Απογευματινό και τα ελάχιστα πουλάκια πέρασαν λίγο πριν το σούρουπο σαν βολιδες με τον βοριά στο ποπό τους .sarcastic.
Δοκίμασα το σημερινό μέρος για πρώτη φορά φέτος μετά από χρόνια και όπως έδειξε δεν έχει πουλιά στο κομμάτι αυτό . Όλες όλες 6 τουφεκιές έκανα και άλλες 5-6 που δεν τις πρόλαβα έτσι που πήγαιναν. Δυστυχώς έχασα μια κιχλίτσα που με τον αέρα έπεσε σε κάτι βάτα. Την έψαξα με το φακό κάνα 20λεπτο αλλά δυστηχως δε βρέθηκε.

Στο σημερινό απογευματινό μου καρτέρι φανήκανε κάπως περισσότερα πουλάκια, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, από τις 17:00 και μετά…! Όχι σπουδαία πράματα, αλλά κάτι φάνηκε…! Ίσως έπαιξαν ρόλο οι παγωνιές των τελευταίων δύο ημερών…! Δυστυχώς όμως, οι περισσότερες πέρασαν “μονόμπαντα” μακριά, δεξιά μου…! Λες και ήταν συνεννοημένες ένα πράμα βρε παιδί μου…! Αφού το φιλαράκι που καθόταν αριστερά μου, δεν έριξε ούτε μία ντουφεκιά σχεδόν…! Τελικά 2 τσίχλες και 1 κότσυφας που πέρασαν πιο βολικά τα πήρα…! Το φιλαράκι ούτε μία…!

Στο σημερινό απογευματινό μου καρτέρι φανήκανε κάπως περισσότερα πουλάκια, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, από τις 17:00 και μετά…! Όχι σπουδαία πράματα, αλλά κάτι φάνηκε…! Ίσως έπαιξαν ρόλο οι παγωνιές των τελευταίων δύο ημερών…! Δυστυχώς όμως, οι περισσότερες πέρασαν “μονόμπαντα” μακριά, δεξιά μου…! Λες και ήταν συνεννοημένες ένα πράμα βρε παιδί μου…! Αφού το φιλαράκι που καθόταν αριστερά μου, δεν έριξε ούτε μία ντουφεκιά σχεδόν…! Τελικά 2 τσίχλες και 1 κότσυφας που πέρασαν πιο βολικά τα πήρα…! Το φιλαράκι ούτε μία…!
Νίκο αύριο που θα πάει αριστερά θα περνάνε από δεξιά.....sarcastic.

Καλημέρα σε όλους!
Είμαι ένας από αυτούς που υποστηρίζουν ότι ΠΟΥΛΙΑ υπάρχουν και μάλιστα πολλά....στο περπατητό! Ενδειτικά αναφέρω ότι ακόμα και στις εξορμήσεις για μπεκάτσα...σηκώνω...δεκάδες κοτσύφια και τσίχλες.
Στα καρτέρια μην περιμένετε...δεν δουλεύει τίποτα!!
Συμφωνώ με τον συνάδλεφο που έγραψε ότι μέχρι τώρα είναι καρμπόν η χρονιά 2015-2016. Τα πουλιά είναι πολλά....τα κοτσύφια περισσότερα...αλλά λογγομένα...και βγαίνουν με δυσκολία! Οπλιστείτε με υπομονή....επιμονή....γράψτε χιλιόμετρα...και προς το παρόν αφήστε το καρεκλάκι στο σπίτι. Ίσως το χρειαστούμε πιο μετά....τώρα είναι η ώρα για περπάτημα!
Καλή συνέχεια σε όλους!

...Με κάλυψες απόλυτα...!!! .well done..well done..well done.

Τα μισοταπα λειτουργουν περίπου σαν μαλλινοταπα.
Η βασικη διαφορα ειναι πως η μαλλινη "σκουπιζει",σε μεγαλο βαθμο τα καταλοιπα απο την προηγούμενη τουφεκια.
Τα σκαγια δεν παραμορφωνονται μονο απο την τριβη με το κοιλο της καννης.
Και η πιεση μεταξυ των,τα παραμορφωνει.
Σε στενα τσοκατισματα,το κυαθιο επιφέρει κι αλλη στενωση,με αναλογα "στριμωγματα".
Αν ριξουμε απο μια καννη 10/10 φυσιγγι με μαλλινη και φυσιγγι με κυαθιο,ιδιου φορτιου , ιδιου νουμερου και σκληροτητας σκαγιων,θα δουμε τις διαφορες....
Ισως αναθεωρησουμε και την αποψη περι...ημιδιασπορας...:)

.well done..well done..well done. Μπράβο Γιάννη!!! Γενικότερα, έχω προσέξει πως στα σχόλιά σου είσαι πάντα εύστοχος και ουσιαστικός...! Τα διατυπώνεις πολύ ωραία...! Συμφωνώ (σχεδόν) σε όλα μαζί σου...!

Last edited:
Τα αγγλακια σε κυνηγια με ψηλομενους φασιανούς ριχνουν με στενα τσοκαρισμα και φυσιγγια με μαλλινη και υψηλης ποιοτητας σκαγια.
They know how to do it.

Μόνο που τα σκάγια είναι σκληρά, τέλειας σφαιρικότητας και στιλπνότητας και, το κυριότερο, χονδρά...!!! Έχει διαφορά με τα ψιλά...!

Last edited:
αυτα κανει η μεσοταπα 9,5-10 στα σφιχτα τσοκαρισματα με τους στενους αυλους
9zLhemq.jpg

.pop..pop.

Εγώ, Ευριπίδη μου, δεν το θέλω αυτό...!!! Εννοώ τσίχλες "λειωμένες"...!!! Είναι υπερβολή θωρώ...!!!

Last edited:
Ένα φυσίγγι μέτριας ταχύτητας με ανοιχτά τσόκ είναι αυτό που μαρεσει στην τσίχλα στο περπατητο. Βοηθάει για όλες τις υποθέσεις. Φυσικά φέτος έχουμε κυνηγήσει τις περισσότερες φορές με πολλή υγρασία, παίζει και αυτό το ρόλο του.

Εγώ, Ευριπίδη μου, δεν το θέλω αυτό...!!! Εννοώ τσίχλες "λειωμένες"...!!! Είναι υπερβολή θωρώ...!!!
Νίκο μην τον πιστεύεις ... Δεν τις έκαναν έτσι οι τουφεκιές, αλλά ... τα δόντια του Λέων !!!!
.sarcastic. ha haaa .terror.

Να βρεις ένα φιλαράκι να κυνηγάτε μαζί για να τις στριμωχνετε ποιο εύκολα ;)

Status
Not open for further replies.
Back